Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

Sveikute Colomba,
jop...tada ma reiskias viskas lb bus apsunkinta..ai matysim.....
sekmes lasinantis vaistus smile.gif
o man va..atrodo jau vis rimciau sanariukai duoda apie save zinot.....uzvakar pakarpiau sakutes tokias..tai ir pajauciau kad pradeda ranka skaudet...vakar jei ka reik suimti...jau sunku...skaudena....na snd jau gal ir geriau....o jus del sanariu darot ka nors? gal kokias voneles ar kompresus? nes vaistu jau aciu....nenoriu...
Atsakyti
Sveiki smile.gif . Norėčiau paklausti, kur dingo dariusieji operaciją (storosios žarnos pašalinimą). Galėtumėm pasidalinti patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(muska2011 @ 2011 05 19, 12:38)
Sveiki  smile.gif . Norėčiau paklausti, kur dingo dariusieji operaciją (storosios žarnos pašalinimą). Galėtumėm pasidalinti patirtimi.

o ka noretum suzinoti?

mano vyrui dare. pries kokius 15 metu. kas is to, kiekviena nakti i tualeta keliauja bent po 12 kartu... labai sudetinga situacija. be visu opinio kolitu nepatogumu dar ir visiskai nusilpes imunitetas. lengvai persala, lengvai bet kokios ligos puola, nuo prednizolono kaulai trapus pasidare (vien sia ziema nuo nezymiu stuktelejimu pora kartu sonkauliai buvo luze). jei ne jo beprotiska valia ir uzsispyrimas, guletu visa diena ant sofutes, skustusi gyvenimu ir is invalidumo pasalpos gyventu. o dabar tris imones valdo. bet gyvenimas nepavydetinas. visa seima ta jauciam.

gal kas bandet vartoti preparata Cat's Claw?`lietuviskai butu "Kates nagai". prisiskaiciau, kad padeda geriau uz visus vaistus ir imuniteta stiprina.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif kaip sveikatėlės jūsų? Aš sulaukiau pagaliau tyrimų rezultatų, tai ačiū dievui nediagnozavo man šios ligos, rado stiprius susiaurėjimus, maistas beveik neslenka zarnom, ant rimto tolete po savaite nebunu ir dirglus žarnynas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2011 05 24, 00:37)
Sveikutės 4u.gif kaip sveikatėlės jūsų? Aš sulaukiau pagaliau tyrimų rezultatų, tai ačiū dievui nediagnozavo man šios ligos, rado stiprius susiaurėjimus, maistas beveik neslenka zarnom, ant rimto tolete po savaite nebunu ir dirglus žarnynas verysad.gif

niu klausyk dziaugiuosi uz tave, svarbu issiaiskino kas yra. db jau galesi ieskoti kas tau tinka ir gydytis. manau viskas bus gerai. sekmes tau, laikykis. ir lanysis DŽS skyreli, manau rasi geru patarimu smile.gif

o as va snd suzinojau, kad mano puseserei kolitas. aisku, dar visko tiksliai nezinau, ji ligoninej dabar, bet lb tikiuosi, kad jai bus viskas gerai.

o kaip jus laikotes? man kaip ir neblogai viskas. vis dar laikosi remisija. tik sanariai skaudena...bet su situo susitvarkysiu kaip nors....jau geresni jie nebus, o pagerinti ju turbut irgi neiseis lotuliukas.gif ar pakeisti lotuliukas.gif
ka gi, sveikatytes jums visiems
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2011 05 19, 23:23)
o ka noretum suzinoti?

mano vyrui dare. pries kokius 15 metu. kas is to, kiekviena nakti i tualeta keliauja bent po 12 kartu... labai sudetinga situacija. be visu opinio kolitu nepatogumu dar ir visiskai nusilpes imunitetas. lengvai persala, lengvai bet kokios ligos puola, nuo prednizolono kaulai trapus pasidare (vien sia ziema nuo nezymiu stuktelejimu pora kartu sonkauliai buvo luze). jei ne jo beprotiska valia ir uzsispyrimas, guletu visa diena ant sofutes, skustusi gyvenimu ir is invalidumo pasalpos gyventu. o dabar tris imones valdo. bet gyvenimas nepavydetinas. visa seima ta jauciam.

gal kas bandet vartoti preparata Cat's Claw?`lietuviskai butu "Kates nagai". prisiskaiciau, kad padeda geriau uz visus vaistus ir imuniteta stiprina.

man situacija truputeli geresne(kai pradejo leisti Humira)...nakty iki 3ju kartu einu i tualeta...buvo, kad visa nakti ismiegodavau ramiai...bet db kazkaip jauciu nezymu pablogejima...eisiu sia sav pas savo gastroenterologa, matysim ka sakys...
Atsakyti
Muska 2011 4u.gif Negaliu atsakyti, nes tavo zinuciu dezute perpildyta 4u.gif Pratrink 4u.gif
Atsakyti
Sveikuciai smile.gif
oi kaip cia pas jus tylu ramu .....ar visi gerai jauciates???
kaip laikotes smile.gif matyt visiems gerai smile.gif o to visiems linkiu smile.gif vasara jau beveik ipusejo smile.gif todel , gerai praleiskit laika smile.gif
iki smile.gif
Atsakyti
Sveiki. Atsiprasau, jei pasikartos mano klausimas, gal jau sia tema cia ir snekejot... Siuo metu susitikineju su vyru, kuris gydosi Krono liga. Matau, kad tai rimta liga, veikianti praktiskai vos ne visa organizma, ir sanarius, ir oda ir daug ka... Sunkus recidyvai. Aisku, jokiu negali but kalbu, kad nutraukciau su juo santykius tik del ligos. Taigi, bendraujam. Noreciau susilaukti su siuo zmogumi vaikelio, ko gero jokios pacios niuriausios prognozes manes neatbaidytu. Bet, vis delto, norisi zinoti. Koks yra sios ligos paveldimumas? Jis turi sunu is 1os santuokos, berniukui 12 metu, kol kas jokiu nusiskundimu vaikas neturi ... Bet kad ir maniskiam visi simptomai atsirado tik po 18tu gyvenimo metu... Taigi, kol kas neaisku, ar sunui perejo si liga, ar ne. Jei siam vaikeliui nepersidave, tai ko gero, antras vaikas jau tikrai ta liga turetu?
Atsakyti
Sveiki,
na literatūroje rašoma, kad paveldi šią ligą 20-25 proc. Tai čia niekada negali žinoti paveldės ar ne. Didesnė tikimybė kad nepaveldės manau. Juk suserga ir neturintys giminėje šios ligos. Bet baimė kai turi vaikų visada buvo ir bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsianosė @ 2011 07 03, 14:57)
Sveiki,
na literatūroje rašoma, kad paveldi šią ligą 20-25 proc. Tai čia niekada negali žinoti paveldės ar ne. Didesnė tikimybė kad nepaveldės manau.  Juk suserga ir neturintys giminėje šios ligos. Bet baimė kai turi vaikų visada buvo ir bus  4u.gif

Aciu labai uz atsakyma! Man paciai taip ir nepavyko rast nieko konkretesnio, tik kad paveldimumo faktorius yra. Vyro mama sirgo, bet labai lengva forma, jokiu ypatingu nemalonumu, kaip maniskis dabar turi. Tikrai, nieks nezino, is kur tos ligos... Visiems stiprybes! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Mano vyras taip pat serga krono liga, šiuo metu jam yra leidžiami biologiniai vaistai kas 2 mėnesius ir geria salofalk. Mastome apie šeimos pagaudėjimą, tai norėjau pasiklausti ar kuri nors esate pastojusi vyrui leidžiantis vaistus? ar tie vaistai daro kokią nors įtaką? galbūt reikėtų palaukti kol bus nutrauktas vaistų vartojimas?
Atsakyti