Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Lucero @ 2013 02 10, 16:58)
as itariu man jau senai reikejo pas ta gastro, bet seimos gyd. nesiunte pvz skrandi rastas gerl, bet gydo seimos gyd parasydama omperazoli. bijau, kad ir su siuom reikalu taip nebutu g.gif  nors prie zarnyno ligu gal gydymas rimtesnis, tai gal pasius g.gif
as tai labai nenoriu jokiu vaistu, nes bedos su kasa ir skrandziu verysad.gif
o simptomai tai - pilvo putimas, pykinimas, rugstingumas, uzkieteje viduriai, dabar kraujavimas ir gleives, ..tiesa, dar kairej pusej pilvo apacioj paskauda kaip suprantu ten ir randas storoji zarna doh.gif . pilvo putimas(meteorizmas) tai man jau kokius 4 metus doh.gif  nervam nurasiau. o kraujavimas gruodi pastebetas...

Na kraujavimas ir gleives tai tikrai negerai unsure.gif
Gerai, kad nebeilgai liko laukti. O po kolonoskopijos jau tikrai turetu viskas paaisketi ir duok Dieve, gal nieko tokio ir neras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 10, 15:46)
kita savaite jau. pagaliau smile.gif nes jau isdurneti galima viska sau itariant
Papildyta:
o nustacius liga kas po to jumis gydo? koloproktologai ar gastrologai?

Gastroenterologai gydo. Bet jeigu viskas gerai ir nusiskundimų nėra, vaistus man išrašo šeimos gydytoja.

Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 10, 18:15)
Gastroenterologai gydo. Bet jeigu viskas gerai ir nusiskundimų nėra, vaistus man išrašo šeimos gydytoja.

o vaistai ar kenkia kam nors na pasalinius kokius kenti nuo ju? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 10, 17:20)
o vaistai ar kenkia kam nors na pasalinius kokius kenti nuo ju? g.gif  unsure.gif

Visi vaistai turi pašalinius povekius. Geriu Asacola ir Imuran, Imuranas yra imunosupresantas, tai imunitetas gerai numuštas. Dar geriant Imuraną stebi lyg ir leukocitų kiekį.
O šiaip, pirmus du mėnesius geriant imuraną pykindavo, bet paskui praėjo. Ir plaukai slinkti buvo pradėję. Asacol gerdama nejaučiu kažkokių šalutinių poveikių.
Remicade (biologinė terapija) turi iiiilgą sąrašą šalutinių poveikių, bet kažkaip ramu, jaučiuosi neblogai po jos, tik susilašinus truputį temperatūra pakyla iki kokių 37,3-4 ir nukrenta iki kito ryto. Ir dar nuovargis kelias dienas laikosi.
Man geriau jau vaistų šalutinis poveikis, nei dar kartą siaubingai nukraujuoti namie. smile.gif
Atsakyti
kokia baime uzejo. rytoj geriu fortransa. antradieni tyrimas. kaip as bijau to gerimo, to viduriavimo. silpnumo nevalgant. man ir taip galva kazin ko sukasi, nevalgant bijau kad visai neiskrist doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 10, 19:40)
kokia baime uzejo. rytoj geriu fortransa. antradieni tyrimas. kaip as bijau to gerimo, to viduriavimo. silpnumo nevalgant. man ir taip galva kazin ko sukasi, nevalgant bijau kad visai neiskrist doh.gif

Na, kai geriau ta fortransa pirma karta, buvo irgi baisu. Turbut del to, kad nelabai isivaizduoji, kas ir kaip bus. O dar ir pykino nuo to bjauraus, specifinio skonio. Ziaupciojau, bet kazkaip susilaikiau neapsivemus doh.gif
O vat antra karta, beje visai neseniai, pavyko isgerti ta bjaurybe labai lengvai. Net pati stebejausi ir nebepykino net...O ir viduriavimas prasidejo begeriant tik 3 litra, taip kad viskas OK pavyko.
Viskas bus gerai, svarbu teigiamai nusiteikti, kad reikia tai padaryti ir viskas 4u.gif
O turi instrukcija, kaip ji gerti? neatsimenu, ar dezutes viduje buvo ar gydytoja dave g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roberta @ 2013 02 10, 22:15)

Viskas bus gerai, svarbu teigiamai nusiteikti, kad reikia tai padaryti ir viskas 4u.gif
O turi instrukcija, kaip ji gerti? neatsimenu, ar dezutes viduje buvo ar gydytoja dave g.gif

4u.gif Na as ir galvoju, kad labai svarbu pozityvus nusiteikimas.

Dave gydytoja toki lapuka, tris litrus turiu isgerti nuo 14val iki 19 val. smile.gif tikiuosi po to nakti nereiks i wc begiot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 02 10, 22:09)
4u.gif  Na as ir galvoju, kad labai svarbu pozityvus nusiteikimas.

Dave gydytoja toki lapuka, tris litrus turiu isgerti nuo 14val iki 19 val.  smile.gif  tikiuosi po to nakti nereiks i wc begiot? g.gif

Nereikes, buk rami smile.gif Bet tyrimo ryta gydytoja liepe ateiti nevalgius ir negerus 4u.gif Bet ta tyrima as dariausi 8 val. ryto, o pas tave berods jis veliau? Reiktu pasitikslinti, ka tokiu atveju daryti 4u.gif
Atsakyti
Nu man truputi veliau, tai nieko.... svorio pamesiu biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif nu ka, tuoj pradesiu gerti gerimuka, nors sekmingai ir taip pasitustinau, tai nezinau ka as tam wc beveiksiu blush2.gif kad tik inkstai nenusprogtu biggrin.gif biggrin.gif turesiu dabar buti PARA nevalgius, va tas man sunkiausia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 11 vasario 2013 - 12:41
QUOTE(Lucero @ 2013 02 11, 12:41)
Laba diena  4u.gif  nu ka, tuoj pradesiu gerti gerimuka, nors sekmingai ir taip pasitustinau, tai nezinau ka as tam wc beveiksiu  blush2.gif  kad tik inkstai nenusprogtu biggrin.gif  biggrin.gif  turesiu dabar buti PARA nevalgius, va tas man sunkiausia blush2.gif

Jeigu bus labai silpna, sučiulpk gliukozės tabletę. Aš taip darydavau ryte prieš kolonoskopiją, nes manęs dar laukdavo kelionė į Kauną.
Inkstai nesprogs. biggrin.gif
O fortrans išgėrusi kokiom sultimis ar dar kuo užgerk, numuš skonį.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 02 11, 14:17)
Jeigu bus labai silpna, sučiulpk gliukozės tabletę. Aš taip darydavau ryte prieš kolonoskopiją, nes manęs dar laukdavo kelionė į Kauną.

aciu uz patarima , nebuciau sugalvojus 4u.gif
man dabar pms, tai maudzia pilva, sirdis kazkaip vartos, tai isvis nefaina unsure.gif
bet reik istverti smile.gif
Atsakyti