Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas, Krono liga

QUOTE(Colomba @ 2011 08 07, 11:03)
Ritutsi iš Santariškių žinau tik Denopienę (atrodo taip pavardė rašosi), patiko, sudarė gerą įspūdį smile.gif Nežinau kokius tyrimus skirtų. Gal kolonoskopiją, tik nežinau kiek ji kainuoja privačiai.
Nėra viskas taip baisu. smile.gif Iš pradžių atrodo baisu, paskui apsipranti, atsiranda patirties, daugiau žinių įgyjam:)
O aš kažkur pasigavau virusą  ir dabar sėdžiu su bronchitu, tikėdamasi, kad nepereis į plaučių uždegimą  doh.gif

Ačiū Colomba, aišku norėtus, kad padarytu ko daugiau tyrimų tiksliai diagnozei nustatyti, o ne šiaip, kad atsikratyt tik nuo ligonio. Tuomet bent jau tada tikrai žinočiau kas kame. Na dar pasieškosiu atsiliepimų, gal kokių nors būdų pasiseks patekt ankščiau, nei užsirašiau. Nes dabar ir nesigydau nieko, nes gydymo dar napaskyrė, o ir delsti bijau, kad liga nepereitu į kokią sunkią formą .
Colomba sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritutsi: 07 rugpjūčio 2011 - 17:07
QUOTE(ritutsi @ 2011 08 07, 17:06)
Ačiū Colomba, aišku norėtus, kad padarytu ko daugiau tyrimų tiksliai diagnozei nustatyti, o ne šiaip, kad atsikratyt tik nuo ligonio. Tuomet bent jau tada tikrai žinočiau kas kame. Na dar pasieškosiu atsiliepimų, gal kokių nors būdų pasiseks patekt ankščiau, nei užsirašiau. Nes dabar ir nesigydau nieko, nes gydymo dar napaskyrė, o ir delsti bijau, kad liga nepereitu į kokią sunkią formą .
Colomba sveikatytės  4u.gif

O kokie simptomai kankina?
Atsakyti
Pradzioje man itare dirgliosios zarnos sindroma, nes pagal mano simptomus neitare kolito, taciau po kolonoskopijos visdelto deagnoze kolitas verysad.gif liudna ...
Pas mane niekad nebuvo kraujo, tik nei is sio nei is to pries menesi prasidejo viduriavimas,pradzioje maniau,kad virusas, taciau nei smecta ir niekas kitas nepadejo, ir visa laika mano hemoglobinas i zema puse, tai seimos gyd. siunte pas gastrenterologa....
Dabar geriu Sulfasalazina, zinoma viskas pasitaise i geraja puse, bet ar ilgai reiks juos gerti, jei viskas tvarkoje? Laukiu vizoto pas gyd. kuomet gris is atostogu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*neva* @ 2011 08 08, 08:26)

Vaistų gėrimo trukmė labai individuali kiekvienam pacientui. Aš geriu visą laiką, nesvarbu, kad remisija, kadangi pas mane liga linkusi atsinaujinti sumažinus dozę.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 07, 19:14)
O kokie simptomai kankina?

Na man dabar šlykščiausia tai, kad kai nenueinų ant didelio po trys dienas (o tai būna dabar pastoviai), tai visas šitas dienas pūčia pilvą, ir kada dujos išeina, išeina ir tuo pačiu trupuri kraujo su skyščiu., tad esu pririšta prie WC doh.gif , vat ir bijau, kad tie simptomai nepadarytu įtakos tolesniai savyjautai . O šiaip nieko neskauda, nei skarndžio nei žarnyno....
Atsakyti
QUOTE(ritutsi @ 2011 08 08, 12:32)
Na man dabar šlykščiausia tai, kad kai nenueinų ant didelio po trys dienas (o tai būna dabar pastoviai), tai visas šitas dienas pūčia pilvą, ir kada dujos išeina, išeina ir tuo pačiu trupuri kraujo su skyščiu., tad esu pririšta prie WC  doh.gif  , vat ir bijau, kad tie simptomai nepadarytu įtakos tolesniai savyjautai . O šiaip nieko neskauda, nei skarndžio nei žarnyno....

Svarbiausia, kad kraujo nedaugėtų. Dėl pilvo pūtimo aš per paūmėjimus ką nors naudoju, nes mane jis labai erzina.
O kaip dėl maisto, pieno, žalių daržovių ribojimas nepadėtų?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 08, 16:29)
Svarbiausia, kad kraujo nedaugėtų. Dėl pilvo pūtimo aš per paūmėjimus ką nors naudoju, nes mane jis labai erzina.
O kaip dėl maisto, pieno, žalių daržovių ribojimas nepadėtų?

Na lyg ir nedaugėja, o dėl maisto, tai na riboju kažkiek, bet kažkaip jokio skirtumo nepastebėjau, visvien pūčia. Aš dar kaip šitoj srity visai "žalia" , niekad su žarnynu neturėjus problemų, na ir laiko visai nedaug praėjo, tai labai sunku suprasti , kaip kas veikia organizmą.
Na kaip nors, ax.gif , 3 savaitės liko, iki vizito, pataria visi nesimėtyti, ir važiuot į Santariškes, tai ko gero taip ir darysiu, jei nieko nepasikeis. Tarpkitko, ar daktarei buvai davus ką, kad tyrimus padarytu? Ir ar guldo ligoninėn tyrimams atlikti, ar nebūtinai?
Dar karteli dekui už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ritutsi @ 2011 08 08, 16:32)
Na lyg ir nedaugėja, o dėl maisto, tai na riboju kažkiek, bet kažkaip jokio skirtumo nepastebėjau, visvien pūčia. Aš dar kaip šitoj srity visai "žalia" , niekad su žarnynu neturėjus problemų, na ir laiko visai nedaug praėjo, tai labai sunku suprasti , kaip kas veikia organizmą.
Na kaip nors,  ax.gif  , 3 savaitės liko, iki vizito, pataria visi nesimėtyti, ir važiuot į Santariškes, tai ko gero taip ir darysiu, jei nieko nepasikeis. Tarpkitko, ar daktarei buvai davus ką, kad tyrimus padarytu? Ir ar guldo ligoninėn tyrimams atlikti, ar nebūtinai?
Dar karteli dekui už info  4u.gif

Aš gydausi KMU, ne Santariškėse, bet nesu davusi nei karto smile.gif
Tikrai, svarbiausia, nesimėtyt. smile.gif
Jeigu atlikinėja kolonoskopiją ir ligos eiga nėra sunki, neguldo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 08 08, 17:38)
Aš gydausi KMU, ne Santariškėse, bet nesu davusi nei karto smile.gif
Tikrai, svarbiausia, nesimėtyt. smile.gif
Jeigu atlikinėja kolonoskopiją ir ligos eiga nėra sunki, neguldo smile.gif

Na dabar daugmaž aišku viskas, ačiū Colomba smile.gif 4u.gif

Atsakyti
Bandziau ligonineje duoti per paskutini paumejima, niekaip ji man Nutrison advanced Diason negere, nzn ka reiks daryti, kai skirs gydyma pradzioje juo verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites. Gal kuri gales padet del informacijos. Paciai prasidejo kazkokie neaiskus dalykai su organizmu detis... Daktares nuomone, tai dvylikapirstes zarnos opos sukeltos pasekmes (kad ja tikrai turiu, tai jau nustatyta). Na, gal dar dirgliosios zarnos sindromas... Bet... Mazdaug karta per pusmeti pasikartoja tie patys simptomai, jau gal kokius 3 kartus. Tiesiog susuka pilva, vienas didelis spazmas - toks jausmas, kad pilve butu kokia spyruokle, kuri uzstrigo taip, kad negaliu issitiest, ramybeje skausmas mazeja, bet vaiksciot isvis negaliu, vaikstau vos vos, ir tai susirietus... Mano viduriai visada laisvoki, bet neviduriuojantys, pilvas nuolat gurguliuoja, o per tokius paumejimus nesakyciau, kad kazkoks ypatingas viduriavimas butu... Tai vat dabar as net ir nezinau, kas tai galetu but... Visai tiktu tas dirgliosios zarnos sindromas pagal visus simptomus, bet - kad temperatura pakyla! Jokiuose saltiniuose nerandu, kad temperatura pakiltu sio sindromo atveju, tik esant opiniam kolitui ar kokios infekcines kilmes kolitui. Kokia dienele-2 turiu temperatura virs 37 ar net siek tiek virs 38. Pirma karta maniau, gal koks rotavirusas, tik silpnesnes formos, antra - lygiai taip pat, bet jau dabar trecia karta kazkokie itarimai atsiranda, kad ne viskas gerai su tuom zarnynu... Ar visada opinis kolitas yra lydimas smarkiu viduriavimu?

Beje, spasmomenas nepadeda... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulioka: 10 rugpjūčio 2011 - 15:32
QUOTE(mamulioka @ 2011 08 10, 15:30)

Na, man iš pradžių buvo Krono liga, kurios nelydėjo, nei kraujavimas, nei viduriavimas. Ir pirmasis simptomas buvo pastovi temperatūra.
O dabar paūmėjimai lydimi viduriavimo su krauju.

Šiaip neteko girdėti, kad prie dirgliosios žarnos sindromo būtų temperatūra.
Galbūt reikėtų nueiti pas gastroenterologą? Papasakoti simptomus, galbūt paskirtų tyrimus. smile.gif
Atsakyti