Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(Kkunigunda @ 2011 04 28, 21:33)

Sveika susirgus hihihi.gif Aš irgi negalėjau susilaikyt ir nusipirkau kelis sanpaulijų vaikiukus ir dar galybę lapukų turiu susisodinusi šiltnamėlyje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2011 04 28, 23:49)
Sveika susirgus  hihihi.gif Aš irgi negalėjau susilaikyt ir nusipirkau kelis sanpaulijų vaikiukus ir dar galybę lapukų turiu susisodinusi šiltnamėlyje  ax.gif

oi baisu, kuo toliau tuo daugiau tų ligų blush2.gif
vat lapeliais ir aš domiuosi g.gif gal kas gali pasiūlyti 4u.gif kažin ar tauragiškių yra sampaulijų augintojų g.gif

o šiltnamyje tinka jas auginti 4u.gif man jos tokios lepios doh.gif atsimenu kai turėjau pastoviai dėmėm nueidavo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kkunigunda: 28 balandžio 2011 - 21:54
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 04 28, 21:52)
o šiltnamyje tinka jas auginti 4u.gif  man jos tokios lepios doh.gif atsimenu kai turėjau pastoviai dėmėm nueidavo doh.gif

Na ne tai kad šiltnamyje bet lapukus tam kad gerai apsivaikuotų reiktų į šiltnamėlį patupdyti, tai aš tokį mažiuką ant vienos palangės pasidariau ir visus lapukus ten sutupdžiau ax.gif Labai labai daug geros informacijos kaip auginti, kokiame substrate, kaip jį pasidaryti, kaip dauginti ir t.t. yra čia http://www.sugardas....i/index_lt.html mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2011 04 29, 00:01)
Na ne tai kad šiltnamyje bet lapukus tam kad gerai apsivaikuotų reiktų į šiltnamėlį patupdyti, tai aš tokį mažiuką ant vienos palangės pasidariau ir visus lapukus ten sutupdžiau  ax.gif Labai labai daug geros informacijos kaip auginti, kokiame substrate, kaip jį pasidaryti, kaip dauginti ir t.t. yra čia http://www.sugardas....i/index_lt.html mirksiukas.gif

nu bet ir aš pagalvojau doh.gif
dėkui 4u.gif tikrai pravers 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kkunigunda: 28 balandžio 2011 - 22:04
Šiandien sanpaulijos lėkštutėje pastebėjau mažų baltų vabalėlių, matyt jau bus žemėje prie šaknų įsiveisę, sanpaulija žydi, tai persodint neišeina, ar pakaktų jei kalio permanganato tirpalu vis paliesiu ar rekomenduotumėt ką kita? Būsiu dėkinga už patarimus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Demokratija: 29 balandžio 2011 - 15:10
Nežinau, ar tas permanganatas ką nors padėtų g.gif neaišku, kokie ten vabaliukai, jeigu koks šakninis skydamaris, reikėtų Aktaros ar ko nors panašaus.
Atsakyti
Pražydo mano albinosė
user posted image
Pirmas šiemet 'Optimara EverPrecious' žydėjimas
user posted image
Šios chimeros pražystant laukiau beveik metus. Pražydo, na ir ką? Na ir nieko ypatingo.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 balandžio 2011 - 19:50
[quote=ausrazs,2011 04 29, 21:50]
Pražydo mano albinosė

nuostabūs žiedeliai, nu bet antroji wub.gif kaip man tokie žiedeliai patinka tokios formos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 04 29, 20:50)

Šios chimeros pražystant laukiau beveik metus. Pražydo, na ir ką? Na ir nieko ypatingo.

Gal dar pasikeis g.gif Kaip supratau vaikelis tikrosios/teisingai prazydusios.Kazkur buvo rasyta ir isidemejau,kad i trecia karta vel teisingai suzydi g.gif Tik nezinia ar yra kiek tiesos tame unsure.gif
Atsakyti
*finy*, ne, tai ne vaikelis tikrosios, chimera pražydo teisingai - platus fuksijų spalvos ruožas per vidurį ir siauri balti pakraščiai. Šiaip man ji didelio įspūdžio nedaro, pirkčau nemačiusi, tik pagal aprašymą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2011 04 29, 15:09)
Šiandien sanpaulijos lėkštutėje pastebėjau mažų baltų vabalėlių, matyt jau bus žemėje prie šaknų įsiveisę, sanpaulija žydi, tai persodint neišeina, ar pakaktų jei kalio permanganato tirpalu vis paliesiu ar rekomenduotumėt ką kita? Būsiu dėkinga už patarimus...

Mano sanpaulijoms irgi kažkas atsitiko - riečiasi lapai. Bandžiau internete ieškoti kas tai galėtų būti ir kaip gydyti. Perskaičiau daug rusų kalba (lietuviškai radau labai mažai). Nieko tikslaus neišsiaiškinau. Bet radau vieną įdomu patarimą gydymui nuo kenkėjų - palieti citramono (ar jo pakaitalo) tirpalu - 1 tabletė litrui vandens. Lieti kas savaitę 3-4 kartus. Bandau g.gif
Chemijos naudoti nenoriu, nes kartu gyvena katinas, kuris labai mėgsta palakti iš sanpaulijų lėkštelių mastau.gif
Atsakyti
Citramonas nuo rimto kenkėjų, pvz. skydamarių, nepadės, nebent nuo muselių sciaridų. Nepadės ir tuomet, kad augalai serga ligomis. Bet lapai riestis gali ir visai dėl kitokių priežasčių, nebūtinai dėl ligos ar kenkėjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 30 balandžio 2011 - 08:32