Nu reiks pabandyt.. ačiū
čia mb nori tokių.
pas mus labiausiai vertinami visgi yra marinuoti pjaustyti ciliukai pagal Giedriaus recepta. Situos susizaveje kemsa ir sveciai (kas megsta astruma). O va cielus marinuotus tai jau tik mano diedas ir teiveikia..
QUOTE(saintlina @ 2011 09 06, 09:36)
pas mus labiausiai vertinami visgi yra marinuoti pjaustyti ciliukai pagal Giedriaus recepta. Situos susizaveje kemsa ir sveciai (kas megsta astruma). O va cielus marinuotus tai jau tik mano diedas ir teiveikia..
O koks tas Giedriaus receptukas,gal gali parasyti?
Mano kambarinius cilius kazkas uzpuole,baigia visi lapai nukristi su pumpurais. Tai jau tie kur visai dasibaige nulauziau sulig apacia ir vazonus pastaciau balkone. Nei laisciau,nei ka,o dabar ziuriu jie apie sprindi nauju stiebu prileide
QUOTE(samanaa @ 2011 09 06, 09:55)
Ausryte jau idejo
aciu
bet man kazko neatidaro
bet man kazko neatidaro
QUOTE(diuni @ 2011 09 08, 09:21)
dabar tikslaus recepto parašyt negaliu, bet kažkada labai labai seniai dariau kopūstų mišrainę su paprikom ( smulkinti kopūstai, morkos, svogūnai, paprikos, cukrus, druska). Palaikius parą laiko galima valgyti be nieko arba sudėti į stiklainius ir šiek tiek pasterizavus, uždaryti stiklainiuose. Skonį dar dabar jaučiu
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 11:14)
dabar tikslaus recepto parašyt negaliu, bet kažkada labai labai seniai dariau kopūstų mišrainę su paprikom ( smulkinti kopūstai, morkos, svogūnai, paprikos, cukrus, druska). Palaikius parą laiko galima valgyti be nieko arba sudėti į stiklainius ir šiek tiek pasterizavus, uždaryti stiklainiuose. Skonį dar dabar jaučiu 
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 10:14)
dabar tikslaus recepto parašyt negaliu, bet kažkada labai labai seniai dariau kopūstų mišrainę su paprikom ( smulkinti kopūstai, morkos, svogūnai, paprikos, cukrus, druska). Palaikius parą laiko galima valgyti be nieko arba sudėti į stiklainius ir šiek tiek pasterizavus, uždaryti stiklainiuose. Skonį dar dabar jaučiu 
ar negaletu buti kazkas panasaus i sita?
5 kg kopūstų
1 kg svogūnų
1 kg saldžiųjų pipirų
1 kg morkų
350 g cukraus
4 v.š. druskos (be kaupo)
0,5l aliejaus
0,5l acto
Kopūstus supjaustyti, morkas sutarkuoti. Svogūnus ir paprikas irgi supjaustyti smulkiau. Viską sumaišyti, įdėti druskos, cukraus, supilti actą ir aliejų, vėl viską gerai sumaišyti. Kopūstus ir morkas galima su druska ir cukrumi paminkyti atskirai (kaip rauginimui). Sumaišytą turinį palaikyti dubenyje per naktį (apie 12 val.). Po to salotas sudėti į stiklainius ir iki valgant geriau laikyti šaltai.





