Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Ex @ 2011 05 28, 05:28)
Dar nerauk smile.gif Gali būti, kad ir į persodinimą, sąlygų pasikeitimą sureagavo, bet gal žemė skurdoka šiek tiek?
Mano ką tik pasodintos paprikos šiais metais irgi buvo pradėjusios gelsti, akivaizdžiai ožiuotis, žinoma, sugadino man nuotaiką.. smile.gif tai du kartus palaisčiau stipresniu dilgėlių raugu, santykiu 1:1, gal netgi stipresniu rolleyes.gif žalumas pasimatė po kelių dienų, po to dar kartą palaisčiau ir problema visai dingo, paprikos pradėjo pumpurus krauti, šiuo metu jau ir paprikiukus auginasi..

Matomai siemet paprikom visgi netinka orai, per salta g.gif Jau keleta metu auginu jas-visada sodindavau siek tiek veliau ir niekad tokiu bajeriu nebudavo-pasodinau savasias pries 2 sav. siltnamin graziausias su ziedais, tai atrodo, kad jos ne per nago juodyma nepaaugo verysad.gif O po pasodinimo lapukai ir gelsti, ir melynuoti pradejo doh.gif Beje, tik su paprikom taip, nors greta auga ir pomidorai, bet sie niekuom nesiskundzia smile.gif
Ir dar ..Vakar radau 3 paprikas apvytusias, pajudinau - tai ne tik kad nera saknu, bet ir kotelis zemeje koki 1 cm taip apgrauztas, taip aptarkuotas blink.gif blink.gif Turbut cia kurklio darbas???
Tose vietose, kur buvo tos vargses paprikos per koki pusantro kastuvo gylio israusiau zeme ir nieko neradau unsure.gif Sode labai daug grambuolio lervu, galvojau, kad gal ir cia ju darbas doh.gif Bet matomai kad ne ju unsure.gif
Prisiskaiciau ir dabar namie renku kiausiu lukstus, maisysiu su aliejum ir bandysiu pakasti i tarpus tarp papriku ir pomidoru, jei cia kurkliu darbas, gal sakau nebelies mano augalu g.gif
Atsakyti
jei tai būtų kurkliai, tai matytum išraustus tunelius šalia jų, jie kasasi po žeme, bet nepergiliausiai ir virš žemės labai aiškiai matosi pasekmės
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 29, 10:54)
jei tai būtų kurkliai, tai matytum išraustus tunelius šalia jų, jie kasasi po žeme, bet nepergiliausiai ir virš žemės labai aiškiai matosi pasekmės

nebuvo matyti jokiu paliktu tuneliu schmoll.gif laiks nuo laiko matau lauke skraidancius kurklius, tai ir pagalvojau kad ju darbas doh.gif
jetus, tai kas cia dar gali niokoti mano paprikas?? blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 11:24)
laiks nuo laiko matau lauke skraidancius kurklius,

Suabejojau ar tu ten kurklius skraidančius matei..... Manau karkvabalius smile.gif Tarp jų diiiiidelis skirtumas smile.gif Karkvabaliai ir palieka žemėje grambuolių lervas, bet tiek žalos nepridaro, kiek kurkliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 29 gegužės 2011 - 10:35
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 11:24)
nebuvo matyti jokiu paliktu tuneliu schmoll.gif laiks nuo laiko matau lauke skraidancius kurklius, tai ir pagalvojau kad ju darbas doh.gif
jetus, tai kas cia dar gali niokoti mano paprikas??  blink.gif  blink.gif

abejoju, kad ten kurkliai schmoll.gif neteko matyt jų skraidančių g.gif schmoll.gif

toks?
http://www.google.lt.../...366&bih=619
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 29 gegužės 2011 - 10:47
aciu mergaites 4u.gif

puoliau i google ziureti, akurat pas mane pilna skraidanciu karkvabaliu-grambuoliu doh.gif lervas ju tai jau pazistu blush2.gif
Ot varna as, t..sakant pencija ant nosies smile.gif o nepazistu grambuoliu doh.gif blush2.gif
o jie patys grauzia augalus ar tik ju lervos?? Nes purendama zeme esu istraukusi ne viena is lysves?? Gal jie ir nugrauze mano paprikas bei isskrido pro siltnamio langus??nes kaip minejau ju lervu po nugrauztom paprikom neradau.. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 12:31)
aciu mergaites 4u.gif

puoliau i google ziureti, akurat pas mane pilna skraidanciu karkvabaliu-grambuoliu doh.gif  lervas ju tai jau pazistu blush2.gif
Ot varna as,  t..sakant pencija ant nosies smile.gif  o nepazistu grambuoliu doh.gif  blush2.gif
o jie patys grauzia augalus ar tik ju lervos?? Nes purendama zeme esu istraukusi ne viena is lysves?? Gal jie ir nugrauze mano paprikas bei isskrido pro siltnamio langus??nes kaip minejau ju lervu po nugrauztom paprikom neradau.. unsure.gif

radau, kad patys saknu negrauzia, tik lapus..ech tada visai neaisku kas nutiko su mano paprikom verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 14:06)
radau, kad patys saknu negrauzia, tik lapus..ech tada visai neaisku kas nutiko su mano paprikom verysad.gif  verysad.gif

Graužia paprikų, agurkų, pomidorų, braškių šaknis - baisus parazitas, keletą metų su jais kovoju gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Kam pavyko auginti paprikas lauke šiuo metu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 29, 13:36)
Graužia paprikų, agurkų, pomidorų, braškių šaknis - baisus parazitas, keletą metų su jais kovoju gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

tada viskas aisku verysad.gif reikia sumastyti kaip koki tinkliuka ant langu ir duru itaisyti, kad neiskristu i siltnami tie bjaurybes g.gif
Beje, agroplevele jie pragrauzia, isbandyta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 10:51)
1. Matomai siemet paprikom visgi netinka orai, per salta g.gif Jau keleta metu auginu jas-visada sodindavau siek tiek veliau ir niekad tokiu bajeriu nebudavo-pasodinau savasias pries 2 sav. siltnamin graziausias su ziedais, tai atrodo, kad jos ne per nago juodyma nepaaugo verysad.gif   O po pasodinimo lapukai ir gelsti, ir melynuoti pradejo doh.gif 2. Beje, tik su paprikom taip, nors greta auga ir pomidorai, bet sie niekuom nesiskundzia smile.gif 
Ir dar ..Vakar radau 3 paprikas apvytusias, pajudinau - 3. tai ne tik kad nera saknu, bet ir kotelis zemeje koki 1 cm taip apgrauztas, taip aptarkuotas blink.gif  blink.gif Turbut cia kurklio darbas???
Tose vietose, kur buvo tos vargses paprikos per koki pusantro kastuvo gylio israusiau zeme ir nieko neradau unsure.gif Sode labai daug grambuolio lervu, galvojau, kad gal ir cia ju darbas doh.gif Bet matomai kad ne ju unsure.gif
Prisiskaiciau ir dabar namie renku kiausiu lukstus, maisysiu su aliejum ir bandysiu pakasti i tarpus tarp papriku ir pomidoru, jei cia kurkliu darbas, gal sakau nebelies mano augalu  g.gif

mastau.gif
1. schmoll.gif
2. nieko keisto, pomidorai kaip piktžolės, taip greit ir nenumarinsi.
3. grambuolio lervos lengvai numarina net ir 5metį medelį ar krūmą. Tačiau kelių centimetrų gylyje ir dar kotą, greičiausiai kurklio darbas.
Reziume, jei kenkėjai graužia šaknis, tai ne "šių metų" oras kaltas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 gegužės 2011 - 22:22
QUOTE(saulyte33 @ 2011 05 29, 15:20)
Kam pavyko auginti paprikas lauke šiuo metu? smile.gif

čia apie ankstesnius sezonus ar šį? Jei šį, tai dar sunku išvadas daryt. Praeitą naktį ( mano nuomone, gan vėsoką) lauke 2 pipirai ir viena paprika praleido papildomai neapdengti.
Atsakyti