Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

As savasias pasodinau penktaddieni lauke.Bet vakar ziuriu kad kai kuriu lapeliai tokie issvieseje,isploneje... Manau saule isdegino unsure.gif Ar jusiskems nera taip?
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2011 06 06, 16:25)
As savasias pasodinau penktaddieni lauke.Bet vakar ziuriu kad kai kuriu lapeliai tokie issvieseje,isploneje... Manau saule isdegino  unsure.gif  Ar jusiskems nera taip?

kai taip karšta, viską lauke sodinu vakare ir gerai prilaistau. Per naktį apsipranta ir šviesą/karštį gauna palaipsniui. Kai lyja ir apsiniaukę, galima sodinti visą dieną 4u.gif
Atsakyti
mano ciliukai lauke jau su pipiriukais 5 cm ir mazesniais, o i lauka isnesiau tik pries savaite, tikriausiai jiems patiko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 06, 20:58)
kai taip karšta, viską lauke sodinu vakare ir gerai prilaistau. Per naktį apsipranta ir šviesą/karštį gauna palaipsniui. Kai lyja ir apsiniaukę, galima sodinti visą dieną  4u.gif

taip ir dariau,bet sekancia diena matyt nudege. Ziuresiu kaip bus toliau g.gif
Atsakyti
Ar esat kas augine Oda veisles juodas paprikas? keistokai jos man krumijasi g.gif esu ipratus, kad paprika auga vienu koteliu, o virsuj toks ale medelis susiformuoja... nu o Oda is po kiekvieno lapo po sakele su ziedukais. Virsuj , beja, turi ir grazu saku vainikeli. jau primezgusios papriku, bet va ka su tom keistom ataugom kote daryt? skabyt kaip pomidorus? nes nerealu butu tiketis sveikos paprikos augancios ant sakeles vos 3 cm. nuo zemes... unsure.gif o gal skabymas negerai, krumas nusilps?
?????????????
Atsakyti
hmm, o paprikos kažkaip kitaip auga? g.gif Pirmi vaisiai viršūnėj krūmo susiformuoja, kai pradeda spalvintis, nukerpam, o iš šoninių po kurio laiko vėl užsimezga vaisiai, kurie vėliau ir vėl skinami.
Ar aš čia kažko nežinau ir paprikos auga kaip vijokliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 07, 11:01)
hmm, o paprikos kažkaip kitaip auga?  g.gif Pirmi vaisiai viršūnėj krūmo susiformuoja, kai pradeda spalvintis, nukerpam, o iš šoninių po kurio laiko vėl užsimezga vaisiai, kurie vėliau ir vėl skinami.
Ar aš čia kažko nežinau ir paprikos auga kaip vijokliai  g.gif

Nezinau, matyt visad auginau veisles kurios augdavo medelio formos- plikas basas kotas ir virsuj vainikas su paprikom. O vat siemet is po kiekvieno lapo ant koto po sakele. ir kas man ir to bus? vaisiai noks ant zemes guledami, juk zemai? unsure.gif
beja, skindavau jau pilnai nusispalvojusius vaisius unsure.gif
pernai isvis turbut papriku metai buvo, nes skyniau paprikas kibirais: prinokiusias, sultingas, storasienes...siemet paprikos man atrodo kur kas liudniau g.gif
is isvis tos Oda idomiai auga> vaisius pradzioj toks sviesus vos nepermatomas, paskui pamazu nuo galiuko ima tamset, dabar jau po biski darosi violetines. pats augalas kazkoks minkstaskuris, placialapis unsure.gif nu, ziuresiu kas man is ju bus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 06 07, 10:52)
Ar esat kas augine Oda veisles juodas paprikas? keistokai jos man krumijasi g.gif  esu ipratus, kad paprika auga vienu koteliu, o virsuj toks ale medelis susiformuoja... nu o Oda is po kiekvieno lapo po sakele su ziedukais. Virsuj , beja, turi ir grazu saku vainikeli. jau primezgusios papriku, bet va ka su tom keistom ataugom kote daryt? skabyt kaip pomidorus? nes nerealu butu tiketis sveikos paprikos augancios ant sakeles vos 3 cm. nuo zemes... unsure.gif  o gal skabymas negerai, krumas nusilps?
?????????????

As kazkada auginau jas,bet man nepatiko,nes labai zemos,o tos apatines paprikytes tiesiog ant zemes ir kurkliai suesdavo.O beto ir skonis man ne,nes sunku ir suprasti kada prinoke o kada dar ne.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 06 07, 10:52)
Ar esat kas augine Oda veisles juodas paprikas? keistokai jos man krumijasi g.gif 

Auginau, skabyk šonines atžalas iki to gražaus vainiko. Iš tų žemutinių šakelių monkės biznis tik bus.....

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 07, 11:01)
hmm, o paprikos kažkaip kitaip auga?  g.gif

Ne, visos jos taip pačiai auga, tik kai kurios mėgsta aprisiauginti kuo daugiau "barzdos", biggrin.gif puslaukinės kažkokios....

QUOTE(Venta9 @ 2011 06 07, 11:16)
As kazkada auginau jas,bet man nepatiko,nes labai zemos.. O beto ir skonis man ne,nes sunku ir suprasti kada prinoke o kada dar ne.

Taip, jos neaukštos, sienelės plonos ir aplamai..... nelabai skanios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 07, 11:24)
Ne, visos jos taip pačiai auga, tik kai kurios mėgsta aprisiauginti kuo daugiau "barzdos",  biggrin.gif puslaukinės kažkokios....

hmm, augindavau tik California Wonder'ius. Kelis sezonus. Aišku, iš šoninių truputį smulkesni vaisiai.
Reiškias taviškius bandysiu skabyt nors ir labai gaila - labai jau gražiai auga smile.gif
Atsakyti
Mergickos, kas pragrauzia paprikose zirniu dydzio skylutes? maciau tik kazkokius ziogus, daugiau jokiu gyviu neaptikau g.gif
ir ku daba daryt? ax.gif
Atsakyti
Mergaičiukės, keliu paprikų viršūnėlės susigarbanojo nesveikai. Tikrai kazkas puola.Nors nieko neįžiūriu. Gal kuo nupurkšti, ar geriau išrauti?
Atsakyti