Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų galiukai, 6 tema

mano plaukams kokosas - tragedija, sausina nezmoniskai
Atsakyti
QUOTE(Eljerny @ 2012 01 22, 21:36)
Skaiciau, kad daug kam grynas aliejus ne tai, kad maitina/drekina plaukus, bet dar labiau issausina, ir jusu minetas kokosas. Man plaukams jis irgi nepatiko, sausino  schmoll.gif

tai tik dar karta patvirtina taisykle, kad kas tinka vienam, nebutinai tiks kitam biggrin.gif man kokosu aliejus super drekina ir gaivina smile.gif bet ne bet koks, o grynas, naturalus kokosu aliejus. sausos ir nusiurusios garbanos labai atsigavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oujea @ 2012 01 22, 01:12)
Etama,aciu uz toki issamu atsakyma.
Man kazkaip pries kokius 4 metus uzejo noras auginti plaukus ir tada atkreipiau demesi,kad man jie visai neauga.Storu plauku niekada neturejau, bet turiu labai grazia naturalia ruda spalva  blush2.gif , visada budavo labai blizgantys,slidus, galiukai neissisakoje.Nuo 15m uzejo mada plaut galva kiekviena ryta,nes atseit negraziai sukrite buna.Ir taip susigadinau savo plaukus issausejo,galiukai nutriuso, veldavos siaubingai.Dabar man 21m ir jau kokie 4 metai nebenaudoju feno visiskai,plauku nesu dazius, jokiu tiesintuvu i rankas neimu.4 menuo  geriu futura silica vitaminus, pradejau teptis ricinos, kokosu aliejum, dabar naudoju kvieciu gemalu, raso kad skatina augima,daznai masazauoju galva...neismanau ko dar griebtis g.gif  manau svarbiausia priziureti galiukus,kad jie netrupetu.
Na ricina gerai, bet mano manymu-tik mišinyje, kadangi viena ji sausina veidą, o plaukai manau irgi ne išimtis. Kokosai drėkinimui man irgi atrodo ne pats tinkamiausias var. Kaip aliejai odą tik maitina pagrinde, o ne drėkina-taip gali būti ir su plaukais. Galima tepti aliejus ant sudrėkintų plaukų, kad įsisavintų drėgmę, arba atsirinkti tiesiog tinkamus aliejus. Pati dabar naudoju mišinį iš lb daug aliejų-tepu ir eidama į soliariumą, ir plaukus, ir odą-taip pat po deiliacijos, kartais ir veidą. Žodžiu, viskam. Pamėgink sezamų aliejų plaukų ilgiui, galiukams siūlyčiau jojobos al. ar jei norisi riebiau-mišinį su sviestmedžiu (pati naudoju nilinį). Plaukų priežiūra atrodo gera, reiktų aliejus truputį keisti ir stebėti kurie labiau tinka-patinka, rezultatai turėtų ateiti netrukus smile.gif Dėl plaukų plovimo-pas mane pačią yra lyg ir riebioji seborėja, visada naudodavau riebių plaukų šampūnus (eko irgi tame tarpe), bet jau kuris laikas perėjau prie normalių-sausų plaukų šampūnų. Galiukai mažiau sausinami, galvos oda taip pat. Na ir nuo kasdienio būtino galvos plovimo, laikas prailgėjo iki 1,5-2 dienų smile.gif Dar svarbus momentas-plaunant galvą, šampūnu muiluoti tik patį viršugalvį, plaukų galams užtenka nubėgančių putų. Atitaikiau tepamo aliejaus kiekį (kaukėms), kad plaukai neskęstų aliejuje ir nereiktų kelis kartus plauti galvos, ko pasekoje vėl nusausinama viskas. Dabar pakanka po aliejinės kaukės išplauti viršugalvį, kad prabėgtų putos skalaujant per visą ilgį, tai ir nenusausinu tų galų, ir riebaliukas atsiplauna (o jo kažkiek galams ir reikia, kad gražiai gulėtų ir kristų), Beje, dar į galiukų temą-daug kas kas naudoja CWC metodą, kas reiškia, kad sudrėkinusi plaukus, galiukus ištepi kondicionieriumi-tada plauni galvą, nubėgus putoms vėl tepi kondicionierių kaip įprasta ir viską nuskalauji. Taip dar mažiau sausinami galiukai. Na manau kažką prisitaikysi 4u.gif

QUOTE(Eljerny @ 2012 01 22, 21:36)
Skaiciau, kad daug kam grynas aliejus ne tai, kad maitina/drekina plaukus, bet dar labiau issausina, ir jusu minetas kokosas. Man plaukams jis irgi nepatiko, sausino  schmoll.gif
Tai užtat, labai reikia stebėti ir atsirinkti kaip į kokią priemonę plaukai reaguoja drinks_cheers.gif Man visiškai netiko ir nepatiko linų sėmenų, alyvuogių al. plaukų kaukės (kurios daugeliui yra nr.1) kokosą dabar tenaudoju aliejų mišinyje, grynas jis man duoda plaukams purumo, blizgesio, bet dėl drėkinimo-nepasakyčiau. Va po gryno sezamų al. kaukės palyginimui-plaukai pastebimai glotnesni, drėgnesni atrodo smile.gif

Papildyta:
Na, beje, ir aliejai turėtų būti geri, kokybiški-nerafinuoti bent jau. Eko ar ne eko, kaip galimybės leidžia. Bet viską galima rasti pigiau siunčiantis ir pnš., taip kad galima ir pigaii prasisukti, išbandyti-atsirinkti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*ElGuna @ 2012 01 22, 22:38)

Man irgi taip buvo, kol nepradejau tepti sausu plauku, sukti y maistine plevele, uzsideti kepure, kad siltai butu 4u.gif biggrin.gif Tik vienintelis sis budas padrekina man plauka, turbut geriau ysiskverbia y plauka veikiant silumai smile.gif
Atsakyti
as visada i plevele isuku ir ranksluosti ant virsaus dedu, bet man jis vis tiek netiko, dabar naudoju kitus, bet velgi ziuriu, kad nebutu per daznai. vis tik mano plaukams geriausias derinys, tai naturalus aliejai + chemines kaukes, sampunai
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2012 01 23, 08:19)
Man irgi taip buvo, kol nepradejau tepti sausu plauku, sukti y maistine plevele, uzsideti kepure, kad siltai butu 4u.gif  biggrin.gif Tik vienintelis sis budas padrekina man plauka, turbut geriau ysiskverbia y plauka veikiant silumai smile.gif

Taip, aliejinės kaukės mėgsta ta termo-efektą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*ElGuna @ 2012 01 22, 21:38)

as busiu prie tu kurioms kokosu aliejus labai padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dvi širdelės @ 2012 01 23, 13:26)
as busiu prie tu kurioms kokosu aliejus labai padeda thumbup.gif

o kaip naudojat jus ta kokosu alieju?
Atsakyti
QUOTE(*ElGuna @ 2012 01 23, 10:42)
as visada i plevele isuku ir ranksluosti ant virsaus dedu, bet man jis vis tiek netiko, dabar naudoju kitus, bet velgi ziuriu, kad nebutu per daznai. vis tik mano plaukams geriausias derinys, tai naturalus aliejai + chemines kaukes, sampunai

As kokosu alieju naudoju karta per savaite pernakt vietoj kaukes (aisku MB nesuzavetas, kai su kepure miegu biggrin.gif ), o siaip naudoju sampuna ir kondicionieriu, jie turi irgi truputy tos chemijos. Pakeiciau dazus y su maziau visu blogybiu - galiu pasakyti tikrai padeda bigsmile.gif Zadu dar isbandyti argano alieju, simonsidiju, migdolu - ziuresim, kas labiau patiks. O tai kokosu al. ir alyvuogiu al. naudoju pakaitomis jau 5 metai, ydomu, kaip kitu poveikis smile.gif
Atsakyti
man kokosu aliejus vienas irgi nelabai,bet atradau kazka stebuklingo-po kokosu aliejines kaukes,isplovus plaukus sampunu,dar uzdeti porai minuciu GAIA kauke (ji labai nebrangi,gal 7 litai,toks geltonas indelis,daug kam ji cia nepatinka biggrin.gif ).plaukai tokie svelnus lieka,glotnus,ir kas svarbiausia,galiukai atsigauna wub.gif nepatarciau gal daznai dayti,nes jau aliejus labai maitina plauka,o dar ir kauke,tai gali plaukas apsunkti,bet profilaktiskai tai labai gerai,rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
man jojoba, argan, avocado - labai liuks plaukams wub.gif
Atsakyti
juk apie kaukes yra kita tema.
Atsakyti