Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Na ir ilgai reikia laukti tu pelargoniju ziedeliu gausumo schmoll.gif .Jei ne trys loveliai,pabudinti anksciau,visai depresuociau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbuliukas @ 2011 05 31, 09:31)
kkarile,
ar sita oranzine daiginote?
http://www.amazon.co...=A1GV61T0AKND7P
As  ja turiu, bet lapeliai i pelargoniju nepanasus  g.gif 

Taip, sita 4u.gif Kolkas nieko apie lapelius ar ziedelius negaliu parasyti 4u.gif

Ir dar Violetos noriu paklausti apie ta Actaros tirpala? Kaip suprast palieti? As supratau, kad koncentratu palasinti i zeme, ar taip? g.gif
Atsakyti
Nea, normaliai palaistyt...tai reiškia, reik pasidaryt tikslios koncentracijos tirpalą purškimui, nupurkšt, šiek tiek įsprastu būdu sudrėkint žemę, kad ji nebūtų visai sausa ir tada priliet tos chemijos padoriai, bet kad neplauktų viskas..Mano kaktusus vienos rūšies šis brudas buvo užpuolęs, ko tik nedariau...kitų gėlių nelietė, bet tų kaktusų nė neišmaniau kaip gelbėt...tai jau iš nevilties ne taip paliejau, o tiesiog paskandinau su visais vazonais kibire tirpalo...Įmerkiau ir palikau mirkti taip 15-20 min....paskui džiovinau, dienos kaip tik buvo labai karštos, va tik tada atsikračiau aš tos erkės..o kitas gėlės irgi jau tik paliejau ir nupurškiau, nes pabijojau užkrato sugrįžimo, jei ta erkė ten būtų buvus, bet dar nepastebima..bet čia reikia pasakyt, kad buvo veiksmas iš nevilties jau, plius augalai visi buvo suaugę jau...ar mažus galima taip liet, nežinau.Manyčiau, kad galima, nes visgi tai sisteminis chemikalas, kas tai yra jau rašiau, ir augalams ji neturėtų nė kiek kenkti netgi jeigu jie palaistomi..O į balkoną tos erkės atkrido iš lauko, ten pernai visos gudobelės buvo apraizgytos šitos erkės..Per vėlai susigriebėm jas nupurkšti ir palieti - šiemet tą padarėm kai tik atšilo, tai rausvos gudobelės visu grožiu sužydo...nenudžiovino jų žiedų tos erkės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 31 gegužės 2011 - 15:11
Aciu 4u.gif
Atsakyti
nu žinokit čiūdai. ieškodama info, kas natūraliai naikina voratinklines erkutes, radau, kad... pomidorai!!!
nu visgi gal pas mane paprasti vorai ten, nes jų čia sakau devynios galybės. bet va kas per balti trupiniai kitoj pusėj, vis dar neaišku. tokie trupiniai panašūs man ir į baltasparnių kiaušinius, kai jie buvo prikibę prie tų pačių gėlių. bet jais atsikračiau, o ir išnešus laukan baltasparniai nulakstė.
Atsakyti
darse wub.gif koks gražus žiedukas!
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 31, 09:05)
Dar truputį laikysiu, gal ir tos dvi išdygs  rolleyes.gif  Tačiau labai džiaugiuosi keturiomis, kad tik augtų  ax.gif

turėtų sudygti ir likusios. Pas mane iš 5 trys labai greit sudygo, o šian grįžus po kelių dienų namo, radau ir paskutiniąsias sudygus. wub.gif
Atsakyti
ax.gif
user posted image

bet kaip pikta, sekmadienį nupurškiau viską tuo nemazaliu nuo erkių, atrodo padėjo, erkių nebesimato, bet tai šiandien amarus rankiojau, kurių anksčiau nebuvo doh.gif vienos gėlės lapai toliau sėkmingai vysta ir ruduoja, kažkaip jaučiu, kad ten grybas bus. Dar kelių pelargonijų nauji lapeliai va tokie auga:
user posted image

skint nesinori, nes šviežiausi lapukai tokie, gal kokių medžiagų trūksta g.gif niekas beveik nežydi, nėr kada su trąšom liet, nes dar laukia pakartotinis liejimas su nemazaliu ir dar su previkuru doh.gif bijau kad vėl neperliečiau ar nenudeginčiau šaknų su ta visa chemija blush2.gif ir dar šiandien pas mamą darbe buvau, o ten vienam kabinete keturios pelargonijos, jau visi krūmai, žiedynai didžiuliai, pasaka wub.gif saviškes apžiūrėjau, tai tokios nupiepę atrodo, vienas tik lovelis gražus, bet nežydi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Esu visiska naujoke pelargoniju ir siaip balkoniniu geliu auginime, tad labai tikiuosi jusu pagalbos blush2.gif
Kazkas nepatinka manosioms, bet nezinau, kas rolleyes.gif o gal ir parazitai kokie uzpuole? g.gif
is anksto dekoju pagelbejusioms 4u.gif

user posted image

Atsakyti
čia ne nudegimas? g.gif

Dantiste, gražu!

aš išgyvenu panašiai dviprasmiškus jausmus dėl savarankiško pelargonijų auginimo. jau antri metai matau, kad tie daigai pas mane nesidžiaugia gyvenimu. ar čia biolaukai nesutampa ar kas? biggrin.gif

galvoju kitąmet pasidaiginsiu šiek tiek kiek sėklų pirkausi ir daugiau tai pirksiu tolesnes, paaugintas. jos brangiau, apie 7-8 Lt kupstas, ale toks didžiulis, kad į lovelį vos ne vos tris sutalpintum. o čia... lovely šeši, po 3,5 lito, ir vaizdo kaip nėr, taip nėr, už tą pačią kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 02 birželio 2011 - 22:04
[quote=Dantiste,2011 06 02, 15:49]
ax.gif
Man atrodo,cia amarai apkramte.nes ir mano panasiai atrodo,kurias neapginu sekmingai nuo amaru..O jie kimba esti virsuneles,skanios matyt. tie lapukai ir lieka tokie banguoti,o ka padarysi,tepagyvuoja dar doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2011 06 02, 15:49)
nėr kada su trąšom liet, nes dar laukia pakartotinis liejimas su nemazaliu ir dar su previkuru doh.gif bijau kad vėl neperliečiau ar nenudeginčiau šaknų su ta visa chemija blush2.gif

Yra ilgo veikimo birios trąšos(pvz., Floraline f. ), reiktų truputį papurent aplink, įterpt ir neliks didelio galvos skausmo dėl laistymo trąšomis, perlaistymo ir galvojimo, ar kokių medžiagų netrūksta wink.gif

QUOTE(jamiro @ 2011 06 02, 22:17)
Kazkas nepatinka manosioms, bet nezinau, kas  rolleyes.gif o gal ir parazitai kokie uzpuole?  g.gif

tik dešinės apačioj 'papuvęs' lapas, o visos tos iškilios karputės dėl netolygaus laistymo - peržiūva, prilaistoma, perdžiūva ir vėl prilaistoma. Iš gerosios pusės nelabai jos ir matosi.
Atsakyti