Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(kkarile @ 2011 05 31, 10:01)
super! mirksiukas.gif  Ir kai dalis buvo mano isdyge, Violeta patare nuimti plevele, bet buvo likusi viena neisdygusi, tad as is pleveles iskirpau jos teritorijos plocio plevele ir uzdengiau, siandien jau lapeliai stovi, tad ir tau taip siulysiu, jeigu ne vienu metu isdygs, ir, beje, kokias 6 d. ta paskutine stovejo, nors seses jau antra diena po sejos dygo...
Zodziu, issidaiginau 100%, be priekaistu sudgo ta dryzuota, ir mano oranzine, o su obelziede labiausiai buvo reikalu... ir vienos lapeliai tokie kreivi, ai...

Dar truputį laikysiu, gal ir tos dvi išdygs rolleyes.gif Tačiau labai džiaugiuosi keturiomis, kad tik augtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 05 31, 08:01)
super! mirksiukas.gif  Ir kai dalis buvo mano isdyge, Violeta patare nuimti plevele, bet buvo likusi viena neisdygusi, tad as is pleveles iskirpau jos teritorijos plocio plevele ir uzdengiau, siandien jau lapeliai stovi, tad ir tau taip siulysiu, jeigu ne vienu metu isdygs, ir, beje, kokias 6 d. ta paskutine stovejo, nors seses jau antra diena po sejos dygo...
Zodziu, issidaiginau 100%, be priekaistu sudgo ta dryzuota, ir mano oranzine, o su obelziede labiausiai buvo reikalu... ir vienos lapeliai tokie kreivi, ai...

kkarile,
ar sita oranzine daiginote?
http://www.amazon.co...=A1GV61T0AKND7P
As ja turiu, bet lapeliai i pelargoniju nepanasus g.gif

Obelziedes ir musu puikiai auga... smile.gif Mes kelios koleges siuntemes, o viena buvo tokia gera, kad daigino visom ir jau praaugusias atnese smile.gif o ir daigumas gavosi 100% thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbuliukas: 31 gegužės 2011 - 08:33
QUOTE(laurindre @ 2011 05 30, 18:37)
Vistiek labai panasu. Pabandyk ismaudyti. Erkutes nemegsta dregmes, atsiranda nuo sauso oro rolleyes.gif

Jūs teisi!!!
aplink tokie dideli voratinkliai, nuo augalo prie augalo ir vidury tupi toks gyvis. aš maniau, kad čia vorai visur, nes jų pas mus pilna įvairiausio dydžio. nu blem, ką dabar daryt? ir baisiausia, ką daryt su pomidorais, nes juos irgi apspito!!!
nu šitą klausimą uždaviau per visas temas įmanomas sad.gif
Atsakyti
Uzjauciu, aisku, chemijos nelabai norisi naudoti. Bandyk muilini tirpala pasidaryti ar cesnaku lukstu. Pelargonijai turetu padeti. O su pomidorais net nezinau, ka daryti, jie maudymus nelabai megsta, kiek zinau g.gif
As tai net viksvuoles atsisakiau, nes ja labai sitos erkutes megdavo, pavargau purksti ir kovoti, tik sausesnis oras ir puola tos nenaudeles. O kai jau yra saltinis, tai ir kitos geles kencia doh.gif
Atsakyti
Nu velniai žino kaip čia. Gūglėj paieškojau vaizdų voratinklinės erkės, nu visai ne toks vaizdas. ten po lapu daug privoratinkliuota, o čia - kaip mini voriukas, nuo vazono link vazono. vakare išardai, po nakties vėl yra. bet va tie balti taškai yra žinoma.
gal nešt labiau vėjuoton vietoj?

tas mano pelargonijas buvo laikas persodint, susodint kartu su kitom. tai dabar reik nebesodint, kad neplistų g.gif
Atsakyti

Tai pas tave tik pradzia. Paskui viska issciulpia ir lapai dziuti pradeda doh.gif
Dabar ne taip sunku isnaikinti, kuo toliau, tuo sunkiau.
Atsakyti
Čia Lietuva smile.gif

Skleidžiasi Pink Sybil:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 05 31, 09:50)
Tai pas tave tik pradzia. Paskui viska issciulpia ir lapai dziuti pradeda  doh.gif
Dabar ne taip sunku isnaikinti, kuo toliau, tuo sunkiau.

tos baltos kruopos kitoj pusėj nu jau pora mėnesių yra. tai ką, aš nuploviau po kranu šaltu, ir persodinau, jos visos uždžiūvusios negyvai buvo, neįmanoma net palaistyt. pasodinau į lovelius su kitom. nu mažu ir ne geriausias sprendimas, bet... gal nuo ger gyvenimo jos atsigaus, suvešės ir atsikratys parazitais biggrin.gif
Atsakyti
Asmeniškai aš daryčiau taip...Išimčiau visas gėles iš žemių, gerai gerai nuplaučiau po tekančiu vandeniu, pasodinčiau naujam substrate ir paliečiau sisteminiais insekcidais, bei gerai jais nupukščiau - kaip kažkas sakė, jei dar neprasidėjo džiūvimas, tai tik pati pradžia..Actara šiuo aveju padės 100 proc. tai su pelargonijom būsi susitvarkius...tavo padarytu atveju rizikuoji visoms ta erkę užnešti tai vienareikšmiškai bent paliečiau aktaros tirpalu, jei purškimu nesinori užsiimt.

su pomidorais - juos vėlgi pagal visas agronomijos taisykles galima paliet/purkšti chemija, bet jau geriau kontaktine - paviršinio veikimo, bet būtina išlaukt tam tikrą dienų skaičių, kad būtų galima vartot maistui...tai kažin ar variantas, bet jei šilta, reik kurti drėgmės sąlygas -tokiu atveju nebijočiau pomidorų purkšti vandeniu ir padaryt gero vėdinimo..

darse - wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 31 gegužės 2011 - 12:16
QUOTE(Darsė @ 2011 05 31, 10:58)
Čia Lietuva  smile.gif

Skleidžiasi Pink Sybil:

user posted image

oi koks grozis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 31, 12:15)
Asmeniškai aš daryčiau taip...Išimčiau visas gėles iš žemių, gerai gerai nuplaučiau po tekančiu vandeniu, pasodinčiau naujam substrate ir paliečiau sisteminiais insekcidais, bei gerai jais nupukščiau - kaip kažkas sakė, jei dar neprasidėjo džiūvimas, tai tik pati pradžia..Actara šiuo aveju padės 100 proc. tai su pelargonijom būsi susitvarkius...tavo padarytu atveju rizikuoji visoms ta erkę užnešti tai vienareikšmiškai bent paliečiau aktaros tirpalu, jei purškimu nesinori užsiimt.

su pomidorais - juos vėlgi pagal visas agronomijos taisykles galima paliet/purkšti chemija, bet jau geriau kontaktine - paviršinio veikimo, bet būtina išlaukt tam tikrą dienų skaičių, kad būtų galima vartot maistui...tai kažin ar variantas, bet jei šilta, reik kurti drėgmės sąlygas -tokiu atveju nebijočiau pomidorų purkšti vandeniu ir padaryt gero vėdinimo..

darse -  wub.gif

nu perploviau ir persodinau, ir tuo pačiu galvoju kad nupurškimas bei palaistymas nepakenks. eisiu pirkt to brudo.

o pomidorus purškiau tik vandenuku. turiu žaliojo muilo, mažu su juo pavaryt? g.gif
Atsakyti
Pabandyk su zaliu muilu, gal ir uzteks g.gif
Atsakyti