Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Ritaava, pelargonijų sėklų esu pirkusi iš šito pardavėjo http://www.originaliosseklos.lt/, bet ne internetu, o paprastoj parduotuvėj Šiauliuose.
Pirkau ir auginu šį mišinį:
http://www.johnsons-...ophead-mixed-f1
pakuotėje buvo 11 sėklų, sudygo ir išaugo visos thumbup.gif

taip pat ten pat pirkau kažkokią lenkišką pakuotę svyrančių pelargonijų sėklų, iš šešių sėklų turiu 3 augalus, gerai, kad visi skirtingų spalvų bigsmile.gif

Banguze, pažiūrėk, kokios jos- na, man panašios į tas skydalapes, žiedlapius nubarsto visiškai:

user posted image

galiu pasidalinti šakelėm, be tos raudonos, dar turiu labai šviesiai alyvinę ir baltą

o sėklų pirkimui pasirinkimas neblogas štai čia:

http://www.nickys-nu...den-shop/seeds/

Atsakyti
..jas taip, sunkoka rasti sėklų forma...Buvo Shetelige kažkada, bet maži kiekiai ir greit išperka...ir pasiūla ribota..Kartais 'sėkluva' turi. Vilniuj Kalvarijų turguj ir autobusų stotyje užmatydavau pardavinėjant, bet vėlgi su gan siaura pasiūla..
Šį pavasarį tas rožiažiedes užsisakinėjom iš USA amazonės.

Pati sėjau gal 3 metus, bet ...mizernas darbas su tais sėjimais, jei sėji tik butui puošt..sodybai sutinku, kad verta sėtis, kai plotai dideli, ir reikia visokių žiedų..nu o balkonui/ terasai - tai kiek gi jų tereikia? Daigais paprasčiausia pirkti tada, kai ypač pc šiemet nepaprastą įvairovę siūlė tiek ermitažo, tiek banginio, tiek senukų pc. Su sėjimu dar niuansas dėl šviesos ir šilumos - sėt reikia iškart po naujų, o tada viduržiemis..namų sąlygom vos ne stalines lempas reikia laikyt įjungas per naktį.. rolleyes.gif na brangus hobis gaunasi..Realiai sėju tik tas veisles, kurių man labai norisi, bet nėr kaip gaut, kaip kad dabar buvo su toms appleblossom...

Na, o sodybų savininkėm tai paprasta nuo gražiausių krūmų vasaros gale pasidaigint atžalas, kurios kamb. temp. per žiemą virsta visai gražiais krūmeliais pavasariui...
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 10:16)
..jas taip, sunkoka rasti sėklų forma...Buvo Shetelige kažkada, bet maži kiekiai ir greit išperka...ir pasiūla ribota..Kartais 'sėkluva' turi. Vilniuj Kalvarijų turguj ir autobusų stotyje užmatydavau pardavinėjant, bet vėlgi su gan siaura pasiūla..
Šį pavasarį tas rožiažiedes užsisakinėjom iš USA amazonės.

Pati sėjau gal 3 metus, bet ...mizernas darbas su tais sėjimais, jei sėji tik butui puošt..sodybai sutinku, kad verta sėtis, kai plotai dideli, ir reikia visokių žiedų..nu o balkonui/ terasai - tai kiek gi jų tereikia? Daigais paprasčiausia pirkti tada, kai ypač pc šiemet nepaprastą įvairovę siūlė tiek ermitažo, tiek banginio, tiek senukų pc. Su sėjimu dar niuansas dėl šviesos ir šilumos - sėt reikia iškart po naujų, o tada viduržiemis..namų sąlygom vos ne stalines lempas reikia laikyt įjungas per naktį.. rolleyes.gif na brangus hobis gaunasi..Realiai sėju tik tas veisles, kurių man labai norisi, bet nėr kaip gaut, kaip kad dabar buvo su toms appleblossom...

Na, o sodybų savininkėm tai paprasta nuo gražiausių krūmų vasaros gale pasidaigint atžalas, kurios kamb. temp. per žiemą virsta visai gražiais krūmeliais pavasariui...

Kai pas mus nera ermitazu, senuku tu kur galima isigyti geliu, ar maximu didziuju tai gan kebloka,cia ziuriu merginos prisiperka visokiu groziu o mums tenka varvinti seile nes nepasiekiam, kad ir sakelem dauginti ne visos siuncia ir nosi vel zemyn leidziam verysad.gif
Atsakyti
Nu bet sėdite bendraminčių forume, argi ne? Taigi galima gal paprašyt kitų augintojų pasidalint turimom gėlėm, jų daigais ir pan. g.gif Aš tikrai žadu dalintis rudeniop viskuo ką turiu iš savo gėlių ūkio, jei tik bus ką dalint ir laužyt...Šiemet tris lovius išmečiau laukan namie per žiemą laikytų pelargonijų, nes niekas jų nenorėjo, o jos man tiek išsiplėtė ir ėmė šiukšlinti, kad nebeturėjau ką daryt...Išnešiau kai šilta buvo, gal kas pasiėmė, va kaip irgi būna ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 birželio 2011 - 11:14
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 11:10)
Nu bet sėdite bendraminčių forume, argi ne? Taigi galima gal paprašyt kitų augintojų pasidalint turimom gėlėm, jų daigais ir pan. g.gif Aš tikrai žadu dalintis rudeniop viskuo ką turiu iš savo gėlių ūkio, jei tik bus ką dalint ir laužyt...Šiemet tris lovius išmečiau laukan namie per žiemą laikytų pelargonijų, nes niekas jų nenorėjo, o jos man tiek išsiplėtė ir ėmė šiukšlinti, kad nebeturėjau ką daryt...Išnešiau kai šilta buvo, gal kas pasiėmė, va kaip irgi būna ...

Tai vat kad neseniai pradejau lankytis siame forume,labai dziaugiuosi kad ji suradau, anksciau lankydavausi rankdarbiuos bet kazkas patempe cia apsilankyti, o kai jau uzsukau nelabai benoriu iseiti,seku kas gali pasidalinti savo groziais ir dabar pati uzsisakiau rozia... dar labai ir pavadinimu prisimenu, tai tikiuosi kad merginos ir dalinsis savo groziais kai jau bus kuo dalintis, o to laukiu laaaaaaaaabai ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau atejo daigai is sutarve.se!! thumbup.gif Rytoj ateis kitas uzsakymas taip kad viskas super! thumbup.gif tik vienas klausimelis- ar jos istvers iki kito treciadienio? g.gif saknys apvyniotos plastiko gabaliuku..ka manot, ar tureciau jas isvyniot pries vaziuodama i lietuva ir apipurskt vandeniu? unsure.gif

Bet labai jau grazus daigiukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(julijaph @ 2011 06 21, 13:45)
Pagaliau atejo daigai is sutarve.se!!  thumbup.gif Rytoj ateis kitas uzsakymas taip kad viskas super!  thumbup.gif  tik vienas klausimelis- ar jos istvers iki kito treciadienio? g.gif  saknys apvyniotos plastiko gabaliuku..ka manot, ar tureciau jas isvyniot pries vaziuodama i lietuva ir apipurskt vandeniu?  unsure.gif

Bet labai jau grazus daigiukai  wub.gif

kaip saunu, tikiuosi, kad antra partija neveluos ax.gif o tie daigiukai labai sandariai privynioti, kad neisvyniojus nebutu imanoma palaistyti? O dabar zeme dregna?
Atsakyti
QUOTE(julijaph @ 2011 06 21, 13:45)
Pagaliau atejo daigai is sutarve.se!!  thumbup.gif Rytoj ateis kitas uzsakymas taip kad viskas super!  thumbup.gif  tik vienas klausimelis- ar jos istvers iki kito treciadienio? g.gif  saknys apvyniotos plastiko gabaliuku..ka manot, ar tureciau jas isvyniot pries vaziuodama i lietuva ir apipurskt vandeniu?  unsure.gif

Bet labai jau grazus daigiukai  wub.gif

thumbup.gif

aš tai siūlyčiau nei vynioti, nei purkšti- nes pas mane tokios keliavo paštu, gavau aštuntą dieną nuo išsiuntimo, drėgmės tikrai dar buvo pakankamai, svarbu, kad šviesos užtektų g.gif
Atsakyti
valio biggrin.gif Vyniot tikrai nereikia, jei karštas oras, daigus pačius galima papurškaliot dulksna purkštuvu, jei tarkim karšta labai ir vysti ima...ir šviesiai laikyt reikia, bet ne tiesioginėj saulėj..o veislės sužymėtos kokios yra? Gal kokia foto įmanoma, kad iš smalsumo nemirčiau.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 birželio 2011 - 13:14
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 14:11)
valio  biggrin.gif Vyniot tikrai nereikia, jei karštas oras, daigus  pačius galima papurškaliot dulksna purkštuvu, jei tarkim karšta labai ir vysti ima...ir šviesiai laikyt reikia, bet ne tiesioginėj saulėj..o veislės sužymėtos kokios yra? Gal kokia foto įmanoma, kad iš smalsumo nemirčiau.... 4u.gif

prie kiekvieno daigo pripakuota plastikinė juostelė su vardu ir pavarde :-)

aš tai vaikštau aplink savo žydiničą rožinę pelargoniją ir vis pagaunu save galvojant, kodėl ta rožė nekvepia lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kokia foto įmanoma, kad iš smalsumo nemirčiau
..Ligones lotuliukas.gif 4u.gif Prijaučiu biggrin.gif
Atsakyti
Darse nono.gif Juk žinai kad ir mums turi parodyt...Baigiam šią temą greičiau į naują kraustomės su savo naujais daigais...
Atsakyti