Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(Violeta* @ 2011 05 25, 22:45)
liuks, taip ir turi būt...jei šaknytės labai į dangų žiūri, tai tada jau maišelį po dienos nuimkit ir tas šaknytes labai atsargiai į žemės pusę bandykit paverst..Nuo tada maišelio nebereiks, toliau laikyti šiltai ir šviesiai, bet nekepinti saulėj...šiaip ar tais viskas jums gerai sekasi. Man ir irgi labai patiko tas greitas rezultatas..

Aciu 4u.gif As jau vakar pagalvojau, jog reikes susirasti jusu pirmaji aprasyma kaip sejote ir sudygo, ir masciau, kada nuemete ta maiseli? O siand. ziuriu jau atsakyta wub.gif
Siand. tas baltas siulelis jau pats sulindes i zeme, nereikia man jo sukti, bet is 9 yra 2 neisproge, dar ta maiseli palaikysiu gal? g.gif tikiuosi nepakenks dregme toms, kurios jau augs, na lauksiu vakaro mirksiukas.gif
Atsakyti
Naaa...tas dvi gal bandykit kaip ir nurašyt jau, jei kitos dauguma sudygo, kitaip rizikuojat tom sudygusiom puvinį kokį padovanot...man irgi kas dygo, sudygo greit, kas nedygo...merdėjo merdėjo kol vis tiek supuvo...o kai šaknys yra, tai kol lapukai rodos, jau reik padabot ir nuo per didelės drėgmės ir nuo pernelyg sausros ir pan. Svarbiausia užtikrint šilumą ir šviesą.
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Bandysiu gal paauginti viena ta seklu sakele, o kitas nuskabysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gigida @ 2011 05 26, 10:17)
Aciu  4u.gif
Bandysiu gal paauginti viena ta seklu sakele, o kitas nuskabysiu  smile.gif

Tik neskubek, bresta ilgai, gal apie menesi. Kai jau pradeda ruduoti ir atsirasti toks lyg islindes pukelis is to pagaliuko, tai tada jau subrendusi. Pati sekla, kaip kmyno tokia rudoka turi buti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 05 26, 10:34)
Tik neskubek, bresta ilgai, gal apie menesi. Kai jau pradeda ruduoti ir atsirasti toks lyg islindes pukelis is to pagaliuko, tai tada jau subrendusi. Pati sekla, kaip kmyno tokia rudoka turi buti 4u.gif

Aciu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 05 24, 20:18)
Tu gal nesekei temos anksciau 4u.gif  Mes is Amerikos parsisiunteme neregetu, negirdetu groziu wub.gif  tai kaip nepabandysi pasizaisti...o siaip , manau, kad jau veloka ir gerokai blush2.gif bet  pati rasai, kad Anglijoje noresi jas auginti, gal ir klimatas pas jus butu palankesnis ir ilgiau zydetu ir gal ziema gerai motininius issilaikytum, ir turetum visu kokiu tik nori, tik jauciu, nuo sejos iki ziedo, kokie du men. bus. Na, Violeta cia eksperte 4u.gif ir beje visada, visada labai maloniai patarineja wub.gif

taigi va, kad nesekiau, sekti pradejau kai atsikrasciau i nama nes ten yra didelis kiemas, kiemas be geliu ne ne schmoll.gif tai ir pradejau dometis gelytes,kaimyne padovanojo pelergonija va jau grozi turiu....jei sakot kad dar nevelu seti gal ir man reiks pabandyt pasizaist g.gif klausimelis vienas o dezutes sejimui tiktu permatomos? g.gif nes pas mane ju pilna doh.gif
Atsakyti
Doviliuke, gal ne taip supratot - mūsų gėlės visos jau žydi ir sėt, kad kiemą pasipuošt, jau tikrai per vėlu. Mes sėjam tik dėl kaip sakyt, sportinio intereso, pasižiūret, kiek tos pasakiškos iš valstijų parsisiųstos pelargonijos bus gražios natūroj, o ne internete, kai pražydės, nes nesinori nusivilt kitais metais, o noris žinot iš anksto, ko tikėtis. Gal gi visai ne tos sėklos įdėtos... ax.gif jei bus gražios, tai puiku, bus galima nuo motininių gėlių auginukais prisidaugint, kad kitiems metams su sėklom nežaist..bus negražios irgi aišku, kad tada reiks pirkt daigus..o sėt dėl tikslo pasipuošt ne, nebeverta.

na ir jūs gyvenat Uk, kur tokia pasiūla...juk ten galima gražiausias gėlės susipirkt arba nuo vienos prisidaugint, kad ir tas pačias rožiažiedes...arba jei jau sėt, tai sėt reikia tokias greit augančias...bet vis tiek manau, kad sėt jau per vėlu, jau tikrai tik daigai beapsimoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 26 gegužės 2011 - 11:01
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 26, 10:58)
Doviliuke, gal ne taip supratot - mūsų gėlės visos jau žydi ir sėt, kad kiemą pasipuošt, jau tikrai per vėlu. Mes sėjam tik dėl kaip sakyt, sportinio intereso, pasižiūret, kiek tos pasakiškos iš valstijų parsisiųstos pelargonijos bus gražios natūroj, o ne internete, kai pražydės, nes nesinori nusivilt kitais metais, o noris žinot iš anksto, ko tikėtis. Gal gi visai ne tos sėklos įdėtos... ax.gif jei bus gražios, tai puiku, bus galima nuo motininių gėlių auginukais prisidaugint, kad kitiems metams su sėklom nežaist..bus negražios irgi aišku, kad tada reiks pirkt daigus..o sėt dėl tikslo pasipuošt ne, nebeverta.

na ir jūs gyvenat Uk, kur tokia pasiūla...juk ten galima gražiausias gėlės susipirkt arba nuo vienos prisidaugint, kad ir tas pačias rožiažiedes...arba jei jau sėt, tai sėt reikia tokias greit augančias...bet vis tiek manau, kad sėt jau per vėlu, jau tikrai tik daigai beapsimoka.

na ir man atrode kad kai man cia bus faina su gelem be problemu bus bet va kai reikia ir vsio nieko nerandu doh.gif niu supratau tada kad jau veloka nieko prie to sportinio intereso prie jusu prisijungsiu kitais metais drinks_cheers.gif
Atsakyti
merginos, aš vėl su klausimu, nu kol kas goole ats neradau...

pasodinau pelargonijas vazoniukuose, palikau balkone, kaip ir sakiau, nes ant lango buvo tikrai per karšta, na matau tikrai, kad prigijo, nes lapelius leidžia, ir šiaip atsigavo kai iš parduotuvės buvo nei palietos nei ką (flenciukus jau kai kuriuos žydinčius pirkau).
bet dabar žiūriu, jau tie kur žydėjo baigia nužydėt, kiti kur buvo pradėję leist, šakutės su žiedukais nudžiuvo, dar net nespėjus jiems prasiskleist g.gif ir kiti kur lendai keli mažiukai jau matau, kad taip pat,nes sausi, ir labai lengvai nusiėmė g.gif \nuo šaknelių ar iš pažąstų kur lenda kiti žiedukai, kiti atrodo nieko, žali, dar kaip ir turi būt.
lapai neruduoja, tik apatinius kelis nuėmiau, tie kurie jau buvo palūžę vežant ar kol sodinos, o šiaip patys krūmeliai atrodo gražiai mano akimis, tik va kame reikalas su tais žiedukais?
Atsakyti
jei gerai sujudinot, pakeitėt vietą, ar persodinot su tais nudžiūvusiais žiedukais, tai jie ir nugelto - taip sakant, adaptacijos periodas, be to taip būna pakeitus sąlygas iš esmės - kai pasikeičia temperatūra, šviesa, drėgmė, kai iš namų išnešama lauk...taip visada būna, ypač kai su žiedukais persodinama. Pabandykit patręšti žydinčių balkoninų gėlių trąšomis, kad gėlytės atsparesnės būtų, ir viskas, tie kur žali, turėtų žydėt...Aišku, labai svarbu, ar subalansuota drėgme, nes žiedai byrės, jei šaknys bus perdžiūvę ir jei žemė bus košė nuo vandens..
Atsakyti
Adaptacija, vietos ir salygu pakeitimas. Kiti jau turetu normalus buti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 26, 13:10)
na ir man atrode kad kai man cia bus faina su gelem be problemu bus bet va kai reikia ir vsio nieko nerandu doh.gif niu supratau tada kad jau veloka nieko prie to sportinio intereso prie jusu prisijungsiu kitais metais drinks_cheers.gif

šiaip ir LT perkami daigai, nevisi cackinasi su sėjimu wink.gif

Vien pagoogle'inus galima rasti sodo centrų ar šiltnamių UK, kurie vykdo prekybą daigais, sodinukais. Šiuo metu greičiausiai nebe daigai, o paruošti ir suformuoti augalai, tinkantys pasipuošti aplinką wink.gif

Lygiai tas pat liečia ir petunijas, bet kitas loveliuose, vazonėliuose augintinas gėles.
Atsakyti