Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

QUOTE(rrine @ 2011 07 26, 19:14)
Sveikutės,
turiu klausimėlį abracadabra augintojoms, būčiau labai dėkinga , jei kas atsilieptų 4u.gif  4u.gif  4u.gif
pavasarį pirkau mugėje latvišką abracadabrą , nedidukę, bet sužydėjo 4 pumpurais , bet į ją visai nepanaši - tiesiog graži sodri bordo spalva ir tiek. (o gal taip turi būti?) Gal žinote ko jai trūksta, nes pardavėjas tikrai patikimas g.gif
pažįstama pirko turguje, tai pas ją pražydo 1 pumpuras bordo , o kitas absoliučiai - geltonas biggrin.gif Niekur nerandu info , kaip jas auginti verysad.gif

ko truksta negaliu pasakyt (jos skiepijamos),bet kad ant to paties krumelio bordiniai ir geltoni taip buvo pas mane,bet po kiek laiko ir rainu ziedu atsirando mirksiukas.gif Jos priziurimos kaip ir visos rozes tik va jos ziemavoja kaip cia pasakius,kas met is 5 po viena prarandu.Kai klausiau latviu kodel taip yra tai latvis sako,kad jis net sitos veisles atsisake,nes neverta augint-skiepyt jei neiziemavoja.
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 07 26, 20:39)
ko truksta negaliu pasakyt (jos skiepijamos),bet kad ant to paties krumelio bordiniai ir geltoni taip buvo pas mane,bet po kiek laiko ir rainu ziedu atsirando mirksiukas.gif Jos priziurimos kaip ir visos rozes tik va jos ziemavoja kaip cia pasakius,kas met is 5 po viena prarandu.Kai klausiau latviu kodel taip yra tai latvis sako,kad jis net sitos veisles atsisake,nes neverta augint-skiepyt jei neiziemavoja.

ačiū labai labai už atsakymą 4u.gif gal dar ir man yra vilčių smile.gif , o dėl žiemojimo- reiks rimtai pamąstyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(rrine @ 2011 07 26, 19:14)

tiesiog graži sodri bordo spalva ir tiek. (o gal taip turi būti?) Gal žinote ko jai trūksta

Nieko jai netrūksta smile.gif Tiesiog tokia gėlė, gali būt marga, gali būt visas žiedelis geltonas ar visas vyšninis. Neveltui jos pavadinimas toks - abrakadabra, ima ir iškrečia šposą mirksiukas.gif
Atsakyti
Per ketverius metus su mano abracadabros žydėjimu nebuvo jokių problemų. Pirkta iš latvio, na mėgstanti rudeniop dėmėtumu apsirgti, bet žydi kaip ir priklauso.
user posted image

Man atrodo su dvispalvėm rožėm būna visokių šposų. Pavyzdžiui, Nostalgie ružava pereinanti į baltumą. O būna tai, kad vienas žiedas visiškai baltas būna, kitas tik ružavas, o šalia žydi normalus. Tai turbūt susideda daug faktorių ir saulė, ir augimo vieta, ir dar kas.
Atsakyti
Dėl abroscadabros man augintojai sakė, kad paskiepiji ir nežinai kas gausis, gryna abracadabra lotuliukas.gif
Neseniai pirkau dvi stiebines rožes, viena žydi raudonai tvarkingai, o kita rožė irgi visa raudona, tik vienas žiedelis ružavas lotuliukas.gif Sako gražu biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, kad paguodėt 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bet jei ji taip krės šunybes su spalvom- teks kaip reikiant pamokyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2011 07 15, 23:46)
Alenzi,o kokia raudonoji? Ir geltona domintų 4u.gif  Sužadinai apetitą ir dingai ax.gif

Soriukas mergaites, visai nebespeju čia užsukti blush2.gif Tai darbelyje sėdziu, o laisva dienelę kuo anksčiau sodan skubu doh.gif
Del rožycių pavadinimų- deja deja, gėda, bet nežinau nei vieno doh.gif blush2.gif Tik nuo šių metų pradėjau rašytis sodinamų augalų pavadinimus, anksčiau visos etiketės pasodinus keliaudavo į šiukšlinę doh.gif

Taigis, prieš keletą dienų "Senukuose" nusipirkau Rockin Robin ir vijoklinę Indigoleta tongue.gif (Bent jau etiketeje taip rašė smile.gif )
Indigoleta pirkau su žiedu, sužavėjo violetine spalva, o Rockin jau senokai dairiausi pamačiusi pas Jediarą wub.gif Tik tiek, kad Rockin pirkau nežydinčią, tai nežinau ar tikrai bus tokia pat gražuolė rolleyes.gif Et bet nesvarbu - kokia bus tokią ir mylėsim tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 07 27, 19:14)
Tik tiek, kad Rockin pirkau nežydinčią, tai nežinau ar tikrai bus tokia pat gražuolė rolleyes.gif Et bet nesvarbu - kokia bus tokią ir mylėsim tongue.gif

Žydės žydės, nes aš taip pat iš Senukų pirkau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2011 07 26, 23:54)
Dėl abroscadabros man augintojai sakė, kad paskiepiji ir nežinai kas gausis, gryna abracadabra  lotuliukas.gif

Man irgi sake ta pati drinks_cheers.gif , tai manau geriau pirkti prazydusia, tai nors zinosi ka gauni biggrin.gif O manoji abrakadabra (pirkta pas latvi) siemet zydi antrus metus pas mane ir visada tik bordo spalva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadonata: 27 liepos 2011 - 19:43
QUOTE(Reeeeee @ 2011 07 26, 16:17)
user posted image
Man džiaugsmo belekiek, mano rožytė atsigavo, tiksliau jos trys. Persodinimas atskirai ir išnešimas lauk labai padėjo, pasirodo joms saulės maža buvo. Ett tos saulės mylėtojos smile.gif

oj kokios gražios 4u.gif aš ir savo maximines parodyt ryt galėsiu, taip pat šiandien vieną persodinau, bet pas mane vusos po 4 šakeles, na kaip buvo vazoniuke, tai ir nebeskaidžiau, kažkaip labai atsigavo,žiedus tik krauna, tai viena tai kita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(superx @ 2011 07 21, 17:35)
Norėjau paklaust gal kas augina SYMPATHIE rožes,man pirmi metai,pasisodinau dvi šios rūšies rožes,ir jos auga gan skirtingai-viena sudėjo daug pumpurų,peržydėjo,ir į viršų,na į aukštį neauga,o kita-taip pat turi pumpurų,bet tokia aukštesnė,taip kaip liptų į viršų...kas pirmai negerai?ir dar norėjau paklaust-ant tos šakelės tiek daug žiedų 5-6,ji vos nulaiko,kai peržydi reikia nukirpt,ar palikt,ar vijoklinių iš vis nereikia karpyt,kad jos augtų į viršų,ar plėstūsi..gal kas gali daugiau papasakot apie vijoklines rožes..

Daugiau kiek čia keli puslapiukai atgal apie Sympathie pripasakota...rasi tik Google... Bet ką apie jas pasakot schmoll.gif ..juk šios rožės senos kaip pasaulis ax.gif ir jokių problemų auginime nekelia... žydi visą sezoną... nereiklios... nesergančios... na visapusiškai geros... netgi kvepia tongue.gif ...o kad žiedų nenulaiko schmoll.gif ...tai dėl to, kad žiedynai stambūs...kekiniai...na reiškia labai gražu 4u.gif O kad nukirpti ar nuskinti peržydėjusius žiedus schmoll.gif ...na man toks klausimas niekada nekiltų... lotuliukas.gif daryk kaip tau gražiau doh.gif Tiesa ne visąlaik ši rūšis apsipylusi žiedais taip, kad lapų nematyti nestuke.gif...būna, kad ir pasimato... biggrin.gif Bet vistiek tai labai ir labai atspari ir istorijos patikrinta ROŽĖ 4u.gif Prisegsiu savos nuotraukytes... Ir dar pridėsiu savo arbatinukę Mister Lincoln, miniatiūrinę vyšninę, dar baltąją vijoklinę... rožinę Parade..., kreminę..., auksinę Golden Parfum... angliškų nededu, nes šiuo metu tik viena žydi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 27 liepos 2011 - 21:57
O jau ziedu grozis.. wub.gif , noriu paklausti pasodinau vijokline roze, o ji isleido, salia maziuko stiebelio toki auksta, kad isstypo iki kopeteliu virsaus,jau nebera vietos jai lipt, gal nugnybt virsune tada isleistu daugiau ugliuku... g.gif
Atsakyti