Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

jau grazumas ziedu tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EURIKA @ 2011 07 28, 07:05)
O jau ziedu grozis.. wub.gif , noriu paklausti pasodinau vijokline roze, o ji isleido, salia maziuko stiebelio toki auksta, kad isstypo iki kopeteliu virsaus,jau nebera vietos jai lipt, gal nugnybt virsune tada isleistu daugiau ugliuku... g.gif

Apskritai, tai pirmiausiai reikėtų atkreipti dėmesį į augalų lapus... o ne į žiedus... nes tai augalo esminis grožis ir sveikata... irnesakyk.gif
Na o dėl tavo naujojo stiebo schmoll.gif gali būti, kad tai visai ne vijoklinė rožė, bet krūminė schmoll.gif ...nes naujas stiebelis vijoklinių turi būti gan plonas ir su nareliais (zigzaginis stiebelis...)...
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2011 07 27, 23:53)
Prisegsiu savos nuotraukytes...

Visos nuostabios, bet jau balta wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Fonda, labai gražias rožes auginate wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2011 07 24, 09:28)
Sveikos, aš nuvažiavusi į sodą pamačiau vieną puikų vaizdą, o kitą- baisų. Abi rožės pirmų metų buvo nužydėjusios ir,  pirma - vėl apsipylė žiedais, nebelaukiau, galvojau ir taip puiku, kad prigijo, o dar žydėjo  smile.gif ..., o antra- visi lapai rudom dėmėm nuėję. Tai ar padės koks purškimas, mergaitės?

Ir dar noriu paklausti pernai pasodinau vijoklinę rožę, buvo išleidusi vieną kokių 2  m šaką ir vyras šiemet apgenėjo - nupjovė ją, tada ji išleido kažkur 5-6 naujas šakas, bet nežydi. Lyg matėsi, kad norėjo krauti pumpuriukus iš kiekvienos šakelės viršaus, bet sudžiūvo, kas čia jai atsitiko? O taip laukėm, kad pražystų, nes sakė morkavi žiedai  verysad.gif
Ačiū visoms iš anksto  atsakysiančioms  4u.gif

ax.gif
g.gif
gal kas atsakytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2011 07 28, 18:38)
ax.gif
g.gif
gal kas atsakytų   4u.gif

Jei niekas nerašo, tai aš ,tinginė tau parašysiu ax.gif
tai va, žiedų būtum sulaukus ant tos nupjautos šakos, todėl reikėjo, kai tik vyras nupjovė, tuo ūgliu jam per kuprą gerai užnešt, na, kad atskirtų kitąsyk veją nuo rožės biggrin.gif , o jei rimtai ,tai vijoklinės žydi ant antramečių ūglių, todėl tie nauji tau šiemet ir neturi žydėti. nuo rugpjūčio galo pradėk tuos ūglius po truputį prie žemės lenkti, kad atėjus žiemai lengviau būtų prilenktas uždengt. Išsaugosi ūglius per žiemą ir kitą birželį sulauksi žiedų-linkiu daug ir kvepiančių 4u.gif

Ai, dėl purškimų - chemija turėtų pristabdyti, bet kitais metais, sprogstant pumpurams nupurkšk profilaktiškai championu ar kitu fungicidu, gali pamaišyti ir actara kartu(bus nuo graužikų ir grybinių ligų vienas purškimas) vėliau - prieš žydėjimą pakartosi purškimą. Man padeda mirksiukas.gif
o, kad prirašiau, pati netikiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 28 liepos 2011 - 21:42
0-0_lina, kokia graži, egzotiška spalvytė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 07 28, 23:34)
Jei niekas nerašo, tai aš ,tinginė tau parašysiu  ax.gif
tai va, žiedų būtum sulaukus ant tos nupjautos šakos, todėl reikėjo, kai tik vyras nupjovė, tuo ūgliu jam per kuprą gerai užnešt, na, kad atskirtų kitąsyk veją nuo rožės biggrin.gif , o jei rimtai ,tai vijoklinės žydi ant antramečių ūglių, todėl tie nauji tau šiemet ir neturi žydėti. nuo rugpjūčio galo pradėk tuos ūglius po truputį prie žemės lenkti, kad atėjus žiemai lengviau būtų prilenktas uždengt. Išsaugosi ūglius per žiemą ir kitą birželį sulauksi žiedų-linkiu daug ir kvepiančių 4u.gif

Ai, dėl purškimų - chemija turėtų pristabdyti, bet kitais metais, sprogstant pumpurams nupurkšk profilaktiškai championu ar kitu fungicidu, gali pamaišyti ir actara kartu(bus nuo graužikų ir grybinių ligų vienas purškimas) vėliau - prieš žydėjimą pakartosi purškimą. Man padeda mirksiukas.gif 
o, kad prirašiau, pati netikiu doh.gif

As taipat symet pasodinau vijokline roze pirkta maximoje,tai kaip supratau ziedu symet neeee.Ir turiu padaryti kaip rasete . g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 07 28, 22:34)
o jei rimtai ,tai vijoklinės žydi ant antramečių ūglių, todėl tie nauji tau šiemet ir neturi žydėti. nuo rugpjūčio galo pradėk tuos ūglius po truputį prie žemės lenkti, kad atėjus žiemai lengviau būtų prilenktas uždengt. Išsaugosi ūglius per žiemą ir kitą birželį sulauksi žiedų-linkiu daug ir kvepiančių 4u.gif

Dristu papriestarauti ax.gif Ant antrameciu ugliu zydi tikrai ne visos rozes,tokia informacija galit rasti ir pardudoamu roziu aprasymuose,ir pamatyti praktikoje smile.gif As turiu pasisodinus maximine vijokline roze,kuri zydejo pirmus metus,pernai issalo visiskai,nukirpau ikipat zemes,o siemet isaugo daugiau kaip metra ir zydi didziausiom kekem ziedu wub.gif
Galesiu idet foto.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2011 07 29, 10:33)
Dristu papriestarauti ax.gif Ant antrameciu ugliu zydi tikrai ne visos rozes,tokia informacija galit rasti ir pardudoamu roziu aprasymuose,ir pamatyti praktikoje smile.gif As turiu pasisodinus maximine vijokline roze,kuri zydejo pirmus metus,pernai issalo visiskai,nukirpau ikipat zemes,o siemet isaugo daugiau kaip metra ir zydi didziausiom kekem ziedu wub.gif
Galesiu idet foto.

Va va ir mano maximine viena saka ugiu didesne uz mane pacia bigsmile.gif Kai pradejo leisti sakeles ir buvo gerokai isaugus ,nuede amaras,bet i prazuvusius lapelius isleido naujus ir suvesejo ir kitos sakeles mazesnes bet stiebesi,na tikiuosi ,kad pamatysiu symet ziedelius.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2011 07 29, 09:33)
Galesiu idet foto.

Nesiginčysiu 4u.gif , parašiau kaip pas mane vijoklinės žydėjo tik antrais metais po pasodinimo. Jei bandyt ieškot priežasties, manau gal tos kurios žydi dukart per sezoną- antrą žydėjimą gal skaityt už antrametį g.gif, o gal sodintas rožytes jau nusipirko antrametes? .Na tikrai įdomu pasidarė...mergytės parašykit vėliau ar pražydo jūsų pirmametės 4u.gif
Atsakyti
Vos spėjau nufotografuoti, bet šios naujokės labai įdomi spalva ax.gif

user posted image
Atsakyti