Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

Na, atrodo kol kas apgyniau nuo gyvių, matyt visos pradėsim dabar grožius pilt į eterį biggrin.gif
Mano senoviško rožynėlio pirmūnė ir labiausiai šviečianti - Rose de Rescht:
user posted image

Pirmoji pražydusi angliška - Port Sunlight:
user posted image

Šios kaip ir dauguma sodintos praėjusį rudenį, o čia pernai pavasarį sodinta "pink Leda" - tuoj tuoj apsižieduos, sprogstantys pumpurai ir tie jau kvepia biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 06 09, 11:11)
Na, atrodo kol kas apgyniau nuo gyvių, matyt visos pradėsim dabar grožius pilt į eterį biggrin.gif

Vau kaip gražu wub.gif
Man dar ilagai reiks laukti žiedų doh.gif
Atsakyti
Raganėle, ir pas tave jau žydi wub.gif kaip sunku laukt žiedų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 06 09, 11:11)
Na, atrodo kol kas apgyniau nuo gyvių,

wub.gif fantastiska wub.gif
Pasiseke tau del gyviu....O as vel su problema 4u.gif
Gelsta apatiniai lapukai ir tada jau krenta, ant ju tokios, kaip zvaigdutes zalios buna geltoname fone, cia gal jau grybine liga??? Nes pernai pamenu, kazkuriai supermamytei, tikrai buvo taip, kad liko tik ziedai, o visi lapukai nubyrejo, vaizdelis turetu buti graudus doh.gif
Atsakyti
va del sito tai zinau ka daro mano kaimynas nes pas ji roziu rojus yra tai prie kikvienos rozes beria kiausiniu lukstus sutrupintus as jo ir klausiu kam taip reikia jis man sako buna tokia roziu liga kur pageltonuoja lapeliai ir nukrenta tad apsaugot nuo sitos ligos...o ka reikia daryt dabar kai jau apsirgo tai nezinau reiks man jo uzklaust g.gif ar nupurskei rozes su tuo marmalu?su fairiu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2011 06 09, 10:11)
Mano senoviško rožynėlio pirmūnė ir labiausiai šviečianti - Rose de Rescht:
user posted image

Pirmoji pražydusi angliška - Port Sunlight:
user posted image

Šios kaip ir dauguma sodintos praėjusį rudenį, o čia pernai pavasarį sodinta "pink Leda" - tuoj tuoj apsižieduos, sprogstantys pumpurai ir tie jau kvepia biggrin.gif
user posted image

kaip pasakoj clap_1.gif
Papildyta:
o kas nors auginot piliaroze?kaip ji auga ir panasiai g.gif
Atsakyti
Sveikos, rožių augintojos, jungiuosi į jūsų būrį. Pernai pavasarį pasisidinau tris krūmelius 'Jacques Cartier' iš Sibirkos rožyno. Bet su rožėmis ir virusas plinta - norisi daugiau. Dabar ruošiu kitam rožynui vietą wub.gif Nors prižiūrėt dar nelabai moku - pavasarį pamiršau, kad nugenėt reikia doh.gif Kaip sakot - gal rudenį galima bus? Bet žydi mano rožės jau kokis pusantros savaitės, kvepia labai. Pernai visą vasarą žydėjo nepailsdamos. Tik neauga į aukštį. Pagal aprašymą turėtų užaugti apie 130 cm, o pas mane tik apie 0,5 m užaugo. Gal dėl to, kad negenėtos? Noriu pagirti Jūsų visų rožynus, vis pasigėrėdavau jais užėjus temos paskaityti ir paklausti Raganėlės kas ten auga toks mėlynai žydintis šalia rožių? Lyg panašu į levandą g.gif
Atsakyti
pas mane ziedu ne matyt schmoll.gif bet gal siemet nelabai ir sulauksiu?tik si pavasari sodinau....ir zarazos irgi puola...maziukai zali kirminiukai antroj pusej lapo praeda tik viena sluoksni, ne kiaurai, o is virsaus pasidaro rudi taskeliai
Atsakyti
Ačiū kad kartu pasižavėjot pirmais žiedais wub.gif

Mano pernai pavasarį sodintoji taip ir nežydėjo, bet ji ilgokai gaiveliojosi kol įsiaugo, įprastai turėtų žydėti, ypač jei sodinukai tokie kaip iš Sibirkos.
Mėlynuoja šalavijai prie rožių, levandukų irgi yra, bet jie dar mažyčiai ir tik vieną kitą šluotelę leidžia žydėjimui.
Atsakyti
QUOTE(Doviliukep @ 2011 06 09, 15:05)
va del sito tai zinau ka daro mano kaimynas nes pas ji roziu rojus yra tai prie kikvienos rozes beria kiausiniu lukstus sutrupintus as jo ir klausiu kam taip reikia jis man sako buna tokia roziu liga kur pageltonuoja lapeliai ir nukrenta tad apsaugot nuo sitos ligos...o ka reikia daryt dabar kai jau apsirgo tai nezinau reiks man jo uzklaust g.gif ar nupurskei rozes su tuo marmalu?su fairiu rolleyes.gif
o kas nors auginot piliaroze?kaip ji auga ir panasiai g.gif

Oi, kaip aciu 4u.gif As net profilaktiskai pabarstysiu, o jis ju zememis neuzzeria paskui?
Del fairio, zinok, jo nenaudoju, tad po ranka neturejau, bet butinai pirksiu pabandymui, ir tada pabandziau su cesnako ir ukisko muilo tokiu tirpalu, nupurskiau, taip lyg ir nieko...tu vabalu nera daug, bet vistiek randu, pas mane jie ir su sparneliais ir be doh.gif O rozes ziedeliai, jau jau mazai truksta iki issiskleidimo wub.gif
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2011 06 09, 15:59)

Mėlynuoja šalavijai prie rožių, levandukų irgi yra, bet jie dar mažyčiai ir tik vieną kitą šluotelę leidžia žydėjimui.

Mano irgi levandos su salavijais prie roziu wub.gif ir ta geltona roze kaip pas tave turiu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 06 09, 15:31)
pas mane ziedu ne matyt schmoll.gif bet gal siemet nelabai ir sulauksiu?tik si pavasari sodinau....ir zarazos irgi puola...maziukai zali kirminiukai antroj pusej lapo praeda tik viena sluoksni, ne kiaurai, o is virsaus pasidaro rudi taskeliai

Pabandyk kokiu chemikalu, arba is cia rekomenduojamo fairio, ukisko muilo, ar dilgeliu uzpilu nupurksti, tik nepalik ju likimo valiai, jauciu suestu visa ta roze g.gif
Raganele, bet tavo daug melynesni salavijai, kokia cia rusis? Pas mane vaistiniai, tai zydrai zydi g.gif
Ir del piliarozes, arba pas mane ne tokia spalva, bet man jos schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkarile: 09 birželio 2011 - 15:15
Reikės ir man šalavijų pasisėti - labai gražiai atrodo šalia rožių wub.gif
Atsakyti
kkarile niu va viska issiklausiau del tu lukstu as ir pati jau pribarsciau tongue.gif reikia berti prie pat rozes stiebo ir ne zemem uzberti o tuos lukstus ispausti nu zinai kaip daryt.....nuo sitos ligos sake yra kazkoks tai tirpalas skiedziamas su vandeniu...rytoj pasakys pavadinima.liepa griztu i lt galeciau nupirkti jei rasiu g.gif nes pas ji rozikes mmm...seiles varvinu
Atsakyti
Kaip faina,ka jau pas jsu zydi.Pas mane dar tik pumpurai.Bet jau nebedaug truksta ,kad prazystu.Bet truksta dar saulutes pas mus.Nera karsta kaip pas jus.
Mano visos rozes pilnos pumpuru ir levendos tuoj prades zydeti. thumbup.gif
Atsakyti