QUOTE(vasareuk @ 2012 02 22, 17:15)
Kadangi tu dirbi su vaikuciais norejau paklausti per kiek mazdaug laiko praeina naujagimiu gelta krutimi maitinamiems kudikiams.Mano maziui siandien 13 dienu,buvo atejusi Health visitor,apziurejo,tai sake,kad siaip turetu praeiti per 2 sav,bet krutimi maitinamiems uztrunka ilgeliau,taigi liepe ateiti i klinika kita treciadieni ir jeigu bus dar nepraejusi reiks imti kraujuka.Po jos vizito man kazkaip neramu paliko nors mazius valgo gerai,atrodo aktyvus ir patenkintas kai atsibunda,na bet vistiek kazkoks kirminas griauzia mane dabar

Po naktines, tai tik dabar radau laiko prisest atrasyt.
Yra 2 tipai geltos, viena vadinama naujagimiu gelta, kuri yra fiziologine ir dazniausiai prasideda 2-3 diena po gimimo ir praeina per mazdaug 10 - 14 dienu.
Kita yra siejama su mamos pienu, niekas tiksliai nezino kas butent piene tai sukelia ir tai tikrai nereiskia, kad kazkas negerai su paciu pienu, bet kai kuriem kudikiam maitinamiem mamos pienu taip buna. Gali testis iki 6-12 savaiciu, svarbiausia, kad stebetu bilirubino kieki (ka ir patikrins treciadieni) ir kol vaikas normaliai maitinasi ir viskas normalu nera ko nerimauti.
Mamos pieno gelta, kartais yra maisoma su krutimi maitinimo gelta, kuri pasireiskia pirmom dienom, jei vaikas negauna pakankamai pieno (pries atsirandant pienui), tai neissigask, nes jusu atvejis yra mamos pieno gelta ir tai su pieno kiekiu nesiejama.
Jei dvejoji del pieno kiekio, stebek sauskelnes, jei vaikas sysioja ir kai keiti jos slapios reiskias viskas liuks. Maitink kaip maitinus kiek jam norisi, gerk pakankamai vandens ir neturetu but problemu (ir kad jau prasnekau apie maitinima, dar pridesiu- ir nepasiduok mociuciu ir kitu viska labai zinanciu tetu (

) spaudimui, kad 'nepakanka pieno' jei vaikas kartais 'kabo' ant kruties visa diena, jis tai daro 'uzsisakinedamas' pakankamai pieno kitam maitinimui (pvz pries augimo suoli), o ne del paplitusio poziurio, kad jam truksta pieno). Ir mama visada pazista savo vaika geriausia, todel jei tavo akim mazius aktyvus ir patenkintas- ner ko nerimaut
Whatever you do always give 100% ... unless you are donating blood!