cia keletas receptuku maziesiems ir didesniems, kuriuos radau internete, deja dar neparagavom, nes dar kolkas per mazi esam, bet jums tikiuosi pravers
Su mesyte:
(1)
50g kalakutienos
2 vidutinio dydzio bulves
viena morkyte
svoguno pagal poreiki
ziupsnelis druskytes
krapu ( gali buti ir dziovinti)
sparaginiu pupeliu
Kalakutiena sudedam i puoda su uzvirintu vandeniu iberiam ziupsneli krapu ir verdam apie 20 min. Kitame puode uzverdame vandeni ir dedame siaudeliais (arba kaip jums patogiau) supjaustytas darzoves ir ziupsneli druskos. Jau baigians virti idedame sparagines pupelias ir svoguna. Isvirus viska sutrinti pagal poreiki.
(2)
50g kalakutienos
2 vidutinio dydzio bulves
100g kukuruzu (as naudoju konservuotus be cukraus)
krapu
Kalakutiena sudedame i puoda su verdanciu vandeniu ir su ziupsneliu krapu, verdame apie 20min. Kitame puode sudedame bulves. Baigians virsti sudedame kukuruzus. Isvirus viska i maisytuva ir sutrinat pagal poreiki.
(3)
2 ar 3 bulviu
dideles mokos
nedidelio svoguno
vidutinio dydzio burokelio
keliu gabaliuku smulkiai supjaustytos mesytes
gabalelio rukytu kaimisku lasiniu
siek tiek druskos
lauro lapo
1 nemalto pipiro grudelio
Darzoves supjaustyti. Mesyte supjaustyti kuo smilkiau. Darzoves su mesa ir prieskoniais sudeti i puoda ir virti. Kai vanduo uzvirs sudeti lasinukus. Kai darzoves ir mesyte isvirs, isimti ir susmulkinti pagal poreiki. Nereikia smulkinti lauro lapo ir lasinuku. Lasinukas tik del kvapo Kosyte galima pagardinti pienuku.
Su kruopom:
(1)
1 obuolio
ziupsneli cukraus
megstamu kruopu
vandens
Obuoli nulupti ir supjaustyti. Ant puodo dugno ipilti kelis saukstus vandens, sudeti obuolius, apiberti keliais ziupsneliais cukraus ir uzdengus virti 2-3minutes, kol obuoliai virs tyrele.
Sia tyrele sumaisyti su megstama kruopu kose.Galima pagardinti sviestu.
puses didutines morkos
1 saukstelio cukraus
(2)
puse saukstelio sviesto
puses stiklines karsto pieno
1 sauksto manu koses
ziupsneli druskos
Morka smulkiai sutrinti, ideti sviesta, pagardinti druska ir cukrumi. Troskinti ant mazos ugnies, kol suminkstes (galima ipilti siek tiek vandens). Sipilti piena, palaukti, kol uzvirs, ir nuolat maisant suberti manu kruopas. Virsti kol isvirs kruopos.
Triju darzoviu kose
2dideles bulves
1/2 griescio
1 mazos saldziosios bulves
misinuko (pagal save ipilti kad butu kosyte norimo skystimo)
1 arbatinis (valgomas) saukstelis alyvuogiu aliejaus
0,5 puodelio tarkuoto cheddar surio arba kokio kitokio
darzoves isvirkite ir sumaisykite su misineliu ir aliejumi, viska ismaisius
pridekite surio ir vel ismaisykite.(as bandziau sita kosyte tik nedejau surio, o
dejau viriau svoguneli, labai skaniai pavalgo)
Vistienos, morkos,zirneliu kose
1maza vistienos krutinele (galite imt mesyte kokia tik patinka)
1 saukst. aliejaus
1 didele morka
50g zirneliu
misinuko
I 180laipsniu orkaite, idekite vistienos krutinele ir kepkite, vis patepdama
aliejumi(galite ir virti). isvirkite morka su zirneliais. kai jau vistiena
iskepta ir darzoves paruostos viska sublenderiuokite ir ipilkite misinuko.
(paskaninkite svoguniuku jei norite)
Darzoviu sriuba
1saukst. aliejaus
4dideles bulves (kubeliais) (galit ir maziau kiek vaikas suvalgo)
2 poru (juosteles supjaustyti)
2 morkos (juosteles)
darzoviu sultinio(naminio arba skirtas kudikiams)
naturalaus jogurto
uzkaitinkite keptuve,ipilkite aliejaus ir sudekite bulves, porus, morkas
uzdekite ir letai 5-6 min kepkite(galite ir virt jei nepripazistate kepto
maisto), kol parus ir bus minkstos darzoves. isvirkite sultini, sumeskite
darzoves i sultini, ir virkite ant mazos ugnies 25-30min, sublenderiuokite.
galite pridet jogurto, jei norite uzsaldyti nedekite jogurto.
Troskinukas/siurbyte
(1)
100g mesytes(pagal skoni ir nora)
1-2 bulves
1-2 morkos
1 raugintas arba marinuotas agurkas
aliejaus
petrazoles
krapai
viska supjaustom kubeliais.pakepint ant aliejaus trumpai mesa.sudeti i puoda uzpilti vandeniu ir apie pusvalandi pavirti,poto sudeti bulves,morkas,agurka.virti ant silpnos ugnies kol isvirs.i pabaiga sudeti zalumynus.
sriubyte
ketvirtis sviezio kopusto
(2)
1 morka
1-2 bulves
4-5 saukstai marinuotu zirneliu
1 pomidoras(nuplikytas karstu vandeniu ir nulupta skura,taip pat be seklu)
sultinio(cia koki pacios pasirenkat)
1-2 saukstai lydyto surio(didesniam vaikuciui)
petrazoliu
krapu
morka sutarkuojam,bulves supjaustom kubeliais,kopusta juostelem,pomidora mazais kubeliais.viska sudedam i puoda uzpilam sultiniu verdam kol suminkstes.tada sudedam zirnelius,uzverdam ir sudedam suri ir zalumynus,galima pries valgant ideti grietines
bulves ir obuolio tyrele
viena bulve
vienas obulys
isvirkite bulve kol paliks minksta
ir atskirai pavirkita obuoly 10min ir viska
sumalkite
Dziovintu abrikosu tyrele
30g dziovintu abrikosu, 25g forminiu sausainiu, 1 stikline vandens.
Abrikosus uzpilti puse stiklines vandens ir mirkyti 3-5val. Tada virkite tame paciame vandenyje. Isvirusius vaisius pertrinkite per tinkeli ir sumaisykite su isbrinkusia sasainiu mase. Galima pasaldinti cukrumi. Zadu tokia tyrele duoti 8men suneliui
Moliūgų ir obuolių tyre
Ingridientai: 100g moliūgo, 100g obuolių, 1stiklinė vandens, truputis cukraus, pusę arbatinio šaukšelio sviesto. Moliūgą ir obuolius nuvalyti, supjaustyti. Moliūgą užpilti vandeniu ir troškinti, kol suminkštės. Tada sudėti obuolius ir troškinti dar 10min. Viską pertrinti per sietelį, pasaldinti ir plakdama užvirini ir ant pačio galo idedi sviestuko ir skanaus.
Ryžių-cukijos-razinų košytė nuo 4 mėn.
Išverd arb.šaukštelį razinų, dedi šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir virti. Pabaigai vienas šaukštas ryžių miltų. Išvirus viską sutrinti smulkintuvu.
vistienos morku ir obuoliu tyrele nuo 6-7mem
170g morku
120g pauksteinos sultiniu
75g vistienos krutineles file
puse obuplio
keli lasai aliejaus
morka nulupti ir susmulkinti, uzpilti sultiniu ir pridengus virti 10 min. obuoli nulupti isimti seklides. mesa sumalti ir sudeti kartu su obuoliu virti 10 min. viska ismaisyti. (gaunasi 2 porcijos)
Nuo 4 mėn. bananų-nektarinų tyrelė (persiku galima vietoj nektarinu nuo 6 men)
Puse banano ir puse nektarino (persiko) sutrinti smulkintuvu. Reiktų, kad kelias minutes pastovėtų, kart nuo karto švelniai pamaišant - kad neliktų oro burbuliukų.
Daržovienė su lašiša
REIKIA: 50g lašišos arba lašišinio upėtakio, pusės nedidelės morkos, keletą brokolio žiedynų, dviejų šaukštų kvietinių arba miežinių kruopų, šlakelio alyvų aliejaus, truputį krapų.
PARUOŠIMAS: Iš pradžių išvirti žuvytę, sudėti morką ir brokolius, pavirus keletą minučių suberti kruopas. Baigiant virti pagardinti aliejumi ir krapais. Galima viską sutrinti trintuvu, jei mažylis jau moka kramtyti - grūstuvu.
Gardžioji košytė
REIKĖS: Pieno, manų kruopų, vieno obuolio, ketvirtadalio pakelio varškės.
PARUOŠIMAS: Į verdantį pieną sudėti manų kruopas, ir virti kaip manų košytę. Pabaigoje sudėti tarkuotą obuolį ir varškę, dar pora minučių pavirti. Prieš pateikiant galima pagardinti sviestuku.
Saldi daržovienė
REIKĖS: burokėlio, petražolės šaknies, bulvės, šlakelio aliejaus.
PARUOŠIMAS: Tiesiog viską išvirti. Ši košytė natūraliai saldi, todėl dažnai patinka net didžiausiems nevalgiukams.
Darzoviu sultinys
60-80 g bulviu
40-50 g morku
20 g burokeliu
30-40 g svieziu kopustu
Motinos pienuko (misinuko)
Morkas, zirnelius, kopustus, burokelius nuplikius verdanciu vandeniu troskinti 30 min. poto sudeti smulkiai supjaustytas bulves . Pavirus 5-10 min nukosti darzoves, jas galima sutrinti ir pagardinus sviestuka valgyti, o kur liko nukostas skystis, tai i ji ipilti trukstama kieki pienuko arba misinuko ir pakaitinti iki virimo. Taip pat galima pagardinti sviestuku arba aliejuku.
Manu kose darzoviu sultyse
Isverdamas darzoviu sultinys, i kuri pamazu maisant suberti valgomaji sauksta (apie 10 g) manu kruopu ir virti 20-30 min. Baigiant virti ipilti motinos pieno arba misinkuko apie 100 g. Pagardinti sviestuku.
Manu kose su vaisiu tyre
30-50g dziovintu vaisiu (obuoliu, slyvu, abrikosu, vynuogiu). Jas ismirkyti stiklineje vandens, ir virti jame kols suminkstes. Vaisius sustrinti trintuve.
Vaisiu tyre duoti kartu su darzoviu sultinyje ar piene virta kose. Galima duoti ir atskirai
Pieniska moliugu sriuba
50 g moliugo
1/2 (50g) morkos
Vid. dydzio (70 g) bulve
3 g alyvuogiu aliejaus
Motinos pienas (misinukas)
Nuskusti moliuga, bulve, morka ir supjaustyti mazais gabaliukais. Suberti i verdanti vandeni ir uzdengus virti 20 min. kol suminsktes. Isvirtas darzoves sutrinti trintuve, ipilti aliejaus. Nuolat maisant dar karta uzvirinti ir supilti reikiama trukstama kieki pieno. (misinio)
Pieniskas vaisiu kokteilis
90 ml motinos pienuko (misinuko)
Viena pusele obuolio
10 vnt avieciu
Nulupti vaisius, nuplikyti verdanciu vandeniu ir sudeti i plaktuva, supilti piena (misini) i plaktuva ir vel suplakti viska kartu