Noriu paklausti , pirma karta susiduriu su sia problema.Vyrui pradejo permusti sirdis,sutriko ritmas, siandien padare skydliaukes hormonu tyrimus ir stai:
FT4 11,40
ATPO 25,00
TTH 0,093
Tas paskutinis tyrimas labai blogas?Ar jis gali itakoti sirdies darba?
QUOTE(Ponia Delovej @ 2011 07 22, 18:56)
Noriu paklausti , pirma karta susiduriu su sia problema.Vyrui pradejo permusti sirdis,sutriko ritmas, siandien padare skydliaukes hormonu tyrimus ir stai:
FT4 11,40
ATPO 25,00
TTH 0,093
FT4 11,40
ATPO 25,00
TTH 0,093
hipertiroze cia, gali sukelti tachikardija, butina kreiptis pas endokrinologus
aciu
tai siandien tik tyrimus padare, ir sake , kad kreiptis pas gydytojus.Nu , tai gal dar gyvensim...

tai siandien tik tyrimus padare, ir sake , kad kreiptis pas gydytojus.Nu , tai gal dar gyvensim...
QUOTE(Miklė @ 2011 07 22, 17:08)
Sveikos, mergaitės
Jungiuosi ir aš pas jus
Per kokį pusmetį priaugau kažkiek svorio, greitai pavargstu, imunitetas nulinis. O neseniai apturėjau kelias tikrai stresines situacijas, ir visai nekas. Va ir prisiruošiau pasidaryti tyrimus: TTH 6,7, laisvas tiroksinas 13,6 (kaip ir norma), ATPO 625
Jaučiu, reikia keliauti pas endokrinologą (kol kas nebuvau, savo nuožiūra čia pasityriau). Bet kol tiroksinas nenumažės, turbūt nereikės man jo gerti? Gal dar kokius metus kitus su žolėm ištempčiau...
Šiaip ta ką, jau virš 30, vaikai pagimdyti, nėra ko čia verkt. Bet vis tiek liūdna

Jungiuosi ir aš pas jus

Šiaip ta ką, jau virš 30, vaikai pagimdyti, nėra ko čia verkt. Bet vis tiek liūdna

Nezinau kaip LT, bet Anglijoje jokio tiroksino neskiria, jei TTH geras, o pas jus siek tiek didokas sis rodiklis... Reiketu kreiptis pas endokrinologa

QUOTE(Mystic Sahara @ 2011 07 23, 00:46)
Nezinau kaip LT, bet Anglijoje jokio tiroksino neskiria, jei TTH geras
Cia suvarytas poziuris, kad reikia vadovautis vien TSH tyrimu, i suns dienas http://www.stoptheth...hy-its-useless/ Ten aisku galima praleist tas vienas kur rekomenduoja naturalu, bet pati esme...
Pas mane visi tyrimai blogi, isskyrus TSH.
Pagal juos reikia vadovautis savijauta ir gerti tokias normas, kad neliktu jokiu hypo simptomu. Nu bet ka as zinau... nejauciau as jokiu hypo simptomu. Nei vieno: nei mieguistumo, nei plauku slinkimo, nei nuovargio. Paskutiniu metu jauciausi tikrai puikiai. O dabar su Tiroksinu jauciuosi siaubingai suvarytai. Dozes susimazinau iki minimaliausiu, bet visvien nesamones.
Sveikutes.
Noreciau ir as prisijungti prie sitos temos.
Pati turiu bedu su skydliauke ir ne tik. Mano tth arba tsh 4.25, bet kadangi gyvenu ne Lietuvoje gydymo jokio neskiria, nes cia norma yra nuo 0.5-5.5 Nezinau tiksliai kokios normos Lietuvoje. Jeigu gyvenciau USA ten dauguma laboratoriju jau seniai naudoja kitas normas 0.35-3.5. Vadinasi ten gydymas jau butu skiriamas.
Pas mane imunine, organizmas naikina skydliauke. Is visos info kuria rinkau per paskutinius 3 metus, kai skydliaukes sutrikimas yra imuninis rekomenduojama tth laikyti kuo mazesni, o tai pasiekti galima tik skiriant skydliaukes hormonus skatinancius vaistus. Man niekaip nepavyksta itikinti gydytoju, kad man jau turetu buti pradetas taikyti gydymas. Buvo pareiksta, kad mane kamuoja nervingumas, man reikia antidepresantu, o su tokiais skydliaukes hormonu rezultatais as jokiu simptomu jausti neturiu.
Kas del jodo. Kiek as nagrinejausi, tai jodas gali pakenkti tik tuo atveju, jei yra imuninis skydliaukes sutrikimas. Kaip hashimoto arba grave'o liga. O jeigu siaip hipotiroidizmas tai joda vartoti patartina.
As siuo metu bandau situos papildus http://www.iherb.com...blets/6636?at=0 jie homeopatiniai tai manau tikrai nepakenks.
Taip pat geriu seleni, kuris suletina skydliaukes naikinima ir kalci su magniu santykiu 2:1. Teko skaityti, kad skydliaukes sutrikima galima isgydyti vien papildu pagalba. Kalcis ir magnis vaidina didziausia role. Pas mane kaip tik kalcis zemas, nors ir magnis arciau prie apatines ribos.
Visus papildus sunciuosi is iherb.com labai geras saitas, siuncia visur ir pigiai. jei kam idomu dar galiu duoti koduka su kuriuo nuo pirmo uzsakymo gausite $5 nuolaida.
Mane taip pat labai domina antinksciau tyrimas is seiliu. Gal kas zinote ar Lietuvoje jis daromas? Man buvo darytas kortizolio tyrimas is kraujo, bet kiek teko dometis tie rezultatai is kraujo neparodo mazu nukrypimu, gydytojai bando nustatyti ar pacientas turi Adisono arba Kusingo sindroma. Mazi svyravimai ju visiskai nedomina.
Noreciau ir as prisijungti prie sitos temos.
Pati turiu bedu su skydliauke ir ne tik. Mano tth arba tsh 4.25, bet kadangi gyvenu ne Lietuvoje gydymo jokio neskiria, nes cia norma yra nuo 0.5-5.5 Nezinau tiksliai kokios normos Lietuvoje. Jeigu gyvenciau USA ten dauguma laboratoriju jau seniai naudoja kitas normas 0.35-3.5. Vadinasi ten gydymas jau butu skiriamas.
Pas mane imunine, organizmas naikina skydliauke. Is visos info kuria rinkau per paskutinius 3 metus, kai skydliaukes sutrikimas yra imuninis rekomenduojama tth laikyti kuo mazesni, o tai pasiekti galima tik skiriant skydliaukes hormonus skatinancius vaistus. Man niekaip nepavyksta itikinti gydytoju, kad man jau turetu buti pradetas taikyti gydymas. Buvo pareiksta, kad mane kamuoja nervingumas, man reikia antidepresantu, o su tokiais skydliaukes hormonu rezultatais as jokiu simptomu jausti neturiu.
Kas del jodo. Kiek as nagrinejausi, tai jodas gali pakenkti tik tuo atveju, jei yra imuninis skydliaukes sutrikimas. Kaip hashimoto arba grave'o liga. O jeigu siaip hipotiroidizmas tai joda vartoti patartina.
As siuo metu bandau situos papildus http://www.iherb.com...blets/6636?at=0 jie homeopatiniai tai manau tikrai nepakenks.
Taip pat geriu seleni, kuris suletina skydliaukes naikinima ir kalci su magniu santykiu 2:1. Teko skaityti, kad skydliaukes sutrikima galima isgydyti vien papildu pagalba. Kalcis ir magnis vaidina didziausia role. Pas mane kaip tik kalcis zemas, nors ir magnis arciau prie apatines ribos.
Visus papildus sunciuosi is iherb.com labai geras saitas, siuncia visur ir pigiai. jei kam idomu dar galiu duoti koduka su kuriuo nuo pirmo uzsakymo gausite $5 nuolaida.
Mane taip pat labai domina antinksciau tyrimas is seiliu. Gal kas zinote ar Lietuvoje jis daromas? Man buvo darytas kortizolio tyrimas is kraujo, bet kiek teko dometis tie rezultatai is kraujo neparodo mazu nukrypimu, gydytojai bando nustatyti ar pacientas turi Adisono arba Kusingo sindroma. Mazi svyravimai ju visiskai nedomina.
Sveika Vogini
as tu daktaru tikrai nesuprantu... aisku, kad tau nervingumas nuo skydliaukes, nes nors tth tik 4, 25 bet gali buti taip sudinai kaip buvo man, nors kitom ir su 8 tth normaliai.... tiesiog visos esam individualios
nukristu tau tas tth iki 2 zymiai geriau jaustumeis garantuoju
o kaip su svoriu reikalai ??

QUOTE(Lucero @ 2011 07 24, 15:42)
Sveika Vogini
as tu daktaru tikrai nesuprantu... aisku, kad tau nervingumas nuo skydliaukes, nes nors tth tik 4, 25 bet gali buti taip sudinai kaip buvo man, nors kitom ir su 8 tth normaliai.... tiesiog visos esam individualios
nukristu tau tas tth iki 2 zymiai geriau jaustumeis garantuoju
o kaip su svoriu reikalai ??

Sveika Lucero!
Su svoriu pas mane net nezinau, sveriu 60kg, ugis 172cm. Bet dabar biskiuka pakrito, nes su skrandziu kazkokios bedos prasidejo

As tai manau, kad man bijo skirti gydyma, nes mano sirdies pulsas padaznejes. Ir laukia, kol tas tsh bus tokioj riboj, kad ramia sazine galetu skirti vaistus.
Esu jauna dar tai ir daktarai pareiske, ar ne per daug ligu tokiam jaunam zmogui

Gyvenimas kazkokia egzistencija, bet niekam tu nerupi, todel ir bandau pati ieskoti, narplioti sita visa painiava
Papildyta:
Tiesa pamirsau pamineti, nors nezinau gal jau kazkur buvo mineta produktai, kuriu reikia vengti prie hipotiroidizmo
Zali neapvirti kopustai, brokoliai, briuselio kopustai, kalafijorai, soja, linu seklos, spinatai, zemes riesutai, melisa.
Melisa ir linu semenys tai savo kailiu patyriau, kad tikrai stabdo skydliaukes hormonu isiskyrima.

man zinok kai buvo aukstesnis nei 4 tsh tai irgi skrandis durniavo

QUOTE(yogini @ 2011 07 24, 12:05)
Sveika, man rodosi, is seiliu daromas visur tik namie. Nusiperki testa ir pasidarai namie, nes ten reikia matuoti kortizolio lygi 4 kartus paroje, tame tarpe ir pries einant gulti. As norejau pasinaudoti, bet labai jau didelis kainu skirtumas gavosi tarp kraujo tyrimo ir to seiliu. Stai ZRTLAB pasiulymas, jie ne vieninteliai, yra Genova, bet ten reikia turet gydytojo nukreipima, gal ir kitu yra.
http://www.zrtlab.co...l-products.html
QUOTE(skruzdeda @ 2011 07 24, 20:40)
Sveika, man rodosi, is seiliu daromas visur tik namie. Nusiperki testa ir pasidarai namie, nes ten reikia matuoti kortizolio lygi 4 kartus paroje, tame tarpe ir pries einant gulti. As norejau pasinaudoti, bet labai jau didelis kainu skirtumas gavosi tarp kraujo tyrimo ir to seiliu. Stai ZRTLAB pasiulymas, jie ne vieninteliai, yra Genova, bet ten reikia turet gydytojo nukreipima, gal ir kitu yra.
Aciu skruzdeda!
Tu teisi, juos reikia daryti namuose, bet paskui siusti i laboratorija. Kadangi i kita sali paprastu pastu butu letoka siusti, o per kurjeri nepigu, tai pagalvojau gal yra Lietuvoje laboratorija, kuri tuo uzsiima.
Man dare kraujo kortizolio tyrima, bet kaip minejau mazi nukrypimai ten nefiksuojami.
Mano labai pasikeite reagavimas i stresa, atrodo seniau buvau salta, kaip agurkas ir viskas buvo dzin, o dabar maziausi stresiukai ir as jau drebu kaip lapas. Gal tai ir galetu buti susije su skydliauke, bet jei ji suletejus, tai neturetu buti tokio nervingumo, cia daugiau prie hipertiroidizmo buna toki simptomai.
QUOTE(Lucero @ 2011 07 24, 17:37)

man zinok kai buvo aukstesnis nei 4 tsh tai irgi skrandis durniavo

Hm, kaip nevienodai. As irgi labai megstu melisu ir visokias kitokias zoleliu arbatas. kai sustreikavo skrandukas prisiskaiciau, kad gerai issivirti linu semenu kisieliuka ir pagerti. Pabandziau, skrandziui lyg ir padejo, bet is karto labai pradejau jausti struma, smaugimo jausmas atsirado. Po keliu valandu pradejo, ar tai jau butu atsispindeje kraujo tyrime nzn, nes jis neseniai buvo darytas tai nejau kartoti. Paskui paieskojau info internete ir tikrai linu semenys parasyta prie tu produktu, kurie nepatartini vartoti prie hipotiroidizmo.
Kai pas mane prasidejo skydliaukes sutrikimas tai is pradziu buvo hipertiroidizmas, gyd. Lietuvoje israse vaistus, pasake kad joks maistas ar naturalus gydymas nepades. As dar pasiskaiciau inernete, koki maisto produktai ir augalai (melisa ir sukatzole) gali buti naudingi mano situacijai ir ju pavartojau, tai per 2 men taip nuslopinau skydliauke, kad TSH buvo 25

Na, bet cia tikriausiai kiekvienas organizmas reaguoja kitaip. Teko skaityti, kad vieniems ir turint Hasimoto liga jodas labai padeda, o kitiems tik viska dar labiau sujaukia.