Įkraunama...
Įkraunama...

Angina

QUOTE(jurguzeb @ 2009 07 13, 13:41)
Gal kam bus idomu, nes kai guliausi i ligonine sis klausimas man buvo aktualus.Man penktadieni operavo angina(tonziles), siandiena israse. (kadangi papuoliau ant iseigyniu del to tik pirmadieni israse, siaip jei viskas gerai kita diena galite keliauti namo).
Operavo vietinej neutroje (tik uzsalde kaip pas stomotologa), siaip gydytojas pasiule geriau vietine nei narkoze, kadangi pilna narkoze labai kenkia organizmui. Operacijos metu skausmo beveik nesijaucia. Operacija trunka apie 20 min. Po operacijos be vaistu sunku, tai i para 3 kartus leido nuskausminamus. Praejus po operacijos penkiom valandom leidzia gerti ir valgyti kosytes. Taciau labai sunkiai gaunasi. Ta diena labai gerklyte kraujuoja.Kita diena lengviau,nes jau gali po truputi kramtyti, jau nekraujuoja.....
Siaip dar be vaistu negaliu apsieiti,gydytojas sake kad gali skaudeti iki 2 savaiciu, priklauso nuo organizmo....

man buvo visiskai taip pat.
tik biski ilgiau uztruko gal, nes tonziles iaugo ir teko gramdyt. vietine narkoze(mano palatos kaimyne su pilna, tai nekokia grizo). isleido po 3 dienu berods. pirma para nieko nevalgiau ir negeriau, nenorejau ir skaudejo labai. normaliai valgyt pradejau tik po gero menesio.
Atsakyti
sveiki visi smile.gif
na ir as paapsakosiu kaip ten su tom operacijom man buvo. gal kam pravers. nes kai pati ieskojau informacijos, sunku ka rasti buvo. tai va...
operavo mane greitosios pagalbos ligonineje. operacijos reikejo, nes tonziles taip buvo jau isveseje ir padideje, kad trugde gyventi. puliuodavo kas antra savaite ir jau niekaip isgydyti nejo..
pirma diena pagulde, antra is ryto operavo. per gydytojo konsultacija pries operacija buvo pasiulyta nusipirkti savo vaistus:antibiotikus ir narkoze. Jie duotu savo, bet labiau siulo nusipirkti geresnes kokybes. pries operacija is vakaro liepe daug skysciu vartoti. pries miega dave raminamuju tablete, kad nestresuociau ir ryte ramesne buciau. pries pat operacija dar karta apziurejo chirurgas ir po 5 minuciu jau keliavau i operacine. operacinej valanda prabuvau, o pati operacija truko 15 min. atsibudau operacinej, buvau paguldyta ant sono, labai bego seiles su kraujuku. daktaras liepe nekalbeti kad balso stygu nesugadinti..pamenu asaros byrejo, nes biski issigandau. po to atveze mano lova, ir isveze i palata. kai dar buvau narkozeje, man suleido vaistukus, kad ne taip skaudetu kai narkoze praeis. draugas sake, kad veidas buvo labai istines kai parveze i palata(bet sesute sake jog po tokios narkozes daznai taip buna). neleido keltis. turejau du draugus pasona ir spjaudykle. seiliu irgi negalima ryti, reik isspjauti. keltis neleidzia, kad is zaizdu kraujuoti nepradetu. guleti reik tik ant sono, kad viskas i skrandi nenueitu ir nesupykintu. sekancia diena ryte jau dave kisieliaus ir kazkokios sriubos. na kazka praryti sunku buvo...valgyti dave dazniau nei kitiemas. pastoviai sesutes prasiau, kad vaistus leistu. ketvirta diena isleido. namuose vaistus leidausi ilgai, nes zveriskai skaudejo. 12 - 13(nuo operacijos) diena vaistu jau nebeleidau nes uztenka nimesilio keliu tableciu(susitrinu ir i maista susidedu). beje, visi stebejosi, jog man taip skauda, kad net leidziamu vaistu reikia, nes paprastai visiems uztenka tableciu. grizus valgiau tik jogurtus, vaikiskas tyrelias nerugscias, kisieliu ir zelatina, varske smilga su persikais ir vanile(kitos skausma sukeldavo). daug kas sako, kad gali valgyti bananus trintus, bet man labai nuo ju skausmas padidedavo, tai nebevalgiau. dabar jau 14 diena, valgau trintas sriubas, koses, slyvas(bet nedaug), varske, virtus varskecius, suri varskes(viska kas svelnu ir nebraizo gomurio).
pirmomis dienomis atrode, kad tas skausmas niekada nesibaigs...vare i nevilti, bet dabar as jau dziaugiuosi kad ryzausi. zaizdos jau valosi ir kiekviena diena jauciuosi vis stipriau. tiesa, iskat po operacijos kai ka rydavau atrodydavo kad burnoje kazkas yra, nes kliuva, tarsi jie ko neispjove(sunerimau). kai paklausiau daktaro, jis pasake kad cia tik jausmas toks ir kad praeis. ziurejau i tai nepatikliai..istiesu kokia 7 diena jau ir pamirsau kad ten kas kliudavo. nuo gerkles skausmas i viena ausi vis eidavo..labai skaudejo bet irgi sake kad normalu. siandien(14d.) jau nebeskauda..na kartais dar sudiegia, bet tuo viskas ir pasibaigia. operavo gydytojas Svajunas Balseris. patiko nes nevynioja nieko i vata. klausk konkreciai ir konkreciai tau atsakys i viska.
tai va, tokia ta mano istorija smile.gif

Atsakyti
visa laime supermama yra:) jei ne ji, buciau nezinojus kas man yra. Gydytojai vis bande pripaisyt man visokias ligas nuo kuriu plaukai piestu stojosi, pvz. artritas, osteochondroze ir pan (jau gerai neatsimenu). Mazdaug pora metu skauda sanarius, sirdele...Puliuojanti angina per visa mano trumpa gyvenima (man 30+) buvo ~4 kartus. Bet nei vienas gydytojas nesumaste kad cia viskas nuo gerkles. 3 ligoninej daktare sake, kad gali ir dantukams pakenkt. Taigi, operacijai ruosiuosiu nedelsiant, nes tikiuosi ligos isnyks smile.gif
Atsakyti
sveiki... kazkada lankiausi supermamoj, bet pamiršau visus duomenis. tai va, turiu tokią problemą, papasakosiu. du mėn temperatūra nekrito (37,5), tai jau nusprendžiau nueiti pas gydytoją biggrin.gif ištyrė kraują, geras, viskas atseit gerai, nerodo jokio uždegimo.. sako nu va dar tyrimą papildomai pasidaryk, kažkokių ten antikūnų prieš streptokokus nustatymas ar pan. na ir ką 3 kartus normą viršija blink.gif nusiuntė pas lor, paėmė pasėlį, pirmadienį eisiu žiūrėt kas ten "išaugo"... šiaip visąlaik gerklę skaudėjo, esu sirgus ir angina su 40temp, bet tikrai neatėjo į galvą, kad tą gerklę peršti , tai čia jau angina... dabar geriu antibiotikus, kurie man nepadeda ir temp nekrinta, kuo toliau, tuo labiau tą gerklę skauda, jokie purškalai nepadeda, nei tabletės čiulpiamos... baisu... tikriausiai reikės operuotis, nes niekada tai nesibaigs... reikėjo matyt anksčiau nueit pas gydytoją o ne po dviejų mėnesių verysad.gif taip kad jei ir temperatūra neaukšta, atrodo nieko tokio, bet gali būt prastai... poliklinikoje dar gerai kad išvis nustatė tuos streptokokus. iš pradžių sakė, kad gal nuo skrandžio skauda ir t.t. žiūrėsim ką pasakys pirmadienį, tikiuosi, kad ras ką nors, nes jau neįmanoma... reikės pjautis matyt. :/
Atsakyti
Sveikos,

Del gerkles skausmu...kamuojanciu anginu...pasidariau stafilakoko tyrima grybo g. klinikoje. Siandien susizinojau atsakyma-auksinis stafilokokas. Gal pas kuria buvo sis brudas? Ar operavotes?
Atsakyti
Gal kas operavotes pas Tolocko Lazdynu lygonineje?
Vis gi neissisuksiu as be operacijos, jei pasveiksiu, tai vasario 4d operuos. Prisiskaiciau ir dabar ziauriai bijau visko doh.gif bet ir be operacijos negaliu, nes gerkle skauda kiekviena diena sad.gif taip pat vaikai mano nuo manes pastoviai serga...bent jau manoma, kad kalta as...
Prasysiu pilnos narkozes, nes nenoriu nieko jausti, o ir bijau smile.gif O i operacine aprengia spec. marskinelius ar su savo rubais ? Turbut kvaias klausimas, bet vis tiek idomu.
Cia kazkuri raset, kad draugas basonas ir ten kur seiles spjauti...O ta basona pats sugebi pasiimti ar reikia kazkokius pagalbos salia?
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 19, 23:24)
Gal kas operavotes pas Tolocko Lazdynu lygonineje?
Vis gi neissisuksiu as be operacijos, jei pasveiksiu, tai vasario 4d operuos. Prisiskaiciau ir dabar ziauriai bijau visko doh.gif bet ir be operacijos negaliu, nes gerkle skauda kiekviena diena sad.gif taip pat vaikai mano nuo manes pastoviai serga...bent jau manoma, kad kalta as...
Prasysiu pilnos narkozes, nes nenoriu nieko jausti, o ir bijau smile.gif O i operacine aprengia spec. marskinelius ar su savo rubais ? Turbut kvaias klausimas, bet vis tiek idomu.
Cia kazkuri raset, kad draugas basonas ir ten kur seiles spjauti...O ta basona pats sugebi pasiimti ar reikia kazkokius pagalbos salia?

Bent jau Klinikose Kaune dave jei nori per operacija apsirenkti baltinukus ju, nes reikia, kad laisvi butu, prie krutines jungia kazkokius elektrodus(gal ir ne taip jie vadinas) ax.gif ir kad neissikruvintum savo drabuzeliu, nors man ir baltinukai svarus liko ax.gif del tu spjaudykliu tai man jos neprireike... schmoll.gif
Po operacijos nera taip sunku, kad neprasiverstum be kitu pagalbos, pvz kai as gulejau, buvo karantinas, ir jokiu lankytoju neleido schmoll.gif taigi, kuo puikiausiai apsitarnauji pati. Beje pirmaja diena (likusi pusdieni) nesinori net i tualeta, nes siaip ar taip buni nevalgius ir negerus. Vienas dalykas: negalima lenkti zemyn galvos:) praustis taip pat negalima, nes dazniausiai dar buna neauskta temperatura, bet dregnos servetkos isprendzia ta problemyte mirksiukas.gif
SEKMES 4u.gif
Papildyta:
Beje as operavaus su pilna narkoze (niekas nesiule jos pirkti kazkokios kitokios uz savo pinigelius) ir po operacijos atsibudus labai gerai jauciausi, nepykino, tik snaudziau dar pora valandeliu ax.gif ta narkoze priklauso nuo anesteziologo, kaip "atmatuoja" kokio stiprumo reikia, kad nesigaivaliotum dar kelias valandas po operacijos, o pabustum is kart smile.gif
Atsakyti
chiuncia, dekui uz informacija smile.gifO tai ir buni tik su tais baltinukais? Nesalta buna?> blush2.gif Ar ir kelnias galima but apsirengus? biggrin.gif Kojines? Nes pvz man kojos daznai sala biggrin.gif blush2.gif

O dabar toks klausimas...Kiek duoti uz operacija?

Oj...dar toks klausimas...operacijos metu jei sysiu uzsimanai? doh.gif lotuliukas.gif tiesiai i kelnes? blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperBaba: 20 sausio 2010 - 17:23
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 20, 18:23)

Oj...dar toks klausimas...operacijos metu jei sysiu uzsimanai? doh.gif  lotuliukas.gif tiesiai i kelnes? blush2.gif  lotuliukas.gif

juk pries bet kokia operacija is vakaro nei gerti nei valgyti,tai ir nebuna jokiu sysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 04, 18:36)
Sveikos,

Del gerkles skausmu...kamuojanciu anginu...pasidariau stafilakoko tyrima grybo g. klinikoje. Siandien susizinojau atsakyma-auksinis stafilokokas. Gal pas kuria buvo sis brudas? Ar operavotes?

jei yra bakterija, tai angina isoperavus, ta bakterija nukeliaus i kitus organus, jei nusisnekejau-pataisyk, bet kazka panasaus skaiciau, mano vaikui angina pastoviai, tai labai daug skaicius visko.
Atsakyti
Auksinis stafilokokas- tai tik bakterija, kuri nepriklauso ar tau yra angina ar ne,o ja atsikratoma geriant antibiotikus, kurie sunaikina jį, o kartais tenka keletą kursų gert, kad sunaikintum sį brūdą.
Angina yra išoperuota maniškiui, ir nieko panašaus jis nejuto, nei pykinimų, nei ko nors panašaus. Aišku po operacijos nėr labai gerai, bet nėr ir taip, kad jau savim nepasirūpintum, ėjo ir į tuliką, ir gert biški galėjo. Del rūbų čia kažkas klausė, į operacinę vežė tik su operacines drabužiais, be kelnių ar maikučių, parvežus į palatą galima vel savus užsivilkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbora666: 25 sausio 2010 - 15:16
Sveikos,
gal kas klaipedoje operavotes? pas ka ? kokioj ligoninej? 4u.gif
Atsakyti