Įkraunama...
Įkraunama...

Angina

QUOTE(Agnieska111 @ 2010 05 17, 11:17)
O tai jei nakti uzmigsiu, ir nurysiu tas seiles? Kaip tada su tuo ryjimu? Ar neimanoma miegot visai? Oj, vargelis manes laukia  doh.gif

as kelis kart nuryjau ir nieko baisaus nenutiko, bet nakti kazkaip gerai ismiegojau nuo skausmo vaistu suleido tai miegojau ir jau sukinejaus kelis kart ant kt sono apsiverciau, siaip kiti padeda po zandu ranksluostuka issizioja ir tos seiles savaime teka, jokiu rupesciu, bet as i popierinius ranksluoscius spjaudziau
Atsakyti
ryti negalima, kad neprisirytum kraujo, kurio skrandis nevirškina ir gali sukelti vėmimą. Bet man jau vakarop tos seilės buvo visai švarios. Naktį ir aš gerai miegojau, tai nežinau - rijau ar ne. Kelis kartus tikrai pabudau išspjauti. Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo markse: 17 gegužės 2010 - 11:04
QUOTE(Agnieska111 @ 2010 05 17, 10:17)
O tai jei nakti uzmigsiu, ir nurysiu tas seiles? Kaip tada su tuo ryjimu? Ar neimanoma miegot visai? Oj, vargelis manes laukia  doh.gif

Mane operavo 9.30 ryto, kai atsibudau po operacijos, is kart buvo pasakyta visa para jokiu budu neryti seiliu, kad neprisiryti kraujo, nes "skrandis kraujo netoleruoja, is kart gali prasideti vemimas, o jei pradesite vemti, galite pradeti kraujuoti ir tt" ir jokiu butu nekalbeti, be to guleti tik ant sono. Zodziu, saziningai visa diena ir nakti (kai prabusdavau ir "prisimindavau" smile.gif ) spaudziau, tylejau ir kentejau. Ir kokia buvau laiminga, kai kita ryta atejusi gydytoja "oficialiai leido" ryti seiles, guleti kaip nori, netgi pavaikscioti ir kalbeti biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskytia: 17 gegužės 2010 - 11:53
Ir dar iskilo klausimukas tongue.gif O jei neleidzia judet visa para, kaip su WC? Kokiu budu nusilengvinti?
Atsakyti
mano vyras svajoja, kad mes savaite po operacijos varysim kur nors atostogauti. kaip manote, ar tai realu? unsure.gif

Agnieska, gal i tulika isleis unsure.gif na, dar buna basonai tokie, bliudai po uzpakaliu. nezinau kaip del "didelio reikalo", bet nusislapint pats tas.
Atsakyti
QUOTE(Agnieska111 @ 2010 05 17, 13:28)
Ir dar iskilo klausimukas  tongue.gif O jei neleidzia judet visa para, kaip su WC? Kokiu budu nusilengvinti?

man tai niekas nedraudė vaikščiot. Visos moterys aplink ėjo, persirenginėjo. Aš tai gulėjau. Kadangi buvau nevalgius ir negėrus, tai visai į WC ir nenorėjau smile.gif

Olenka, atidėkit būtinai. Nes savaitę laiko tau LABAI skaudės. O paskui jau po truputį vis gerės ir gerės smile.gif pvz. man savaitę laiko ir temperatūra iki 38 laikėsi. Na kai vaistus gerdavau, tai numušdavo, bet jau į dozės pabaigą jaučiau, kad kaistu. Tikrai nevykusios atostogos būtų ax.gif be to, 2 savaitės dar kraujavimo rizika yra, tad išvis jokio fizinio krūvio! staigių judesių ir panašiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo markse: 17 gegužės 2010 - 13:05
QUOTE(Agnieska111 @ 2010 05 17, 13:28)
Ir dar iskilo klausimukas  tongue.gif O jei neleidzia judet visa para, kaip su WC? Kokiu budu nusilengvinti?

busi nevalgius negerus ir nenoresi op jei ryte operuos tai vakare jau letai leis i tualeta, man jau leido ax.gif
QUOTE(olenka @ 2010 05 17, 13:56)
mano vyras svajoja, kad mes savaite po operacijos varysim kur nors atostogauti. kaip manote, ar tai realu?  unsure.gif
Agnieska, gal i tulika isleis  unsure.gif na, dar buna basonai tokie, bliudai po uzpakaliu. nezinau kaip del "didelio reikalo", bet nusislapint pats tas.

del atostogu patariu rimrai apsvarstyti, nes vistiek jei skaudes reikes vaistukus leisti, nes nuryti bus sunkus, kadangi bu ssunku ryti bus reikalingas ir atitinkamas maistas, man viska trindavo, kad paskui nebutu is atostogu kancia, na kiekvienam skirtingai bet as dar pora savaiciu vaistus vartojau ir sunkiai ryjau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, koleges 4u.gif Man irgi numatyta operacija birzelio 4 d. Klausimukas toks iskilo, po kiek dienu galima daugmaz normaliai gyventi, t.y. grizti i darba, namus prisiziureti, ir pan. Ar cia ta visa savaite tiesiog isguleti reikia?
Ir dar.. Gal kuri operavotes pas D.Rauba? Kokie atsiliepimai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lamija;) @ 2010 05 17, 21:16)
Ar cia ta visa savaite tiesiog isguleti reikia?

na čia aišku kaip kam. Bet tą pirmą savaitę tai nesinorės daugiau nieko daryt, o ir daryt nelabai galima. Dvi savaitės ramybės. Aš į darbą grįžau po 2 sav, bet dar mielai ir trečią būčiau pailsėjus smile.gif
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olenka: 18 gegužės 2010 - 08:46
Sveikutės, kiek skaitau brangiosios jum nekas po operacijų unsure.gif Na bet po truputi gal vis geryn bus.
O man tai beveik jau viskas gerai, jau 2 menesiai praėjo, jausmas geklėj toks lyg kas būtų prilipe ten pačiam gale, bet buvau pas daktare sakė viskas gerai ten yra, tai laukiu kada praeis, bet lyg ir susigyvenau jau taip, visai nekutena ir galiu gerti ir valgyti labai šaltą maistą ir nieko jokių paraudimų, ko seniau nebūdavo.
olenka dėl atosotgų palūkėk, nes nebus linksmos atostogos turėsi žiūrėt ką valgai ar geri. rolleyes.gif Aš planavau mėnėsį po operacijos važiuot ir tai dar svarsčiau ar ne per anksti, tai 1,5 mėneio kai praėjo važiavom, jokio diskomforto jau tada nejaučiau. ax.gif
Atsakyti
Sveikos.
Pasidalinsiu ir as patirimu. ax.gif
Operavausi rudenį, tad jau nemažai laiko prabėgo ir skausmas pasimiršo...
Man operacija buvo daroma su vietine narkoze, tad po 20min jau buvau palatoje, o po kokios valandos, su vyro pagalba keliavau i tuoletą, tai nebuvo draudžiam....
Pati operacija nebuvo baisi, sunkiausia pirma para, kai negali praryti seilių. Vaistai skausmą numalšina, tačiau labai sunku psichologiškai išlaukti visa tą laiką, kai galėsi kažką atsigerti, visa tai labai erzina....
Man temperatūros nebuvo, tai namo išleido po trijų dienų...
Skausmas praėjo po 2 savaičių, tačiau saugotis ir gyventi pagal gyditojo nurodymus teko bent mėnesį.
Kai gyditojos teiravausi apie atostogas į šiltuosius kraštus, ji rekomendavo atidėti kelionę, nes lieka galimybė pradėti kraujuoti.
Nors buvo griežta mityba, nebuvo galima sunkiai kelti ar turėti fizinį krūvi, tikrai nebuvo sunku kažka apsitvarkyti namuose ar iškelti dukrytei gimimo diena...manau svarbu laikytis gyditojo nurodimų ir viskas bus gerai bigsmile.gif
Atsakyti