Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

BLYNAI BLYNAI BLYNAI. Šie kaip ir visi, bet kažkokie kitokie.. Todėl pasidalinsiu receptu smile.gif
Mažoji labai juos mėgsta, todėl dažnai tokius kepu pusryčiams (o kartais ir vakarienei, kai norisi kažko saldaus, vietoj bandelių).

user posted image

Receptas labai paprastas:
1 kiaušinis,
1 mažas indelis jogurto (aš naudoju Rokiškio BifiActive avietini),
1 didelis rūgštokas sultingas obuolys,
šlakelis vandens,
miltų tiek, kad gautųsi tirštoka košė.
Taigi, išplakam kiaušini sumaišom su jogurtu įpilam vandenuko tik šiek tiek, beriam miltų ir užmaišom tirštą košę, jei reikia dar praskiedžiam vandenuku. Obuoliuką nulupam, išimam sėlutes, supjaustom nedideliais gabaliukais, kraunam į tešlą ir viską išmaišę, kepame. Kepdami jie šiek tiek pasipučia.
Iš šios normos užtenka nelabai alkanai trijų asmenų šeimynai..
Aš juos valgau vienus su kava, o vyras su dukryte su grietine ir uogiene ir arbata smile.gif
Tie obuoliukai labai atgaivina. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 23 spalio 2011 - 13:46
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 23, 13:46)
Noriu ir as gaminti cepelinus. bet neturiu mesmales  doh.gif kaip man tas bulves sumalt, ar su blenderiu tiktu kazi ? nes mase tai tokia kietoka itariu  unsure.gif


Bandykit sugrūst kaip košę (kočėlu ar spec. įrankiu), nes su blenderiu gausis kaip klijai.. Netiks..
Atsakyti
Ne, ne puse. Nors pasverus kas ten zino. Nu jus sudedat virtas maltas/sutrintas bulves, pirstu perbraukiat i 4 dalis, ir vietoj venos dalies dedat krakmolo, o ta ketvirta dali bulviu atgal aisku sudedat. Nu nezinau, man tai cia labai viskas aisku, ir visad sitaip darau, o jei truksta, tai pridedu daugiau, nes nuo bulviu priklauso. Vienos buna skystesnes, kitos sausesnes.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 23, 16:42)
Ne, ne puse. Nors pasverus kas ten zino. Nu jus sudedat virtas maltas/sutrintas bulves, pirstu perbraukiat i 4 dalis, ir vietoj venos dalies dedat krakmolo, o ta ketvirta dali bulviu atgal aisku sudedat. Nu nezinau, man tai cia labai viskas aisku, ir visad sitaip darau, o jei truksta, tai pridedu daugiau, nes nuo bulviu priklauso. Vienos buna skystesnes, kitos sausesnes.

na, labai aciu uz toki issamu atsakyma. pirma kart gaminciau tai tikrai nzn, o pas mus bulves labai prastos tai gal ir daugiau reiktu g.gif ir verdant reikia krakmolo, ir kiek laiko virti?
oi kaip as ju noriu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vanessa @ 2011 10 23, 17:57)
na, labai aciu uz toki issamu atsakyma. pirma kart gaminciau tai tikrai nzn, o pas mus bulves labai prastos tai gal ir daugiau reiktu  g.gif  ir verdant reikia krakmolo, ir kiek laiko virti?
oi kaip as ju noriu  wub.gif


Siaip as butent cepelinu siu negaminus, bet gaminus visokius taip is bulviu, kur reik krakmolo det, tai as i vandeni nedeciau. Tik kad svarbu det i verdanti vandeni. Ir tiesa, krakmolo dekit daugiau, jei matysit, kad mase skystoka, nu labai jau lips prie ranku... ryt gaminsiu. O virti, tai gal nuo uzvirimo sudejus cepelinus, kokias 10-15 min. (pagal mama rasau, nes ji superinius daro cepelinus) smile.gif ir dali ju uzsisaldo, tai kada nori labai, tai tik sast is saldiklio i verdanti vandeni ir cepelinai gatavi smile.gif

O siaip zemaiciu blynus tokiu principu gaminu, tik i juos dedu pusiau krakmolo, pusiau miltu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 23, 17:09)
Siaip as butent cepelinu siu negaminus, bet gaminus visokius taip is bulviu, kur reik krakmolo det, tai as i vandeni nedeciau. Tik kad svarbu det i verdanti vandeni. Ir tiesa, krakmolo dekit daugiau, jei matysit, kad mase skystoka, nu labai jau lips prie ranku... ryt gaminsiu. O virti, tai gal nuo uzvirimo sudejus cepelinus, kokias 10-15 min. (pagal mama rasau, nes ji superinius daro cepelinus) smile.gif ir dali ju uzsisaldo, tai kada nori labai, tai tik sast is saldiklio i verdanti vandeni ir cepelinai gatavi smile.gif

O siaip zemaiciu blynus tokiu principu gaminu, tik i juos dedu pusiau krakmolo, pusiau miltu.

aciu dar karta 4u.gif begu ziureti ar pakankamai bulviu turiu ar teks pirkti vaziuoti ryt.
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 10 23, 13:49)
Bandykit sugrūst kaip košę (kočėlu ar spec. įrankiu), nes su blenderiu gausis kaip klijai.. Netiks..



Tikrai, net nepagalvojau kad kaip klijai gali gautis doh.gif neisivaizuoju kaip sugrusti tas su lupena virtas bulves, na bet kaip nors bandysiu, ziauriai jau cepaku norisi biggrin.gif
Atsakyti
Žuvies apkepas su pomidorų sultimis


user posted image



Reikės:

* 0.5 kg bet kokios žuvies filė
* 2 didelių morkų
* 2 svogūnų
* 4-5 bulvių
* ketvirčio šviežio kopūsto
* 1 l pomidorų sulčių
* 1v. š. druskos
* 1 v. š. cukraus
* maltų juodųjų pipirų
* gabalėlio fermentinio sūrio
* aliejaus kepimui

Kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir truputį pamarinuoti. Užberti cukraus ir acto pagal skonį, išmaišyti ir palikti, kol pasiruošime kitas daržoves.

Žuvį suprieskoniuoti, pavolioti miltuose ir iškepti. Aš kepiau menkės filė.

Morkas ir svogūnus nuvalyti, supjaustyti šiaudeliais. Apkepinti aliejuje.

Bulves nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Pasūdyti, pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Bulves apkepti aliejuje, kol bus beveik minkštos, bet nepilnai iškepusios.

Imame kepimo indą ir sluoksniuojame. Dedame iškeptas bulves, ant jų sudedame nusunktus, marinuotus kopūstus, keptus svogūnus ir morkas. Ant viršaus dedame iškeptus žuvies gabalėlius. Į pomidorų sultis suberiame druską, cukrų, pipirus, gerai išmaišome ir viską supilame ant žuvies. Kišame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir troškiname 45-60 min. Bebaigiant kepti užtarkuojame sūrio ir dar kelioms minutėms kišame į orkaitę, kad išsilydytų sūris.

user posted image

Į apkepą dedamas daržoves ir jų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Troškinys gavosi labai skanus, labai tiko marinuoti kopūstai. Bulvės turi būti beveik iškeptos, nes užpiltos marinuotais kopūstais jos nebeiškeps. Bulvės nuo kopūstų gaunasi ir pamarinuotos, tokios neištižusios, o stangrios. Kepsnys mūsų šeimai labai labai patiko! Aš naudojau namines pomidorų sultis. Jei naudosite pirktines sultis, paragaukite, galbūt jose jau yra pakankamai druskos.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 24, 08:49)
Dar del cepelinu klausimas, o jei desiu zalia kiauliena, ar isvirs ?  blush2.gif nes Evelincik dejo virta mesa, o Elena paukstiena, tai paukstiena greiciau isverda  blush2.gif sorry uz daug klausimu, pirma karta gaminsiu cepelinus  4u.gif

Šiaip virtų bulvių cepelinai daromi su virtu įdaru.
Dar kas mėgstat kepenėles pabandykit su jų įdaru. Man patys skaniausi tokie. Reik pakepint morkytę, svogūną ir sudėti į maltas virtas kepenėles (galima sumalti kartu). Jei perkepu kepenėles ir būna sausoka, tai daugiau truputį sviesto dedu į kepinamas daržoves, kad būtų šlapiau.
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 24, 10:07)
Aciu  4u.gif tiesiog mesmales neturiu, tai netuesiu kaip sumalti paskui ta virta mesa..Net nezinau kaip cia daryt...rizikuot su zaliu kiaulienos farsu ar ne  unsure.gif

O jus pabandykit farsa iskepti ,su mazu riebalu kiekiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 10 24, 09:07)
Aciu  4u.gif tiesiog mesmales neturiu, tai netuesiu kaip sumalti paskui ta virta mesa..Net nezinau kaip cia daryt...rizikuot su zaliu kiaulienos farsu ar ne  unsure.gif

Jei ir blenderio neturite tada paprasčiausiai išvirkite labai gerai mėsa ir šakute suplėšykite. Gausis tokie ploni siūliukai. Arba virtą mėsa sukapokite peiliu. Labai didelės įtakos skoniui mėsos konsistencija neturės.
Atsakyti
Vištienos kukuliai

pateikimas vaikučiams biggrin.gif


Vištienos krūtinėlė 500 gramų
Fermentinis sūris maždaug 60 gramų
Batono pora riekių
Kiaušinis 1 vnt.
Druska,pipirai pagal skonį
Prieskoniai vištienai

Sumalame vištieną, sutarkuojame sūrį.
batoną pamirkome piene, sutriname ir dedame į faršą.
Įmušame kiaušinį,dedame druską,prieskonius ir gerai išmaišome.
Formuojame įvairaus dydžio kukulius.
Sudedame į aliejumi suteptą skardą.
Kepame orkaitėje, apie 20 min.
Pateikiame su agurkais ir virtais ryžiais.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 24 spalio 2011 - 09:38