Žuvies apkepas su pomidorų sultimis
Reikės:
* 0.5 kg bet kokios žuvies filė
* 2 didelių morkų
* 2 svogūnų
* 4-5 bulvių
* ketvirčio šviežio kopūsto
* 1 l pomidorų sulčių
* 1v. š. druskos
* 1 v. š. cukraus
* maltų juodųjų pipirų
* gabalėlio fermentinio sūrio
* aliejaus kepimui
Kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir truputį pamarinuoti. Užberti cukraus ir acto pagal skonį, išmaišyti ir palikti, kol pasiruošime kitas daržoves.
Žuvį suprieskoniuoti, pavolioti miltuose ir iškepti. Aš kepiau menkės filė.
Morkas ir svogūnus nuvalyti, supjaustyti šiaudeliais. Apkepinti aliejuje.
Bulves nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Pasūdyti, pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Bulves apkepti aliejuje, kol bus beveik minkštos, bet nepilnai iškepusios.
Imame kepimo indą ir sluoksniuojame. Dedame iškeptas bulves, ant jų sudedame nusunktus, marinuotus kopūstus, keptus svogūnus ir morkas. Ant viršaus dedame iškeptus žuvies gabalėlius. Į pomidorų sultis suberiame druską, cukrų, pipirus, gerai išmaišome ir viską supilame ant žuvies. Kišame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir troškiname 45-60 min. Bebaigiant kepti užtarkuojame sūrio ir dar kelioms minutėms kišame į orkaitę, kad išsilydytų sūris.

Į apkepą dedamas daržoves ir jų kiekį galite keisti pagal savo skonį. Troškinys gavosi labai skanus, labai tiko marinuoti kopūstai. Bulvės turi būti beveik iškeptos, nes užpiltos marinuotais kopūstais jos nebeiškeps. Bulvės nuo kopūstų gaunasi ir pamarinuotos, tokios neištižusios, o stangrios. Kepsnys mūsų šeimai labai labai patiko! Aš naudojau namines pomidorų sultis. Jei naudosite pirktines sultis, paragaukite, galbūt jose jau yra pakankamai druskos.
Skanaus!