Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 20, 20:01)
O kiausinio i tesla nereikia?

Nedejau kiausinio,viskas puikiai gavosi,tesla pats tas
Atsakyti
Evelincik, nu geras, pas mus identiska vakariene lotuliukas.gif
Na, pas mane gal kiek kitaip, bet esme ta pati islieka:

Virtu bulviu cepelinai su paukstienos idaru

Virtu bulviu su lupena apie 2 kg
kiausinio tryniai 2 vnt
Karakmolo- 1/4 bulviu mases (kaip aprase Evelincik)
Druska

Idarui:
Virtos kalakutienos (tiks ir vistiena) apie 0,5 kg
Virta morka sultinyje
Svogunas
Sviesto saukstas
Sultinio nuo mesos apie 100 ml
Druska, pipirai

Bulves sumaliau ir sumaisiau su tryniais, krakmolu , druska, gerai isminkiau.
Idarui mesa sumaliau kartu su virta morka , supyliau sultini, beriau druskos ir pipiru, kad butu gan surokas idaras. Svieste pakepinau smulkiai pjaustyta svoguna ir sudejau i mesa. Viska ismaisiau ir suformavau cepelinus. Gavosi 17 vnt.
user posted image
Dejau i verdanti, pasudyta vandeni (nedejau krakmolo) ir kai iskilo visi i pavirsiu, viriau lygiai 10 minuciu.
Valgeme su spirguciu/svogunu padaziuku ir grietine
user posted image
user posted image

tikrai skanu, nu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 10 21, 10:27)
Matau pasisuko kalba apie virtu bulviu cepelinus, tad noriu paklausti gal kuri gaminat su varskes idaru? kaip paruosti ta varskes idara?
Aciu  4u.gif

Paimat varškę, įmušat kiaušinį, įdedat druskos, aš dar įtrupinu šiek tiek džiovintų mėtų, mano močiutė dėdavo peletrūną (čia kas kam labiau patinka pagal skonį), kiti vietoj mėtų/peletrūno deda aguonas išmirkytas ir išminkote masę. Labai paprasta. Aišku paragaujat, kad druskos nebūtų per daug/ per mažai. 4u.gif
Atsakyti
ELlJA,
o sakykit cukraus nereik ?
Atsakyti
Uoj ne, aš bent jau tai tikrai nededu. Šiaip skaniausias varškės įdaras gaunasi naudojant kaimišką saldžią varškę, plius ji dar tokia tąsi gaunasi wub.gif Arba kaimišką varškės sūrį galite sutarkuoti.
Jei naudojat pirktinę varškę, ji tokia rūgštesnė gaunasi, bet cukraus kažkaip neprireikė dėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 10 21, 10:58)
Paimat varškę, įmušat kiaušinį, įdedat druskos, aš dar įtrupinu šiek tiek džiovintų mėtų, mano močiutė dėdavo peletrūną (čia kas kam labiau patinka pagal skonį), kiti vietoj mėtų/peletrūno deda aguonas išmirkytas ir išminkote masę. Labai paprasta. Aišku paragaujat, kad druskos nebūtų per daug/ per mažai.  4u.gif

neseniai darėm...deja, bet peletrūno neradom visame mūsų mieste (ieškojom Rimi ir Maximoj g.gif tada ir mes dėjom džiovintos mėtos 4u.gif voila biggrin.gif skonis labai artimas kaip ir su peletrūnu- net mano vyrui įtiko (o jam sunku įtikti ax.gif
nors aš pati su varške nemėgstu rolleyes.gif
Atsakyti
Bulvių krepšeliai su faršu

Pagrindiniai produktai:
Bulvės
Faršas

Faršą pasirenkame pagal skonį.
Pas mane maišytas kiauliena/jautiena.
Paruošiame faršą panašiai kaip kotletams.
Paskaniname druska,pipirais, įmušame kiaušinį.
Dedame smulkinto svogūno, česnako, įpilame biški grietinėlės ir dedame porą šaukštų krakmolo.Galima morką įtarkuoti.
Gerai viską išmaišome.
Bulvės supjaustome išilgai labai plonais griežiniais.
Geriausia tai daryti su daržovių pjaustyklė.
Apibarstome bulvės su druska ir pipirais,įpilame biški aliejaus ir išmaišome.
Imame formą keksiukams, dedame ant dugno bulvės gabaliuką ir aplink apdėliojame, turi gautis kaip krepšelis toks.
Į vidų dedame faršą, uždengiame su foliją ir kepame maždaug 30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Man nelabai jie laikė formą,kitą kartą užbarstysiu tarkuoto sūrio 4u.gif

Įdarui galima panaudoti grybus..žuvį...

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 21, 15:07)
[color=darkviolet]Bulvių krepšeliai su faršu

Elena, puiki idėja, receptas puikiai tinka virtuvinei improvizacijai smile.gif Manau galima ir su sūriu ir su daržovėm tokius gaminti ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugita29 @ 2011 10 21, 12:41)
Labukas, jau ir as ruosiu si geri, prisipazinsiu pirma karta gyvenime, visad norejau, ale nedrisau daryt biggrin.gif

aciu uz paparasta ir tuo paciu saunia ideja  4u.gif

Jetus, kaip aciu, taip skaniai gavos cepelinai, dar bus daznas gaminys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 10 21, 11:22)
Uoj ne, aš bent jau tai tikrai nededu. Šiaip skaniausias varškės įdaras gaunasi naudojant kaimišką saldžią varškę, plius ji dar tokia tąsi gaunasi  wub.gif Arba kaimišką varškės sūrį galite sutarkuoti.
Jei naudojat pirktinę varškę, ji tokia rūgštesnė gaunasi, bet cukraus kažkaip neprireikė dėt  4u.gif

Taip skaniai su mėtomis drinks_cheers.gif
Aš dar kartais paįvairinimui, į varškę dedu pakepintos rūkytos šoninės su svogūnais, pipiriuko ir druskytės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugita29 @ 2011 10 21, 15:50)
Jetus, kaip aciu, taip skaniai gavos cepelinai, dar bus daznas gaminys smile.gif

smagu,kad ir jum is pirmo karto puikiai pavyko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 21, 15:07)
Man nelabai jie laikė formą,kitą kartą užbarstysiu tarkuoto sūrio  4u.gif

Įdarui galima panaudoti grybus..žuvį... 
[/color]

Tai galima užpilti kiaušinio plakiniu, tada ir formą išlaikys thumbup.gif
Super receptukas 4u.gif
Atsakyti