Įkraunama...
Įkraunama...

Rūbeliai: iš turgaus /parduotuvės/ "2-ų rankų"?

Dar ne mamyte, laukiu savo vaikelio, bet jau dairausi rubeliu ir klausineju pas drauges, kap jos rengia savo vaikelius. Ir daugelis perkasi rubelius padevetu rubu parduotuvese ir negirdejau, kad nors viena pasisakytu, kad jos vaika isbere schmoll.gif O kaip tarkim drauges atiduoda savo vaikeliu rubus? juk jie irgi kaipo nesioti buvo, bet juk nebijom, praskalbiam ir viskas, ir gerai. Kokiai progai sakyciau galima nupirkt fainu drabuziu, bet kasdiena tampyt... juk jie visai normalus bigsmile.gif
Atsakyti
Man asmeniskai baisu is devetu pirkti ne del to, kad juos kazkoks lelius devejo, bet del to, kad tie rubeliai visokias dezinfekcines kameras pereje ar kokiu chemkalu gave. Gi ne siaip kazkoki savotiska kvapa turi. Rubeliu, kurie glaudziasi prie maziaus odeles, niekada nepirkciau is devetu. Striukes ar kiti kokie virsutiniai rubeliai - kitas reikalas
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 05 13, 13:44)
Man asmeniskai baisu is devetu pirkti ne del to, kad juos kazkoks lelius devejo, bet del to, kad tie rubeliai visokias dezinfekcines kameras pereje ar kokiu chemkalu gave. Gi ne siaip kazkoki savotiska kvapa turi. Rubeliu, kurie glaudziasi prie maziaus odeles, niekada nepirkciau is devetu. Striukes ar kiti kokie virsutiniai rubeliai - kitas reikalas

bet gi skalbimo masina turi, tai kas cia tokio? Na, cia mano asmeniska nuomone bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingushka @ 2006 05 13, 12:44)

bet negi galvojat, kad nauji rubeliai sterilioje aplinkoje buvo gaminami? rolleyes.gif lotuliukas.gif na tebunie. sterilioje. bet o kaip jie buvo atvezti iki parduotuves? koks, atleiskite uz svetimybe, gruzcikas juos perdave sandelininkui? kokiom rankom sandelininkas perdave pardavejom,, ir kiek n busimu mamyciu nuciupinejo tuos rubelius? nu sori, cia jau visai mergytes.
maciau daugybe leliuku isaugintu su devetais rubeliais, tiek is giminiu/draugu gautais, tiek is padevetu pirktais. ne viena mamyte nepasiskunde, kad kas blogo butu nutike.
o ir su nuomone, kad padevetuose lankosi tik sunkioj materialinej padeti esantys, tai drisciau nesutikti. nemanau, kad musu seima neisgaletu nupirkt musu dziaugsmukui nauju rubeliu. bet nematau tam reikalo. negi man bus idomu i juos ziureti kai vaikutis uz 2 savaiciu juos isaugs? cool.gif o ir atiduot niekam negalesiu, nes kaipgi dabar mano vaiko nesiotus, su mano vaiko bacilom nesios kitas leliukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliukas @ 2006 05 13, 22:38)
bet negi galvojat, kad nauji rubeliai sterilioje aplinkoje buvo gaminami?  rolleyes.gif  lotuliukas.gif  na tebunie. sterilioje. bet o kaip jie buvo atvezti iki parduotuves? koks, atleiskite uz svetimybe, gruzcikas juos perdave sandelininkui? kokiom rankom sandelininkas perdave pardavejom,, ir kiek n busimu mamyciu nuciupinejo tuos rubelius? nu sori, cia jau visai mergytes.
maciau daugybe leliuku isaugintu su devetais rubeliais, tiek is giminiu/draugu gautais, tiek is padevetu pirktais. ne viena mamyte nepasiskunde, kad kas blogo butu nutike.
o ir su nuomone, kad padevetuose lankosi tik sunkioj materialinej padeti esantys, tai drisciau nesutikti. nemanau, kad musu seima neisgaletu nupirkt musu dziaugsmukui nauju rubeliu. bet nematau tam reikalo. negi man bus idomu i juos ziureti kai vaikutis uz 2 savaiciu juos isaugs?  cool.gif  o ir atiduot niekam negalesiu, nes kaipgi dabar mano vaiko nesiotus, su mano vaiko bacilom nesios kitas leliukas  ax.gif

pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
,jau vien zinant kad siuvami drabuzelai lieciami ne vieno zmogaus,juolab kad siuvimo masina yra tepama alyva ir tt,taigi pereina drabuziukas ,per uzsakova, per isklojima ,sukirpima . siuveja ,lygintoja, pakuotoja ir dar gal but kontroliere doh.gif doh.gif ,tai gi o kiek dar bus drabuziukas sandeliuose ir parduotuviu lentynose g.gif ,ir naujus mergaites PLAUTI REIKIA!!!! wub.gif wub.gif
Atsakyti
as savo suneliui pirkau tik kelis naujus sliaustukus,o seip visi dovanoti beveik.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SVAJA32 @ 2006 05 13, 23:20)
pritariu  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
,jau vien zinant kad siuvami drabuzelai lieciami ne vieno zmogaus,juolab kad siuvimo masina yra tepama alyva ir tt,taigi  pereina drabuziukas ,per uzsakova, per isklojima ,sukirpima . siuveja ,lygintoja, pakuotoja ir dar gal but kontroliere  doh.gif  doh.gif ,tai gi o kiek dar bus drabuziukas sandeliuose ir parduotuviu lentynose  g.gif ,ir naujus mergaites PLAUTI REIKIA!!!! wub.gif  wub.gif

as irgi pritariu smile.gif juk nezinai koks apsiseilejes nesikas juos pristate i parduotuve ir kas juos liete kokiom karpuotom rankom.juk namie ji visvien kad ir naujas turesi isplaut. g.gif
Atsakyti
1. Tavo mamytuk "Rucelie" nuomone yra tavo nuomone, visos turim savaja, todel nubutina taip kritiskai sudirbineti kitas, bandant irodyti kad tik tu viena teisi ir viska zinai. Cia gi forumas- visi issako savo nuomone o ne sudirbineja svetimas. Ne visu vienodi finansai, poziuriai i savo vaika, ne visu vaikai kiautrai atpila ir triedzia, ne visi vienodai alergiski, ne visos vienodai renkasi drabuzius, skirtingi yra grozio ir kainos suprataimai, skirtingi reikalingumo supratimai, skirtingas mamyciu supratimas apie savo vaiko asmenybe ir jo aura, kaip ir skirtingas dizinfekavimo priemoniu priemimas ir pan. ir t.t.
2. Del skalbimo- as manau kad visus naujus rubelius rekomenduoja isskalbti- normaliais milteliais normaliame vandenyje (jie galejo buti sutepti siunant ar skirstant,- bet medziaga prie kito kuno kiaurai kaip nesiojama manau nesitryne), padevetus rubelius manau butina skalbti naudojant virinimo programa (juos kazkas ir prie kuno tryne ir purvinom rankom skirstyti galejo ir tikrai dezinfekuojanciom priemonem purske).
3. Drabuzeliu, ypac naujagimiui, naudojamo klausimas kai jie pirkti is "antruju ranku" parduotuviu ir gauti is seimos, giminiu ir savu draugiu (atiduoti) yra visiskai skirtingas. Cia dvi skirtingos temos.
Atsakyti
Aistuli, jei rašai apie toleranciją forume, tai pati pabūk tolerantiška. BŪTENT ne visų vienodi finansai ir kaži kaip pasijautė mamytės, perkančios dėvėtus rūbelius (kurių įtariu yra dauguma) kai kitos pradeda varyti apie mirusių leliukų auras schmoll.gif man čia yra briedas. taip ir pasakiau ir sakysiu toliau tongue.gif mielai čia visos viską pirktų kas naujausia, geriausia ir t.t. savo stebuklėliams. deja realybė kitokia doh.gif pirkau va bazėse keletą šliaužtukų - vienas šliaužtas kainuoja 22 lt...nežinau iš kur tų milijonų reikia g.gif
Atsakyti
as taj nusipirkau padevetuose labaj fajnu ir nauju rubeliu thumbup.gif juk maziukaj greit auga, kam brangius pirkt. o ir padevetuose labaj graziu dalykeliu yra smile.gif
Atsakyti
cia manau kiekvieno pasirinkimo reikalas del rubeliu pirkimo... biggrin.gif
man tikrai nieko negaila busimam leliukui ir finansai leistu prisipirkti rubu is parduotuviu, nauju, supakuotu ir islygintu, bet pati savo akim maciau, kas lieka is sliauztinuku pirktu is parduotuves uz 40lt (dovanojau drauges leliukui, po pirmo skalbimo man juos parode, atrode kaip 100 vaiku nunesioti doh.gif , o kaina palyginti nemaza kaip uz vienus gan paprastus sliauztus)
As asmeniskai daug rubeliu nusipirkau is padevetu rubu parduotuviu ir jie visi tokie saunus, grazus, tokiu net ir geriausiuose parduotuves nesu tokiu macius (bet cia ne apie tai), juos parsinesus skalbiu skalbykleje ant 60 laipsniu su lietuvisku tarkuotu ukisku muilu "ringuva" be jokiu minkstikliu, poto visus islyginu ir fsio! visi paruosti naudojimui thumbup.gif
dar viena dalykeli norejau pasakyt, vaikui greiciau alergija prasides ne nuo kazkieno devetu rubu (kurie isvirinti, islyginti ir t.t.), o greiciau nuo visokiu arieliu, bonuxu ir minkstikliu!!! ten tiek chemijos, kad net suaugusiem zmones nuo ju bloga darosi, tai pagalvokit apie kudiki doh.gif
na cia tik mano nuomone, visis daro kaip nori 4u.gif
Atsakyti
Aš tai jokių priekaištų neturiu dėvėtų drabužių parduotuvėms. Ir ne dėl to, kad neturiu pakankamai pajamų. Tiesiog manau, kad išskalbus, išvirinus tuos drabužėlius išsiplauna ir visas "brudas". Be to negalim gi vaikučio 100 proc. apsaugoti nuo išorinio pasaulio teršalų verysad.gif
na, žinoma, čiužinuko dėvėto tai tikrai nepirkčiau mastau.gif
Atsakyti