Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 13:44)
tai sakot toki efekta(kad tekstura matytusi) galima isgaut, tik kai mediena sena?

ne, įvairių būdų yra, nežinau, gal kas patars kokią priemonę specialią, gal yra kokia, ko tik dabar nesukurta smile.gif, bet jei tokios nėra, tai tada daugiau darbo įdėt, tept skirtingais atspalviais, trynt ir t.t., kad efektą tokį suteikt, čia man taip gavosi be jokio darbo ilgo sendintas efektas, o šiaip viskas įmanoma, iš naujo daikto sendintą padaro smile.gif, aš staliuką turiu, masyvų tokį, iš balkių padaryta, nuteptas jis kažkada pinotexu, ale samaninio atspalvio, bet planuoju jį padaryt panašiai kaip jūros išplauto medžio, tai tiesiog bandysiu baltais aliejiniais dažais įtrindinėt ant viršaus su medvilnine pirštine kokia, gal pavyks, ko noriu.

Parašykit, kas pas jus ten "suklota" ant tų lubų, gal kitoms bus lengviau patart kažką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 11:19)
Sveiki visi smile.gif nezinau kur klaust, tad rasau cia, gal padesit arba nukreipsit i kita tema ax.gif  Kuom padengtos/dazytos sios lubos? Kaip isgaut toki efekta? Gal kas zinot?

Kai MB virtuvėj lentynas meistravo, tai tepė 5 sluoksnius balto impregnanto, nes po 3 sluoksnių vuvo "nepakankamai balta", ir ant viršaus alyvavo bespalve alyva, kad paviršius būtų malonesnis liesti (alyvavo, o ne lakavo todėl, kad lakas būtų geltonumo suteikęs, bent jau tas, kurį turėjom).

Papildyta:
QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 11:44)
tai sakot toki efekta(kad tekstura matytusi) galima isgaut, tik kai mediena sena?

ant naujos irgi galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 13:19)
Sveiki visi smile.gif nezinau kur klaust, tad rasau cia, gal padesit arba nukreipsit i kita tema ax.gif  Kuom padengtos/dazytos sios lubos? Kaip isgaut toki efekta? Gal kas zinot?

o gal tonuotas lakas tiktu? galima pigmento pas dazu maisytojus paprasyt, kad imaisytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 13:19)

jei turit galimybe, nuvaziuokit i Milesija

http://www.milesija.lt

Jie turi ivairiu priemoniu, manau patars kas tiksliausiai suteiktu toki efekta. Kazkodel man atrodo beicas irgi tiktu. O ten ju atspalviu pasirinkimas laaabai didelis 4u.gif
Atsakyti
blink.gif wub.gif wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 14:44)

QUOTE(Dorela @ 2011 10 05, 20:38)
jei turit galimybe, nuvaziuokit i Milesija

http://www.milesija.lt

Jie turi ivairiu priemoniu, manau patars kas tiksliausiai suteiktu toki efekta. Kazkodel man atrodo beicas irgi tiktu. O ten ju atspalviu pasirinkimas laaabai didelis  4u.gif

Geras! kaip tik pasirinkau cituoti Balbetkos žinutę ir masčiau kaip čia reikės geltonint firmos pavadinimą, o Dorela šast ir parašė lotuliukas.gif man irgi Milesija užsirekomendavo, kaip išmanantys "kas iš ko gaunasi". Kokius metus laužiau galvą, kur gauti patinos, Senukuose ir Ermitaže man čiut ne pirštu prie smilkinio sukiojo - tokio dalyko nebūna ir nėra. O šioj firmoj ne tik paaiškino kaip ją naudot, bet ir kokį nori atspalvį gali padaryt. Turiu jos litrą, laukiu įkvėpimo sendint viską biggrin.gif

Mes iš jų pirkom ir baltus poliuretaninius dažus plintusams, dažų kietiklius. Tikrai išėjo kitaip nei būtume pirkę eilinius Senukų siūlomus - plintusai blizgūs ir glotnūs lyg plastikiniai (na nesakau, kad nuo pirmų dažymo metrų taip išėjo...bet gi dažai žmogus ir mokaisi blush2.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odilija5: 05 spalio 2011 - 20:45
QUOTE(Odilija5 @ 2011 10 05, 22:25)
Mes iš jų pirkom ir baltus poliuretaninius dažus plintusams, dažų kietiklius. Tikrai išėjo kitaip nei būtume pirkę eilinius Senukų siūlomus - plintusai blizgūs ir glotnūs lyg plastikiniai (na nesakau, kad nuo pirmų dažymo metrų taip išėjo...bet gi dažai žmogus ir mokaisi  blush2.gif  ).

Gal galima plačiau apie plintusų apdorojimą? ax.gif

Kalbant apie plintusus, kokio čia dydžio jie galėtų būti?
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
truputį į temą/ ne į temą smile.gif

taigi ieškojom plytelių paprastų kaip 2x2, teisingiau 20x20cm baltų matinių.. Gal kam teko jau ieškoti, tai įsivaizduojate, kaip sunku rasti ką nors už prieinamą kainą (100lt už kv/m man jau per daug)

Užsakėm murestoje dar rugpjūčio pirmom dienom, už kvadratą kažkur 60lt, pažadėta buvo atvežti rugsėjo pradžioje,.. tempė visokiais keistais paaiškinimais unsure.gif ir galiausiai vakar pranešė, akd atvažiavo mūsų plytelės, bet daugiau negu pusė sudužę doh.gif jau juokas pradėjo imti iš tokio nejuokingumo. Vienintelė vieta, kur dar radom tokių plytelių buvo iris salonas, ten kaina apie 80lt. TDar iki šiol nebuvom užsukę į APARICI saloną negalėjom patikėti savom akim smile.gif radom, ko norėjom už 19lt kvadratą, baltos matinės 20x20 sienų plytelės, angliškos baltos keramikos, vienintelis dalykas, kuris prie kurio kabinausi, kad jos nėra idealiai lygios, jaučiamos vos vos duobelės ir pakilimai ( valymui įtakos tai visai neturi ir paklojus nieko nesimato, tai taip ir nesupratom, ar čia "brokas",ar taip turi būti) bet kaina mane papirko, tris kartus pigiau už duženas thumbup.gif

gal kam pravers wub.gif

Lt saulele, perdirbimo straipsniai:

http://www.auksarank...enu-marskineliu
http://www.auksarank...i/ziemine-saule
http://www.auksarank...dzinsiniu-siulu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 05 spalio 2011 - 21:11
Dėl lentų balinimo. Jei ta mediena - pušis, nežinau kaip pavyks. man atrodo net jei ir nubalinsit, nėr garantijos kad geltonumas plėmais neprasimuš metams bėgant (kažkur esu mačius baltai dažytas duris su nuo laiko lendančiais medžio gabalais..vaizdelis nekoks). Jei tai ąžuolas ar koks uosis, aišku, bus geresnis rezultatas. Mes bandėm pušinius balkius apdirbti balinančia priemone "beržas", ten kaip chlorkė tokia. Pabąlo kažkiek, bet ne kaip nuotraukoj... Gailiuos kad neatstovėjau pozicijų ir nepriverčiau kažkaip normaliau nubaltinti. Radikalesnis būdas - nudažyti baltai, tada purkšti patina (ji kaip milteliai), ji įlenda į medienos rieves, šakas. Tada skudurėliu valoma ir galima nuvalyti taip, kad vėl būtų balta, o liktų tik tamsūs medžio raštai (kokios nori spalvos - pilka, ruda, auksinė)... Va šitą techniką ruošiuos išbandyt... ax.gif
Papildyta:
mume, manau nuotraukose plintusai kokių 10-12 cm aukščio smile.gif

O apdorojimas plintusų tai tiesiog Milesijos pasiūlytu spec gruntu ir dažais su kietikliu. smile.gif Gal prisidėjo ir tai, kad dažus purškė, o ne tepė.
Atsakyti
Merginos, aciu labai uz patarimus, reikes bandyt smile.gif bet beica bandem ir ivairius dazus balto atspalvio, tai net nepanasu i tai, ko noretumem. Nes man cia nuotraukoj jos nesendintos atrodo, o tik isryskeja medienos struktura ir tas atspalvis nei baltas, nei kreminis g.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2011 10 05, 14:37)
Panašiai pas mane grindys atrodo, jos alyvuotos balta alyva, o tas toks sendinimo efektas atsirado todėl, kad parketas buvo senas, plius medienos raštai matosi įvairūs, tai atrodo kaip sendinta. Kitam kambaryje paprastos pušinės lentos teptos tokiu baltu pinotexu, na atseit turėtų pašviesint medieną, bet irgi gavosi toks panašiai efektas, kai grindys nebuvo naujos, bet peršlifuotos.

Gal galima foto jusu baltu grindu bigsmile.gif

QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 22:45)
Merginos, aciu labai uz patarimus, reikes bandyt smile.gif bet beica bandem ir ivairius dazus balto atspalvio, tai net nepanasu i tai, ko noretumem. Nes man cia nuotraukoj jos nesendintos atrodo, o tik isryskeja medienos struktura ir tas atspalvis nei baltas, nei kreminis g.gif

Ir as noriu tokiu grindu.. bandysim kazka panasaus isgaut, jei tik MB pasirasys doh.gif
Atsakyti
Prietarai , dėkui tau 4u.gif

žiūriu, apie lenteles šiandien reikalas sukas biggrin.gif manęs , tai vyras klausia ar galėtų jis tarkim kažkiek interjere iškalti lentelėmis, o ypač antrame aukšte. puoliau peržiūrėt savo turimų pavyzdukų. o kaip jums tos lentelės?

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image