Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

Inc, man gal visai pilnai lentel4mis nelabai (labiau patinka per pus su kažkuom, ir dažniau viršutinė dalis lentutėmis)... bet jūsų namui turėtų ir tokie variantai tikti...
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2011 10 05, 22:13)
Inc, man gal visai pilnai lentel4mis nelabai (labiau patinka per pus su kažkuom, ir dažniau viršutinė dalis lentutėmis)... bet jūsų namui turėtų ir tokie variantai tikti...

va ir man sienos ne itin. 1-ame aukšte sakiau, kad lai deda gipsines sienas. apie lubas nežinau dar. o antrame aukšte sako, kad jam būtų lengviau lentelėmis iškalt, o ir atseit gražias šviesias padarytų biggrin.gif lubas, tai visai nieko prieš būčiau. pas mus ten bus kiek aukštesnis nei palėpinis aukštis. šiaip balkių jokių nesimatys. nu bet sienoms man kažkaip sunkiai ta mintis prisileidžia ...
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2011 10 05, 21:10)
Lt saulele, perdirbimo straipsniai:

ačiū tau 4u.gif

QUOTE(Odilija5 @ 2011 10 05, 21:14)
nudažyti baltai, tada purkšti patina (ji kaip milteliai)... Va šitą techniką ruošiuos išbandyt... 

grindis žadi tvarkyt ar baldą kokį ax.gif ?

QUOTE(balbetka @ 2011 10 05, 21:45)
tas atspalvis nei baltas, nei kreminis

pas mamą grindis tokiu dažėm, po kelių sluoksnių buvo tas atspalvis nei baltas, nei kreminis, aišku, matysim, kaip po daug naudojimo bus. Vienam kambaryje kažkokios kitos firmos impregnantas buvo, tuose pačiuose Senukuose pirktas, bet nepamenu koks, bet irgi gerai padengė, tik vėlgi, matysim, kaip po ilgesnio naudojimo..

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 10 05, 22:07)
Gal galima foto jusu baltu grindu 

jos ne baltos, o pašviesintos, pabalintos. Keletą foto "iš gyvenimo" įkeliu, aišku, skirtingais kampais žiūrint, skirtingi ir atspalviai atrodo smile.gif, matosi senojo parketo gyvenimas, patamsėjimai, pabraižymai, galbūt po kelių metų skirčiau daugiau laiko šlifavimui, nes tikrai senas ir daug matęs parketas, reikėjo daug laiko šlifuot, skirtingų popierių, o laiko nebuvo, tik viena diena visam butui, bet nesiskundžiu, visai man tinka ir patinka, nes ir baldai nėra nauji, dauguma perdažyti ir t.t., jei viskas nauja būtų, gal ir nelabai derėtų..

user posted image

kur sunkiau buvo šlifuot, pakampiais, pasieniais, ten ir matosi, kad tamsiau, na pritrūkom laiko dar paruošiamąjam darbui. Siuvamosios staliukas man kaip kompo staliukas tarnauja šiaip, čia tik teko naudot serviravimui per vaikų šventę, nekreipkit dėmesio į "dekoracijas" blush2.gif
user posted image

QUOTE(inc @ 2011 10 05, 22:11)
o kaip jums tos lentelės?

kaime, name man gražu, tik skoningai ir su saiku, bute sunku įsivaizduot smile.gif, tavo įdėtuose pavyzdžiuose jauku rolleyes.gif
Atsakyti
Lt Saulele, labai gražios ir jaukios grindys wub.gif 4u.gif

Na o dėl interjero, iškalto lentelėmis, manau, viskas priklauso nuo išmonės, jis gali būti ir labai modernus, ir netgi prabangus... beje, man skandinaviški interjerai daugiau ir asocijuojasi su būtent tokiu interjeru. Įdėsiu keletą foto iš savo archyvų, ir, beje, visi jie iš gyvenamųjų namų, o ne kataloginių žurnalų mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Labai graži apdaila aplink langus wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Argi ne žavinga?

user posted image

user posted image

user posted image

O įvedus sienoms kokią nors pastelinę spalvą, galima irgi labai žaviai ir jaukiai "prasisukti" ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Nejaugi neprabangu?

user posted image

Labai elegantiška 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2011 10 06, 00:11)
Prietarai , dėkui tau  4u.gif

žiūriu, apie lenteles šiandien reikalas sukas biggrin.gif manęs , tai vyras klausia ar galėtų jis tarkim kažkiek interjere  iškalti lentelėmis, o ypač antrame aukšte. puoliau peržiūrėt savo turimų pavyzdukų. o kaip jums tos lentelės?

user posted image

Man gražu kai lentelėm iškalta stogo šlaitas mansardiniame kambaryje. Dabar taip pas mus yra ir nenubalinta bet palikta natūralios spalvos. Gražu, ypač kai grindys tokios pačios spalvos, o sienos baltos. Aš mąstau daryti taip svetainėje - pas mus svetainėje bus sutapdintas stogas ir lubos aukštesnės (20 laipsnių kampas). Tuomet aš dažyčiau baltai. Tik dar neapsisprendžiu daryti ar ne.
O kai visos sienos baltom lentelėm tai nepatinka - man asocijuojasi su plastikinėm ax.gif . Buvo vienu metu tokia mada. Tai sienom kažkaip nelabai. Nebent apkalta iki pusės kaip nuotraukoje, tuomet gražu.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 10 06, 10:16)
O kai visos sienos baltom lentelėm tai nepatinka - man asocijuojasi su plastikinėm  ax.gif . Buvo vienu metu tokia mada. Tai sienom kažkaip nelabai. Nebent apkalta iki pusės kaip nuotraukoje, tuomet gražu.

O aš visada galvojau, kad čia plastikinėm lentelėm iškalta doh.gif
Kokios lentelės naudojamos parodytose foto?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2011 10 06, 10:32)
O aš visada galvojau, kad čia plastikinėm lentelėm iškalta  doh.gif
Kokios lentelės naudojamos parodytose foto?

Na tikrai nemanau, kad bent jau Skandinavijoj kala plastikinėm. Vat kur iki pusės būna sudėta, tai būna tokios išfrezuotos plokštės (nežinau, kiek ten jos medinės), tai jomis kala, bet tos ilgos, tai tikrai manau, kad medinės. O, beje, ir įėjus į namus kvapas turėtų būti visai kitas, nei iškalus plastikinėm (ko tikrai nerekomenduoju !) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 10 06, 10:36)
Na tikrai nemanau, kad bent jau Skandinavijoj kala plastikinėm. Vat kur iki pusės būna sudėta, tai būna tokios išfrezuotos plokštės (nežinau, kiek ten jos medinės), tai jomis kala, bet tos ilgos, tai tikrai manau, kad medinės. O, beje, ir įėjus į namus kvapas turėtų būti visai kitas, nei iškalus plastikinėm (ko tikrai nerekomenduoju !)  mirksiukas.gif

Ačiū už paaiškinimą 4u.gif
Dabar turėsiu galvos skausmą - kur būna tokių dailių medinių lentelių, kur jų ieškoti?
O tos išfrezuotos plokštės man irgi labai patinka. Norėtume iškalti WC sienas tokiomis. Mačiau lenkiškam kažkokiame puslapyje, kaip jas pjausto ir dažo. Gal kas matė pas mus LT tokių plokščių?

Dar kartą peržiūrėjau įdėtas foto. Kai kur tos lentelės truputį blizgios. Atkreipiau dėmesį, kad jos ir labai lygios. Gal jos ne medinės? Žinau, kad būna plastikinės, jos gal skirtos labiau laukui ar kokiems rūsiams. Bet teko matyti parduotuvėje ir kitokių, tokių primenenčių medį. Gal čia būtų tokios? Ne medinės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 06 spalio 2011 - 10:25
QUOTE(inc @ 2011 10 05, 17:23)
o gal tonuotas lakas tiktu? galima pigmento pas dazu maisytojus paprasyt, kad imaisytu  g.gif

irgi neblogas variantas. Kai nusibos, tiesiog nušveisite ir nudažysite kitaip thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2011 10 05, 19:10)
Dar iki šiol nebuvom užsukę į APARICI  saloną negalėjom patikėti savom akim smile.gif radom, ko norėjom už 19lt kvadratą, baltos matinės 20x20 sienų plytelės, angliškos baltos keramikos, vienintelis dalykas, kuris prie kurio kabinausi, kad jos nėra idealiai lygios, jaučiamos vos vos duobelės ir pakilimai ( valymui įtakos tai visai neturi ir paklojus nieko nesimato, tai taip ir nesupratom, ar čia "brokas",ar taip turi būti) bet kaina mane papirko, tris kartus pigiau už duženas  thumbup.gif
gal kam pravers  wub.gif 

Vilniuje analogiška vieta yra Plytelių turgus http://www.plyteliuturgus.lt thumbup.gif
Atsakyti
apie plytelių turgų jau buvo minčių, bet apie aparici norėjau pasakyti, kad tai brangus salonas, į kurį net nėjom iš pradžių, o vis tik ir ten būna netgi labai gerų kainų, salonų yra visuose didžiuosiuose miestuose.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 10 06, 12:11)
Vilniuje analogiška vieta yra Plytelių turgus http://www.plyteliuturgus.lt    thumbup.gif

Plytelių turguj esam tokias baltas matines, bet buvo berods ne kvadratinės, už kokį 18Lt/kv.m. pirkę.

Dėl iškalimo viską lentelėm - nžn, aš matyt visgi maišyčiau su lygiom baltom sienom, visgi pernelyg "kaimiška" viskas tampa.

Yra tikimybė, kad mes statysime namą iš tokios naujos (na gal pasauly ir nelabai naujos medžiagos) - medžio skydų (CLT). Tai interjere gali būti, kad bus medinės sienos, bet jos lygios, be sūdurimų, tai tokio ryškaus "plankučių" biggrin.gif efekto būti neturėtų. Dėl tos statybinės medžiagos daug aiškinamės, kas ir kaip, koki minusai ir panašiai. LT dar nieks iš to nėra statęs, tai nėr ko tiesiogiai pasiklaust. O kadangi mes galvojame apie daugiau mažiau pasyvų namą (ar bent jau šiltą namą), tai labai svarbu statybinės medžiagos šilumos varža.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 10 06, 10:16)
O kai visos sienos baltom lentelėm tai nepatinka - man asocijuojasi su plastikinėm  ax.gif . Buvo vienu metu tokia mada. Tai sienom kažkaip nelabai. Nebent apkalta iki pusės kaip nuotraukoje, tuomet gražu.

man irgi visiskai nepatinka, gal dar puse velnio kur iki puses kalta ir virsuj derinta su tapetu ar dazymu. ir tik vonioj sitas reikalas praeitu. pas mus namie labai daug kur buvo kalta medinem lentutem ir jos nulakuotos, tai brrr biggrin.gif man grazu tos lenteles nebent sodyboj kokioj, bet ne savo gyvenamam name schmoll.gif
Atsakyti