Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

merginos uzsimines apie atostogas (bet ne dekretines). Dekretiniu tureciau iseiti rugsejo 4 diena ( bet del didesniu pinigeliu iseisiu tik spalio 1 d), bet tuo paciu man dar priklausys ir paprastos atostogos. Ar ejote tokiu atostogu, ar nenukencia pinigeliu suma dekretinese ar kai augini vaikuti verysad.gif nesu su tuom susidurusi ir nezinau kur apie tai paskaitysi blush2.gif Gal nurodytumet tema. aciu
Atsakyti
As darbe pasisakiau 15 savaiciu, nes jau koleges snibzdejosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 04 05, 15:32)
"Šefe, turiu dvi naujienas - gerą ir blogą. Blogoji - po 4 mėnesių išeinu į dekretines. Geroji - jūs niekuo dėtas".  lotuliukas.gif

Čia tai geras thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Įdomu kaip sureaguotų lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos.As apie savo niestumas pasakiau kai tik suzinojau.Nors dirbu saltkalve tarp vyru bet yra keletas moteru viresniu.Tai as pirmoji niescioji sioje darboveteja.Nes anksciau moteris nepriimdavo i darba.Tai dabar esu lepinama. wub.gif .Jau greit man i dekreta. drinks_cheers.gif .Teks statyti drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Sveikos merginos. As taippat suku galva kada pasakyti darbdaviui. Nezinau ar del to keiciasi atlyginimai musu firmoj, su valdzia per daug nekonfliktuoju tai nezinau ka ir daryti. Gal gali man kas kvailai paaiskinti, kaip tos dekretines skaiciuojasi? Kaip suprantu, i dekreta iseinu mazdaug 7men, tai is kuriu mazdaug tu septyniu tie pinigeliai skaiciuojami? Su pirmu kazkaip negalvojau ir nieko neklausiau, o dabar tai labai aktualu pasidare,kad nesuplanuot atostogu tuo metu. Busiu dekinga uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Norejau paklaust, o kiek laiko jau buvot pradirbusios imoneje, kai pasisaket apie nestuke.gif . Man tai jau 8 men. kaip dirbu, tai todel biski kazkaip nejauku. Aisku mano nestumui tik kelios savaites, tad sakyti ruosiuosi tik po kokiu 3 men. Nu bet vistiek nezinau ka direktorius pasakys suzinojes, o vistik dirbu ne taip ir ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Ingulyte @ 2007 05 31, 10:35)
Sveikos. Norejau paklaust, o kiek laiko jau buvot pradirbusios imoneje, kai pasisaket apie  nestuke.gif . Man tai jau 8 men. kaip dirbu, tai todel biski kazkaip nejauku. Aisku mano nestumui tik kelios savaites, tad sakyti ruosiuosi tik po kokiu 3 men. Nu bet vistiek nezinau ka direktorius pasakys suzinojes, o vistik dirbu ne taip ir ilgai.

Įmonėj dirbu 10 mėnesių. Direktoriui planuoju pasakyti kai bus 3 mėnesiai. Ir tikrai nesijaučiu nepatogiai. Man vaikutis svarbiau. mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Sakyti reikia kuo anksciau. Pati esu dideles imones fin. direktore, turiu virs 60 pavaldiniu.

Is valdzios puses- kuo anksciau zinai, tuo geriau gali suplanuoti, kada ir kaip darbuotoja pakeisti (isejus i dekretines), kad netycia neuzgauti, ir t.t Suzinojus paskutiniu momentu didelis stresas, nes darbe lieka "skyle", kuria reikia skubiai uzkisti.

Jei pasitaikys koks isterikas, tai jis/ji vienodai reaguos nepriklausomai nuo to, ar anksti, ar velai pasakysite.

Pati esu 5 sav. nestuke.gif ir ruosiuosi ant dienu tai pasakyti, tada dar turesim 6 men sudelioti i vietas, kaip viskas bus be manes smile.gif
Atsakyti
Pirmasis nėštumo trimestras yra labiausiai rizikingas.Jei visiems apsiskelbi, o jis nesėkmingas? Aš niekada neskubėdavau pranešti apie nėštumą - tik po pirmojo trimestro.
Aišku, reikia pasverti ir kitus dalykus: darbo sąlygas, darbo krūvį, darbo planus ateičiai, mikroklimatą kolektyve ir t.t. - dėl ankstesnio nėštumo pranešimo.
Atsakyti
Nu jo. As tai kol nesukaks tie 3 men. darbovietej tikrai niekam nesisakysiu. Mano sefas tai nera kazkos isterikas ar ka, tik su juo labai sunku bendraut. Butu idomu suzinot kokiais zodziais pradejote savo "kalba"?
Atsakyti
na as su pasakymu savo shefui maniau, kad palauksiu kol loks koks menesiukas iki dekreto, bet kur tau, kai jis pradejo planuoti komandiruotes po Europa ir ne tik.... doh.gif
tai nuejau kai buvo berods 10 savaiciu tada ir pasakiu kad as turiu kitokiu planu, kurie nelabai derinasi su jo planais lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes, noriu issiaiskint viena dalykeli, as 9sav. nestuke.gif , o naujam darbe dirbu tik tris, isidarbindama jau zinojau kad laukiuos, bet niekam nesakiau, galvoju kad reiktu pasakyti, del darbo palengvinimo, dirbu su foto chemija.man dar kaip ir bandomasis trys men.tai ar pasakius kad laukiuos, darbdavys netures teises ismesti manes is darbo... g.gif
Atsakyti