Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

O mano darbe tai skandalas ivyko, kai dir pasakiau. As cia dirbu metus, tai pradejo kliediet kad as ji apgavau, neva, sakiau kad vaiku niekada nebeturesiu smile.gif , moralizuot kazka bande, neva tokiu darbuotoju nebegali pasitiket...nu ziauru... i kabineta ilekiau puikios nuotaikos, o isejau su asarom akyse... ir dabar darbe vis kabinejasi, tai ta blogai padariau tai ana, nu niekad nemaniau, kad gyvenime i tokia situacija pakliusiu...
kaip nors pratemsiu tuos kelis menesiukus ir atia, as irgi nenoriu dirbti su tokiu...

va ir siais laikais taip buna...
Atsakyti
O kaip dabar aš bijau prasitart darbe.. jau 11 sav. doh.gif gi aš jau trečia mergina nėščia šiuo metu doh.gif neįsivaizduoju kaip reaguos kolektyvas unsure.gif
Atsakyti
mums jau 11 sav, bet niekas nezino. Darbe ruosiuosi kokiu 16 sav pasakyt, ziuresiu, kaip su pilvelio dydziu bus... blush2.gif tik buvau ant biuletenio praeita sav, gulejau ligoninej, kolegom sakiau, kad ginekologiniam, bo vis tiek antspaudus pamatys... unsure.gif tikiuosi neprades ieskoti, ka TLK kodas reiskia... tongue.gif nes as dar visai nenoriu su niekuo dalintis...
Atsakyti
Mums 10 savaičių ir kelios dienos, man atrodo, kad yra tam tikrų požymių, bet niekas darbe nemato rolleyes.gif, nors kolektyvas mažas.
Anksčiau būdavo taip, kad bet ką pasakai, tipo "noriu agurką", jau visi juokauja, kad "gal pastojai", o dabar net nepajuokauja.
Jau buvo keli baliukai ir aš vietoj šnapso gėriau arbatą, prieš Naujuosius metus išteku skubos tvarka, bet jie net negali nieko tokio pagalvoti... viena kolegė tik žino ir mane palaiko, ir mes su ja juokiamės iš visų biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nightwish19: 04 gruodžio 2007 - 10:13
aš išvis nesiruošiu sakyti. jei patys nieko nepastebės ir neklaus, tai jų problema. Aš neprivalau niekam sakyti, tiesiog nunešiu pažymą jau kai reiks dekretinėms ir vsio. Draugų čia neturiu nė vieno, tad ir pasakotis tikrai nesinori...
Atsakyti
QUOTE(MamaKa @ 2007 11 30, 16:32)
O mano darbe tai skandalas ivyko, kai dir pasakiau. As cia dirbu metus, tai pradejo kliediet kad as ji apgavau, neva, sakiau kad vaiku niekada nebeturesiu smile.gif , moralizuot kazka bande, neva tokiu darbuotoju nebegali pasitiket...nu ziauru... i kabineta ilekiau puikios nuotaikos, o isejau su asarom akyse... ir dabar darbe vis kabinejasi, tai ta blogai padariau tai ana, nu niekad nemaniau, kad gyvenime i tokia situacija pakliusiu...
kaip nors pratemsiu tuos kelis menesiukus ir atia, as irgi nenoriu dirbti su tokiu...

va ir siais laikais taip buna...

Oj patikek buna siais laikais!! Mane tai absoliuciai ignoruoja, tarsi visiskai nebenaudinga ir dar sefas nervus islieja ant manes, prie visu apkaltintadamas klaidomis, kuriu as nepadariau. Ir kad dar tik siaip pasakytu, tai tyciojasi... as ir laukiu, kad tie keli menesiai kuo greiciau praeitu, o po to ziuresim ar verta toliau su tokiais zmonemis dirbt...
Atsakyti
Čia kažkoks nesveikas pavydo jausmas.
Kiekvienas turim savo gyvenimą, esam ne pensijoje, tai ir laukiam vaikų, tai ko čia pykt, ar išsiliet? Bendradarbiai turėtų džiaugtis, kad sekasi - mažiuko laukia ir dar paglobot, darbais neapkraut. Bet pas mus kaip visada, vos ne akmens amžius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 15 gruodžio 2007 - 16:14
Oj as nzn kaip reaguos kai suzinos...Atejau cia dirbti vietoj moters,kuri dekrete,o pati nestuke.gif jau po 2 men lotuliukas.gif Slepsiu kiek tik galesiu,bet jau kai suzinos,tai manau reaguos nekaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marke @ 2007 12 17, 11:45)
Oj as nzn kaip reaguos kai suzinos...Atejau cia dirbti vietoj moters,kuri dekrete,o pati  nestuke.gif  jau po 2 men lotuliukas.gif  Slepsiu kiek tik galesiu,bet jau kai suzinos,tai manau reaguos nekaip doh.gif

Pas mane tokia pati situacija... atejau vietoj kitos moters, kuri dekrete.
Irgi nezinau kaip reaguos, bet zinau,kad vedejas tikrai neapsidziaugs... Jau kai dariau prisirasyma darbe, kazkas is kolektyvo uzmete,kad reiketu per metus pastoti man...tai vedejas piestu pasisiause doh.gif

Siek tiek baisu unsure.gif
Atsakyti
jetau kaip nefaina, kad reikia bijoti
as tai jau antri metai bega kaip istekejus, tai visi darbe nuolat klausinedavo, ar dar nesiruosiu vaiku turet, net tekedama girdejau gandu, kad jau laukiuos, mat moteriskam kolektyve dirbu, tai visoms labai smagu ne tik sava, bet ir svetima seima paplanuot biggrin.gif
dabar nebeklausineja, nes ko gero jau mato biggrin.gif
Atsakyti
O aš, kaip matote, turiu 10-metę dukrytę, visi visą laiką vis primindavo, kad reikia, reikia... O kai pastojau, po nepilnų 2 mėnesių į dekretą, tai vis pasigirsta - o kam man tas, kam anas, aš gi vis tiek į dekretą išeinu... Vieną dieną nesusilaikiau ir pasakiau - į dekretą einu, o ne mirštu. Todėl kursai reikalingi ir man - kaip ir visiems kitiems mirksiukas.gif
O kalbant apie darbovietę - kada pranešti, tai siūlau pranešti kuo anksčiau, jeigu darbe yra kažkokių problemų ar jaučiasi nepasitenkinimas. Pažymą ant stalo ir baigta...
Sėkmės, būsimos mamytės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 20 gruodžio 2007 - 20:36
QUOTE(marke @ 2007 12 17, 12:45)
Oj as nzn kaip reaguos kai suzinos...Atejau cia dirbti vietoj moters,kuri dekrete,o pati  nestuke.gif  jau po 2 men lotuliukas.gif  Slepsiu kiek tik galesiu,bet jau kai suzinos,tai manau reaguos nekaip doh.gif

Čia nieko nėra blogo. Kiekvienas turim savo gyvenimą, tokia situacija ir tiek, turit pasakyt, kad ir jums nusimato ilgos atostogos ir tiek.
Po I nėštumo trimestro tikrai galima pasakyti, tada ir darbais neapkraus, darbdavys galės pagalvoti ir apie naujo darbuotojo suradimą. O jei pasakai tik prieš išeinant į atostogas, manyčiau, kad labai nerimta ir nesolidu. Kad mamytė laukiasi labai lengva pastebėti - jos savijauta, nuotaika, o jau nuo 5 mėnesio labai aiškiai matosi pūpsantis pilvukas. Tai kam meluoti, ar tylėti. Turit savim pasitikėti ir elgtis oriai, tada tikrai būsit labiau gerbiama.
Atsakyti