Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

QUOTE(Ramunita @ 2009 01 01, 14:28)
mergaitės, duosiu aš jums patarimą-dabar,kai ta tipo krizė,tai apie  nestuke.gif reikia pranešti kuo greičiau... jau ne vieną žmogų atleido per dieną unsure.gif taip,kad geriau tikrai nelaukti tų 12savaičių,geiau kuo greičiau pasakyt... nes...susiveikt pažymą per kelias dienas nėra paprasta,o dar kiek streso...o  nestuke.gif tie stresai tikrai ne į naudą

Mano pilvukui jau beveik 6 sav. ir šiandien buvau nuėjusi pas gydytoją pasitikrinti (pažyma darbovietei man taip pat reikalinga kuo skubiau). Ir, visų pirma, mane gražiai išvijo, nes poliklinikoje priima tik nėštumui esant 7-8 sav. Dėl pažymos darbovietei dar geriau - pasakė, kad išrašys tik po 12 sav., nesvarbu, kaip skubiai man jos reikia... unsure.gif Dabar vis dar sėdžiu kaip šlapiu maišu trenkta, nes negaliu atsigauti po tokio "malonaus" aptarnavimo verysad.gif Nueiti į privačią kliniką neturiu galimybės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 01 02, 21:48)
nezinau kaip ten yra is tikruju  g.gif  Bet siulau tokiu originaliu ideju viesai neskelbti  tongue.gif  Nes tai greitai gali tapti masiniu reiskiniu, ir valstybe vel ijungs visus imanomus saugiklius nuo sukciavimo ir istatymai bus vel pakeisti  mirksiukas.gif
Ir ne  nestuke.gif  ir jaunu seimu ifnansines geroves naudai.. Geriau tyliai tokius dalykelius issniukstineti  ax.gif

QUOTE(l'eau @ 2009 01 03, 16:02)
pasiskaitykit štai čia mirksiukas.gif galiu tik pasakyt, kad margaritkos planas neišdegtų rolleyes.gif

O kodėl? Įstatymams tai neprieštarauja mirksiukas.gif Ir jokio originalumo čia nėra, ir seniau taip darydavo, tik skirtumas tas kad premiją išmokėdavo kad pakeltų vidurkį 3 mėnesiams, o dabar reiks metams, t.y. brangesnė premija gausis, o tai reiškia kad veikiausiai sumažės maksimaliai galimų išmokų. Be to, daug kas priklauso nuo darbo pobūdžio - kažkada mano darbas buvo toks, kad keletą mėnesių gauni bazinį atlyginimą, o pabaigus projektą bac - keletos mėnėsių uždarbio dydžio premija. Tiesiog tokia buvo atlyginimų sistema. Tai dėl dekreto pinigų net nereikėjo specialiai tartis - to ketvirčio vidurkis ir taip viršijo tuo metu nustatytas lubas.
Atsakyti
aš pasakiau apie 15 - tą savaitę, nes nenorėjau, kad iš kitų šaltinių išgirstų... ax.gif
Atsakyti
O as siandien pasakiau,kai suejo 12 savaite 4u.gif ai,vistiek jau beveik visi pastebejo,kad laukiuosi,nes pilvukas kazkaip pasimate per greitai gal ax.gif
Atsakyti
Apie savo nestuma pasakiau savo virsininkui jau per 8 vas. Nes mano darbas yra pavojingas, dirbu su chemija, todel daug kokius tyrimus jau negalejau atlikinet, dave daugiau darbo su popieriais.
O jei dirbat ofise, tai gal teisingiausiai sakyt po 12 nestumo savaites. 4u.gif
Atsakyti
Keista, kad pasake, jog pazyma del nestumo poliklinikoj gali israsyti tik po 12 sav. Nes as asmeniskai atejau pirma karta pas ginegologe-akusere 6 sav., ir manes ne tik kad neisvijo, bet ir echoskopa padare, pasake, kad vaisius tvarkingai pradejes vystytis gimdoje ir pan., o kai buvo 10 sav. paprasiau pazymos i darboviete ir be problemu is karto ja gavau.
Mano atveju, terminuota darbo sutartis, tai negalejau laukti, bet jei kam negresia atleidimas ar nera kenksmingu darbo salygu, siulyciau pasakyti kuo veliau, gal kai kazkas pastebes...nes as kai tik pasakiau, iskart liko tik bazinis atlyginimas. Ir kas idomiausia, kad kai atlyginimas dirbtinai pakeliamas, Sodrai iskart parupsta, o kai sumazinamas (labai aiskiai matosi), niekam nerupi, t.y. galima issikovoti tik per teismus.
Atsakyti
sveikutes nestukes smile.gif
as pasisakiau darbelyje praeita savaite -8 savaite buvo. pas mane tokia ganetinai komplikuota situacija - kontraktas uzsibaigia kovo pabaigoje, naujasis kontraktas butu sudaromas jau neribotam laikui nuo balandzio 1, ir nors gavau daug pazadu, kad jis TIKRAI bus pratestas, jokiu rastisku isipareigojimu darbdaviai man kaip ir neturi. zodziu, kai suzinojau, kad nestuke.gif jaudinausi, kaip cia bus, nes supratau, kad iki kovo pabaigos tikrai nepastebeta neisvaiksciosiu.

zodziu, sukaupaiu drasa ir pasikalbejau su sefu (aisku pries tai gerokai prisigasdinau..). tokios reakcijos nesitikejau - nuosirdziai apsidziauge, pasisodines visa pusvalandi aiskino, kaip turiu save saugot, pas koki daktara geriau eiti, savo ispudzius kai jo zmona buvo nescia ir is jos gimdymo (jis turi du vaikus)... apie kontrakta tik spejau uzklaust, iskart 'nesijaudink, aisku pratesim'. pabaigoj dar liepe gerai apgalvot, kiek laiko noresiu auginti vaikeli- 'nes tai nuostabiausias dalykas tavo gyvenime rolleyes.gif ' ir pasake, kad jokiu problemu jei noresiu likti atostogose bent metus (dirbu lenkijoje, o cia istatymai ziaurus- kompensuojamos motinystes atostogos tik 18 sav..). ir dabar kasdien paklausia kaip jauciuosi...
zodziu, pati negaliu patiketi tokia jo reakcija... bigsmile.gif taigi mamytes, drasiau, kartais ir sefo reakcija i jusu nestuma gali buti maloni!
Atsakyti
kaip elgtis jei suzinojes apie nestuma darbdavys pasako, kad taves imonei kaip darbuotojo nebereikia? atleist jis manes negali, pareiskimo savo noru nerasysiu, bet kaip eiti toliau i darba po to? imt atostogas ir biuletenius? eit i darab ir mustis kasdien?
Atsakyti
QUOTE(Laura01 @ 2009 01 20, 17:45)
kaip elgtis jei suzinojes apie nestuma darbdavys pasako, kad taves imonei kaip darbuotojo nebereikia? atleist jis manes negali, pareiskimo savo noru nerasysiu, bet kaip eiti toliau i darba po to? imt atostogas ir biuletenius? eit i darab ir mustis kasdien?

o dar daug iki dekretiniu atostogu laiko liko? manau, kad jei gerai atliksi savo darba ir ignoruosi panasius, visiskai nepateisinamus pasisakymus, visks bus gerai... o po motinystes atostogu bus ir krize jau pasibaigus, rasi kita darba.
Atsakyti
QUOTE(Agnieshkele @ 2009 01 20, 17:51)
o dar daug iki dekretiniu atostogu laiko liko? manau, kad jei gerai atliksi savo darba ir ignoruosi panasius, visiskai nepateisinamus pasisakymus, visks bus gerai... o po motinystes atostogu bus ir krize jau pasibaigus, rasi kita darba.

du menesius turiu dar, viena is ju atostogoms galiu naudot, kita imt biuleteni reiktu tada... unsure.gif
Atsakyti
variantas. nes tokiu atveju taves nei biuletenio, nei atostogu metu negali atleisti - jei to baiminiesi.

man tik siaip smalsu, ka reikia dirbti, kad nescia moteris taptu nebereikalinga imonei?
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2009 01 05, 13:46)
O kodėl? Įstatymams tai neprieštarauja  mirksiukas.gif Ir jokio originalumo čia nėra, ir seniau taip darydavo, tik skirtumas tas kad premiją išmokėdavo kad pakeltų vidurkį 3 mėnesiams, o dabar reiks metams, t.y. brangesnė premija gausis, o tai reiškia kad veikiausiai sumažės maksimaliai galimų išmokų. Be to, daug kas priklauso nuo darbo pobūdžio - kažkada mano darbas buvo toks, kad keletą mėnesių gauni bazinį atlyginimą, o pabaigus projektą bac - keletos mėnėsių uždarbio dydžio premija. Tiesiog tokia buvo atlyginimų sistema. Tai dėl dekreto pinigų net nereikėjo specialiai tartis - to ketvirčio vidurkis ir taip viršijo tuo metu nustatytas lubas.

po tokių 'neprieštarauja' ir nemažai sukčiavimo atvejų su dirbtinais pasikėlimais visokius staigius padidėjimus ir premijas dabar tikrina mokesčių inspekcija. premija kada reikia ir staigus algos didėjimas dabar lygų vmi patikrinimui. manau dabar ne mažės maksimalių, o daugės sąžiningai uždirbtų išmokų, nes kažin ar darbdavys norės rizikuoti.
Atsakyti