Įkraunama...
Įkraunama...

Darbovietė. Kada pranešti apie nėštumą?

Kai grįžau į darbą, buvo naujas vadovas, plius dar jaunas ir kai po keleto mėnesių pasakiau, kad vėl ruošiuosi išeiti, tik šyptelėjo. Visi kiti darbe, buvo nustebę, kad taip greitai bigsmile.gif Beje kai grįšiu į darbą vėl bus naujas vadovas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 05 21, 13:25)
Uij, kaip be rysio... Kazkiek galima ta darbdavi suprasti - nescia darbuotoja, tuoj iseis, reikia priimti nauja, apmokyti, kol nauja isivaziuos ir t.t. Bet toks jau yra gyvenimas, sitokios reakcijos, kaip "pasiaiskinti kaip cia taip gavosi" tai man nesuprantamos. Cia juk ne psaulio pabaiga, pasakei paciu laiku, toli grazu ne paskutine minute, naujo darbuotojo paieskoms marios laiko. Nesuprantu, kur cia sitoj situacijoj nukentejo kompnija?..

Jeigu buciau pasakius anksciau, mane butu pradeje "esti" anksciau, tai dar nezinia, ar is viso sita vaikeli buciau issaugojus... Ir taip jau prinervino be galo, mano tiesiogine sefe netekejusi vienisa smirdanti babce, tai po zinios apie nestuma visaip kabinedavosi, grasindavo ir pan., nors as pakankamai uzgrudinta tokiu pezalu per tiek metu, bet vis vien sureaguodavau jautriau...
Zinot, siais laikais nepakeiciamu nera, bet mano sefai taip ir nerado naujo darbuotojo i mano vieta per likusius 3 menesius iki mano dekretiniu - visi kandidatai buvo "nepakankamos kvalifikacijos"..., matyt, tiek ir tereikejo, nes isdalino mano darbus kolegoms. Taip kad firma nenukentejo, o dar ir sutaupe vieno darbuotojo islaidu saskaita... Siaip ar taip, po atostogu galvoju ieskotis kitos darbo vietos, gal labiau pasiseks su shefais smile.gif
Atsakyti
As bijau net pagalvoti, kas bus, kai sefas suzinos, kad as jau nestuke.gif Jauna dar esu, o ir dirbu neseniai, vasary naujas pareigas gavau (kaip tik isleidau nestuke.gif atostogu)... O is siaip sefas alergiskas nestuke.gif yra biggrin.gif

Kai isleidau bendradarbe, visi aplinkui juokavo, kad tikrai tapsiu nestuke.gif , nes pries tai mano darbo vietoje dirbusios moterys taip pat del tos priezasties isejo. As taip visus tikinau, kad tikrai ne, juk ir mokslus suplanavau dar porai metu i prieki ir se tau biggrin.gif

Taigi as manau delsiu kiek imanoma ilgiau, nebent kitaip neiseitu, juk mums dar tik 6 sav ir dar daug kas gali nutikti tfu tfu tfu...
Atsakyti
as pasakiau savo virsininkei po pirmojo apsilankymo pas ginekologa, bet ji labai sauni ir tai isliko musu paslaptimi kol nepradejo matytis - kiti bendradarbiai neziojo, bet cia priklauso nuo situacijos- ziurint koks darbdavys g.gif , siaip galima ir nesakyti kol nepasimatys tik kaip issisukti kai paklaus kodel is anksto neperspejai
Atsakyti
Aš būčiau nesakius ilgiau, bet guldė į ligoninę, buvau 12 savaičių, tai nuėjau pas šefą ir pasakiau. Reakcija buvo normali, pagyrė, kad gražiai atrodau, palinkėjo sėkmės, nors prieš mane iš mūsų skyriaus jau 5 iš 10 moterų į dekretą buvo išleistos
Atsakyti
Šiaip tai neplanuoju pasakyti anskčiau nei lapkričio men, kai bus like apie pora men iki dekreto, na nebent anskčiau pasimatytų. o pastojau per atostogas, o i darba grįžtu jau kita sav, kai bus beveik 2,5 men. tuo lab kad susiradau antraeiles pareigas (kai dar nebuvau neščia, na nepastojau 2 metus, tai ir netikejau kad dabar pastosiu,galvoju atsidesiu darbui), tai dabar nera labai smagu, kad teks apgauti darbdavį, bet kai įstaiga valstybine, nesuku sau per daug galvos, man kaip tik liux bus, nes pinigeliai reikalingi, o kas pasirupins manim jei ne pati. tongue.gif
senoje darbovieteje tai tikrai nebijosiu paskayti, kad esu nestuke.gif , nes jau tiek laiko dirbu, senai jau jie mane i dekreta siuntė, o va naujam tai kažkaip nesmagu, nes galvos kad nuo pradžių juos apgavau, nes ten padirbsiu tik kokius 4 men tongue.gif
Atsakyti
pasakiau kelios dienos po to, kai suzinojau pati:) gal kokios 5 savaites buvo.. pasveikino, paskyre lengvesni darbeli.. smile.gif gaila, kad lietuvoj vis dar tas poziuris yra.. kad jei nescia, tai darbdaviui vien problemos, ir nepatenkinti visi.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 27 rugpjūčio 2006 - 20:08
o mane nervina ta mintis, kad kai noresiu gristi i darba, man vietos ten jau nebebus verysad.gif
Atsakyti
Pasakiau, kai buvo trys mėnesiai. Reakcija buvo visai normali 4u.gif
Atsakyti
Aš kadangi pradžioj dviems mėn. gavau biuletenį tai mano kolegės jau ir įtarė kokia "liga" susirgau lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane panašiai, nors aš pati tik visai neseniai sužinojau bigsmile.gif O va vakar nuo pat ryto taaaaip bloga buvo, kad po pietu išėjau namo, pasakiusi, kad maistu apsinuodijau lotuliukas.gif Bet kolegės taaaip pažiūrėjo, viena net pradėjo sveikinti 4u.gif
Atsakyti
aistesaukaite@yahoo.com
Sveikutes rolleyes.gif esu naujoke, norejau pasitikslinti. g.gif
Man gimdyti kovo 22, tai i dekreta iseinu sausio 11 kapi ane?
Tai uz dekreta skaiciuos is liepos, rugpjucio, rugsejo menesiu, o uz vaikuti gausiu is lapkricio, gruodzio, sausio?
Isidarbinau nuo liepos 1 d., tai kiek as cia gausiu jei uz minimuma (600)?
Kaip draugyte minejo tai uz dekreta tureciau gaut is pirmu 3 menesiu, paskui uz vaikuti is paskutiniu menesiu ir paskui vienkartine. Ar gerai cia mane informavo
Atsakyti