Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 14, 16:48)
" voresta ", o galima jusu paklaustu, ar jus sirgote endometrioze? Ar turite medicinini issilavinima?
smile.gif

1. Taip, endometriozė reiškėsi ~ bent 20 metų iki pat klimakso. Jokio gydymo nesiėmiau, nieko ir nesiūlė medicina.
Todėl negaliu nieko pasakyti, kaip būtų ją įtakojusi laiku pakeista mityba.
2. Kad išmokti sekti savo medžiagų apykaitą medicininis išsilavinimas tikrai nebūtinas. Paprasta matematika ir prietaisų parodymai.
Jei turėčiau med. išsilavinimą -siūlyčiau KT.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 14, 17:11)
1. Taip, endometriozė reiškėsi ~  bent 20 metų iki pat klimakso.  Jokio gydymo nesiėmiau, nieko ir nesiūlė medicina.
Todėl negaliu nieko pasakyti, kaip būtų ją įtakojusi laiku pakeista mityba.
2. Kad išmokti sekti savo medžiagų apykaitą medicininis išsilavinimas tikrai nebūtinas. Paprasta matematika ir prietaisų parodymai.
Jei turėčiau med. išsilavinimą -siūlyčiau KT.

o kaip jums nustate endometrioze?
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 14, 17:14)

Aha,man irgi idomu...nes siaip endometrioze galima patvirtinti tik po operacijos,iki tol,tik spejimas kad tai ji.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 14, 18:14)

O va šito negaliu pasakyti, reiktų klaust mano ginės, bet ...ji prieš porą metų apleido šį pasaulį. Tačiau mano medicininėj kortelėj toks įrašas- endometriozė- yra. Tačiau prieš tiek metų gal ir diagnostika buvo kitokia?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 14, 21:37)
O va šito negaliu pasakyti, reiktų klaust mano ginės, bet ...ji  prieš porą metų apleido šį pasaulį. Tačiau mano  medicininėj kortelėj toks įrašas- endometriozė- yra. Tačiau prieš tiek metų gal ir diagnostika  buvo kitokia?

Turiu itarima, kad pries tiek metu, kiekviena gine neturedavo net echoskopo. O kaip zinia endometrioze net su echoskopo pagalba gali buti tik itariama. Tiksliai diagnozei reikalingas magnetinio rezonanso tyrimas ir/arba operacija.
Atsakyti
Puslapyje, skirtame endometriozei pateikta dieta http://www.endo-resolved.com/diet.html.

Beje, priesingai, paskutinei madai vaisius galima valgyti, ypac obuolius.
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2014 01 21, 22:09)
jetus kas čia daros....as KT geriau 7 metus, po jų man tepliojimai atsirado..bet sako kaip tik kad pas mane ir seniau endo buvo o KT deka prislopinta buvo, o kai nebegeriu vel lenda....

as irgi itariu kad pas mane endo vystesi ilgai, gal net nuo menesiniu pradzios, nes buvo visokie nesveiki negalavimai. bet sake kad taip jau buna, skausmingos menesines ir pan.. kentek vos ne. o kai sulaukiau pilnametystes, man pasiule KT. geriau kuri laika ir matyt jos apsaugo-nutolino kazkiek. bet visai suprastejo sveikata pries 3 metus..

Papildyta:
QUOTE(Auksaake @ 2014 01 28, 23:31)
Sveikos,

pries menesi prasidejo skausmai, o kiti pozymiai jau seniausiai kamuoja (rudos isskyros pries ir po mm, skausmingos menesines, dabar dar atsirado patepliojimai nei is sio nei is to + skausmai). Uzdegimu nera ir gydytoja itaria endometrioze, bet kol kas tik siulo gerti KT, nors mano nuomone apie jas ir nekokia.. Issitirciau laporoskopiskai ir manau butu ramiau, nes tempimai ir maudimai pilvo apacioje kiekviena miela diena jau nusibodo sad.gif

Gal galetumete rekomenduoti gydytoja laporoskopijai ir papasakoti, kaip gavote siuntima?  4u.gif

mane isveze greitaja. apie ta liga suzinojau tik ligoninej ir kita diena isoperavo...
Papildyta:
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 02 09, 12:02)
Pienlige mane kamuoja nuolatos jau keleta metu...
Ar dar kas nors is serganciu endometrioze turi nuolatiniu problemu su pienlige?

turi....
beje kandida atsirado panasiu metu kaip ir endo
Atsakyti
Na va, man jau paskirta operacijos data. Uz dvieju savaiciu linksmybes prasideda.

Beje, gydytojo klausiau, ar valgymo rezimo laikymasis gali padeti. Sake, kad kol kas nera irodyta, jog tai turi itakos.
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri gėrėt KT prieš operaciją? Aš geriu ir nežinau kada jas nutraukt, nes gavosi nesąmonė su gydytojo konsultacija- planavau eiti kitą sav. nes sakė,kad tik nuo šio mėn 26d. užrašinės, o šian paskambinau- vieta tik bal 23d. buvo, o laparoskopijai užsirašiau bal. 28d.... g.gif Pakuotę baigiu ketvirtadienį... o kitą pakuotę baigčiau tik bal. 24d... doh.gif Nenoriu zyzint jau gydytojui vėl, nes negvai užzysiu matyt su visais savo nesibaigiančiais klausimais... Ir bijau,kad nesukvailiotų mmm ateit netinkamu laiku metus KT, nes dabar nesergu iš esmės visai...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 03 24, 15:53)
Sveikos. Gal kuri gėrėt KT prieš operaciją? Aš geriu ir nežinau kada jas nutraukt, nes gavosi nesąmonė su gydytojo konsultacija- planavau eiti kitą sav. nes sakė,kad tik nuo šio mėn 26d. užrašinės, o šian paskambinau- vieta tik bal 23d. buvo, o laparoskopijai užsirašiau bal. 28d.... g.gif Pakuotę baigiu ketvirtadienį... o kitą pakuotę baigčiau tik bal. 24d... doh.gif  Nenoriu zyzint jau gydytojui vėl, nes negvai užzysiu matyt su visais savo nesibaigiančiais klausimais... Ir bijau,kad nesukvailiotų mmm ateit netinkamu laiku metus KT, nes dabar nesergu iš esmės visai...

Laba diena . Turbut ir as registruosiuos y jusu burely . Ytariama man endometrioze . Simtomai atitinka daug . Tepimas po menesiniu gan ilgai skausmingos menesines , skausmas sekso metu ir po jo , kraujas slapime . Tempimas pilvo apacioj , skausminga ovuliacija . Skausmas tustinantis , gyvenu UK . Ilga procedura pirma darys ultragarso tyrima bet po 6ar 8 savaiciu gausiu siuntima . Yvertinc mano kiausides ir gimda . O po to seks lapraskopija o tai gausis po puses metu . Gydimo neskyre jokio nebruko ir kontracepcijos , tai as laukimo stadijoj . blink.gif
Atsakyti
Na va, as jau grizau namo po laporaskopijos.
Isoperavo pries tris dienas ir siandien jauciuosi gerai, tik einant tempia pjuviu vietose.
Dabar uz menesio laukia vizitas pas gydytoja ir aptarsime kokius KT gersiu, bei kas kiek laiko reikes pas ji tikrintis del endometriozes.

Operacija ir tos dienos po, sakykime nebuvo pacios maloniausios gyvenime biggrin.gif . Aciu dievui, ligonines personalas fantastiskas, tai palengvino gyvenima.

Beje, del KT. as gydytojo klausiau, ar bus galima mane operuoti, jei man prasides menesines. Sake, kad jam tai nemaisytu.
O daugiau nieko nzn, nes negeriau pries nieko ax.gif
Atsakyti
Kad visas gydymas ir yra laparoskopija, o po jos KT, arba nestuke.gif
Pirmas gydymo būdas negarantuoja pagerėjimo... Man gerai buvo, jei nesimaišau, tai apie 3 sav. taip tariant 6 sav.po operacijos vėl pradėjo skaudėti pilvą. KT geriu iki šiol (dar sugersiu 6 pakuotę užtvirtinimui) ir trauksiu pas ginių ir ruošiuos vėl laparoskopijai. Su KT gerai bent tuo,kad nebesergu mmm (arba visai nieko nebūna, arba pateplioja šokoladu), kadangi nebebūna mmm, tai dingo skausmingas ėjimas į tualetą jų metu. Dabar lieka skausmai šiaip, su paūmėjimu, kai noriu į tualetą (matyt padidėjęs šlapimo pūslės ar žarnos tūris užspaudžia kažką), liūdniausia,kad kasryt atsikeliu nuo didžiulio skausmo,kuris atsiranda elementariai prisipildžius šlapimo pūslei, ir šiaip, tenka paskubom ieškot tualeto, o tai nepatogu, ypač kai važiuoji kur nors mašina ir tt., taip pat skausmingi lytiniai santykiai verysad.gif verysad.gif
Atsakyti