Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė II

QUOTE(Magnifique @ 2014 03 28, 15:39)
Kad visas gydymas ir yra laparoskopija, o po jos KT, arba  nestuke.gif
Pirmas gydymo būdas negarantuoja pagerėjimo... Man gerai buvo, jei nesimaišau, tai apie 3 sav. taip tariant 6 sav.po operacijos vėl pradėjo skaudėti pilvą. KT geriu iki šiol (dar sugersiu 6 pakuotę užtvirtinimui) ir trauksiu pas ginių ir ruošiuos vėl laparoskopijai. Su KT gerai bent tuo,kad nebesergu mmm (arba visai nieko nebūna, arba pateplioja šokoladu), kadangi nebebūna mmm, tai dingo skausmingas ėjimas į tualetą jų metu. Dabar lieka skausmai šiaip, su paūmėjimu, kai noriu į tualetą (matyt padidėjęs šlapimo pūslės ar žarnos tūris užspaudžia kažką), liūdniausia,kad kasryt atsikeliu nuo didžiulio skausmo,kuris atsiranda elementariai prisipildžius šlapimo pūslei, ir šiaip, tenka paskubom ieškot tualeto, o tai nepatogu, ypač kai važiuoji kur nors mašina ir tt., taip pat skausmingi lytiniai santykiai verysad.gif  verysad.gif

unsure.gif Uzjauciu. As jutau nedaug simptomu.
O po pirmos laporaskopijos ar klausei gydytojos, kokie sansai, kad atsinaujins?
As klausiau saviskio, ar gali reikti dar vienos operacijos. Sake ne. Ar cia budas mane nuraminti?... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 03 28, 15:44)
unsure.gif Uzjauciu. As jutau nedaug simptomu.
O po pirmos laporaskopijos ar klausei gydytojos, kokie sansai, kad atsinaujins?
As klausiau saviskio, ar gali reikti dar vienos operacijos. Sake ne. Ar cia budas mane nuraminti?... unsure.gif

Klausiau gydytojo..pasakė, kad viskas, kad buvo matoma- radikaliai pridegino, o toliau, visko gali būti, nes tai yra labai nenuspėjama liga, ir jai prognozių nėra tiesiog,tačiau nesioperuoti irgi negaliu, nes ateityje labai norėsiu vaikiukų, o užleidžiant ligą labai mažėja šansai išlaikyti vaisingumą...Kai grįžau su pilvo skausmais, tai pasakė, kad būna taip kartais, kad kai operuoji endometriozės ląstelių jau būna naujai pasisėję, bet tai nematoma plika akimi dar, nes jų tiesiog per mažai būna, tad ir išdegint jų negali.
Tada pasakė, kad gali reikėti dar keletos operacijų, kad viską sutvarkytume. Iš esmės, gydytojas manęs nenuvylė,nes nesakė, kad tikrai nereiks nieko daugiau operuot. Šiek tiek nuvylė tai, kad nėkiek plitimo ligos nesustabdė KT kurios skaitosi pačios geriausios su endometrioze, nes į jas dėjau nemažai vilčių... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 03 28, 14:39)
Kad visas gydymas ir yra laparoskopija, o po jos KT, arba  nestuke.gif
Pirmas gydymo būdas negarantuoja pagerėjimo... Man gerai buvo, jei nesimaišau, tai apie 3 sav. taip tariant 6 sav.po operacijos vėl pradėjo skaudėti pilvą. KT geriu iki šiol (dar sugersiu 6 pakuotę užtvirtinimui) ir trauksiu pas ginių ir ruošiuos vėl laparoskopijai. Su KT gerai bent tuo,kad nebesergu mmm (arba visai nieko nebūna, arba pateplioja šokoladu), kadangi nebebūna mmm, tai dingo skausmingas ėjimas į tualetą jų metu. Dabar lieka skausmai šiaip, su paūmėjimu, kai noriu į tualetą (matyt padidėjęs šlapimo pūslės ar žarnos tūris užspaudžia kažką), liūdniausia,kad kasryt atsikeliu nuo didžiulio skausmo,kuris atsiranda elementariai prisipildžius šlapimo pūslei, ir šiaip, tenka paskubom ieškot tualeto, o tai nepatogu, ypač kai važiuoji kur nors mašina ir tt., taip pat skausmingi lytiniai santykiai verysad.gif  verysad.gif

Man lygiai tas pats kol pilni viduriai su pusle kosmaras ryte yra . Bet as ieskojau ligu zarnyne . Esu turejus saaugas ir ant ju verciu visa beda o cia dar ir ta nelemtoji ytarinejama yra . Laukiu ST skano kazi per jy ar matysis endometriozes zidiniai ? Mane skausmai lydi n metu . Bet tik gera pusmety koky teplioti pradejo po menesiniu . Ir pries menesines ir ju metu skausmai yra begaliniai . Po gimdymu praejus pusej metu apturejau operacija pasaliono gimdos kaklely . Geriau kontraceptikus . Juos begiarent uzaugo cista kkiausidej vel operacija . Pries 3 menesius geriau kt ciklas nesusireguliavo visiskai kol geriau ir menesines daugiau budavo iskyru pavidalu truputis tik kraujo ir tepliojimai . Tai juk kt nevisagalis vaistas . Ir tikrai negesiu jo . Turejau isidejusi mirena spirale . Isilaike 4 menesius . Nuo pirmos ydejimo dienos kraujavau istisai sake taip turi buti iki 6menesiu . Ketvirtam menesy uzpuole gimdos uzdegimas viena karta po savaites gydimo iskart antras uzdegimas jo metu iskrito spirale pati . Ir daugiau nebekankinau saves su kt . Bet taip pagalvojus juk kas metus nedarysi gi lakroskopijos ir vaiku neprisigimdysi 10 . Kazi kaip eitu pastot dar po tokio ilgo tarpo g.gif . Su pastojimais buvo kosmaras ir isnesiojimais kazi ar cia susieje ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2014 03 28, 17:16)
Pries 3 menesius geriau kt ciklas nesusireguliavo visiskai kol geriau ir menesines daugiau budavo iskyru pavidalu truputis tik kraujo ir tepliojimai . Tai juk kt nevisagalis vaistas . Ir tikrai negesiu jo .

Jei pas tave endometrioze kiausidese issibujojus ir issikerojus kiausintakiuose, tai KT ciklo gi nesureguliuos. Pas mane ciklas visiska nesamone buvo, del to ir endometrioze rado. Dabar tikiuosi bus viskas ok.
Tai, kad endometriozei gydyti yra du budai : laporoskopija ir KT. Jei tu negersi KT,nuo ko endometrioze turetu sustoti?

Gaila, kad KT ne visais atvejais padeda unsure.gif . Bet as tikrai juos gersiu, nes nera kitos iseities. Tiesiog nera. Ar eiti pas zolininke ir tada voliotis jos paliepimu rasoje po pilnaties, tikintis, kad pasveiksi bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 03 28, 19:59)
Jei pas tave endometrioze kiausidese issibujojus ir issikerojus kiausintakiuose, tai KT ciklo gi nesureguliuos. Pas mane ciklas visiska nesamone buvo, del to ir endometrioze rado. Dabar tikiuosi bus viskas ok.
Tai, kad endometriozei gydyti yra du budai : laporoskopija ir KT. Jei tu negersi KT,nuo ko endometrioze turetu sustoti?

Gaila, kad KT ne visais atvejais padeda  unsure.gif . Bet as tikrai juos gersiu, nes nera kitos iseities. Tiesiog nera. Ar eiti pas zolininke ir tada voliotis jos paliepimu rasoje po pilnaties, tikintis, kad pasveiksi  bigsmile.gif .

Na ziuresiu dar per anksti stresuot ir gilintis y visagaly google . Pas mane dar tik zodinei ytarimai viska parodys skanai . O del KT rasiau todel kad tik vartojant juos labai jau daug nesamoniu man buvo . Kur turejo but antraip gi . Vat ir parasiau taip .
Atsakyti
Man iš principo KT (Jeanine, labiausiai tinkamos prie endo), puikiai tinka, pradžiai pratepliojo non stop ~1,5mėn. tada krūtinę skaudėjo labai pirmus 3,5 mėn.labai (negalėdavau net liemenėlės su pakietinimais ir lankeliais dėvėt apie 4-5d. per mėnesį), bet dabar- kaifas tiesiog. Mmm iš esmės nėra, porą mėn. būdavo 1-2d. nu taip,kad suprasdavai,kad mmm. Dabar, nuo sausio net nesuprantu ar mmm ten ar šiaip pateplioja dieną kokią. Tai turint omeny,kad seniau tekdavo vienu metu ir tamponą naudoti ir paketą, tai tiesiog iš kaifo leipstu. Svorio priaugau kokius 3kg. bet nepsichuoju, nes daba stovi vietoj, žodžiu, jei po operacijos neskirs tų vaistų menopauzei sukelt dirbtinai, tada grįšiu prie šitų KT, nors ir nestabdo endo, bet geriau jau nieks jos neveiks, bet bent galėsiu kaip žmogus gyvent thumbup.gif
Atsakyti
Merginos o kokios buvo pirmos mm po operacijos jums?ar labai kitokios-t.y gausesnes ,skausmingos?zinau kad visoms skirti gai tiesiog idomu.
as vakar turejau op III stadija.skauda db visur..ypac peciusnuk to oro.namie but savaite tikiuos praeis viskas iki to...
Atsakyti
Man tai visai neskausmingos buvo, ir negausios. Ir vėliau tokios pat (jau 1,5 metų) Pamiršau nuskausminamuosius nuo operacijos, o be jų neapsieidavau niekad. Užtat kita blogybė prasidėjo - nesamonės nuo KT, organizmas toks - neprisitaiko. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiurpė @ 2014 03 29, 14:04)
Man tai visai neskausmingos buvo, ir negausios. Ir vėliau tokios pat (jau 1,5 metų) Pamiršau nuskausminamuosius nuo operacijos, o be jų neapsieidavau niekad. Užtat kita blogybė prasidėjo - nesamonės nuo KT, organizmas toks - neprisitaiko. cool.gif

O kokios nesamones?
Atsakyti
Nuo vienų krūtinę labai skaudėjo, nei miegoti, nei dirbti negalėjau, paskui pakeitė į kitus, tai karščio pylimas nežmoniškas, prakaitas upeliais liejos, imunitetas krito, ligos visokios puolė,nzn ar viskas nuo jų. Bandžiau visai nebegerti - vėl tas pats, vėl pradėjau gerti, po pusmečio kažkur jau rodos, viskas nurimo, o po kiek laiko vėl prasidėjo karščio priepuoliai. Vėl reikėtų keisti, bet labai bijau ir keisti ir visai juos mesti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 03 29, 13:46)
Merginos o kokios buvo pirmos mm po operacijos jums?ar labai kitokios-t.y gausesnes ,skausmingos?zinau kad visoms skirti gai tiesiog idomu.
as vakar turejau op III stadija.skauda db visur..ypac peciusnuk to oro.namie but savaite tikiuos praeis viskas iki to...

Tokios pat kaip iki operacijos-skausmingos,labai gausios,labai ilgos. Tik kai jau kt nuo kito men suveike rojus buvo.
Atsakyti
Man tai gal nebūdavo labai gausios, bet kartais labai blogai iki nualpimų net. Tai bijau db kaip bus. Nes sake, kad gali būt neįprastai, kad neišsigąsčiau. Db dar ir trupjtį kraujuoja bet ir sake normalu net iki 10 d. unsure.gif nu gal tiek nebus nes daugiau tai jau ir mm turi prasidėt. Po mėn pas gyd pakalbėt, bet aš kt tai negersiu nes mes planuojam tai čia ir buvo kliūtis...
Atsakyti