Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo III

Į šią pastabą dėmesį atkreipčiau jei tik yra galimybė ištaisyti. Straipsnis pirmame LR puslapyje. Kadangi Vilniaus VTAT panašu, kad nedalyvauja tame, būtų gerai jie ir nebūtų minimi.

QUOTE(alfija @ 2013 01 11, 09:34)
Tai ir ten kur parašėt dar- gal dabar jau ištaisykit, kad į Vilniaus VTAT nesikreipėt iš viso? Būtų gražu iš jūsų pusės. Ir teisinga, bet kokiu atveju.

Atsakyti
Na, dabar lyg man aišku, kad kalba eina apie Įvaikinimo tarnybą, aš tikuosi, kad teisingai supratau, bet iš šios situacijos susiklosčiusios aš pasimokyčiau tik vieno, kad negalima "plaukti paviršiumi", o reikia gilintis į tai ką darai, nes kitaip gali nukentėti visai nieko dėti žmonės.
Atsakyti
Taip ir įsivaizduoju save žemėtvarkos forume (problema aktuali daugiau nei metai). Kur iki šiol nesugebu suvokti kada į kokią įstaigą eiti, kada kokį prašymą rašyti ir niekaip nepamenu kaip ten tos įstaigos vadinasi. doh.gif

Jau iš karto numanau, kad bet koks mano klausimas tokiame forume būtų nesąmonė ir nesąmonių platinimas. O man reikia elementaraus draugiškumo ir patarimo kas, kur ir kodėl, padėti atpinti kas supinta, o ne moralizavimo, kad visus metus nesidomiu ir kad klausiu nesąmonių.

QUOTE(Karusia @ 2013 01 11, 11:20)
Troja ne tik apsiriko, bet ir savo apsirikimus platina, kaltindama kitus nebūtais dalykais. Šioje ivetoje niekaip neįsivaizduoju, iki kiek galima nesidomėti tuo, ką darai ir į kur lendi.

Papildyta:
Ne taip supratai. Visiškai neturėjau omeny, kad Tavo vaikas netinkamai bendravo.

Atkreipiau dėmesį į patį faktą (kad jis skaitė šį SM forumą) ir įvertinau, kad mano dukra gali taip pat perskaityti ir ėmiau mąstyti kaip jai atrodys tai ką ji perskaitys ir kaip atrodys suaugusių bendravimo kultūra, pvz. tai kas rašoma vakar-šiandien.

Kad nebūtų nesusipratimų: tai nėra joks priekaištas tavo vaikui, tik fakto konstatavimas, kad mūsų paaugliai vaikai jau tokio amžiaus, kad gali skaityti mūsų pasisakymus forume (turėjau omeny skaitymą, o ne rašymą į forumą).

QUOTE(alfija @ 2013 01 11, 11:28)
Mokau, teisingiau- kad adekvačiai į situaciją. Niekas kol kas jo bendravimu ir jo bendravimu nesiskundė. Išskyrus vieną iš kažkur įpuolusią, ir dabar va tu. Nesiskundė, nes manau kad sugebu savo vaikui kažkaip išaiškinti jog bendravimas realus, nuo virtualaus kiek skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 11 sausio 2013 - 11:59
Ute, aš manau, jog Jūsų pvz nelabai tinkamas. Pradėkime nuo to, kad kuo mažiau žmogus žino, tuo žemesnė jo savivertė, galimybės ir pan. Kalba eina apie vaikus, norą įsivaikinti, tiksliau realius padarytus žingsnius, tas, iš tiesų, keista, kad po tiek laiko ir tiek įdėtų pastangų vis dar neaišku kas už ką atsakingas, manau todėl ir toks rezultatas. Lygiai tas pats būtų ir su žeme, jeigu žmogus nesigilina į tai ką daro, tai vargiai ar jam pavyks pasiekti norimų tikslų ar žemės ar turizmo srityse. Domėtis reikia ir konkrečiai veikti, tada stebuklingai visos durys atsidaro. Gal kam tai nuskambės ir įžeidžiančiai, bet po metų nežinoti kokia institucija už ką atsakinga kalbant apie įvaikinimą - sorry, bet labiau nei keista.
Atsakyti

i 
Mielos bendraujančios mamos/globėjos/dar ne mamos,

jau gaunu nusiskundimų į až dėl šios diskusijos. Paskaičius išties radau nemalonių komentarų, todėl noriu priminti, kad forumas skirtas ne asmeniškai viešai išsiaiškinti santykius, tačiau palikti "po savęs" kažką naudingo kitiems, atėjusiems paskaityti po savaitės/mėnesio ar metų.  
Situacija manau jau aiški - žmogus apsiriko įvardindamas tarnybos pavadinimą, manyčiau už tai nereikėtų jo "suvalgyti" ir nuteisti. Klysti yra žmogiška, o ar žmogus suklydęs atsiprašys - čia jau jo reikalas, niekas neturi teisės jo reikalauti to padaryti.
Beja buvo puikus komentaras - žiūrėkite, kaip ir ką rašote, nes forumas yra pasiekiamas ir jūsų (ir nebūtinai jūsų) VAIKAMS. Susilaikykite nuo grubių komentarų, verčiau pasinaudokite galimybe "Ignoruoti dalyvį" jei ramiai to žmogaus žinučių negalite skaityti, o temos "švara" pasirūpinsiu aš :)

Geros dienos

Pagarbiai,
Moderatorė Getter
Atsakyti

i 
Tema atidaroma. Bendraujam toliau :)
Atsakyti
QUOTE(@Troja @ 2013 01 11, 09:26)
Kaip sekasi Trojos šeimai? 4u.gif
Atsakyti
Troja, kai jus? Gal kas pajudejo?
Atsakyti
Troja, nagi laukiam, kaip toliau viskas klostosi. Kaip tėveliai reagavo? Gal jau ledai pajudėjo ir dėl įrašymo į eilę?
Atsakyti
Kaip ziuri soc darbuotojai ir VTAT i busimu iteviu augintiniu egzistavima? Kas nors susidurete su tuo? Kad mano busimas vaikas augs su esamu suniu, tai- faktas, bet ar reikia kaip nors ta fakta pristatyti ivaikinimo proceduru metu? Ar gera mintis butu pateikti suns pasa, registracijos id, kad mazdaug "suo normalus, vaiko nesues"? Niuansai tokie nelabai man aiskus siuo metu. Suns buvimas apskritai ju akimis vertinamas kaip pliusas (vaikui terapija) ar minusas (gali vaika suesti)?
Atsakyti
Mes turime šunį. Nekreipė dėmesio, nieko neklausinėjo ir neprašė jokių dokumentų (vizualiai matėsi, kad tai nėra agresyvios veislės). Išvadoje buvo tik pridėtas sakinys, kad namuose auginamas šuo.

QUOTE(Mikimauz @ 2013 01 18, 17:09)
Kaip ziuri soc darbuotojai ir VTAT i busimu iteviu augintiniu egzistavima? Kas nors susidurete su tuo? Kad mano busimas vaikas augs su esamu suniu, tai- faktas, bet ar reikia kaip nors ta fakta pristatyti ivaikinimo proceduru metu? Ar gera mintis butu pateikti suns pasa, registracijos id, kad mazdaug "suo normalus, vaiko nesues"? Niuansai tokie nelabai man aiskus siuo metu. Suns buvimas apskritai ju akimis vertinamas kaip pliusas (vaikui terapija) ar minusas (gali vaika suesti)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 18 sausio 2013 - 17:46
QUOTE(Mikimauz @ 2013 01 18, 17:09)

pas mus jokio augintinio nebuvo, bet klausimas anketoje - socialinių vizito metu - buvo. paklausė ir tiek. po vaiko atsiradimo, atsirado ir krūva augintinių, VTAS darbuotoja irgi atsižymėjo.
p.s. vaikas šunų labai bijojo. kaime pas sesnelį buvo toks g.gif 30 cm Musiukas, keldavo siaubą, reikėjo ne vieno vizito, kad pati (ne ant rankų) prisiartintų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 18 sausio 2013 - 20:06