
Norėčiau pasitarti,
O kaip Jūs manote, jeigu paimčiau varškės neriebios, pieno, cukraus ir želatinos. Viską sumaišyčiau ir užpilčiau ant braškių.
Niekada nedariau, bet vat gimė tokia mintis ir pagalvojau gal kas nors iš Jūsų tokį "šedevrą" jau darė.
Kaip manote ar kas nors gero gautųsi?
Turiu daug braškių, uogienių nevalgau todėl dabar suku galvą kaip skaniai jas suvalgyti.

O kaip Jūs manote, jeigu paimčiau varškės neriebios, pieno, cukraus ir želatinos. Viską sumaišyčiau ir užpilčiau ant braškių.
Niekada nedariau, bet vat gimė tokia mintis ir pagalvojau gal kas nors iš Jūsų tokį "šedevrą" jau darė.

Kaip manote ar kas nors gero gautųsi?
Turiu daug braškių, uogienių nevalgau todėl dabar suku galvą kaip skaniai jas suvalgyti.

Šiandiena dariau štai kokį desertą su pienu, cukrumi, želatina ir žinoma jo didenybėmis braškėmis:
Noriu pasiūlyti labai paprastą ir skanų braškių pyragą:
Biskvitui: 8 kiaušiniai, 8 valg. šaukštai cukraus, 8 valg. šaukštai (su vidutiniu kaupu) miltų, vanilinio cukraus, (sodos nereikia!). trintos braškės su cukrumi, grietinės apie 400 gr. (galima ir mažiau).
Kiaušinio baltymus mikseriu išplakti su cukrumi iki standžių putų ir vanilina įdėti, paskui dalimis dėti trynius ir toliau plakti, kol pasidarys vientisa standi masė. Tada dėti miltus po 1-2 šaukštus ir atsargiai maišyti šaukštu (ne mikseriu) kad labai nesukristų, taip po truputi sudėti visus miltus ir atsargiai maišyti kol nebeliks sausų miltų. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti apie apie 15 min. Iškepusį biskvitą išverčiu ant cukrumi pabarstyto popieriaus, nulupu sviestinį popierių, perpjaunu per pusę, vieną dalį užpilu su cukrumi trintomis braškėmis, ant jų užpilu tirštos grietinės ir vėl uždedu antrą dar šiltą biskvito dalį. Ant viršaus vėl pilu trintas braškes su cukrum ir dedu grietinės. Dėti į šaldytuvą kad atšaltų ir sustingtų, bent porai valandų ir skanaus....
P.S. Nepasisekti negali, svarbu tik gerai išplakti kiaušinius (15-17 min. plaku) nes nuo to priklauso kaip iškils, ir išlaikyti proporcija :1 kiaušinis : 1v.šaukštas cukraus :1 v.šaukštas miltų. Biskvito kiekį galima pačiai pasireguliuoti kiek jo norite. :)
Biskvitui: 8 kiaušiniai, 8 valg. šaukštai cukraus, 8 valg. šaukštai (su vidutiniu kaupu) miltų, vanilinio cukraus, (sodos nereikia!). trintos braškės su cukrumi, grietinės apie 400 gr. (galima ir mažiau).
Kiaušinio baltymus mikseriu išplakti su cukrumi iki standžių putų ir vanilina įdėti, paskui dalimis dėti trynius ir toliau plakti, kol pasidarys vientisa standi masė. Tada dėti miltus po 1-2 šaukštus ir atsargiai maišyti šaukštu (ne mikseriu) kad labai nesukristų, taip po truputi sudėti visus miltus ir atsargiai maišyti kol nebeliks sausų miltų. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti apie apie 15 min. Iškepusį biskvitą išverčiu ant cukrumi pabarstyto popieriaus, nulupu sviestinį popierių, perpjaunu per pusę, vieną dalį užpilu su cukrumi trintomis braškėmis, ant jų užpilu tirštos grietinės ir vėl uždedu antrą dar šiltą biskvito dalį. Ant viršaus vėl pilu trintas braškes su cukrum ir dedu grietinės. Dėti į šaldytuvą kad atšaltų ir sustingtų, bent porai valandų ir skanaus....
P.S. Nepasisekti negali, svarbu tik gerai išplakti kiaušinius (15-17 min. plaku) nes nuo to priklauso kaip iškils, ir išlaikyti proporcija :1 kiaušinis : 1v.šaukštas cukraus :1 v.šaukštas miltų. Biskvito kiekį galima pačiai pasireguliuoti kiek jo norite. :)
Mno mama nusipirko vakar 10kg braškių ir dar šendien. Tai uogienės išvirė, ir kitas užšaldė. O aš sau vakar pyragą su braškėm. Laabai skanu tik labai užsikemša burno kai šitaip ryju. Tas pyrags dar buvo su mamos darytu likeriu iš kažkokių uogų, o jau toks tirštas, net per sietelį nebėgo...

QUOTE(winterlady @ 2005 06 26, 20:36)
Mno mama nusipirko vakar 10kg braškių ir dar šendien. Tai uogienės išvirė, ir kitas užšaldė. O aš sau vakar pyragą su braškėm. Laabai skanu tik labai užsikemša burno kai šitaip ryju. Tas pyrags dar buvo su mamos darytu likeriu iš kažkokių uogų, o jau toks tirštas, net per sietelį nebėgo... 

O receptas koks?

QUOTE(Kozete @ 2005 06 27, 10:05)
man tai tuscia lapa atidaro... gal galetum ta foto atsiusti man, as idesiu?
Ir man nerodo
Tik balta lapa su uzrasu
"GIF89a"

"GIF89a"
kai namuose vienu metu atsiranda per daug braskiu,kad jas tiesiog suvalgyti vienas, darau viena is dvieju dalyku: braskini kokteli( puse stiklines pieno, puse gerai isnokusio banano ir iki virsaus plaktuvo braskiu
viska gerai susmulkinu-suplaku ir akimirksniu seimyna isgeria
) , arba darau pieniska zele torta, na jis turbut nelabai kuo skirsis nuo anksciau minetu, tik tiek ,kad i piena as dedu ne cukru, o kondensuota piena
litrui pieno nepilna indeli kondensuoto( kas kaip saldziai megsta...) , tada nededu vanilinio cukraus, man ir taip labai skanu. tas kondesuotas pienas suteikia toki kitoki skoni tam pienui.... mums labai skanu
o siaip tai dar kartais ilauzau ( labai dideliais gabalais) selgos sausainiu puse pakelio... ryt reikes butinai vel pasidaryt






Man braskes - irgi kaifas, su cukrum, be sukraus, su pienu ar kokteilis. Jegele! Mano maze irgi braskiu fane

Na o aš ryt bandysiu braškes su Mascarponės sūriu pasidaryti, turėtų bųti
Na kaip tortui kremą darau, tai čia suplaksiu sūrį su cukraus pudra ir bandysim braškes dažyti ir valgyt, na parašysiu kaip gausis


QUOTE(Nerimama @ 2005 06 29, 22:11)
Na o aš ryt bandysiu braškes su Mascarponės sūriu pasidaryti, turėtų bųti
Na kaip tortui kremą darau, tai čia suplaksiu sūrį su cukraus pudra ir bandysim braškes dažyti ir valgyt, na parašysiu kaip gausis 


kad ne taip riebu būtų, tai išplak sūrį su cukrum, tada grietinėlę su cukrum ir išmaišyk, bus puresnis ir lengvesnis kremas.