[SIZE=1]Iš patirties, rekomenduočiau pirkti gera apsaugele, nes lenkiskose isskalbus klaiposi porolonas ir tuo paciu medžiaga (tokia reikejo ismesti po pirmojo skalbimo).
O kad ji reikalinga, tai net labai: be jos vaikas miegodamas ir žaisdamas gali susižeisti (ypač tada kai pradeda mokintis judėti visaip, nekoordinuotai :-), ir šiaip, su apsaugele žymiai jaukiau lovytėje.
Mes naudojomes ja iki 2,5 metų. Turejom Katherine Roumanoff viso perimetro apsaugele tokio stiliaus:
http://www.vertbaude...m...890&source=
Tiesa, as nerisdavau lovytės krašto, kuris i mane budavo atsuktas (paprasciausiai apgręždavau ir apgaubdavau lovytės išorę, ne viduų), nes mano mažoji kai ismoko stotis, prabudusi naktį verkdavo ir stodavosi - trukdė jai tas uždengtas krastas, matyt baugu būdavo.
QUOTE(mieliauske @ 2009 02 16, 15:44)
apsauga aplink lovele- butinas dalykas, jei rupi mazylio saugumas, o baldakimas- tiesiog grazu 

Keistai skamba man kai kurių mamyčių pasakymas, kad baldakimas dulkes renka...
jei ne ant baldakimo, tai kitur jos nusėda, ant vaiko pataliuko pvz... o tai sunku įmest išplaut kartu su rūbeliais?
Su pirmu neturėjau, bet dabr noriu, be to saulėti labai kambariai pas mus.
Ir dar: kūdykėliai bijo didelių atvirų erdvių pirmais mėnesiais, tai jiems tikrai jauku miegoti po baldakimu.
Na o apsaugos taip ir vadinasi, kad apsaugotų galvytes nuo susitrenkimų, rankytes kojytes, kad neužstrigtų tarp lovytės virbų.Tik pastebėjau kad užsienietiškų virvutės labai trumpos pririšimui, mat ten labai laikomasi reikalavimų, kad nebūtų ilgesnės nei 15cm, kad nepasismaugtų vaikiukai. Ir ne bereikalo
jei ne ant baldakimo, tai kitur jos nusėda, ant vaiko pataliuko pvz... o tai sunku įmest išplaut kartu su rūbeliais?
Ir dar: kūdykėliai bijo didelių atvirų erdvių pirmais mėnesiais, tai jiems tikrai jauku miegoti po baldakimu.
Na o apsaugos taip ir vadinasi, kad apsaugotų galvytes nuo susitrenkimų, rankytes kojytes, kad neužstrigtų tarp lovytės virbų.Tik pastebėjau kad užsienietiškų virvutės labai trumpos pririšimui, mat ten labai laikomasi reikalavimų, kad nebūtų ilgesnės nei 15cm, kad nepasismaugtų vaikiukai. Ir ne bereikalo

Ir as manau, kad apsaugeles reikalingos, ypac jos pravercia, kai mazius miegodamas "keliauja" lovyteje

Manau kad apsaugeles yra reikalingos.Taciau rinktis reiketu ausktesnes, nes zemas vaikutis nuspardo

As turiu ir apsaugas ir baldakima (buvo komplekte kartu su vaiko patalyne), bet ne vieno dar nenaudoju. Apsaugu nededu, nes norisi kad leliukas mane matytu, ir as ji - kai pauges, manau uzdesiu, o baldakimo kolkas neprisiruoseme prisukti

baldakimas dulkėm rinkti, o apsaugėlės tikrai buvo naudingos, nes tai galva į lovos kraštus trinkteli, tai kojas bando nežinia kur patalpint. vis minkščiau baladotis.
Papildyta:
nu mano beibis nuo gimimo bijo mažų erdvių ir geriausiai jaučiasi gulėdamas dvimetrinėj tėvų lovoj. ypač jei tėvai netrukdo kaip reikiant išikėtoti.
Papildyta:
QUOTE(acte @ 2009 03 05, 23:19)
Keistai skamba man kai kurių mamyčių pasakymas, kad baldakimas dulkes renka...

nu mano beibis nuo gimimo bijo mažų erdvių ir geriausiai jaučiasi gulėdamas dvimetrinėj tėvų lovoj. ypač jei tėvai netrukdo kaip reikiant išikėtoti.

QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2006 03 14, 20:15)
Laba diena.
Kad yra tokie dalykai ne per seniausiai tesužinojau.
Ar tikrai reikia įsigyti tuos daiktelius, ar tai tik mados reikalas?
Ačiū
Kad yra tokie dalykai ne per seniausiai tesužinojau.
Ar tikrai reikia įsigyti tuos daiktelius, ar tai tik mados reikalas?
Ačiū
Mano nuomone, tai labai puikus daiktai.Siaip labiausiai tai jie duoda jaukumo, o kartu uzuolaidele saugo nuo sviesos, apsaugeles,kad nesusimustu, nors maziukas retai muistosi labai lovytej (bent jau mano)...
Mes naudojam apsaugėles (o kaip be jų
) ir baldakimą turim
Mums 7mėn. sakau gal jau reik jį nuimti
Šiaip netrukdo, bet jau atsibodo truputį
Bet bijau kad mažiukui paskui bus nejauku miegoti, priprates jau taip

Mums 7mėn. sakau gal jau reik jį nuimti

manau apsaugeles ir baldakimas turi ir pliusu ir minusu...
mano sunaus lovyte buvo nestandartine(vyras kartu su draugu padare brezinius ir pagamino) taigi kadangi ji buvo nestandartinio dydzio(tilpo sunus iki metuku) niekur neradau tokio dydzio apsaugeliu.pasiuvau pati is baltos medvilnines medziagos apsaugeles aplink visa lovyte,galvugalyje ir kojugalyje ovalios formos aukstesnes o krastams apie 20 cm aukscio,uzuolaideles-baldakima, taip pat siuvau is baltos medziagos(kaskuo panasi y atlasine medzega)...seip super praverte uzuolaideles(nuo sviesos nes lovyte buvo prie lango,o mano uzuolaidos miegamojo buvo gan sviesios,taigi saulutes spinduliukai prasiskverbdavo y kambary) iki kokiu 6 menesiuku naudojom baldakima..veliau pasiuvau tamsesnes spalvos apsaugeles,ir naudojom tik jas...
na bet baldakima-uzuolaideles tekdavo daznai nuimineti,nesti purtyti y balkona ir skalbti,gal ant kitu medziagu ne taip matosi,bet kai mano buvo baltos ir medziaga ,,slidi,,,tai tikrai greit matydavosi dulkes...o kadangi mano medziaga buvo plonyte,panasi y atlasine,tai dar kol islygindavau
del grozio manau cia skonio reikalas...man tuomet buvo labai grazu,o ypac dar kai pati pasiuvau, ir apsaugeles ir baldakimas buvo isskirtiniai,visi ateja y namus pasakydavo kad grazu
...taigi manau cia skonio reikalas,vieniems gali patiki,kitiems visiskai ne...
antram vaikiukui naudociau tik apsaugeles,nes su uzuolaidelem tikrai per daug darbo turedavau...
na zinoma kiekviena mama y tai zvelgia skirtingai,zinoma vienu skalbiniu maziau ar daugiau,bet laikas gaistamas ir nuimti ir uzdeti, ir bent jau pora kart y savaite ispurtydavau , skalbdavau ir lygindavau karta per pora savaiciu...ne delto kad issipurvindavo,bet del dulkiu.....ziurint ir nuo vaikiuko,jai jis ramesnis mama turi daugiau laiko,bet jai vaikas neramus,verksniukas ...tuomet juk kiekviena laisva minutele brangi...
mano sunaus lovyte buvo nestandartine(vyras kartu su draugu padare brezinius ir pagamino) taigi kadangi ji buvo nestandartinio dydzio(tilpo sunus iki metuku) niekur neradau tokio dydzio apsaugeliu.pasiuvau pati is baltos medvilnines medziagos apsaugeles aplink visa lovyte,galvugalyje ir kojugalyje ovalios formos aukstesnes o krastams apie 20 cm aukscio,uzuolaideles-baldakima, taip pat siuvau is baltos medziagos(kaskuo panasi y atlasine medzega)...seip super praverte uzuolaideles(nuo sviesos nes lovyte buvo prie lango,o mano uzuolaidos miegamojo buvo gan sviesios,taigi saulutes spinduliukai prasiskverbdavo y kambary) iki kokiu 6 menesiuku naudojom baldakima..veliau pasiuvau tamsesnes spalvos apsaugeles,ir naudojom tik jas...
na bet baldakima-uzuolaideles tekdavo daznai nuimineti,nesti purtyti y balkona ir skalbti,gal ant kitu medziagu ne taip matosi,bet kai mano buvo baltos ir medziaga ,,slidi,,,tai tikrai greit matydavosi dulkes...o kadangi mano medziaga buvo plonyte,panasi y atlasine,tai dar kol islygindavau

del grozio manau cia skonio reikalas...man tuomet buvo labai grazu,o ypac dar kai pati pasiuvau, ir apsaugeles ir baldakimas buvo isskirtiniai,visi ateja y namus pasakydavo kad grazu

antram vaikiukui naudociau tik apsaugeles,nes su uzuolaidelem tikrai per daug darbo turedavau...
na zinoma kiekviena mama y tai zvelgia skirtingai,zinoma vienu skalbiniu maziau ar daugiau,bet laikas gaistamas ir nuimti ir uzdeti, ir bent jau pora kart y savaite ispurtydavau , skalbdavau ir lygindavau karta per pora savaiciu...ne delto kad issipurvindavo,bet del dulkiu.....ziurint ir nuo vaikiuko,jai jis ramesnis mama turi daugiau laiko,bet jai vaikas neramus,verksniukas ...tuomet juk kiekviena laisva minutele brangi...