Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*66 Namučiai...

QUOTE(Gegytė @ 2011 09 29, 16:35)
Aš nekalbu apie mažus vaikus. Skaitymas turi būti kaip vertybė nuo vaikystės. Ne mokytojų prievarta. Juolab kai paaugliams tikrai nėra įdomu kaimo gyvenimas. (sau viso to netaikau, Paskenduolę skaičiau, patiko, o apie kontraceptikus mintis nė nekilo) biggrin.gif
Papildyta:

Kaži, ar man dar galima paverkt biggrin.gif
Na bet kaip žiauru, kad su tokia tema, kaip lietuvių literatūra, susiję tiek problemų...

Gegyte, tikrai nežinau, nesidomiu dabar labai ta privaloma programa, bet kiek atsimenu iš savo mokyklinių laikų, gi mums ar net nuo devintos klasės leisdavo pasirinkti kokias lietuvių autorių knygas norime perskaityti... Privalomi kūriniai buvo, o daugiau galėdavome rinktis, ką norime skaityti. Gal todėl man ir patinka ta klasika, kad pateikimas buvo įdomus, įdomiai viską papasakodavo, kas kaip ką kada ir dėl ko kūrė. Į spektaklius eidavom pagal kūrinius, tokių nedaug mūsų mieste buvo, bet vistiek būdavo thumbup.gif
Bet čia priklauso tikriausiai daug ir nuo mokytojų ir nuo jų metodų?
Nuo dešimtos ėjau į sustiprintą humanitarinę klasę, tais laikais buvo tokia kaip ir eksperimentinė, tai mokytoja galbūt turėjo daugiau laisvės...

O į temą perskaičiau Diane Setterfield „Tryliktoji pasaka“.. Labai labai patiko. Džiaugiuosi, kad pagaliau gavau tą knygą, visos rekomendacijos pasiteisino. Ai, tiesa, gal ir nebūsiu iš tų, kas ten žavėjosi meile knygoms ir ta būtent tema, man labiau patiko dvaro istorija, vaikai, guvernantė, daktaras, advokatas, vaiduokliai, - visa tai, kas primena tuos klasikinius angliškus romanus. Tikrai tikrai ką nors reikės perskaityti, gal net tą pačią "Džeinę Eir" ar kokią „Vijetę“, mačiau turiu. Tiesiog knyga - toks mielas priminimas apie senus gerus laikus ir tuo metu skaitytas knygas.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 09 29, 19:07)
Nuo dešimtos ėjau į sustiprintą humanitarinę klasę, tais laikais buvo tokia kaip ir eksperimentinė, tai mokytoja galbūt turėjo daugiau laisvės...

likimo drauge biggrin.gif

as grizau is bibles su Rebeka, Uzburtu sodu, Laimes sunum. nail.gif Autoriu turbut nereikia sakyti lotuliukas.gif Ar kada sakiau, kaip as myliu bilbioteka lithuania.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 29 rugsėjo 2011 - 18:21
QUOTE(Skaitanti @ 2011 09 29, 19:07)
Gegyte, tikrai nežinau, nesidomiu dabar labai ta privaloma programa, bet kiek atsimenu iš savo mokyklinių laikų, gi mums ar net nuo devintos klasės leisdavo pasirinkti kokias lietuvių autorių knygas norime perskaityti... 

kad ir ne į mane kreipeisi, bet pasisakysiu: kiek turėjau lietuvių k. mokytojų, tai dar nebuvo taip, kad leistų rinktis schmoll.gif ir negirdėjau, kad kitos mokytojos tai leistų. Na, bet pritariu, kad iš dalies, priklauso ir nuo mokytojų drinks_cheers.gif

O aš kažkuria dieną pradėjau Padermę rolleyes.gif
Atsakyti
laTulipe, kada Andzelos pelenus skaitysi??? bigsmile.gif Kaip tu gali jos neskaityt? g.gif biggrin.gif

beje, dar is bibles paemiau savo merginai "Aukstyn kojom", ar kaip ji ten vadinasi - ta zydra su drambliuku ant virselio. biggrin.gif . Visai nauja. Manau, ir vaikiskas knygeles pradesiu jamt thumbup.gif
Papildyta:
katilina, tu berods, Grishamo gerbeja? bigsmile.gif Maciau jo knygu bibliotekoj. Kuria rekomenduotum paskaityt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 29 rugsėjo 2011 - 19:36
Sveikos,

Aš vis dar Vagos knygyne, jeigu kas nežinojot, tai vedu čia kiekvieną savaitę renginį "Žinovų klubas" ax.gif Praeitą savaitę gavau knygą
user posted image

O šiandien belaukdama renginio, pamačiau paskutinę knygą už 10lt tik bigsmile.gif Negalėjau neprigriebti, nors sakiau, kad jo nebeskaitysiu po "Gudrioji nuodų virėja".
user posted image
Atsakyti
as Kaukianti malunininka norejau imti jau sikart, ale kaip tycia nebuvo, nors pries tai kelis kartus maciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 09 29, 19:46)
Sveikos,

Aš vis dar Vagos knygyne, jeigu kas nežinojot, tai vedu čia kiekvieną savaitę renginį "Žinovų klubas"  ax.gif 

Vaje, kaip tu visur spėji bigsmile.gif
na aš vis dėlto pabandžiau išvesti šių metų Noriu versti tekstuką. Tekstukas tikrai lengvas (vokiečių kalba), bet kad kaip pradėjau dailinti, kaip mano nuomone, man, kaip skaitytojai, čia gražiai skambėtų, tai oi, oi, jei versčiau knygą ir tiek dailinčiau, per dešimt metų neišverčiau. doh.gif
Daugiau gyvenime nebekritikuosiu vertėjų darbo, nors ir šiaip mažai ką kritikuotino pastebiu...
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 09 29, 20:49)
as Kaukianti malunininka norejau imti jau sikart, ale kaip tycia nebuvo, nors pries tai kelis kartus maciau lotuliukas.gif

O man sakė, kad už toki kainą sunku rasti šitą knygą. Tai kai pamačiau, iškart paėmiau. Vagoj prasidėjo išpardavimas, bet realiai nieko gero schmoll.gif

Rasma, ačiū už lempą knygai, gavau jau, pervedžiau tau pinigėlius. Dar tik neišbandžiau, nes nenusiperku elementų.

Aš tai labai daug dirbu, per kelis darbus, dar knygų gaminimai, tai mažai beskaitau, o taip širdį dėl to skauda unsure.gif Kėlionėj iki ir po darbo skaitinėju "Kodėl vyrai myli kales". Beletristika tokia, bet reikia perskaityti AL blog'ui. Naujų knygų iš sąrašo net neėmiau kolkas.

Klaipėdietės, kiekvieną ketvirtadienį mane rasite Studlende, Vagos knygyne, ateik pažaisti ar šiaip manęs aplankyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 09 29, 19:15)
Vaje, kaip tu visur spėji  bigsmile.gif
na aš vis dėlto pabandžiau išvesti šių metų Noriu versti tekstuką. Tekstukas tikrai lengvas (vokiečių kalba), bet kad kaip pradėjau dailinti, kaip mano nuomone, man, kaip skaitytojai, čia gražiai skambėtų, tai oi, oi, jei versčiau knygą ir tiek dailinčiau, per dešimt metų neišverčiau.  doh.gif
Daugiau gyvenime nebekritikuosiu vertėjų darbo, nors ir šiaip mažai ką kritikuotino pastebiu...

Ir aš įkišau nosį pasižiūrėti. Anglų kalba tekstas irgi lengvas. Tik aš šiais metais nedalyvausiu, niekaip neištaikysiu laisvo laiko surašyti ir redaguoti.
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 09 29, 21:15)
Vaje, kaip tu visur spėji  bigsmile.gif
na aš vis dėlto pabandžiau išvesti šių metų Noriu versti tekstuką.

Matai, kad nespėju, visai jūsų neaplankau, tik paskaitau, ką rašot ax.gif Ir knygoms tiek laiko nebėra, prieš miegą du lapai ir miegu biggrin.gif Man net darbe pasiūlė gyventi biggrin.gif doh.gif
O tai tu dalyvaus tam vertimo konkurse, ar tik sau čia pasibandei?

Ingėnai, jeigu pardavinėsi Užkalnį pigiai, tai aš noriu bigsmile.gif Nors jau stengiuosi nebepirkti knygų, jeigu tikrai persikraustau gyvent į Londoną, tai nežinau, kaip savo biblioteką reiktų persivežti rolleyes.gif

Fati, kaip tavo tas knygos projektas studijoms?

Ir kuri ten pas mane FB laimėjo knyg "Zaratustra kalba makaronams" biggrin.gif Aš vis maišau marakeš ar klopedija? g.gif (po blatu kaip sakoma) biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 29 rugsėjo 2011 - 20:30
QUOTE(Dorifore @ 2011 09 29, 20:27)
O tai tu dalyvaus tam vertimo konkurse, ar tik sau čia pasibandei?

na tai tikriausiai, tai jau išverčiau beveik.
Po to, kaip Užka lnis "pastatė į vietą", tai jau nebebijau, kad ir vertėjų sąjunga iškritikuos biggrin.gif
Atsakyti
O man atvirkščiai, jei jau Užkalnis sutiko duoti interviu, tai dabar nebebijau ir kitų prašyti biggrin.gif Kaip sakant, ledai pralaužti biggrin.gif Galvoje "laksto" mintys apie S. Parulskį net biggrin.gif
O tau sėkmės, būtinai pranešk, kaip tau ten sekasi.

Ar matėt, kad išleido naują V. Woolf knygą "Į švyturį". bigsmile.gif Aš net aiktelėjau, kai pamačiau. Net nežinojau apie leidimą ir dar viršelis toks ne glamūrinis. Palauksiu nuolaidų ir būtinai pirksiu bei skaitysiu bigsmile.gif
Atsakyti