Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Liutuke! @ 2011 10 04, 11:01)
Kiek pamenu Delfinus rekomendavo labai padazams  smile.gif

ne padažams, o sultims.. smile.gif
Atsakyti
smile.gif iš to ką skaičiau...padažams labiausiai tinka visokie slyvos formos pomidorai...nes jie mažiausiai šlapi... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 04 spalio 2011 - 10:12
QUOTE(Ex @ 2011 10 04, 12:08)
ne padažams, o sultims.. smile.gif

Ai taip, atmintis pavede, bet pataise dar geresne atmintis 4u.gif
Atsakyti
priimu visus sveikinimus bis.gif ,bet manau karuna reik lolitai atiduot drinks_cheers.gif pas ja daugiau veisliu buvo
pas mane dar agata buvo,bet ar as ji numarinau ar kur ikisus auginau nepazymeta g.gif
pirmi metai tiek rusiu,bet mazinsiu siek tiek g.gif man nepatiko,kad nezinojau apie kiekviena daiga kur kuris auga,kaip kokia veisle atrodo ir t.t. negalejau padiskutuot ar pasigincyt apie konkrecia rusi blush2.gif o gal mazai savo pomidorus lankiau per savo daugybe darbu,remontu,mazu statybu doh.gif siltnamiuos nebuvo tokios tvarkos kokios norejos,gal del to ir derlius ne toks gausus kaip kitu blush2.gif
QUOTE(Ausma @ 2011 10 04, 09:43)
Galiu nuraminti - aš šiemet auginau tik 7 veisles unsure.gif  Iš jų kitiems metams tikrai lieka 3. Gal dar Delfiną pridėsiu. Ir dar kokias 2-3 veisles reikia išsirinkti  doh.gif Neturiu kur daugiau sutalpinti, nes telpa į du šiltnamius tik apie 70 daigų.

g.gif tu gal nesergi pomidorlige?skaitau ir galvoju,kad su tavim kazkas negerai biggrin.gif telpa 70 daigu tai laisvai 35 veisles gali augint irnesakyk.gif

rusys kurios tikrai augs kitamet:
pedro,sultan,black cherry,oranze,kmicic,ola polka,brandywine black,white cherry,marglobe...

dar praleidau viena rusi rasydama,dar auginau evergreen-vaisiai stambus,zalios spalvos,dabar tik noksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 04 spalio 2011 - 10:49
QUOTE(Partizanė @ 2011 10 04, 09:23)
pasakykit kokie mėsingi raudoni skanūs pomidorai tinkami daryt padažams? iki laimės tetrūksta tik tokios veislės ir viskas.

šiaip padažams labai tinka San Marzano. Bet čia daugeliui jie nepatiko dėl menko derliaus. Man tai jie kečupui tiesiog super. O dar iš mėsingų skanių - Corazon. Aišku, šitie valgymui yra superiniai, nes skonis wub.gif Bet pas mane jų buvo laaabai daug, tai ko nepažiojom šiaip suryt, dėjau į kečupus - irgi labai tiko būtent dėl to mėsingumo.
Dar labai panašūs į Corazon buvo Arawak. Šitie turbūt dar 'sausesni' - mažiau sulčių, daugiau mėsos. O forma labai panašūs, ir derėjo gausiai.
Atsakyti
Laba ,na pirmiausiai apie JASMINIA - ji ir dabar dar nokina vaisius siltnami ,nesirgo niekuo,vaisiu daug uzaugino skonis geras,tik kai ilgiau panoksta ant stiebo,man skanesni.
ARAWAK -jau kelis metus auginu,man jie patinka ir vaisiu daug ir dideli,skanus ,gal kiek perpjovus pomidora yra laisvu ertmiu ,o taip tai tikrai panasus i COROZON,dar yra panasus i juos, bent pas mane labai gerai derejo, RED PEAR juos irgi auginu jau ne pirmus metus.Forma ju visu kazkuo panasi.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 10 04, 12:32)
g.gif tu gal nesergi pomidorlige?skaitau ir galvoju,kad su tavim kazkas negerai biggrin.gif telpa 70 daigu tai laisvai 35 veisles gali augint irnesakyk.gif

rusys kurios tikrai augs kitamet:
pedro,sultan,black cherry,oranze,kmicic,ola polka,brandywine black,white cherry,marglobe...

dar praleidau viena rusi rasydama,dar auginau evergreen-vaisiai stambus,zalios spalvos,dabar tik noksta

blush2.gif Niu va, būsiu išprašyta iš palatos kaip beviltiška neligonėbiggrin.gif Man geriau 3-4 pasiteisinusios veislės ir dar 3-4 naujos pabandymui. O tokioje gausybėje veislių pasiklysčiau, pasimesčiau. O kur dar daigų perteklių dėti reikėtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 10 04, 09:46)
einu paieškot pomidoro dantims suleist, nes nuo tokių foto klavaitūra šlampa..

xi, xi biggrin.gif Kažkaip prigyriau aš čia tą Jasminia, o žiūrėk kas pabandys augint ir sakys fu, akmeniniai, parduotuviniai kaip ir su Colibriais kas ten rašė, juk žinai kiekvieno skonis kitoks...ir be to visi hibridiniai yra daug kietesni už tuos nehibridinius, nes jie tiesiog turi išsistovėt arba išsikabėt biggrin.gif bet užtat man jie patinka tuom, kad nereik pult iš jų kažką dayt, kaip iš tų minkšesniu ir gali ilgiau pastovėt, bet ką gi aš tau pasakoji, tu gi ir pati viską labai gerai žinai, kai tokiais kiekiais pomidorus rinkai mirksiukas.gif

QUOTE(Partizanė @ 2011 10 04, 10:23)
pasakykit kokie mėsingi raudoni skanūs pomidorai tinkami daryt padažams? iki laimės tetrūksta tik tokios veislės ir viskas.

man tai Corazonai labai tiko, daug masės, lengva lupti, skonis puikus smile.gif

Kas gali parekomenduot, kokią gerą san marzano tipo pomidorų rūšį, man labiau tokie išdžiūvėliai patinka džiovinimui ir padažams smile.gif
Atsakyti
pranesiu administratoriui, kad sis forumas virusuotas - wot! doh.gif

pries pora dienu tik ikisau nosi nuoroda imest...ir blyn... doh.gif doh.gif doh.gif siandien pas Loreta jau seklu uzsisakiau uz 50 litu, kur sodint ????
...islaidos tuom nesibaigia ...dydziajam siltnamyj kitais metais "perekur" i mazaji tiek netilps, lauke... g.gif pas mane veju pagaire doh.gif tai teks nauja "jurta" rest blink.gif

iki siol auginau po trys veisles: maziukai, sausi, skysti ...ir isivaiduokit - uzteko!

siemet isbandyta "San Marzano" (kaip minejo saintlina) tiko padazams, bet derejo (mano galavai) gerai, nes niekaip nesibaigia ir koncervu jau per akis. Planavau augint ir kitamet, bet dabaaarrrr ir net nezinau ax.gif

pora metu auginau "CHERROLA H " - skanus, pakankamai anksti pradeda nokti
bet auga i virsuuuu, tikri kluikos - kitais metais schmoll.gif

trecios veisles pavadinima neatsimenu, bet skonis ir vidaus faktura man labai patiko (tikiuos dar rast stebuklingai pamesta pakeli)

na lyg ir, atrodo lotuliukas.gif kaip naslaites sarasas
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2011 10 04, 13:37)
....išdžiūvėliai patinka džiovinimui ir padažams smile.gif

kaip dziovini, jei ne paslaptis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 10 04, 09:45)
Man visi hibridai derėjo gerai, nei vienu nenusivyliau derliaus gausa, kaip ir Jasminios, bet ji man šiaip patiko nuo pat daigų dygimo, kažkur foto dar turiu:

rupūžyte rugienoj kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2011 10 04, 13:37)
visi hibridiniai yra daug kietesni už tuos nehibridinius, nes jie tiesiog turi išsistovėt arba išsikabėt biggrin.gif bet užtat man jie patinka tuom, kad nereik pult iš jų kažką dayt, kaip iš tų minkšesniu ir gali ilgiau pastovėt....

Aha, ir man patinka, kad neprivaloma tuoj pat ant puodų griūt.. nuskynus ir patingėt dar laiko lieka.. biggrin.gif

QUOTE(Bircis @ 2011 10 04, 13:44)
pries pora dienu tik ikisau nosi .... siandien pas Loreta jau seklu uzsisakiau uz 50 litu...
iki siol auginau po trys veisles: maziukai, sausi, skysti ...ir isivaiduokit - uzteko!

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif cray.gif
nu viskas, šiandien man jau žandikauliai išnirs besijuokiant...neįmanoma į temą užeit..

Paskaičiavau ir aš iš smalsumo ką turiu priraukusi kitiems metams... 10 veislių.. blink.gif pusė jų - hibridai... hm.. kažkaip pazornai čia man gaunasi... g.gif

Dar maždaug į temą pridursiu: dažnai važiuojam pro vieną miesteliuką, ten yra namukas, darže - šiltnamiukas... (na, jei ne celofanas, tai manyčiau, kad šikanas..)vyras man rodo, sako, matai, tam šiltnamiuke auga šeši pomidorai, trys daigai vienoj pusėj, trys - kitoj... ir žmogui gana...o tu...į šiltnamį įlįst nebeįmanoma...

Jau bijau pro tą namuką važiuot, nes žinau kokia replika laukia... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 04 spalio 2011 - 13:17
QUOTE(saintlina @ 2011 10 04, 09:46)
einu paieškot pomidoro dantims suleist, nes nuo tokių foto klavaitūra šlampa..

pas mane krepshys pomidoru kaip tik po kompo stalu stovi - tai nejuciom as tik ir kabliuoju juos is ten cia beskaitydama biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 10 04, 11:32)

drinks_cheers.gif lygiai ta pati pagalvojau cool.gif

pas mane va telpa per jega 30 daigu, o susidaiginu bent jau koki 40 skirtingos rusies daigiuku (ir visu po kokius 3-4) doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti