Įkraunama...
Įkraunama...

Cikas

QUOTE(lark @ 2010 03 27, 06:02)
O mano cikui ko gero kaput. Tręšiau orchidėjas ir tuo pačiu vandeniu paliejau ciką. matyt tam nepatiko, lapai viens po kito pradėjo ruduoti, teko iškirpti. Dabar su vienu lapeliu ir neaišku ar dar aplamai gyvas.
Žinant kaip ilgai jis auga, lb gaila augalėlio.

O mano cikas visgi numirė cry.gif svečiavosi anyta, sugalvojo patręšti mano gėles ir su tuo pačiu vandeniu patręšė ir ciką doh.gif: po kurio laiko pradėjo gelsti lapai, galvojau kas gi čia vyksta, juk taip gražiai augo, ir prisiminiau tą nelemtą patręšimą doh.gif: bandėm su vyru persodinti, bet nieko negelbėjo.. šaknys jau atrodė tokios nudegintos ir negyvos, persodinant net trupėjo doh.gif:

Dabar stovi tik tas „anansas“ be lapų (lapus nukirpom). Nemetam, gaila biggrin.gif ar yra vilties, kad jis atsigaus, ar jau išmesti? mastau.gif
Atsakyti
Jei gumbas nepažeistas, gal turėtų atsigaut. Aš mėginčiau gaivinti.
Atsakyti
QUOTE(stafuke @ 2010 03 28, 19:27)
Sveikos  4u.gif  Ateinu ir as su savo mazyliu  ax.gif  Ir iskart su klausimu  blush2.gif
Kada ji reiktu persodint ir i kokio dydzio vazoneli?

user posted image
user posted image
user posted image

Gal kas galit pasakyt ar reik man savo maziuka persodint? Ir kada juos reik persodint, kai gumbas netelpa i vozeneli, ar kai saknys lenda per vazonelio dugna? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(stafuke @ 2010 03 29, 21:08)
Gal kas galit pasakyt ar reik man savo maziuka persodint? Ir kada juos reik persodint, kai gumbas netelpa i vozeneli, ar kai saknys lenda per vazonelio dugna?  blush2.gif

aš pasiskaitau čia
http://www.rojaussod.../tema.php?s=311
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 29, 13:44)
Jei gumbas nepažeistas, gal turėtų atsigaut. Aš mėginčiau gaivinti.

o kaip žinot ar nepažeistas? g.gif
Atsakyti
Nieko tikslaus negaliu pasakyt, pamėginkit apžiūrėt tą gumbą ar nesupuvęs, ar nenudegintas, nesudžiuvęs. Kažkuri čia buvo patarusi apipjaustyt, jei reikia, ir apibarstyt medžio anglim. Bet pati nemačiau niekad, kaip ta apačia atrodo, užtai dėl šito abejoju. Paskui palikt apdžiūti kokiai dienai ir pasodint į žemę su labai geru drenažu. Neperlaistyti, kol neprigis netręšti. Pastatykite šviesioj vietoj, bet ne tiesioginėj saulėj.
Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 30 kovo 2010 - 19:32
O stai ir mano grazuolis cikas wink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimusiukas: 08 gegužės 2010 - 11:20
Kiek laiko auginat savo grazuoli? 4u.gif
Atsakyti
sveikos, norejau paklaust, gal zinot kodel ciko stiebeliai nauji kreivinasi ir netiesiai auga. padovanojo grazu, tiesiais stiebais, o dabar nauja leist pradejo ir ziuriu kad visu pirma sukasi stiebas, poto rieciasi. parodau - toks buvo kai padovanojo, http://public.fotki....0863.html#media

dabartines nuotraukos neturiu, bet rodau kita cika, kur pas mane uzsiaugino 3 stiebelius, tai naujojo stiebas toks kaip sio mazesnio. kaip padaryt kad augtu tiesiai ir nekryptu?
va koks issirietes
http://public.fotki....s/dsc00872.html

o cia manosi kad kreivi lapai
http://public.fotki....s/dsc00870.html

bijau kad taip neatsitiktu ir su naujuoju didziuoju ciku, tada tos jaunosios sakeles visiskai netiks prie geles verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif atejau pasidziaugti savo grazuoliu thumbup.gif
neperseniausiai musu dziaugsmui padovanojo 4 naujas sakas wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2010 07 31, 20:26)
sveikos, ... dabar nauja leist pradejo ir ziuriu kad visu pirma sukasi stiebas, poto rieciasi. .... kaip padaryt kad augtu tiesiai ir nekryptu?
...bijau kad taip neatsitiktu ir su naujuoju didziuoju ciku, tada tos jaunosios sakeles visiskai netiks prie geles verysad.gif

Sveika,
nelabai suprantu tavo pergyvenimo priežasties schmoll.gif Visų pirma, TOKS ciko jaunų šakelių auginimasis yra natūralus. Visada jauni stiebeliai, kol išsuka spygliukus-lapelius, ir sukasi, ir riečiasi, kol sutvirtėja, subręsta. Gali būti, kad atrodo pernelyg smarkus tas sukimasis schmoll.gif Tikriausiai dėl drėgmės trūkumo. Todėl jaunus stiebelius nuo pat pradžių reikia purkšti lietaus vandeniu vasarošilčiu. Ir gana intensyviai, po kelis kartus per dieną, ypač kai tokie karščiai. Ir būtina kartu apipurkšti ir "galvą", stiebelio pagrindą. Aišku, ir laistyti, kad neperdžiūtų žemė. Tik lieti reikia gausiai, bet retai, nelaikyti vazono apačios vandenyje.
O antra, tai pergyvenimas, kad netiks jauni prie senų, irgi bevertis. Nes tam ir leidžiami jauni stiebeliai, kad senosios šakos numirtų. Jau apie tai šioj temoj rašiau. Nes ne pagal jūsų norus auga cikas, o taip kaip jam nustatyta... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 08 01, 13:12)
Sveika,
nelabai suprantu tavo pergyvenimo priežasties schmoll.gif Visų pirma, TOKS ciko jaunų šakelių auginimasis yra natūralus. Visada jauni stiebeliai, kol išsuka spygliukus-lapelius, ir sukasi, ir riečiasi, kol sutvirtėja, subręsta. Gali būti, kad atrodo pernelyg smarkus tas sukimasis schmoll.gif Tikriausiai dėl drėgmės trūkumo. Todėl jaunus stiebelius nuo pat pradžių reikia purkšti lietaus vandeniu vasarošilčiu. Ir gana intensyviai, po kelis kartus per dieną, ypač kai tokie karščiai. Ir būtina kartu apipurkšti ir "galvą", stiebelio pagrindą. Aišku, ir laistyti, kad neperdžiūtų žemė. Tik lieti reikia gausiai, bet retai, nelaikyti vazono apačios vandenyje.
O antra, tai pergyvenimas, kad netiks jauni prie senų, irgi bevertis. Nes tam ir leidžiami jauni stiebeliai, kad senosios šakos numirtų. Jau apie tai šioj temoj rašiau. Nes ne pagal jūsų norus auga cikas, o taip kaip jam nustatyta... tongue.gif

nu matai, as paziuriu i kitus kur isleidzia naujus lapus, tai atrodo proporcingai ir nauji lapeliai papuosia augala, o ne padaro neproporcinga. labai daznai purskiu atsivezus is upelio vandens laistau, o purskiu distiliuotu. vandens netruksta, tiesa, skaiciau kad istyse nauji lapai auga tuomet, kai patresta per daug buna, tai mastau gal parduotuvej persistenge, nes tas stiebas dabar vos ne per puse ilgesnis uz kitus. ir pastebejau kad sukasi pagal saule, del to ir krypsta. na nesvarbu, ziuresiu kaip tokiau jam seksis, po kurio laiko nufotkinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti