Įkraunama...
Įkraunama...

Cikas

QUOTE(Gene @ 2005 09 06, 16:55)
Mao cikas ir liūdnas ,o kokiom tašom trešti?

praktikuoju lazdeles - įkiši reikalingą kiekį pagal vazono dydį ir pamiršti apie tręšimus, belieka palaistyt ir laiks nuo laiko dulkes nuvalyt nuo lapų wink.gif
Atsakyti
va, suradau sudubliuotą temą, gal dar čia ką nors naudingo išskaitysite...
http://www.supermama...dpost&p=1842530
Atsakyti
Prieš porą metų gavau ciką dovanų. Tuos du metus stovėjo be gyvybės požymių, tai yra nei pirmyn, nei atgal. O šią vasarą išleido labai didelius, gražius 6 lapus. Tiesiog negaliu atsidžiaugti. Gal nupaveiksluosiu ir įdėsiu. Kas mane labiausiai stebino, jo augimo sąlygos ir priežiūra tikrai nebuvo ypatingos. Ir štai. Kad tik nesupyktų ant manęs už tokius žodžius smile.gif
Atsakyti
SOS! help.gif help.gif help.gif
prieš kelerius metus gavau dovanų ciką. stovėjo stovėjo jis ant šiaurinės palangės ir staiga ėmė augti. išleido daug lapų, gerokai ūgtelėjo ir... nebetilpo ant palangės, teko išnešt į kitą kambarį (langas į rytus). prižiūriu taip pat, bet ėmė naujieji gražieji lapai gelst cray.gif cray.gif ar dar įmanoma jį išgelbėt?
Atsakyti

Vargstu ir aš su ciku , labai lėtai auga , o kuo trešiat?
Atsakyti
QUOTE(Skimija9015 @ 2005 10 16, 20:35)
Vargstu ir aš su ciku , labai lėtai auga , o kuo trešiat?

kad aš gal net nesu jo tręšusi. man jis toks mįslingas g.gif
Atsakyti
Teisybė,cikai yra labai lėtapėdžiai,auga vos ne šimtmečiais.Maniškis kas vasarą išleidžia po lapą,laistau jį retai,tręšiu irgi retai.Kartais atsiminus vasarą nupurškiu.Bet labai jį myliu,nežinau kodėl,man jis tikrai kažkoks ypatingas visam mano rūtų daržely... wub.gif
Atsakyti
Kaip manote ar verta rizikuoti pirkti su pageltusiais lapais ciką (nukainuotą), liktai pelėsis neįsimetęs. Man jis toks gražus, bet kai nenukainuoti, tai baisiai brangūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 28 spalio 2005 - 09:24
Aš savo ciką pirkau mažytį gėlių mugėje,kuri vyksta kiekvieną pavasarį ir rudenį Kojelavičiaus g.šalia N Vilnios.Mokėjau 12 lt.Sakė,jei gerai pamenu,kad jam 3 metai.O nukainuotas velniai žino,jeigu tas jo gumbas sveikas,manau,kad imtų leisti naujus lapus.Bet tektų apsišarvuot kantrybe,nes bent pas mane jis kas vasarą išmeta po lapą ir viskas.
Atsakyti
Paroda? O šį rudenį jau buvo?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 10 28, 10:23)
Kaip manote ar verta rizikuoti pirkti su pageltusiais lapais ciką (nukainuotą), liktai pelėsis neįsimetęs. Man jis toks gražus, bet kai nenukainuoti, tai baisiai brangūs.

kadangi jie ir taip sunkiai auga ir nusipirkus nenukainuotą jis vis tiek gali numirti, tai gal ir verta rizikuoti. tik gerai apžiūrėti ar šaknys nenudžiųvę, nenupuvę, ar stiebas tvirtas, patampyti uz stiebo, pažiūrėti koks vaizdelis vazonėlio skylėse dugne (gerai kai matosi gyvos šaknys) (čia bile kokioms gėlėms tinka)..
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 10 28, 10:23)

O kiek jis dabar kainuoja? Jeigu tik kelis litus, tai aišku, pirk. Tuo labiau, jeigu lapai tik pageltę, bet nenudžiuvę.
Atsakyti