Įkraunama...
Įkraunama...

Cikas

QUOTE(viTiute @ 2006 11 02, 20:38)
mergytės, kaip cika padauginti?
Mano mama turi jį - aš norėčiau paimti vaikiuką wub.gif  wub.gif  wub.gif

Kiek žinau,cikai vaikų neleidžia-juos augina tik iš sėklų.Ir sunkiai dygsta,ir lėtai auga,žodžiu gražus augaliukas,bet ir sunkiai auginamas...
Betule,manau,vasario gale jau galėsi drąsiai persodint.
Atsakyti
QUOTE(Fikuselis @ 2007 01 17, 11:03)
Kiek žinau,cikai vaikų neleidžia-juos augina tik iš sėklų.Ir sunkiai dygsta,ir lėtai auga,žodžiu gražus augaliukas,bet ir sunkiai auginamas...
Betule,manau,vasario gale jau galėsi drąsiai persodint.

O kaip ir kiek jį laistyt? Skaičiau, kad reikia labai stengtis neaplieti svogūno. Gal tik per indelio apačią? O gal išvis tik lapus apipurkšt užtektų iki persodinimo? Labai mielas augaliukas, todėl bijau jį numarinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2007 01 17, 11:42)
O kaip ir kiek jį laistyt? Skaičiau, kad reikia labai stengtis neaplieti svogūno. Gal tik per indelio apačią? O gal išvis tik lapus apipurkšt užtektų iki persodinimo? Labai mielas augaliukas, todėl bijau jį numarinti  blush2.gif

as auginu cika. laistau retai, vandeni pilu i vazona. persodindama gumba iskeliau auksciau, galima sakyti tik padetas ant zemes, tai po to du naujus lapus isleido.
del to, kad atsargiai su svoguno sudrekinimu, tai man atrodo cia, beda gali buti tame, kad kartais parduodami cikai buna labai giliai isodinti, tai tada, tas "svogunas" dregnai gyvendamas tikrai puti pradeda.
dabar kai jau buvau "iskasus" cika, tai jeigu svogunas giliai uzkastas, tai nepabijociau is virsaus zemes nukasti
nuo svoguno apacios eina viena didele stora ir kieta saknis ir nuo jos eina mazesnes, taigi is virsaus galima nuimti dali zemes
Atsakyti
mamytes, gelsta pas mane gelyciu lapai.cikas vienas s ju.lastau karta i savaite, bet zeme sausoka vis buna.ar gali buti per sausas oras jam?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2006 09 06, 22:46)
Pas mane irgi tas pat, iš leido naują lapą ir pagelto verysad.gif Gal kas žinot kas jai yra?

[FONT=Arial][COLOR=gray] 4u.gif 4u.gif

Mano sūnus prisiskaitė apie ciką ir labai užsimanė. Teko Kalėdoms padovanoti .Lapai truputį pageltę, bet turime vilties, kad išgyvens.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamukas69 @ 2007 01 25, 18:22)
mamytes, gelsta pas mane gelyciu lapai.cikas vienas s ju.lastau karta i savaite, bet zeme sausoka vis buna.ar gali buti per sausas oras jam?

tikrai gerai cika purksti ar kitaip ora drekinti
as purskiu, ne kasdien, bet man atrodo, kad jam patinka bigsmile.gif
kita vertus visai normalu, kad kartais lapas nugelsta, bet jei gelsta daug, tai tikrai purskimas pagelbet turetu, o jeisu sausa zeme (reiktu pirstu ne tik pavirsiu paliesti, bet giliau ikisti) tai tada reika daugiau lieti. Juk laistymo grafiko nieks kitam negali nurodyti, pas kiekviena skirtingos salygos. O dabar labiau sildyt pradejo, tai iskart oras patalpose tapo sausesnis, todel ir reikia laistyt dazniau
Atsakyti
as turiu cika,jau kokius 4m, stovi kaip negyvas. Tik spygliai gelsta,per ta laika nei vieno lapo neisleido. As ji paciupineju ar dar neminkstas. Kietas,drutas bet savo spygliu neaugina tik savo puiku "ananasini" kamiena smile.gif vis dideja.
Atsakyti
Ai mano cikas jau irgi užknist baigia,apsusęs stovi ir tiek.Pernai nė vieno lapo neišleido.Dabar irgi viena šakelė gelsta...Įnoringas velniūkštis kažko... doh.gif
Atsakyti
pas mane irgi tas pats doh.gif taip graziai augo, zaliavo, dziaugiausi wub.gif o cia bac - per kokia savaite eme ir nugelto visi trys lapai verysad.gif nezinau ka daryt, kirpt juos ar palikt? g.gif
Atsakyti
Pas mane irgi pagelto 3 nauji ir visi 4 seni lapai. Dabar stovi visas geltonas, net nezinau ka daryti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lial_ka @ 2007 02 23, 13:19)
pas mane irgi tas pats  doh.gif  taip graziai augo, zaliavo, dziaugiausi  wub.gif  o cia bac - per kokia savaite eme ir nugelto visi trys lapai  verysad.gif  nezinau ka daryt, kirpt juos ar palikt?  g.gif

Patarciau visus nukirpti ir laukti,gali buti ,kad laukti ilgai reikes,bet sulauksi.Man buvo tas pats.Turiu cikas kokius 7 metus,pradzia buvo labai sunki,bet apsisarvavau kantrybe ir dabar groziuosi savo ciku. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linuciuxxxx @ 2007 03 14, 18:23)
Patarciau visus nukirpti ir laukti,gali buti ,kad laukti ilgai reikes,bet sulauksi.Man buvo tas pats.Turiu cikas kokius 7 metus,pradzia buvo labai sunki,bet apsisarvavau kantrybe ir dabar groziuosi savo ciku. mirksiukas.gif

bigsmile.gif ir kaip taviskis atrodo? Speju jau nemazas? wub.gif

Nukirpau jau senokai tuos lapus, pakeiciau vieta i labiau sauleta.. lauksiu nauju lapu ax.gif laistau šiltu vandeniu... bandau sarvuotis kantrybe biggrin.gif
Atsakyti