QUOTE(Nepažįst@ma @ 2011 09 28, 14:19)
Man ir liūdniausia, kad viskas prasidėjo, kai atrodė reikalai taisosi: jis gavo, kad ir prastai apmokamą, bet vistiek darbą, paūgėjo vaikai.... ir tada aš supasavau

Toks jausmas, kad viduje tuščia tuščia
pritariu jau išsakytai minčiai, kad kai nukrito dalis naštos, atsirado laiko pasižiūrėti į save, tai normalu
QUOTE(Nepažįst@ma @ 2011 09 28, 15:27)
Nes kartais man atrodo, kad aš nemoku iš vis nieko mylėt.
QUOTE(Malvyna @ 2011 09 28, 21:39)
Labai pažįstama situacija, skirtumas tik tas, kad aš išsiskyriau su savo vyru. Protu aš suvokiu, kad vaikui reikia mamos, reikia, kad kas nors apkabintų, paguostų, padrąsintų, bet širdimi aš negaliu to padaryti... Ir verkiu ir kaltinu save ir prakeikiau tūkstančius kartų, kad griaunu savo vaiko gyvenimą, bet negaliu savęs priversti elgtis kitaip.
Labai gerai jus abi suprantu. Aš irgi nemoku leisti laiko su vaikais ir jaustis pilnatviškai. Manau, taip yra todėl, kad aš pati augau nejausdama meilės. Kai papriekaištavau mamai dėl to, jinai labai nustebo, ko man dar trūko - juk aprengta ir pamaitinta... Gal kažkur giliai širdy ir jautė, kad esu teisi, bet per sunku pripažinti tokius dalykus. Nes gali ir nepakelti tokios kaltės...
Todėl aš įsikaliau sau į galvą, kad vaikai turi augti jausdami tėvų meilę, tai yra būtina. Bet... pati nuolatos gyvenu skirdama jiems mažai dėmesio ir dėl to baisiausiai graužiuosi. Daug mąsčiau apie tai, klausiau savęs, KODĖL taip yra? Kad žinau, kad turi būti kažkaip KITAIP, bet nemoku KAIP.
Manau, vaikas augęs be meilės, nematė meilės išraiškų. Nematė, kaip reiškiama meilė vaikui. Aš tiesiog visiškai neturiu įgūdžių kaip elgtis su vaiku su meile. Gal ir tau taip?
Bet aš labai stengiuosi nors truputį keistis. Prisižadu sau, kad skaitysiu pasakas vaikams vakare. Turiu žiauriai prisiversti, bet po kiek laiko pamačiau, kad vaikams tai svarbu, jie prašo, kad paskaityčiau. Laikau tai labai didele pergale. Pradėjau daugiau bendrauti su vaikais, klausinėti beliako. Tada užsibrėžiau juos liesti, tiesiog šiaip, perbraukti per plaukus, apkabinti. Bet jokio reikalo. Didelis skirtumas, vaikai tapo ramesni, vyresnysis geriau mokytis pradėjo.
Ar manai, kad yra dar kažkas be to, kad nemoki elgtis su jais su meile?