Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

gal kam teko susidurti, jei turi nedarebinguma, tai cia ka nors keicia? ar cia i sodra del jo reik kreiptis, ar sumoka birza kaip ir po senovei? g.gif

25d. israse nedarbinguma man, 26 turejau eit i birza, tai idomu ar man sedet laukt bedarbio ismokos, ar pasibaigus nedarbingumui dar reik kazkur kazka pristatyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 01 27, 18:47)
gal kam teko susidurti, jei turi nedarebinguma, tai cia ka nors keicia? ar cia i sodra del jo reik kreiptis, ar sumoka birza kaip ir po senovei?  g.gif

25d. israse nedarbinguma man,  26 turejau eit i birza, tai idomu ar man sedet laukt bedarbio ismokos, ar pasibaigus nedarbingumui dar reik kazkur kazka pristatyt  4u.gif

As susidurus buvau. Niekur eiti nereikia, pranesti nebent tuo atveju jei jums reikia i birza paskirta diena, o del ligos negalite atvykti, nors jos mato tuos biliutenius, bet del visa ko. Mokejimas nuo to nenukencia, gausite tiek kiek ir gaudavote, tik jie pratesia tada stovejima birzoje, tiek kiek dienu buvo biliutenis.
Gal kas dar susidure su siuo dalyku patiklsins ka.
Atsakyti
Labas,

Sausio 31d.paskutine mano darbo diena.Is darbo iseinu savo noru,nes planuoju isvaziuoti dirbti i Anglija kova ar balandi...Auginu 3 metu sunu,tai regis as esu drausta....smile.gif Noriu pasiklausti:
ar man verta stoti i birza????
Ar birza man mokes?
Ir ar pasakyti kad man darbo neieskotu,nes planuoju isvaziuoti?
Atsakyti
QUOTE(ddeirita962 @ 2012 01 28, 15:26)
Labas,

Sausio 31d.paskutine mano darbo diena.Is darbo iseinu savo noru,nes planuoju isvaziuoti dirbti i Anglija kova ar balandi...Auginu 3 metu sunu,tai regis as esu drausta....smile.gif Noriu pasiklausti:
ar man verta stoti i birza????
Ar birza man mokes?
Ir ar pasakyti kad man darbo neieskotu,nes planuoju isvaziuoti?

Jei turit 18 men stazo per paskutinius 3 metus tai birza mokes bedarbio pasalpa,bet kai isvaziuosit,nutrauks mokejima.Jeigu neturit reikiamo stazo,tai galit nestot i birza,tiesiog su vaiko gimimo liudijimu nueit i lygoniu kasa ir atzimes kad jus drausta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 sausio 2012 - 14:31
Po kiek laiko nuo isiregistarvimo DB dienos pradeda moketi bedarbio pasalpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2012 01 28, 23:03)
Po kiek laiko nuo isiregistarvimo DB dienos pradeda moketi bedarbio pasalpa? g.gif

Moka taip: kai pirma karta nueinate i darbo birza, isiregistruojat kitaip sakant, tada pareina mazdaug 7-8 dienos ir nuo tada skaiciuojama pasalpa. Jei pvz isiregistravote sausio 15, tai skaiciuos nuo sausio 22 dienos, kazkur. O pinigelius gausite uz sausi, vasario menesi nueje pas savo konsultante.
Atsakyti
Sveikos mane atleidzia sausio 30d kada galiu registruotis i DB ar jau sausio 30 ar dar kelias dienas palaukti? kokiu dokumentu ten reikia registruojantis?
Atsakyti
QUOTE(3 x mama @ 2012 01 29, 17:13)
Sveikos mane atleidzia sausio 30d kada galiu registruotis i DB ar jau sausio 30 ar dar kelias dienas palaukti? kokiu dokumentu ten reikia registruojantis?

Galite iskart kita diena. Turekite pasa ir del visa ko sodros pazymejima. As kai kazkada stovejau jau birzoje, tai ivedus mano asmens koda jie mato ir sodros pazymejimo numeri.
Atsakyti
Merginos,bet ar tikrai moka bedarbio pasalpa,jei is darbo iseini savo noru ir uzsiregistruoji DB? g.gif Nes vienas pazystamas iseina is darbo ir klausesi birzos,ar gaus pasalpa,tai jam sake,kad ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2012 01 29, 19:53)
Merginos,bet ar tikrai moka bedarbio pasalpa,jei is darbo iseini savo noru ir uzsiregistruoji DB? g.gif Nes vienas pazystamas iseina is darbo ir klausesi birzos,ar gaus pasalpa,tai jam sake,kad ne  g.gif

As isejau savo noru (nu mane atleido pagal ta istatyma, kad savo noru, neliko tiesiog darbo, teko iseiti). Jokios kompensacijos negavau, stazo uztenka.
Gal jusu pazistamam neuztenka darbo stazo (per paskutinius 3 metus turi buti 18 menesiu stazo), gal gavo kokias ismokas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2012 01 29, 17:53)
Merginos,bet ar tikrai moka bedarbio pasalpa,jei is darbo iseini savo noru ir uzsiregistruoji DB? g.gif Nes vienas pazystamas iseina is darbo ir klausesi birzos,ar gaus pasalpa,tai jam sake,kad ne  g.gif

Tikrai moka.Vyras isejo is darbo savo noru,nes pakeitem gyvenamaja vieta,ir gavo bedarbio pasalpa. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Samarija @ 2012 01 29, 18:53)

Tikrai moka,priezastys del ko gali nemoketi: arba neuztenka stazo,arba gavo kompensacija uz kazkiek menesiu,arba neisejo savo noru,o atleido del darbuotojo kaltes.
Atsakyti