QUOTE(Ruciuke @ 2005 03 25, 13:47)
Wajda, tu gali kunigui per išpažintį [ripasakoti, kad prieš tai su 50 vyrų gyvenai, jis vis tiek tave leis tuoktis. Esmė yra tame, kad tu pasakai viską ką darei ne taip iki tos dienos. Tau yra atleidžiamos visos nuodėmės ir nuo tos dienos, kai sukuriate savo naująją šeimą, pradedate tarsi naują gyvenimą, visas blogybes palikę praeity. Tai tokia yra prieš santuokinės išpažinties esmė, bent jau aš taip galvoju
Tai čia tau ir dar kai kam gal taip ir atrodo, bet realybė yra kitokia. Draugė pasakojo (čia nebus išpažinties viešinimas, nes ji pati daug kam pasakoja, o šiuo metu šis klausimas liečia devynis iš dešimties tikrai), kad kai pasakė kunigaui, kad gyvena nesusituokusi, tai taip prasidėjo...... išrišimo aišku negavo. Ji atkakli, iš karto ėjo dar pas kelis kunigus, kol gavo išrišimą su didžiuliu moralu. Tai ką jie ne tais pačiais įstatymais vadovaujasi, kad vieni duoda išrišimą, o kiti ne. Ir apskritai, jie tik turi išklausyti ir pasakyti ką blogai darai, o ne moralizuoti ir dar išrišimo neduoti. Man tai daug didesnė nuodėmė žmogų nužudyti, bet tokie nusikaltėliai įtariu viską lengvai "susitvarko" ir išrišimą gauną. Aš taip galvoju, nes bažnyčia gi sako, kad tokius reikia užjausti ir t.t.