Įkraunama...
Įkraunama...

Kas jus ves prie altoriaus?

O aš neisiu išpažinties ax.gif Prieš Dievą visada jaučiuosi švari, nes nėra žmonių, kurie nedaro klaidų... Aš savaip savo sąžinę išgryninu biggrin.gif Man kunigai išvis nelabai autoritetingos asmenybės, tai nenoriu, kad pradėtų man moralizuoti ir aiškinti kokia aš bedievė, nusikaltusi ir pan. doh.gif

Negi jūs planuojate kinugams visas nuodemes išpažinti (kad gyvenate su jaunikiu prieš vestuves, kad kontraceptines vartojate ir pan.)? Dar paskui visai neleis susituokti g.gif
Atsakyti
Wajda, tu gali kunigui per išpažintį [ripasakoti, kad prieš tai su 50 vyrų gyvenai, jis vis tiek tave leis tuoktis. Esmė yra tame, kad tu pasakai viską ką darei ne taip iki tos dienos. Tau yra atleidžiamos visos nuodėmės ir nuo tos dienos, kai sukuriate savo naująją šeimą, pradedate tarsi naują gyvenimą, visas blogybes palikę praeity. Tai tokia yra prieš santuokinės išpažinties esmė, bent jau aš taip galvoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meida @ 2005 03 25, 13:00)
Graikija, jei tu tik pasikrikštijus,bet nepriėjus Pirmosios Komunijos,tai ir išpažinties eiti negali g.gif  O tu su kunigu jau kalbėjai? Nes kai mano sesuo tekėjo ir norėjo eiti į bažnyčią,tai vyras dar turėjo prieš vestuves prieiti Pirmąją Komuniją doh.gif

man pirma komunija iskart riksto metu dave, nes atseit po kriksto svari visai ir nereik ispazinties eit, tai vat nuskilo iskart. smile.gif
Atsakyti
pritariu Wajdai smile.gif aš ir turiu savo kas man nuodėmes atleidžia ir nepripažįstu jokių ten išpažinčių, juk ar taip ar taip netikiu kad kad viską sako. eina tas, kam atrodo, jog pas negali atleist, o jei aš pati sau, tai ir nereikia nieko.
Atsakyti
QUOTE(Ruciuke @ 2005 03 25, 13:48)
Wajda, tu gali kunigui per išpažintį [ripasakoti, kad prieš tai su 50 vyrų gyvenai, jis vis tiek tave leis tuoktis. Esmė yra tame, kad tu pasakai viską ką darei ne taip iki tos dienos. Tau yra atleidžiamos visos nuodėmės ir nuo tos dienos, kai sukuriate savo naująją šeimą, pradedate tarsi naują gyvenimą, visas blogybes palikę praeity. Tai tokia yra prieš santuokinės išpažinties esmė, bent jau aš taip galvoju  smile.gif

Gerai, kad leis tuoktis bet kuriuo atveju biggrin.gif biggrin.gif Bet reikalas tas, kad aš negaliu sutikti, jog gyventi su vyru iki santuokos yra nuodemė ir pan. Tai kaip aš galiu eiti išpažinties ir vaidinti atgailaujančią. Tai jau būtų veidmainiavimas ir apsimetinėjimas. Koks tada čia gaunasi apsivalymas g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wajda @ 2005 03 25, 17:14)
Gerai, kad leis tuoktis bet kuriuo atveju  biggrin.gif  biggrin.gif  Bet reikalas tas, kad aš negaliu sutikti, jog gyventi su vyru iki santuokos yra nuodemė ir pan. Tai kaip aš galiu eiti išpažinties ir vaidinti atgailaujančią. Tai jau būtų veidmainiavimas ir apsimetinėjimas. Koks tada čia gaunasi apsivalymas  g.gif  biggrin.gif

Dėl gyvenimo susimetus tai čia kaip ant kokio kunigo pataikysit. Mano vieni pažistami prieš vestuves ėjo išpažinties ir ji pasakė,kad gyvena kartu,tai kunigas paklausė ar iš meilės ax.gif Ji pasakė "taip",o jis sako- tai tada nieko blogo... rolleyes.gif Vat ir suprask žmogau... doh.gif Tai kai jau aš prieš savo vestuves ėjau pas jį išpažinties,tai ir neminėjau,kad 5 metus nusidėjėle buvau ax.gif blush2.gif
Jei kam reikia faino kunigo- važiuokit į Raudondvarį thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meida: 28 kovo 2005 - 00:09
Sutinku, kad siuo klausimu tai labai priklauso pas koki kuniga pakliusi. Pavyzdziui tu jam ir galetum sakyti, kad neanai, jog tai yra nuodeme ir jus tiesiog padiskutuotumete ta tema, jis pasakytu tau savo argumentus, tu jam savo ir pan. Bet.. tai tikrai priklauso nuo kunigo. Tai geriau eik pasitarus su kuo nors, gal kas nors pazista kokiu fainu kunigeliu. Pamatysi, gal et patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wajda @ 2005 03 25, 13:40)
Negi jūs planuojate kinugams visas nuodemes išpažinti (kad gyvenate su jaunikiu prieš vestuves, kad kontraceptines vartojate ir pan.)? Dar paskui visai neleis susituokti  g.gif

Nereikia per daug baimintis. Susituokti vis tiek leis. Po išpažinties lieps sukalbėti "nuodėmių atpirkimo" maldelę ir viskas. Tiesiog neteko girdėti, jog būtų neleidę susituokti dėl kažkokios nuodėmės.
Atsakyti
QUOTE(Ruciuke @ 2005 03 25, 13:47)
Wajda, tu gali kunigui per išpažintį [ripasakoti, kad prieš tai su 50 vyrų gyvenai, jis vis tiek tave leis tuoktis. Esmė yra tame, kad tu pasakai viską ką darei ne taip iki tos dienos. Tau yra atleidžiamos visos nuodėmės ir nuo tos dienos, kai sukuriate savo naująją šeimą, pradedate tarsi naują gyvenimą, visas blogybes palikę praeity. Tai tokia yra prieš santuokinės išpažinties esmė, bent jau aš taip galvoju  smile.gif

Tai čia tau ir dar kai kam gal taip ir atrodo, bet realybė yra kitokia. Draugė pasakojo (čia nebus išpažinties viešinimas, nes ji pati daug kam pasakoja, o šiuo metu šis klausimas liečia devynis iš dešimties tikrai), kad kai pasakė kunigaui, kad gyvena nesusituokusi, tai taip prasidėjo...... išrišimo aišku negavo. Ji atkakli, iš karto ėjo dar pas kelis kunigus, kol gavo išrišimą su didžiuliu moralu. Tai ką jie ne tais pačiais įstatymais vadovaujasi, kad vieni duoda išrišimą, o kiti ne. Ir apskritai, jie tik turi išklausyti ir pasakyti ką blogai darai, o ne moralizuoti ir dar išrišimo neduoti. Man tai daug didesnė nuodėmė žmogų nužudyti, bet tokie nusikaltėliai įtariu viską lengvai "susitvarko" ir išrišimą gauną. Aš taip galvoju, nes bažnyčia gi sako, kad tokius reikia užjausti ir t.t.
Atsakyti
Burunduk, manau mums geriau nesigilinti į kunigų machinacijas ir nuotaikos sau dėl to negadinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, gal tu ir teisi. Nesiginčiju, nes pati dar nepatyriau. Bet... aš manau, kad labai labai priklauso nuo kunigo!!! Jie ne skirtingais įstatymus vadovaujasi, bet tiesiog senesnieji kunigai dažniau yra labiau konservatyvūs ir pan. Tuo tarpu jaunesni į viską žiūri jau kitomis akimis. Patikėkite, taip sakau dėl to, kad teko bendrauti su nemažai jaunų kunigų ir žinau jų nuomones ir garantuoju, kad jie tikrai be problemų duotų išrišimą. Tarp kitoko, itaip jie net nelabai manau kad galėtų ir pasielgti, nes svarbiausia yra kad tu ateini gailėdamasis. Na, bet tikrai žinau, kad kunigų yra visur ir visokių...
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 03 25, 13:55)
pritariu Wajdai smile.gif aš ir turiu savo kas man nuodėmes atleidžia ir nepripažįstu jokių ten išpažinčių, juk ar taip ar taip netikiu kad kad viską sako. eina tas, kam atrodo, jog pas negali atleist, o jei aš pati sau, tai ir nereikia nieko.

Jei esi tikinti, tai turi atlikti išpažintį nors kartą per metus (t.y. prieš Šv.Velykas). Jei gyvenate kartu iš meilės ir nera galimybės pakolkas susituokti tai nemanau kad čia didelė nuodemė.
Atsakyti