Minestrone, arba regionaliniai pavadinimai
minestra, minestroni - tiršta daržovių sriuba. Paprastai yra sakoma, kad kiek yra virėjų, tiek yra minestrone receptų, bet būtini ingredientai yra cukinijos, pomidorai, morkos, pupelės, salierai, svogūnai, klasikiniam receptui būtini smulkūs makaronai, arba vėl gi priklausomai nuo regiono - ryžiai. Pateikiant sriuba pagardinama pesto padažu ir tarkuotu parmezano sūriu. Taip pat galima pridėti rūkytų mėsos gaminių, taip pat naudoti sriubos virimui mėsos arba vištienos sultinį. Skystesnė sriuba verdama, o labai tiršta sriuba paprastai yra supilama į ugniai atsparų indą ir užkepama, pabarstyta sūriu.
Aš darau labai paprastai ir kuo greičiau:) Viskas viename puode ir dažniausiai variantas be mėsos
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Daržoves - svogūną, morką, saliero kotą, bulves, cukiniją lengvai sušutinu šaukšte sviesto (būtent sušutinu, nekepu), po to užpilu vandeniu ir verdu, kol suminkštės. Tada sutarkuoju pomidorą, įdėdu žiupsnelį cukraus, druskos ir dar porą minučių paverdu, tada supilu pupeles iš skardines, užverdu, supilu saują smulkių makaronų - vermišeliai, žvaigždutės, ryžiukai ir dar paverdu tiek, kiek reikia makaronams išvirti. Pabarstau smulkinta žaluma ir palaikau uždengus puodą dar kokias penkias minutes.
Pesto ir sūrio sriuboje mano šeimyna nemėgsta ![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Skanaus