QUOTE (zanet @ 2004 07 05, 02:11) |
(...) susidariau ispudi, kad tu pries kudikiu maitinima viesose vietose (...) Nebutina pazodziui parasyti kazka, tai galima isskaityti tarp eiluciu (...) buvau sugluminta tavo grubaus tono atsakant jai (...) |
Zanet, kas neparasyta atviru tekstu, tebuna palikta interpretacijai, kuri dazniausiai yra interpretuojanciojo sazines reikalas.
Man naturaliausiai dzin, kaip ten jus darysite, manęs tai nevaržo, bent jau netenka sėdėt restoranuose ir jei tokia mama atsisėstų, tikrai nevarstyčiau rūsčiais žvilgsniais. Kalba eina apie stereotipų naikinimą, bet žinot - juos galima pradėt griauti visur, visose srityse. Manoji voverė nedemonstravo savo pap nei draugėm, nei savo mamai, juo labiau gatvej. Pas mumi vaikai augo spartietiskai, ir tikrai kad uzmigt nereikejo nei papo į burną, nei soskes. Kiekvienas turėjom savo darbo sritį ir reikėjo ją nuveikti - užsiimt vien vaikų auginimu buvo prabangos dalykas - reikėjo gyvent.
(...) buvau sugluminta tavo grubaus tono atsakant jai (...)
pirmiau paskaityk i kokią citatą buvo atsakyta (...)
Bala nematė, nebesiginčysiu su jumis, paūgėsite - pačios suprasite kas ir kaip vyksta šiame pasaulyje. Ciao
kai neturejau savo vaiko ir apie ji dar net nesvajojau, man irgi atrode, kad maitinti vaika viešose vietose kažkaip nepadoru. Juk krūtys pas mus, skirtingai nei kokioje Papua Gvinėjoje, yra nedemonstruojamos, jei nenorima sukelti vyriškiams kai kurių minčių
. Kitaip sakant, tai seksualumo simbolis.
Taigi taip ir panašiai mąsčiau, kol neturėjau savojo bubulio. Po to viskas apsivertė aukštyn kojom. Aš ką, jei jau maitinanti, tai, vadinasi, antrarūšė?! Na jau ne, vaikas nori valgyti ir man nusispjaut, ką aplinkiniai apie mus galvoja.
Štai prieš savaitę man buvo diplomų įteikimas šv. Jonų bažnyčioje. Žmonių marios. Ugnius nori papulio ir miegiukų. Prašau: atsisėdau į klauptus, esančius arčiau durų ir sėkmingai pamaitinau. Visi vėpsojo akis išvertę, o man dėl to tik smagu buvo - jaučiausi daranti kažką ekstravagantiško.
Apskritai, jei pro šalį einantys žmonės yra kultūringi, jie tikrai nevėpsos į krūtinę, tikėdamiesi tarp rūbų ir vaiko veiduko išvysti šmėžuojantį PAPĄ.

Taigi taip ir panašiai mąsčiau, kol neturėjau savojo bubulio. Po to viskas apsivertė aukštyn kojom. Aš ką, jei jau maitinanti, tai, vadinasi, antrarūšė?! Na jau ne, vaikas nori valgyti ir man nusispjaut, ką aplinkiniai apie mus galvoja.
Štai prieš savaitę man buvo diplomų įteikimas šv. Jonų bažnyčioje. Žmonių marios. Ugnius nori papulio ir miegiukų. Prašau: atsisėdau į klauptus, esančius arčiau durų ir sėkmingai pamaitinau. Visi vėpsojo akis išvertę, o man dėl to tik smagu buvo - jaučiausi daranti kažką ekstravagantiško.
Apskritai, jei pro šalį einantys žmonės yra kultūringi, jie tikrai nevėpsos į krūtinę, tikėdamiesi tarp rūbų ir vaiko veiduko išvysti šmėžuojantį PAPĄ.
QUOTE (saulala @ 2004 07 05, 22:33) |
(...) man dėl to tik smagu buvo - jaučiausi daranti kažką ekstravagantiško (...) |
Nus tai ko pasikuklinai? reikejo ir antrą parodyti

O šiaip briedą rašot, gerbiamosios, jei jums po 18-25m. tai atleistina - apsuko jums galvas tas nevaržomos laisvės pajautimas
voveriukas36....tu tik neuzpyk bet tu vaikus matomai pradejai auginti tarybu laikas.....
as asmeniskai nemaitinciau viesoj vietoj.....gerose restoranuose yra labai jaukus tualetai su foteliais ir .t.t..........dauguma parduotuviu turi tam tikrus seimininius tualetus......o jei jau reikalas priverte maitinti viesoje vietoje tai labai pagirtina yra kai mama uzsideda specialu uzklota maitinimui......
as asmeniskai nemaitinciau viesoj vietoj.....gerose restoranuose yra labai jaukus tualetai su foteliais ir .t.t..........dauguma parduotuviu turi tam tikrus seimininius tualetus......o jei jau reikalas priverte maitinti viesoje vietoje tai labai pagirtina yra kai mama uzsideda specialu uzklota maitinimui......

Nu zinot chebra, jus kaip norit, o as tualetuose nevalgau ir savo vaiko taip pat ten nemaitinciau jokiais budais!!!! Koks jis "jaukus" ten bebutu, tai sikinykas ir zmones ten renkasi visai kitokiu fiziologiniu poreikiu tenkinti. O foteliai ten rukancioms (bent jau tose valstijose, kur viesose vietose rukyti draudziama), taigi nereikia man pasakoti, kad jie ten padeti jaunu mamu patogumui....
seip tualetai kur darai reikala yra atskirti nuo poilsios kambariuku......aisku tualetai nelygus tualetams.....
QUOTE (Isabelle @ 2004 07 06, 01:11) |
(...) vaikus matomai pradejai auginti tarybu laikas (...) |
nors sovietinei santvarkai absoliučiai nejaučiu jokios nostalgijos, bet man ji kai kuo patiko. Buvo šiokie tokie elgesio modeliai, o ne palaida bala.
Pažiūrėjau šiandien TV - pasirodo 07 04 Amerikoje Nepriklausomybės dienos proga surengtas dešrainių rijimo čempionatas, smagu pažiūrėt, kaip nuo chemijos išpampę amerikonai net skersi ryja

Nors man asmeniškai tai absoliučiai nepatraukli šalis, pripažįstu didelį indėlį į pasaulio civilizacijos raidą ir t.t.t. Visgi kalba eina apie kitką: nejaugi viskas, kad TENAI reikia copy + paste į LIETUVOS gyvenimą? Ną kažkodėl niekas nepasako, kad gal davai pasiderinkim prie vienoje ar kitoje šalyje galiojančių elgesio stereotipų, o ne aklai kopijuokime viską.
o seip daug kas maitina viesose vietuose...bet kiek pastebejau save gerbiancios moterys uzsideda specialu apklota.....aisku tokios meksikes ir .t.t ...tai jos juk be kulturos.....
Papildyta @ [mergetime]1089070109[/mergetime]
voveriukas36......bet lietuvele ta ir daro......viska kopijuoja nuo uzsienio.......kad tik gerus dalykus kopijuotu butu
bet kopijuoja ir negerus
argi uzsienis vercia jus kopijuoti.....? aisku ne......juk norisi visko ko pats neturi.....
Papildyta @ [mergetime]1089070109[/mergetime]
voveriukas36......bet lietuvele ta ir daro......viska kopijuoja nuo uzsienio.......kad tik gerus dalykus kopijuotu butu

Kaip jis bebutu atskiras, jei tai tuolete - ten ne vieta kudikiui. Tam tikrose istaigose yra teke lankytis tikruose nursing room'uose. Ir jie tikrai nera tuoletuose. Kaip taisykle, tai atskira patalpa su kriaukle, muilu, patogia kede, uztraukiamom uzuolaidelem, jei yra daugiau nei vienas "spot" ir "melzimosi masina" maitinancioms istaigos darbuotojoms. Vat i tokius kambarius as visada verzdavausi. Ten maitinti tiesiog kaifas kaip patogu.
QUOTE (Foxenas @ 2004 07 05, 23:33) |
Kaip jis bebutu atskiras, jei tai tuolete - ten ne vieta kudikiui. Tam tikrose istaigose yra teke lankytis tikruose nursing room'uose. Ir jie tikrai nera tuoletuose. Kaip taisykle, tai atskira patalpa su kriaukle, muilu, patogia kede, uztraukiamom uzuolaidelem, jei yra daugiau nei vienas "spot" ir "melzimosi masina" maitinancioms istaigos darbuotojoms. Vat i tokius kambarius as visada verzdavausi. Ten maitinti tiesiog kaifas kaip patogu. |
vaiku parduotuvese tokie kambariai yra......daktaru offisuose tokie kambariai yra........

QUOTE (Isabelle @ 2004 07 06, 01:27) |
(...) kad tik gerus dalykus kopijuotu butu ![]() ![]() |
Gražiai pasakei - tikra tiesa. Va kas mane daugiausia ir siutina, kad mūsuose dažniausia pasitaikanti "liga" - keliaklupsčiavimas prieš viską kas žiba.
Nesu nei nepagydomas bambeklis, nei koks nors asketas - klausau "metalą" - ne sutartines

O as vis tiek likau neissiaiskinusi, tai kaip gi voveraite savo voveriukus maitino
Voveriukas raso, kad jis namuose neuzsidaro, tai turbut ir voveraites neuzdarydavo su zindomais kudikiais. Is to iseina, kad jie vis tiek atsidurdavo viesoje viesoje su alkanu vaiku. Tai tada voveraite jo nemaitindavo savo pienu ar eidavo i "specialia istaiga" zmogiskuju voveriuku poreikiu tenkinti? jei eidavo i "specialia istaiga", tai kur ji tokia buna
Nu paaiskink tu man, voveriuk, as irgi noriu vaiku spartieciu

Voveriukas raso, kad jis namuose neuzsidaro, tai turbut ir voveraites neuzdarydavo su zindomais kudikiais. Is to iseina, kad jie vis tiek atsidurdavo viesoje viesoje su alkanu vaiku. Tai tada voveraite jo nemaitindavo savo pienu ar eidavo i "specialia istaiga" zmogiskuju voveriuku poreikiu tenkinti? jei eidavo i "specialia istaiga", tai kur ji tokia buna

Nu paaiskink tu man, voveriuk, as irgi noriu vaiku spartieciu