QUOTE (zanet @ 2004 07 06, 02:35) |
O as vis tiek likau neissiaiskinusi, tai kaip gi voveraite savo voveriukus maitino ![]() Voveriukas raso, kad jis namuose neuzsidaro, tai turbut ir voveraites neuzdarydavo su zindomais kudikiais. Is to iseina, kad jie vis tiek atsidurdavo viesoje viesoje su alkanu vaiku. Tai tada voveraite jo nemaitindavo savo pienu ar eidavo i "specialia istaiga" zmogiskuju voveriuku poreikiu tenkinti? jei eidavo i "specialia istaiga", tai kur ji tokia buna ![]() Nu paaiskink tu man, voveriuk, as irgi noriu vaiku spartieciu ![]() |
manau arba nemaitino krutimi, arba maitino is buteliuko isvyku metu, arba sedejo namie arba maitino tualetuose

taure...jei zmones i tave ziurejo kai maitinai restorane....tai ziurejo ne del maitinimo...bet kad tokia dicke maitini.....
amerikoj maitinimo krutimi vidurkis yra 3 menesiai.........
taip ir toliau taure...

taip ir toliau taure...

QUOTE (Isabelle @ 2004 07 06, 04:26) |
taure...jei zmones i tave ziurejo kai maitinai restorane....tai ziurejo ne del maitinimo...bet kad tokia dicke maitini..... ![]() ![]() taip ir toliau taure... ![]() |
tai, kad niekas i mane veriancias ar dar kokiais nemaloniais zvilgsniais neziurejo

Isabelle, zinok krutimi maitina tikrai daug moteru ir daug ilgiau nei 3 menesius. bent jau as galybe tokiu esu sutikusi vaikiskose parduotuvese ir parkuose

nu bliamba parenting zurnale skaiciau kad vidurkis maitinimo krutimi amerikoje yra tik iki 3 menesiu......meksikones labai ilgai maitina

Voveriuk, ne ta koja išlipai ar ką? Ko tooks piktas?
išvada: lietuviai copy+paste iš amerikonų maitinimą viešose vietose

MAitinau ir maitinsiu viešose vietose.Nė velnio ten nesimato tų išvirtusių papų, kaip kai kas rašo.Labai puikiai viską galima pridengti.KOdėl vaikas negali valgyti kavinėj, ten kur ir visi valgo, jis ką ne žmogus
O kam nepatinka viešas vaiko matinimas, tai čia jų problema, o ne mano.Tegu nežiūri ir viskas bus ok.

na as ai visada pries iseida is namu stengiuosi maze pamaitinti...
bet tikrai nematau jokios tragedijos jei reikalui esant reiktu ir viesoje vietoja pamaitinti
juk geriau ramus vaikas nei verkiantis
ir aplinkiniai maziau ziures kai ramiai vaikas sedes ,o ne arijas trauks
man kazkaip karta teko maitinti krutimi viesai tai norejau nors kors rasti uzkampi ...tai s...nieko neradau
ir pamaitinau atsisedus tik pridengiau su palute...nes zalias jaunimelis labai jau ziurejo
man tai kas bet jiems matai labai jau cekava buvo

man kazkaip karta teko maitinti krutimi viesai tai norejau nors kors rasti uzkampi ...tai s...nieko neradau

Zhindzhiau savo mazhyte visur ir visada, kai tik to reikejo, zhinoma taip, kad kiti matytu ne kiek ne daugiau, kaip prie krutines prigludusi kudykeli, o ne vos ne abi nuogas krutis (esu machiusi ne karta ir taip
). Per atostogas budavo einam (ten tokie takai pakrantemis: vienoj pusej vandenynas, antroj - vieshbuchiai) mazhoji uzhsinori valgyti - ash shmurksht ish dzhinsu, ishtiesiu kojas priesh saule ir zhindau sau mazhyle, ir dar pasideginu
. Uzhsieniechiai eidami akiu neatitraukdavo, su tokia lengva nuostaba bet labai geranorishkai ir susizhaveje shypsodavosi
. Pavalgo, ash ja i vezhimeli, apsirengiu ir toliau riedam
.
Lietuvoje kazhkaip mazhiau jauku zhindyti vieshoje vietoje, nors negalechiau motyvuoti kodel... Tiesiog nejauku budavo ir tiek.
O shiaip irgi negalechiau argumentuoti kodel konkrechiai, bet man nemiela, kai vieshoje vietoje kruti duoda didokiems vaikams ( tiems, kurie jau vaikshto ir neblogai kalba). Zhinant, kad tai jau nebe butinybe pamaitinti alkana zhmoguti, o ishsidirbinejimas (na juk galetu vaiku tuo metu duoti atsigerti ish puoduko, buteliuko ir t.t., o tokius intymius shvelnumus tenkinti namuose) - kahzkaip nesmagu
.

Lietuvoje kazhkaip mazhiau jauku zhindyti vieshoje vietoje, nors negalechiau motyvuoti kodel... Tiesiog nejauku budavo ir tiek.
O shiaip irgi negalechiau argumentuoti kodel konkrechiai, bet man nemiela, kai vieshoje vietoje kruti duoda didokiems vaikams ( tiems, kurie jau vaikshto ir neblogai kalba). Zhinant, kad tai jau nebe butinybe pamaitinti alkana zhmoguti, o ishsidirbinejimas (na juk galetu vaiku tuo metu duoti atsigerti ish puoduko, buteliuko ir t.t., o tokius intymius shvelnumus tenkinti namuose) - kahzkaip nesmagu

QUOTE (delfinas @ 2004 07 04, 02:15) |
PS As esu uz grazu ir diskretiska kudikiu maitinima viesose vietose. TACIAU "nekulturingai" maitinancios mamos manes tikrai nepiktina ir nesokiruoja. |

vis paskaitinedavau, bet dabar jau nebegaliu, po Voverino:) pasisakymu uzvire kraujas
Pirma kas yra ta viesa vieta? Kai esi ne namie, esi viesoj vietoj, ar viesa vieta ten, kur yra svetimu zmoniu? o jei namie daznai buna tu svetimu zmoniu?zinot, kai leliukas tik parkeliavo i namucius, kas nors vis aplankydavo, va prie moteru gali maitint ane, o prie vyru? tai viena karta vyras man sako, mazdaug ar tu negali eit i kt kambari maitint, kai tai buvo kambarys, kur yra vaiko lovele, ir visa kita, nu vaiko kambarys, tai jau sorry
PO TO TOKIU KALBU NEBKILDAVO, KAM NEJAUKU TEGU VELKASI LAUK!
kas del mieste maitinimo, ne vienai juk nemalinus tas viesesnis maitinimas, bet kai ner kur dingt ir susirandi kiek imanoma, atokesne vieta- maitini, o ka darysi?krutines as tikrai neisverciu, niekas is pasaliniu tikrai jos nemato, o velkuosi iprastais drabuziais, kuk graziai priglaudi vaikeli ir valgo jis ramiai.
O APIE VYRU PORINIMUS APIE ZINDYMA AS IS VIS PATYLIU...MUMS JUOS REIKIA DAR ISSIAUKLETI, KAD MAZIAU NESAMONIU SVAIGTU.
KUO DAUGIAU BUS TOKIU KAIP VOVERE36, TUO PRASTESNE BUS KUDIKELIU SVEIKATA, NES VIS MAZIAU MAMYCIU JUOS MAITINTU KRUTIMI. ZINOT, KIEK ZINAU TARYBINIAIS LAIKAIS, JEI MOTERIS ISEDAVO I VIESUMA, JI NESDAVOSI BUTELIUKE NUSITRAUKAT PIENELI, BET KAS VYKDAVO SU JOS KRUTIM? juk gaunasi pieno staze, prasideda uzdegimas, mastitai ir tt, tegu vyrai garbieji apie tai pasiskaito! IR JOS VAIKELIU DEL SIU LIGU ILGAI NE-MAI-TIN-DA-VO!!!
tai brangieji, kudikiui reikia duot papuka, kada jis nori. TAIP GERIAUSIA IR VAIKUI IR MOTINAI. SVARBIAUSIA VAIKO IR MOTERS SVEIKATA, O NE ATSIPRASANT EKSPERTU KABUTESE NUOMONES, REIKIA PABUT TOJE SITUACIJOJE, KAD GALETUM KALBETI APIE JA. MAT AS KAI NETUREJAU
IR NEZINDZIAU, OJ IR KAIP GALVOJAU...

Pirma kas yra ta viesa vieta? Kai esi ne namie, esi viesoj vietoj, ar viesa vieta ten, kur yra svetimu zmoniu? o jei namie daznai buna tu svetimu zmoniu?zinot, kai leliukas tik parkeliavo i namucius, kas nors vis aplankydavo, va prie moteru gali maitint ane, o prie vyru? tai viena karta vyras man sako, mazdaug ar tu negali eit i kt kambari maitint, kai tai buvo kambarys, kur yra vaiko lovele, ir visa kita, nu vaiko kambarys, tai jau sorry

kas del mieste maitinimo, ne vienai juk nemalinus tas viesesnis maitinimas, bet kai ner kur dingt ir susirandi kiek imanoma, atokesne vieta- maitini, o ka darysi?krutines as tikrai neisverciu, niekas is pasaliniu tikrai jos nemato, o velkuosi iprastais drabuziais, kuk graziai priglaudi vaikeli ir valgo jis ramiai.
O APIE VYRU PORINIMUS APIE ZINDYMA AS IS VIS PATYLIU...MUMS JUOS REIKIA DAR ISSIAUKLETI, KAD MAZIAU NESAMONIU SVAIGTU.
KUO DAUGIAU BUS TOKIU KAIP VOVERE36, TUO PRASTESNE BUS KUDIKELIU SVEIKATA, NES VIS MAZIAU MAMYCIU JUOS MAITINTU KRUTIMI. ZINOT, KIEK ZINAU TARYBINIAIS LAIKAIS, JEI MOTERIS ISEDAVO I VIESUMA, JI NESDAVOSI BUTELIUKE NUSITRAUKAT PIENELI, BET KAS VYKDAVO SU JOS KRUTIM? juk gaunasi pieno staze, prasideda uzdegimas, mastitai ir tt, tegu vyrai garbieji apie tai pasiskaito! IR JOS VAIKELIU DEL SIU LIGU ILGAI NE-MAI-TIN-DA-VO!!!
tai brangieji, kudikiui reikia duot papuka, kada jis nori. TAIP GERIAUSIA IR VAIKUI IR MOTINAI. SVARBIAUSIA VAIKO IR MOTERS SVEIKATA, O NE ATSIPRASANT EKSPERTU KABUTESE NUOMONES, REIKIA PABUT TOJE SITUACIJOJE, KAD GALETUM KALBETI APIE JA. MAT AS KAI NETUREJAU

Apie sovietmeti. Laikai buvo balvoniski
. Bet nereikia neigti visa, kas gero buvo zmoniu gyvenime. Manau, ir tais laikais vaiku maitinimas mazai ka bendro turejo su santvarka. Tuoj kazkas gali pradeti rekauti apie grieztas vaiku auginimo taisykles. Bet as turiu puiku daiktini irodyma
- savo med. kortele nuo gimimo iki 18 m.
Tai vat, mielieji, jei kokia motera nori rasti jums pasiteisinima, kodel nemaitino savo vaiku sovietmeciu, tai susiranda atpirkimo ozi- santvarka. Dar karta kartoju, santvarka suniska, be komentaru. Bet tai su maitinimu mazai kuo siejasi. Mano mama turi tris vaikus. Mano korteleje - med. sesuciu ir gydytoju vizitacijos, irasai apie maitinima taip pat. Veiksmas vyko 1972-1973 m. IKI 6 MEN. BUVAU TIK MAITINAMA MAMOS, jokio kieto maisto, jokiu kosyciu. Su primaitinimu mane maitino iki 11 men. Mano sese su broliu buvo maitinami truputuka ilgiau, kiek zinau. Mano med. korteleje yra labai graziai ir pagiriamai parasyta apie naturalu maitinima. Jokiu akciju pries naturalu maitinima tada tikrai nebuvo.
O kad tais laikais moteros nemaitino viesumoj, tai suprantama. Ne tik moralines normos grieztesnes buvo. NEBUVO PAMPERSU. O kada kudikiai prilija i vystyklus? Maitinant ir tuo po to. Tai kur jus su zindomu kudikiu be pampersu nukeliausit? Tris ratus aplink savo nama
. Todel naturalu, kad ir dilemos del maitinimo demonstravimo viesumoje nebuvo- nelabai su maitinamais vaikais ejo moterys i viesuma.
Is to seka dar viena butinybe- kuo anksciau mokyti vaika sedeti ant puoduko. Tik sito ismokus galima keliauti kur toliau nuo namu.
Tai vat- galim kalbeti apie kudikio auginimo ypatumus sovietmeciu. Bet ramiai, be spekuliaciju.
Jei kurioj temoj pabandysit "det" ant sovietines santvarkos- busiu viena is pirmu. Bet jei dedat ant mamu, kurios tais laikais augino vaikus- tai uzsitrauksit mano rustybe
. Vat ten tai pasiaukojimas, vat ten tai darbas, vat ten tai tikrai didziulis darbas, fizinis kruvis. Reikia statyti paminklus mamoms, kurios tomis salygomis, maitino savo vaikus taip, kaip mano mama.
O kai siuolaikines mamytes su automatinem skalbimo masinom, su pampersais, su spec. servetelem, su elektroniniais pientraukiais, su ivairiausiais maitinimui skirtais pribumbasais pradeda aiskinti, kaip joms, maitinancioms, sunku nueiti kelis zingsnius iki atokesnes vietos, sunku apversti liezuvi mandagiai perspejant savo savecius ar bendrakeleivius, kad ji nores maitinti vaikeli, kad jas reikia ant ranku nesioti ir jomis zavetis, kad jos IS VIS maitina, tai galiu viena pasakyti- GEDA.

Tai vat, mielieji, jei kokia motera nori rasti jums pasiteisinima, kodel nemaitino savo vaiku sovietmeciu, tai susiranda atpirkimo ozi- santvarka. Dar karta kartoju, santvarka suniska, be komentaru. Bet tai su maitinimu mazai kuo siejasi. Mano mama turi tris vaikus. Mano korteleje - med. sesuciu ir gydytoju vizitacijos, irasai apie maitinima taip pat. Veiksmas vyko 1972-1973 m. IKI 6 MEN. BUVAU TIK MAITINAMA MAMOS, jokio kieto maisto, jokiu kosyciu. Su primaitinimu mane maitino iki 11 men. Mano sese su broliu buvo maitinami truputuka ilgiau, kiek zinau. Mano med. korteleje yra labai graziai ir pagiriamai parasyta apie naturalu maitinima. Jokiu akciju pries naturalu maitinima tada tikrai nebuvo.
O kad tais laikais moteros nemaitino viesumoj, tai suprantama. Ne tik moralines normos grieztesnes buvo. NEBUVO PAMPERSU. O kada kudikiai prilija i vystyklus? Maitinant ir tuo po to. Tai kur jus su zindomu kudikiu be pampersu nukeliausit? Tris ratus aplink savo nama

Is to seka dar viena butinybe- kuo anksciau mokyti vaika sedeti ant puoduko. Tik sito ismokus galima keliauti kur toliau nuo namu.
Tai vat- galim kalbeti apie kudikio auginimo ypatumus sovietmeciu. Bet ramiai, be spekuliaciju.
Jei kurioj temoj pabandysit "det" ant sovietines santvarkos- busiu viena is pirmu. Bet jei dedat ant mamu, kurios tais laikais augino vaikus- tai uzsitrauksit mano rustybe

O kai siuolaikines mamytes su automatinem skalbimo masinom, su pampersais, su spec. servetelem, su elektroniniais pientraukiais, su ivairiausiais maitinimui skirtais pribumbasais pradeda aiskinti, kaip joms, maitinancioms, sunku nueiti kelis zingsnius iki atokesnes vietos, sunku apversti liezuvi mandagiai perspejant savo savecius ar bendrakeleivius, kad ji nores maitinti vaikeli, kad jas reikia ant ranku nesioti ir jomis zavetis, kad jos IS VIS maitina, tai galiu viena pasakyti- GEDA.