Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

i klausima ar maitinat vieshose vietose - taip maitinu... kur tik neteko - ir parduotuvej, ir kavinej, ir parke, ir svechiuose... bet kur, kur atsiranda reikalas. ar vieshai demonstruoju papus - zhinoma ne. kad vaikas pavalgytu, nebutina gi nusirengt wink.gif
neturiu jokiu spec. drabuzhiu ir neplanuoju ju tureti. neneshioju ir spec. liemeneliu maitinanchioms, nes man jos nepatogios. neturiu skaru, nes mano drabuzhiu stilius sportinis... bet vis tiek - net ir su prigludusia palaidine ir megztuku galima diskretishkai pamaitinti 2.gif ir nuo stalo niekur nebegu, jei mano vaikas uzhsimano valgyti...

mano vyras ir draugai tame, kad bendraudama su jais maitinu kudiki, irgi nemato jokios problemos. pacankes pilgatvy vasara vaikshto nuogesniais papais ir uzhpakaliais, bet ju apsirengimas niekam akies nerezhia. rukantieji vieshose vietose tikrai rodo didesne nepagarba aplinkiniams, negu maitinanti motina.
apskritai, man vilniuje neteko matyti "negrazhiai" ir "nepagarbiai" maitinanchios moters.

kai maitinau pirmagimi, kuris gimes pavasari, vienintele priezhastis, del kurios jo nemaitinau parke - kad vesia diena manes neperpustu, o ne kad kazhkam nepatiks, kaip atrodau.
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 06 26, 20:49)
(...) Tuo maitinanti moteris ir skiriasi nuo pieningos karves (...)

Top 5 statistikoje tema akis bado tai parašysiu pora minčių.

Aš žinau, kad kiekvienai mamai JOS vaikas yra -iausias ir ji pagatava atsigult po tanku, kad tik jos vaikas jaustusi konfortiškai. Kitiems gi - tai yra SVETIMO vaiko fiziologinių poreikių tenkinimas. Todėl aš manau, kad fiziologinius poreikius reikia tenkinti ten kur jiems ir vieta arba bent jau nesiafišuot. Juk kai reikalas prispiria juk nedarom kur papuola, o ieškom tos įstaigos kuri tam reikalui skirta.
Žinau, kad dabartinės mamos nori jaustis konfortiškai, bet kojos nenutrūks pasiieškant nuošalesnės vietos ir rankos nenutrūks buteliuką kokios arbatytės įsidedant. Ir nereikia aiškinti, kad tai neįmanoma, augo du vaikai ir žmona savo papų nerodė - jos niekas ir už didžiausius pinigus nebūtų įkalbėjęs savo grožybes demonstruot.

Amerikos nėra ko imti už pavyzdį: tai visokių kultūrų, tautų ir papročių vinegretas, ir tie - perimtieji - papročiai ne visuomet patys tinkamiausi.

O dabar galit svaidyt akmenis laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Nu, man paciai viesoj vietoj kazkaip nepatogu... Bet i kitas grazu paziuret, aisku jei nepersistengia besiafisuodamos rolleyes.gif Nematau nieko blogo. Skersai, manyciau, spokso tie, kurie patys mazyliu neturi. O siaip tai, visokiu ... yr, visokiu reik... Visai nesenai visiska idiote pasijauciau, kai Vilniaus autobusu stoty pas "tuliku administratore" paklausiau, kur butu galima pervystymo stala surast... Tai ta vos is juoko nesprogo, kad mamikei tulike dar ir stalo prireike mad.gif
Atsakyti
Man idomu, kaip jus issiverciat be spec. liemeneles? Sutinku, ji ir negrazi, ir neprilaiko, bet nu niekaip man neisietu "issitraukt ir vel atgal sugrust" didziulia pieninga kruti i liemenele be atsegimo, ir juolab viesoj vietoj. Arba cia jau spec igudziai tam reikalingi wink.gif
As vienakart jau maitinau viesoj vietoj- tiesiog nulindau i kampa, nusisukau nuo publikos, uzdengiau papa ir ramiai pazindziau. Tik, bliamba, labai jau didele mano krutine, todel neiseina virtuoziskai iskart pridengt papo, reik kazkaip nusisukt/pasislept, nes tikrai labai didelis kol nepridengi lenda laugh.gif
Jei bunu netoli masinos, begu i ja pamaitint. KArta vaziavau vyro pasiimt is oro uosto, nebuvo kur masinos statyt, tai sustojau ten kur taxi parkuojasi ir laukdama vyro maitinau vaika. Taxistai tik akis issprogdino, bet nedriso varyt maitinancios vairuotojos laugh.gif
O siaip dar idomu pasidare kaip jus parduotuveje maitinat? Tai yra- atsistojat eileje prie desru ir issitraukiat papa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 06 26, 12:03)
aš manau, kad fiziologinius poreikius reikia tenkinti ten kur jiems ir vieta arba bent jau nesiafišuot. Juk kai reikalas prispiria juk nedarom kur papuola, o ieškom tos įstaigos kuri tam reikalui skirta.

Nu, o kokia vieta valgymui yra skirta? Kur pats valgai - persirengimo kabinoj? Tualete? Uz krumo? Vaikas juk VALGO, o ne koki kita fiziologini poreiki tenkina. O arbatele is buteliuko yra per gumos gabala, kurio savo vaikui neduociau, aciu.
Atsakyti
kaip tik siandien maitinau savo panele bibliotekos kavinukeje rolleyes.gif kadangi prisiminiau sia tema, stebejau is abieju sonu prie gretimu staliuku sedincius vyrus rolleyes.gif zinot kokia ju reakcija buvo ? jokia laugh.gif jie nemate nieko, o jei ir mate, tai maza odos lopineli, bet nepastebejau, kad nors vieno is ju veido israiska butu pakitusi. rolleyes.gif apie ka as cia ... a, zodziu reikia moketi tai daryti (maitinti), kad kitu nesokiruoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 06 26, 21:03)
Top 5 statistikoje tema akis bado tai parašysiu pora minčių.

Aš žinau, kad kiekvienai mamai JOS vaikas yra -iausias ir ji pagatava atsigult po tanku, kad tik jos vaikas jaustusi konfortiškai. Kitiems gi - tai yra SVETIMO vaiko fiziologinių poreikių tenkinimas. Todėl aš manau, kad fiziologinius poreikius reikia tenkinti ten kur jiems ir vieta arba bent jau nesiafišuot. Juk kai reikalas prispiria juk nedarom kur papuola, o ieškom tos įstaigos kuri tam reikalui skirta.
Žinau, kad dabartinės mamos nori jaustis konfortiškai, bet kojos nenutrūks pasiieškant nuošalesnės vietos ir rankos nenutrūks buteliuką kokios arbatytės įsidedant. Ir nereikia aiškinti, kad tai neįmanoma, augo du vaikai ir žmona savo papų nerodė - jos niekas ir už didžiausius pinigus nebūtų įkalbėjęs savo grožybes demonstruot.

Amerikos nėra ko imti už pavyzdį: tai visokių kultūrų, tautų ir papročių vinegretas, ir tie - perimtieji - papročiai ne visuomet patys tinkamiausi.

O dabar galit svaidyt akmenis laugh.gif laugh.gif laugh.gif

tau noreciau pasiulyti, nusipirkti "buterbroda", nueiti i viesa tulika, prisitiesti popieriaus ant klozeto, kad kelnes neissish.... ir patenkinti savo fiziologinius poreikius. po to pasnekesim rolleyes.gif
Atsakyti
Nu mielos mamos Jus idomios. Tokia cia diskusija uzvire... O is ikro, tai Lietuvoj dar nera to neestetinio zindymo. Bent jau as kiek susiduriau, tai musu mamos yra labai kuklios.
As cia neseniai is savo vyro susilaukiau pastabeliu. Atseit nenoriu, kad maitintum prie mano draugu ir t.t. Atseit ner cia ko, kad mano papuka kas pamatytu tongue.gif Tai dabar labai jau uzsimaskuoju, kai maitinu, nes istiesu nemalonu ziureti, kaip vyrukai akis nudelbineja wub.gif
Atsakyti
as labai daznai matau, kai moterys maitina krutimi, bet paklode ar adijaliuku prisidenge, visiem patogu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Fasolka @ 2004 06 27, 05:57)
as labai daznai matau, kai moterys maitina krutimi, bet paklode ar adijaliuku prisidenge, visiem patogu.. smile.gif

as anskciau prisidengdavau, bet dabar tai neimanoma, nes mano mergina atsiseda ir atsigula bevalgydama n kartu laugh.gif be to betkokia paklode butu iskarto "patvarkyta" laugh.gif kaip ir betkas aplinkui ka pasiekia huh.gif
Atsakyti
QUOTE (gerda @ 2004 06 26, 23:23)
O siaip dar idomu pasidare kaip jus parduotuveje maitinat? Tai yra- atsistojat eileje prie desru ir issitraukiat papa? biggrin.gif

Buvo man syki "CP" situacija Akropolio Maximoj. Tai gerai, kad ten prie drabuziu yra persirengimo kabinos. Uzsidariau joje ir pamaitinau be problemu. Ten nera kedutes, bet maitindama viesose vietose issiugdziau akrobatiniu sugebejimu biggrin.gif.

Kita karta vaikinas prisidirbo i pampersa, tai irgi ta kabina atsiminiau- ivairavau i ja su visu vezimeliu. Buvo ankstoka, bet tiek to- pakentejom ta nepatoguma. Juk nesustosi maisto skyriuje ir nepradesi keisti prikakotu pampersu blink.gif .

O jei nebutu tu kabinu- eiciau i masina.

Dar situacija. Mes turim viena foto, daryta ligoninje, vos vos gimus sunui. Ji uzdejo man ant krutines, jis ieskojo pienuko smile.gif , o as ziuriu i ji tokiu ypatingu zvilgsniu rolleyes.gif . Bet jos nededam i foto albuma, kuri rodom savo sveciams. Todel, kad toje nuotraukoje matosi krutine. Nenoriu, kad zmones jaustusi nejaukiai, vartydami musu seimos albumus. O ir siaip manau, kad kai kas turi likti tik man ir mano vyrui. smile.gif

Atsakyti
Kazkaip man Norges postai apie zindancias vieshoje vietoje skamba taip tarytum Norge gedintusi savo kuno.
As jei buciau mama, nei as i kokias kabinas begiociau, nei kokiu "akrobatiniu" triuku mokyciausi. Manau, kad maitinti kudyki bet kur nera gedingas dalykas net jei ir krutine pasimato. Man grazu maitinanti motina.
Bandau suprasti Norges pozicija - "pridengti savo kuna nuo svetimu", nerodyti savo nuotraukos svetimiems, kur vaikutis iesko jos krutines- tuomi, kad dar LT visuomeneje nuo sovietmecio laiku islikes gajus mastymas - tai per daug intymu ir musu visuomenej nepadoru. Bet kiek dailininkai nuo amziu amziu kure paveiklus apie maitinancia madona, kurios jos krutys praktiskai buvo ypatingai pabreziamos, kaip meiles vaikui ir silumos simbolis. Ir visi mes grozimes tais kuriniais pradedat (renesansu)Boticceli baigiant postmodernizmu.
Nematau del ko cia komplexuoti, jei pasalinai mato dali nepridengtos kruties maitnant kudiki. Juk cia ne flirto ar sexo sumetimais ji naudojama...
Atsakyti