Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

Vakar su vyru nuejome i restorana, noredami atshveesti jo sugriizhima, bet mazhyte shvente nenusiseke sad.gif . Esu nieko priesh, kai mama maitina savo vaikeli ne demontratyviai, atsizhvelgdama i kitus ja supancius zhmones, santuriai, bet kai kurios mamos "naturalizma" taip sureikshmina, kad i aplinkinius joms nusispjaut. Prie gretimojo staliuko isitaise jauna, bet laaaabai ispudingu blink.gif gabaritu moterishke su kazhkokiais vyrais ir kokiu pusantru metu berniuku. O paskui, lyg niekur nieko atsisagste savo palaidine, iki pakakles uzhsitrauke liemenele, apnuogindama savo grozhybes ir pradejo maitinti ta vaika. Mano vyras, nors ir stipriu nervu zhmogus laugh.gif , atsistojo, apmokejo saakaita ir susiraukes ishejo. Ash paskui ji. Tikrai nemalonu matyti tokius dalykus, tuo labiau, kad vaikas ne mazhas. Tai akivaizdi nepagarba aplinkiniams, pernelyg didelis saves ir savo vaiko , paties maitinimo proceso sureikshminimas. Galu gale tai nepagarba sau. Esant norui, viska galima padaryti grazhiai , korektishkai ir neishshaukianciai.
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 06 28, 23:06)

ryzkiai nezinai kas yra niujorko metro laugh.gif

Nebuvau, nezinau, o be to man ir neidomu. Man ir Kopenhagos metro uztenka. Pakankamai daug zmoniu ir ten tongue.gif
Tiesiog darome taip, kaip kiekvienai is musu atrodo geriau. Jeigu kas nors vazineja sausakimsu metro, piko valandomis, su poros menesiu kudikiu, tai tada zinoma, kad neimanoma rasti nuosalesnes vietos.
Bet ka gi, nebesigincysiu cia daugiau, kaip jau minejau, kaip kas ismano, taip ir daro... Sekmes...
Atsakyti
Vega, vat apie tai as ir kalbu.

Juk taip paprastai viskas issprendziama- pasikvieti padaveja ar administratoriu ir pasakai, jog nori pamaitinti. Jie NIEKADA neatsisako padeti. Paprastai jie pasiulo atokiausiai stovinti staliuka ir ziuri, kad prie to staliuko nieks nesestu, netrukdytu mamos ir vaikelio. Ir tada nesidemonstruodama, nesukaliodama, neziebdama visiems i akis su savo zygdarbiu- as motina-maitintoja blink.gif , pamaitini...

Juk taip paprasta...
Atsakyti
Norge, neburnok laugh.gif laugh.gif laugh.gif . Tuoj tau kas nors atresh: ash- motina maitintoja ir tegul visi tai mato ir zhino smartass.gif - cia viskas NATURALU.

Bet atmetus juokus , man butu idomu, kodel mamos taip daro: vaidindamos motina-maitintoja bando paneigti kazhkokius savo kompleksus, aktyviai agituoja "naturalizma" ( atseit, visos ishsirenkit centrineje miesto aikshteje ir maitinkit vaikus- cia nieko gedingo ) ar elementarios kulturos stoka?
Atsakyti
Idomiai jus cia diskutuojat biggrin.gif ...

Pirmagimi maitinau visur: parke, parduotuves, kavinese... Kazkaip savaime iseidavo, nes daug vazinedavom sau vezimuku. O grist vien del maitinimo nebudavo kaip rolleyes.gif Tai pasiimdavau vaikeli ant keliu (stengdavaus nusisukti nuo zmoniu), pakeldavau truputuka bliuzele ir pakisdavau leliaus burnyte prie kruties. Is sono nieko nematyti rolleyes.gif

O sio vaikelio dar neteko maitinti viesoj vietoj cool.gif Gal kad maziau jau vazinejam g.gif
Atsakyti
skaitydama Vegos postą, įsivaizdavau tą įspūdingų gabaritų moteriškę biggrin.gif jėzau,aš irgi vietoj Tavo vyro būčiau susinepatoginus smile.gif o kokią šventę pagadino wink.gif rolleyes.gif
kaip kavinėse užrašoma "čia nerūkoma", taip reiktų dar užrašyti "čia kūdikių fiziologiniai poreikiai netenkinami" laugh.gif
ne ,o jei rimtai, tai galėtų būti privaloma viešose įstaigose įrengti mamos ir vaiko kambariukus rolleyes.gif ir nereikėtų atsiprašinėti ir aplinkinių gąsdinti biggrin.gif
Atsakyti
Niu va, Viksreli, apie tai mes ir kalbam: maitinti vaikeli vieshoje vietoje- nieko blogo ir smerktino. Esme tame, kaip tai yra daroma wink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Vega @ 2004 07 03, 19:27)
...maitinti vaikeli vieshoje vietoje- nieko blogo ir smerktino. ...

Pabandytumet mane smerkti!!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
As irgi maitinau savo maze visur kur ji paprasidavo ir nekreipdavou demesio ka kiti sako ar i mane zvairuoja. Jei vaikas nori valgit tai kodel as turiu laukti ar jeskoti vietos kur ji pamaitinti. Nesamone .Dabar ir Lietuvoje gali maitint kur nori kaip ir uzsenije
Atsakyti
Kazkur jau rasiau, ka manau apie tai, kad kai kurios moterys ta naturalu maitinima taip sunaturalina... Bet, kiek pamenu, Auges istryne rolleyes.gif . Taip, manau, kad izuliai besidemonstruojancios moteriskaites taip lengviausiu keliu bando padidinti savo verte - atseit- as naturali iki kaulu smegenu, o is tikruju tai reiskia- as nededu pastangu, esu tingine ir apsileidele. Kai moteryje apmirsta moteris, zmona, meiluze, tada ji bando tai kompensuoti visiems izuliai akis badydama savo "motiniskumu". Nors is tiesu, tai elementarus, naturalus dalykas. Taciau gi vienaip jis naturalus bezdzionems ar kiaulaitems, o kitaip- MOTERIMS.

O del vietu, kur negalima maitinti vaiku. Manau, kad turi buti vietos, kur su kudikiais patys tevai susiprotetu neiti. Pvz.: vyksta simfoninio orkestro koncertas, o to nesuvokiantis kudikis pradeda duduoti - gal pilvukas, gal dantukai... Arba auksto lygio restoranai, klur zmones ateina atsvesti tikrai svarbiu datu, nori ypatingos sventes. O mazylis prie gretimo stalo vemteli, uzrekia, po to dar patraukia is mamytes superturbo dekolte pienuko. Aisku, vaikas vaikui nelygu, todel universaliu taisykliu nesukursi- tevai su galva turi galvoti....
Manau, reikia gerbti aplinkinius. Todel kuriam laikui reikia pasakyt ate nekuriems koncertams arba susirasti valandine aukle. reikia pasirinkti kitokias vietas smagiai vakarienei- kur daugiau triuksmo, laisvesne atmosfera. Na, tiesiog kuri laika paieskoti konsensuso tarp savo vaiko poreikiu ir aplinkiniu asmenu teisiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 03 liepos 2004 - 18:48
QUOTE (Vega @ 2004 07 03, 06:34)
Prie gretimojo staliuko isitaise jauna, bet laaaabai ispudingu blink.gif gabaritu moterishke su kazhkokiais vyrais ir kokiu pusantru metu berniuku. O paskui, lyg niekur nieko atsisagste savo palaidine, iki pakakles uzhsitrauke liemenele, apnuogindama savo grozhybes ir pradejo maitinti ta vaika.

O as maniau, kad taip nebuna g.gif. Tiesiog niekada neteko pamatyti tokiu "naturalistiniu" maitintoju. Sakyciau, kad toks atvejis nera labai dailus. Bet piktintis tai irgi gal nelabai yra kuo g.gif.
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 07 03, 09:42)
O del vietu, kur negalima maitinti vaiku. Taip, manau, kad ir tokios turi buti. Net manau, kad turi buti vietos, kur su kudikiais patys tevai susiprotetu neiti. Pvz.: vyksta simfoninio orkestro koncertas, o to nesuvokiantis kudikis pradeda duduoti - gal pilvukas, gal dantukai... Arba auksto lygio restoranai, klur zmones ateina atsvesti tikrai svarbiu datu, nori ypatingos sventes. O mazylis prie gretimo stalo vemteli, uzrekia, po to dar patraukia is mamytes superturbo dekolte pienuko.

Taigi, tokiose vietose kudikiu tiesiog neturetu buti. Ar buna? unsure.gif O jeigu jau buna - tada reikia maitinti, nes kitaip nuo rekimo (simfoninio orkestro koncerte) gali net paciai mamytei muzikytes nesigirdeti unsure.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 03 liepos 2004 - 18:50