Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Greita,paprasta,skanu 4u.gif

Sausainių pyragas su varškė

3 pakeliai sausainiu
1 pok.sviesto
2 pok.varškės 9 %
cukraus, vanilinio cukraus pagal skonį
tarkuotos citrinos žievelės valg.šaukštas
aguonų 3 valg.šaukštai.
pieno pusė puodelio

Pašildome biški pieną.
Aguonas nuplikiname su karštu virintu vandeniu,palaikome ir perkošiame.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, sudedame varškę ir išplakame.
Man pasirodė masė per tiršta aš įdėjau du gerus šaukštus grietinės.
Sudedame citrinos žievelę, aguonas ir gerai išmaišome.
Imame forma kurioje darysime pyragą ir išklojame ją su maistinę plėvelę.
Sausainius mirkome į pieną ir dedame sluoksniu vienas prie kito.
Formą pasirinkite kokią norite...gali būti kvadratas ...gali stačiakampis...
Mano pagrindas buvo iš 20 sausainių...5x4.
Išdėliojame pirmą sluoksnį ir sutepame su varškės kremu.
Toliau antras..trečias...viršuje turi būti kremas.
Dedame į šaldytuvą kad kremas sustingtų ir sausainiai suminkštėtų.
Palaikome nors 2 valandas.Papuošiame pagal fantaziją...
Viskas...galima ruošti arbatą!


user posted image

user posted image




Atsakyti
Atnešu visą krūvą skanumynų, jei nepyksit.

Keksiukų?

user posted image

Kondensuoto pieno keksiukai.

14-ai keksiukų reiks:

150 g sviesto
60 g cukraus pudros
pusės šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių
160 g kondensuoto pieno
135 g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių

Procesas:

Sviestui leidžiam atšilt iki kambario temperatūros.

Orkaitė on - 170 laipsnių. Į sviestą sudedam cukraus pudrą, vanilinį cukrų, saikingai druskos ir plakam, kol masė tampa puri (maždaug tris minutes maksimaliom apsukom, jei kalbėsim visiems suprantama kalba).

Po vieną įplakam kiaušinius, t.y., įmušam kiaušinį, minutę plakam, vėl kiaušinis, vėl minutė. Supilam kondensuotą pieną. Gerai išmaišom.

Įsijojam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą gerai išmaišom. Keksiukų kepimo formą, kuriai įsigyti paaukojom pinigus iš suknelių fondo, ištepam sviestu arba pridėliojam į ją popierėlių keksiukams. Užpildom tešla tris ketvirtąsias formelės. Kepam maždaug 25-30 minučių. Kol iškepa, t.y.

Plačiau: http://ribaude.blogs...-keksiukai.html

***

Dar gaminau labai greitą granolą: puikus dalykas, neturintiems orkaitės ar taupantiems laiką/elektrą. smile.gif

user posted image

Granola keptuvėje

30 g sviesto
2 šaukštų medaus
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio druskos
200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

50 g pieniško šokolado
poros saujų džiovintų bananų

Procesas:

Keptuvėje kaitriai išlydom sviestą su medumi. Kai ima burbuliuoti, dedam cinamono bei druskos ir suberiam avižinius dribsnius. Maišom ir kepam kokias 5-7 minutes, kol dribsniai apskrunda. Pilam ant kepimo popieriaus ir ataušinam.

Saldesniam ir labiau-gabalais variantui imam 150 g avižų.

Išsamiau: http://ribaude.blogs...a-greiciau.html

***

Ir tai, ką, ko gero, jau ne viena ir čia gamino, bet nū gi velniškai skanu.

user posted image

Šokoladainis su kremine varške


Šokoladiniam sluoksniui:

100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
85 g sviesto
140 g cukraus
šaukšteliovanilinio cukraus
2 didelių kiaušinių
labai kaupino šaukšto kakavos
70 g miltų
žiupsnio druskos

Varškės-sūrio masei:

300 g kreminės varškės (naudojau President, nes Maximoj akcija, buvo pats-tas; tinka ir Philadelphia, ir Švelnioji, ir ricotta, dėl mascarponės (rieboka) ir pertrintos varškės elementariosios (sausoka) nesu tikra, bet gali pabandyt ir man papasakot)
kiaušinio trynio
100 g cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus

Procesas:

Susmulkinam šokoladą į gabalėlius. 60 g juodo ir 50 g pieniško (naudojau su skaldytais lazdynų riešutais, sakyčiau, geriau nei paprastas) dedam į dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, likusį - pasidedam į šoną. Į tą patį dubenį sudedam gabalėliais pjaustytą sviestą ir maišom, kol ištirpsta. Nukeliam nuo puodo ir leidžiam kiek praaušt.

Kol šokoladas vėsta, pasiruošiam sūrio masę. Kiaušinio trynį išplakam su cukrum ir vanile. Sudedam varškę ir plakam, plakam, plakam, kol masė tampa vienalytė ir puri.

Orkaitė on - 180 laipsnių. Į šokolado-sviesto masę supilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišom. Po vieną šluotele įplakam kiaušinius. Sudedam kakavą, miltus ir druską. Gerai išmaišom. Suberiam likusius šokolado gabalėlius, šaukšto pagalba paskirstom tolygiai masėje.

25-26 cm skersmens formą išklojam kepimo popieriumi/ištepam sviestu. Supilam šokoladinę masę, paviršių truputėlį palyginam. Ant viršaus sukrečiam varškės masę ir buku peiliu paskirstom ant viso pyrago, vis užkabindami šokoladinę masę, kad paviršius pasidarytų truputėlį marmurinis.

Dedam į orkaitę. Kepam 25-35 minutes, kol paviršius sutvirtėja, bet dar nekeičia spalvos. Pyragas neturi būt labai tvirtas, jokių pagaliukų testų praeiti nereikia. Žodžiu, neperkepam, nebijom ištraukt jo veik pusžalio. Ataušinam. Kišam šaldytuvan ir pašaldom bent valandą, kad viskas sustingtų ir sutvirtėtų. Pjaustom ir valgom.

Plačiau: http://ribaude.blogs...rejes-tapt.html

***

Ir norėjau paklaust Elenos: sausainiai paprasti gaideliai ar selga? Kaip tik turiu varškės... smile.gif
Atsakyti
O tuos keksiukus jei kepsiu silikoninese formelese, reikia jas istepti sviestu ar nebutina?
Atsakyti
Nebūtina. Silikono išvis tepti niekuo, mano žiniomis bei patirtim remiantis, nereikia - man dar niekados niekas tenai neprilipo, net jei tešla be riebalų. Su tefloninėmis ir paprastom metalinėm - kitas reikalas, tenai patept būtina. smile.gif
Atsakyti
DaivaP noriu padekoti ir as uz pyragaiciu recepta 4u.gif Kepiau is puses normos, beveik 1,5val, greit neliko, kita karta butinai kepsiu visa porcija. Man kaip ir Erikiux gavosi 4 sluoksniai biggrin.gif
Atsakyti
Ziuriu uzejo "Protingu" pyragaiciu visuotine kepimo manija. Ir as siandien juos kepiau. biggrin.gif Gavosi tikrai skanus ir puruciai.
Aciu uz recepteli! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2012 02 06, 16:27)
DaivaP noriu padekoti ir as uz pyragaiciu recepta  4u.gif  Kepiau is puses normos, beveik 1,5val, greit neliko, kita karta butinai kepsiu visa porcija. Man kaip ir Erikiux gavosi 4 sluoksniai  biggrin.gif

Puiku, kad aptiko pyragaičiai 4u.gif Oho, net keturi sluoksniai thumbup.gif
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 07, 21:56)
Ziuriu uzejo "Protingu" pyragaiciu visuotine kepimo manija. Ir as siandien juos kepiau. biggrin.gif Gavosi tikrai skanus ir puruciai.
Aciu uz recepteli! mirksiukas.gif

Smagumėlis bigsmile.gif Gera manija drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man iskilo kvailas klausimas, o kas yra "siltas pienas"? kambario temperaturos? ar siek tiek pasildytas?
Atsakyti
QUOTE(S@lsa @ 2012 02 07, 22:45)
Man iskilo kvailas klausimas, o kas yra "siltas pienas"? kambario temperaturos? ar siek tiek pasildytas?

Pienas truputį pašildytas, bet tikrai ne karštas mirksiukas.gif Pašildau mikrobangų krosnelėje.
Atsakyti

Siek tiek pasildytas.
Atsakyti
Aciu 4u.gif Eisiu kept ir as populiaruji pyraga biggrin.gif
Atsakyti
O man nelabai gavosi tas ismanusis pyragaitis biggrin.gif gavosi keturi sluoksniai, apatinis plonyyytis biskvitas, paskui du kremianiai, ir virsutinis plonyyyytis biskvitas, tai kepiau ilgokai, vis tikrinau ar vidus slapias, ir biski perkepiau doh.gif virsutinis ir apatinis plonyyyciai sluoksniai tokie tamsesni.. ir jaucias kiausiniai kazkaip g.gif bet tikriausiai forma pasirinkau perdidele...jis toks plonas gavosi smile.gif
Atsakyti