Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Vicious Vici @ 2012 08 02, 14:14)
Sveikutės,
gal kas paaiškintų ką reiškia:

Nauji mediniai langai (paradinis ir rusio langas)

Man tai girdėta, bet negaliu dabar suprasti. Gal pagrindinis? unsure.gif

Ne iš teorijos, bet iš gyvenimo, tai paradiniais vadina pagrindinius į gatvę žiūrinčius dalykus ar esančius prie įėjjimo, na, kur kaip parodoj visi mato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2012 08 02, 14:27)
LR terminų banke („Chemijos terminų aiškinamajame žodyne“) splaisingas teiktinas, tad gal galima ir palikti? g.gif VLKK diskusijose randu, kad Biochemijos instituto straipsniuose vartojamas sukirpimas, nors tai nėra visiškai tikslus atitikmuo.
Straipsnyje http://mokslasplius..../biologijos.htm teikiamas sukirpimas.
http://umka.dtiltas.lt/btz/zodynas.htm splaisingas.

Galima palikt splaisingas (sukirpimas) arba atvirkščiai.
„Biochemijos terminų aiškinamasis žodynas“, kaip suprantu, dar tik rengiamas?

Kiek žinau, jis rengiamas jau n+k metų smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 08 02, 15:14)
Sveikutės,
gal kas paaiškintų ką reiškia:

Nauji mediniai langai (paradinis ir rusio langas)

Man tai girdėta, bet negaliu dabar suprasti. Gal pagrindinis? unsure.gif

Čia gal panašiai kaip paradinės durys.
Gal čia koks priekinis langas unsure.gif
Atsakyti
Galimas toks išsireiškimas "Taip yra, nes modernesniame požiūryje kriepiamas dėmesys į ...."? Man kažkaip kliūna g.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip reikėtų taisyti "apšildanti grupė"? Turima omeny grojanti prieš pagrindinę...

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 08 07, 19:46)

Dėkui!

Naujų technologijų atsiradimas lemia nėštumo nutraukimų sumažėjimą pasaulyje unsure.gif ( = Atsiradusios naujos technologijos santykinai / tam tikra prasme mažina abortų skaičių pasaulyje? g.gif).
Turima galvoje tai, kad prenataliniai tyrimai dažnai nuramina šeimas, nepagrįstai nerimaujančias dėl galimų vaiko sutrikimų ir abejojančias dėl nėštumo išsaugojimo.

Kaip jums skamba išgyvena gedėjimo procesą? g.gif (= Patiria natūralius gedulo jausmus? schmoll.gif Išgyvena gedulą? schmoll.gif).
Kalbama apie tai, kad jei šeima nenutraukia nėštumo, bet palieka viską natūraliai eigai, žuvus vaisiui išgyvena gedėjimo procesą. Moterys, nutraukusios nėštumą, net neturi teisės atsiimti vaiko kūno, išgyvena kaltę, joms pasireiškia depresija ir kiti psichosomatiniai sutrikimai.

Dingusi_diena, vietininkas modernesniame požiūryje tikrai negerai schmoll.gif Reikėtų performuluoti, bet trūksta konteksto.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2012 08 08, 19:39)

Dingusi_diena, vietininkas modernesniame požiūryje tikrai negerai schmoll.gif Reikėtų performuluoti, bet trūksta konteksto.

Man jis ir užkliuvo, tik norėjau pasitikslinti, ar dar kam nors taip pat atrodo blush2.gif pataisysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2012 08 08, 15:51)
Galimas toks išsireiškimas "Taip yra, nes modernesniame požiūryje kriepiamas dėmesys į ...."? Man kažkaip kliūna g.gif

Vietininkas čia tikrai negerai, bet aš ir minties nesuprantu...

QUOTE(Grim @ 2012 08 08, 17:28)
Sveikos,

kaip reikėtų taisyti "apšildanti grupė"? Turima omeny grojanti prieš pagrindinę...

Dėkui  4u.gif

Neturiu minčių blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Vitalija @ 2012 08 08, 18:39)
Naujų technologijų atsiradimas lemia nėštumo nutraukimų sumažėjimą pasaulyje unsure.gif ( = Atsiradusios naujos technologijos santykinai / tam tikra prasme mažina abortų skaičių pasaulyje? g.gif).

drinks_cheers.gif
Kaip jums skamba išgyvena gedėjimo procesą? g.gif (= Patiria natūralius gedulo jausmus? schmoll.gif Išgyvena gedulą? schmoll.gif).

Antras variantas geresnis.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 08 09, 20:01)
Vietininkas čia tikrai negerai, bet aš ir minties nesuprantu...

Sakinys iš tiesų sudėtingas. "Taip yra, nes modernesniame požiūryje kreipiamas dėmesys į policijos grupės vidinius fenomenus". doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2012 08 09, 22:20)
Sakinys iš tiesų sudėtingas. "Taip yra, nes modernesniame požiūryje kreipiamas dėmesys į policijos grupės vidinius fenomenus".  doh.gif

Sunku man suprati, ką čia nori pasakyti šituo sakiniu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 08 12, 12:14)
Sunku man suprati, ką čia nori pasakyti šituo sakiniu blush2.gif

Man taip pat buvo nelengva biggrin.gif čia tokį bandomąjį tekstą gavau, kai ieškojau papildomo redaktorės darbo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2012 08 12, 12:29)
Man taip pat buvo nelengva biggrin.gif  čia tokį bandomąjį tekstą gavau, kai ieškojau papildomo redaktorės darbo  smile.gif

Kaip taisėt?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 08 12, 13:40)
Kaip taisėt?

Šiuolaikiškas požiūris pasižymi tuo, kad didžiausias dėmesys kreipiamas į policijos grupės vidinius ypatumus.
Nemanau, kad labai gerai ištaisiau, bet už pirminį variantą skamba geriau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dingusi_diena: 12 rugpjūčio 2012 - 13:07