Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(inc @ 2012 01 05, 11:41)
aga, net nejauku  unsure.gif aną dieną net pasitikrinau ar tikrai nėr pasibaigus tema  biggrin.gif

na o jei imtis  perdažyt kokį?
o aš kelinta diena vaikštau su mintimis apie tai kaip padaryti interjerą kuo fotogeniškesnį. gal turit kokių pastebėjimų ką daryt arba nedaryt vardan to. gal padiskutuokim? pas mus čia ne viena nuolat pafotkinanti juk yra  bigsmile.gif

pas mus nuo šiandien oficialiai pradedamas vidaus įrenginėjimas. pabuvo vyras nuo gruodžio vidurio namuose, tai dar kartelį peržiūrėjome, patikslinome sienas vidines, dėl šildymo galutinai sutarėm... ojojoi, dabar jau man darbymetis greit prasidės  blink.gif

turim toki sena, galvojau dazyti baltai ir sendinti,bet pakalbejus su MB, kazkaip persigalvojau,sake nusipirksim irnesakyk.gif ir va jau kiek laiko ieskom, nera vis ....

as tai manau,kad fotogeniska interjera daro senovines ir jaukuma teikiancios detales ax.gif nors nevisada smile.gif gali buti interjeras neteikiantis jaukumo, saltas, bet fotogeniskas rolleyes.gif as pradejau nerti pagalvelems uzvalkalus,ne visoms, kokioms 3 ar 4 ax.gif
Atsakyti
oj, gerai, Lachese, kad priminei ax.gif Su Naujaisiais Metais, visas! Linkiu kuo lengvesnių įkurtuvių 4u.gif

QUOTE(Lachesė @ 2012 01 05, 10:51)
aš irgi kas dieną patikrinu, kaip gyvenat smile.gif  čia tylu, o Klaipėdoje toks vėjas trankosi, kad net dužio signalizacija suveikė. 

Baltų staliukų labai labai gražių turi kėdžių centras, jie užsako iš katalogų, mes ten dairėmės, tik kaina didoka pasirodė.

inc, o reikia, kad būtų fotogeniškas pats interjeras kaip visuma, ar reikia vietelių kaip fono kitiems daiktams fotografuoti?

Man atrodo, kad vienas pagrindinių dalykų yra apšvietimas, po to kompozicija (jau pačios nuotraukos) ir aplinkos stilius, kad derėtų su objektu.

ojoi, įsivaizduoju kaip ten pas jumi trankosi. aš jau šiandien kaip tik pamislijau apie Klaipėdą ir vėją ten. mat mano dvi sesytės ten mokosi. paglavojau ar nesušals juodvi, nes tolokai nupėdint rytais joms reikia smile.gif

šiap reikai ir to ir ano, nes vis šeimyną tenka pafotkint, o ir niekaliukus ar kokius rankdarbėlius vis pafotografuot užeina noras.

nu jo, apšvietimas tai būtinybė, nes dabar tai kaip šiknoj tamsu, tai ir nervuojuos doh.gif prieš kelis metus, dar kai savam bute gyvenom, tai pasaka, o ne apšvietimą turėjau wub.gif langai ten vitrininiai keli buvo. tuo metu net neįvertinau kokį gerį turiu, o kai atsikraustėm čionai, tai net sudepresavau dėl to verysad.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 05, 10:52)
turim toki sena, galvojau dazyti baltai ir sendinti,bet pakalbejus su MB, kazkaip persigalvojau,sake nusipirksim irnesakyk.gif ir va jau kiek laiko ieskom, nera vis ....

as tai manau,kad fotogeniska interjera daro senovines ir jaukuma teikiancios detales ax.gif  nors nevisada smile.gif gali buti interjeras neteikiantis jaukumo, saltas, bet fotogeniskas rolleyes.gif as pradejau nerti pagalvelems uzvalkalus,ne visoms, kokioms 3 ar 4 ax.gif

mhm, detalės jaukumui tikrai priduoda drinks_cheers.gif jo, pagalvėlės bus liuks. aš ir jau planuose jas turiu užsirašiusi smile.gif

na o jei supunktuot, tai butu:
1) apšvietimas; langai geriau šiaurės, rytų pusėje
2) interjero grožis ir tvarkingumas kaip visuma
3) langų rėmai baltos spalvos; draugė patarė, nes keikiasi vis taikydama arba su ps valydama iš baltų fonų tuos rudus brūkšnius
4) tamsūs ir margi visokie baldai kaip tarybinės sofos, sekcijos bais trukdo cool.gif
5) senovinės detalės

tiesa, pas draugus per naujaką mačiau gražią orkaitę. galvoju, kad gal ir aš noriu? nėr labai fotkė kokybiška, nes relybėje tikrai gražesnė cool.gif va čia pirkt yra http://www.itek.lt/v...c_edit i1172480
ir dar mane beveik įtikino, kad reikia indukcinės kaitlentės. nu gal irgi prie virtuvbės fotogeniškumo prisidės, nes prieš tai norėjau dujinės? bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
mano pasirinkimas - dujinis paviršius, http://www.gorenje.l...ra-ito?c=265888
vadovavausi savo patirtimi, ir išsirinkau sau geriausią tipą viryklei.

Ir netyčia užtikau gerą sakinuką į temą. Pacituosiu Oliverį: " Puikus virimas prasideda nuo geriausio šilumos šaltinio, o degančios dujos kaip tik tokios ir yra. Dujų teikiamas karštis yra lengviau nuspėjamas ir kontroliuojamas.... Taigi, jeigu esate tikras virėjas įsigykite dujinę viryklę."

O apie orkaitę nieko negaliu pasakyti, nes nusirinkau štai tokią dėl jos funkcionalumo http://www.epolis.lt...reke/id/156152/ aišku, buvo svarbu, kad būtų balta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 05 sausio 2012 - 12:16
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 05, 12:12)
mano pasirinkimas - dujinis paviršius, http://www.gorenje.l...ra-ito?c=265888
vadovavausi savo patirtimi, ir išsirinkau sau geriausią tipą viryklei.

Ir netyčia užtikau gerą sakinuką į temą. Pacituosiu Oliverį: " Puikus virimas prasideda nuo geriausio šilumos šaltinio, o degančios dujos kaip tik tokios ir yra. Dujų teikiamas karštis yra lengviau nuspėjamas ir kontroliuojamas.... Taigi, jeigu esate tikras virėjas įsigykite dujinę viryklę."

O apie orkaitę nieko negaliu pasakyti, nes nusirinkau štai tokią dėl jos funkcionalumo http://www.epolis.lt...reke/id/156152/ aišku, buvo svarbu, kad būtų balta.

va dėl to nuspėjamumo ir aš vis sakiau, kad noriu dujinės. be to, labai mėgstu virti špižiniame puode, kepti blynus čirvinius bigsmile.gif ... nu įtariu, kad nieko aš čia nesimėtysiu ir toliau jos nos norėsiu lotuliukas.gif
Papildyta:
Lachese, kokia šūstra ta tavoji kaitlentė thumbup.gif graži, o ir valyt turbūt paprasta, a?
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2012 01 05, 12:36)

ir dar mane beveik įtikino, kad reikia indukcinės kaitlentės. nu gal irgi prie virtuvbės fotogeniškumo prisidės, nes prieš tai norėjau dujinės?  bigsmile.gif

QUOTE(inc @ 2012 01 05, 13:23)
va dėl to nuspėjamumo ir aš vis sakiau, kad noriu dujinės. be to, labai mėgstu virti špižiniame puode, kepti blynus čirvinius  bigsmile.gif ... nu įtariu, kad nieko aš čia nesimėtysiu ir toliau jos nos norėsiu  lotuliukas.gif

Turiu dvi virtuves 5 m atstumu viena nuo kitos. Senoje - dujinė kaitlentė, naujoje - indukcinė. Naudoju abi. Visas gyvenimas ir maisto gaminimas aišku, jau naujoje ant indukcinės. Bet, pavyzdžiui, puodo su sieteliu virti aliejuje, taip pat čirvablynių keptuvę turiu tik dujinei. Taip pat vasarą konservavimą darau senoje virtuvėje, nes labai didelių puodų irgi kol kas indukcinei nesu įsigijusi.
Bet jei reikėtų rinktis vieną - imčiau tik indukcinę. Gaminimo patogumas, reguliavimo galimybės, priežiūros paprastumas yra nepalyginamai geriau,nei su dujine. Vyrui sakiau, kad aš jau geriau turistinę viryklė ir balioną įsigijus lauke konservuosiu ir čirvablynius kepsiu, nei indukcinės kaitlentės atsisakysiu biggrin.gif O dėl čirvablynių vis svarstau, ar tikrai nebūna tokių keptuvių geležinių. Dar mano bobutė turėjo geležinę, skirtą kepti ant rinkių (malkinės viryklės). Tai negi dabar tokių nepagamina indukcinėm g.gif
Atsakyti
Nors esu jaunosios kartos atstovė, bet, matyt, konservatyvaus charakterio. Vilniuje gyvenant turėjau irgi stiklo tik juodo dujinę viryklę, valyti tikrai nesunku. Įsigijom puodus naujus, visi ketiniai (beje, maniškiai tinka indukcinei viryklei). Tai stabiliai stovi ant tų kryžių smile.gif galima drąsiai makaluoti puode, nekruta.

Jau po kelių dienų bus nuotraukos, nes dėliojam viską į lentynas, dabar bardakas visiškas. Dar su apšvietimu reikia kažką galvoti, per silpnas jis mums. (vienintelė vieta,kur nusileidom meistrams ir suklydom, tad mokomės ir dar kartą mokomės)
Atsakyti
Lachese, lauksim dabar išsižioję thumbup.gif

beje, o rimtai kaip su apšvietimu geriau daryt? šiaip man sieninis visai patinka arba pastatomi toršerai. na o virtuvėje po spintelėmis man dienos šviesos būtinai reikia,nes žabaloka esu lotuliukas.gif

Pagyvenus, dėkui už palyginimą. nu žinok, aš dėl to ir susimėčiau, nes jau ne pirma užkietėjus "dujininkė" perėjo ant indukcinės ir džiaugiasi, giria... g.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2012 01 05, 12:36)
1) apšvietimas; langai geriau šiaurės, rytų pusėje
2) interjero grožis ir tvarkingumas kaip visuma
3) langų rėmai baltos spalvos; draugė patarė, nes keikiasi vis taikydama arba su ps valydama iš baltų fonų tuos rudus brūkšnius
4) tamsūs ir margi visokie baldai kaip tarybinės sofos, sekcijos bais trukdo cool.gif
5) senovinės detalės

tiesa, pas draugus per naujaką mačiau gražią orkaitę. galvoju, kad gal ir aš noriu?  nėr labai fotkė kokybiška, nes relybėje tikrai gražesnė  cool.gif va čia pirkt yra http://www.itek.lt/v...c_edit i1172480
ir dar mane beveik įtikino, kad reikia indukcinės kaitlentės. nu gal irgi prie virtuvbės fotogeniškumo prisidės, nes prieš tai norėjau dujinės?   bigsmile.gif

user posted image

1) mano svetaineje vienas langas rytinis, du pietiniai, virtuveje rytinis ir vakarinis per visa siena, miegamajame vakarinis ir siaurinis, tai sviesos uztektinai turiu manau rolleyes.gif
3) bet langu remai tai rudi unsure.gif kolkas nuotraukose nepastebejau, kad jie atrodytu negraziai,nes langai pas mus be pertvaru,vientisiniai.
5)butent senovinio sendinto stiliaus noriu staliuko ir komodeles, pagyvinti ir padailinti kambari smile.gif

o tokia orkaite jau seniai esu nusiziurejus, tai jeigu sutaupysim pakankamai pinigelio virtuvei (reikia ja remontuoti nuo pagrindu) tai tik sitokia ir pirksiu ax.gif nors virsus pas mane stiklokeraminis elektrinis ax.gif ir ne kiek manes neerzina tas netikslumas,nes dabar jos impulsais kaista, tai daug tikslesnes negu tos spyruoklines elektrines kaitlentes rolleyes.gif

aciu Lachese, kedese tikrai matau geru staliuku, aisku,kaina irgi atitinkama rolleyes.gif

o del tu keptuveliu, yra gi ir elektriniu ju, rolleyes.gif as turiu grybuku senovine, tai atsargiai kelis kart panaudojau, aisku, ant indukcines jos neveikia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 05 sausio 2012 - 13:18
Sveikos,

o gal turite baltų grindjuosčių meistrų kontaktų?
Atsakyti
QUOTE(Joana Agota @ 2012 01 05, 14:22)
Sveikos,

o gal turite baltų grindjuosčių meistrų kontaktų?

Pabandyk paklausti provanso ir klasikos temoje. Jei gerai atsimenu, ten darėsi baltas plačias moterys.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 01 05, 12:51)
Dar su apšvietimu reikia kažką galvoti, per silpnas jis mums. (vienintelė vieta,kur nusileidom meistrams ir suklydom, tad mokomės ir dar kartą mokomės)

aš virtuvėje labiausiai "apsišovus" su apšvietimu esu doh.gif, įkalbėjo tada kitaip daryt, bet trūkumai greit išlindo doh.gif, kur liko neapšviesti kampai ir t.t.

Lauksiu nuotraukų tavo namų rolleyes.gif

QUOTE(inc @ 2012 01 05, 13:00)
jau ne pirma užkietėjus "dujininkė" perėjo ant indukcinės ir džiaugiasi, giria... 

turėjau abi, tai skirtumą pagrinde jaučiau kepdama, na skaniau man ant dujinės ir kažkaip lengviau "pagaut" būdavo, jei reikėdavo didesnės kaitros, ale wok gaminiams ir t.t. O tokiam bendram virimui abi tiko smile.gif, daugiau turbūt tik grožio klausimas skyrėsi man.

Atsakyti
Inc, aš irgi dujinės vis norėjau... bet va gyvenu jau beveik mėnesiuką su dujine virykle ir galvoju, kada gi turėsiu savo indukcinę (tik indukcinėms ne visi puodia tinka) lotuliukas.gif dujos super (ypač WOK keptuvėms, toms senoms keptuvėms (blynų, grybukų ir visokių kitokių, nes jos aliuminio)), bet visgi man patogiau reguliuoti indukcinę g.gif Aišku, jei name būtų galimybė dujinę įsirengti (ne dujų balionas koks, o vamzdynas), tai rinkčiau per pusę (lyg tokios būna)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 05 sausio 2012 - 19:33